to nie ale hovoria že ťa Boh ochráni keď budeš.........dobrý...poslušný........a on si myslí: "som dobrý, poslušný, verím....tak boh ma ochráni"...will.i.am napísal:Ist raz do tyzdna do kostola nikomu neublizi. Kazdy den - to je uz trochu divne. (Nie na babky, mnisky a knazov)
Ale tam ti urcite nikto nepovie aby si siel do klietky s levmi
Viera vs Fanaticka viera
Verit v Boha je jedna vec a chodit do kostola druha. Do kostola vobec nemusim chodit aby som vedel ze Boh eistuje. debilna katolicka cirkev dodrbala celu ideu verenia v Boha. S Bohom sa mozem rozpravat kedy chcem a viem ze on mi vzdy odpovie. do kostola by sa malo chodit len pre to aby sme stretli ludi,ktori maju na neho ten isty nazor a chcu sa o Nom viac naucit. kostol nie je miesto kde nam nejaky middle man,alebo sprosterdkovatel prinesie meno Bozie a len vdaka nemu mozeem rozpravat s bohom. verit je jedna vec a verit v neho tak ze to ide proti zdravemu rozumu je zas druha a musime brat na uvahu ze Biblia bola napisana ludmi a nie Bohom.
-
Sniper-SVK
Expert
- Kontaktovať používateľa:
Viera by mala byt osobna vec kazdeho z nas.. kazdy urcite v nieco veri, nemusi to byt zrovna boh a pod, viera aku nam predstiera pred oci cirkev - je to cele len komercne fanatizovanie ludi. Obdivujem ich schopnost oblbnut cloveka natolko, aby zacal verit v nieco co nikdy nepoznal a ani nespozna... lebo existencia toho je postavena na akejsi historke, ktorej povod ani nechcem hadat 
ja verim ze sa mozem spolahnut na svojich blizkych, verim ze zajtra svitne novy den, ako verim ze tu nebudem vecne...
Je to moja viera, nepresviedcam o nej nikoho, nikdy kvoli nej nebudu vojny.
No a fanatizmus to uz je kapitola sama o sebe - fanatika nevyliecite - fanatik sa zabije aj sam len aby sa obetoval pre to, v co veri. Horsie je, ze ked je schopny uvazovat tak, ze mu nezalezi ani na sebe, tak preco by mu malo zalezat na inych? Cakat kym sa z fanatika vyvinie vrah, ktory vrazdi v zaujme svojej viery? Ano su to extremy ale fanatizmus je tiez extrem. Preto mi v hlasovani chyba moznost - STRIELAT
ja verim ze sa mozem spolahnut na svojich blizkych, verim ze zajtra svitne novy den, ako verim ze tu nebudem vecne...
Je to moja viera, nepresviedcam o nej nikoho, nikdy kvoli nej nebudu vojny.
No a fanatizmus to uz je kapitola sama o sebe - fanatika nevyliecite - fanatik sa zabije aj sam len aby sa obetoval pre to, v co veri. Horsie je, ze ked je schopny uvazovat tak, ze mu nezalezi ani na sebe, tak preco by mu malo zalezat na inych? Cakat kym sa z fanatika vyvinie vrah, ktory vrazdi v zaujme svojej viery? Ano su to extremy ale fanatizmus je tiez extrem. Preto mi v hlasovani chyba moznost - STRIELAT
-
peterkozel
Medium Professional
-
pinacolada
Guru wannabe
kym svoju vec nepresadzuju nasilne je mi to jedno.ale skor ich obdivujem ako odsudzujem,lebo aj v takomto svete aky je si stoja pevne za svojim
//poopravim:bicovanie a sebaukrizovanie nema s vierou uz nic spolocne.to je dusevna choroba.ale take novodobe misionaarstvo sa mi teda veeelmi paci.na to treba mat fakt gulky
//poopravim:bicovanie a sebaukrizovanie nema s vierou uz nic spolocne.to je dusevna choroba.ale take novodobe misionaarstvo sa mi teda veeelmi paci.na to treba mat fakt gulky
-
peterkozel
Medium Professional
nech mas na nabozenstvo nazor aky chces len by si nemal do jedneho vreca hadzat islam a krestanstvo stym ze je to choroba, v islame nieje hriech zabit neverca, myslis ze je to aj v krestanstve?safan napísal:asi uz poznate moj nazor na krestanstvo,islam a ine divne nabozenstva zalozene na kulte osobnosti.je to vymyvanie mozgov vsetko do radu a mohlo by sa to klasifikovat ako choroba
-
peterkozel
Medium Professional
-
pinacolada
Guru wannabe
jj.velmi rad by som mu doprial celozivotny pobyt niekde v pakistane v zenskej kozi,lebo on si ani neuvedomuje ako sa mu spokojne zije.peterkozel napísal:nech mas na nabozenstvo nazor aky chces len by si nemal do jedneho vreca hadzat islam a krestanstvo stym ze je to choroba, v islame nieje hriech zabit neverca, myslis ze je to aj v krestanstve?
btw chlapec je IN lebo kydat na vieru je IN.
btw 2 nech si chlapec uvedomi ze cirken nerovna sa viera,nabozenstvo
-
Lord PROXI
King
tak povedzme ze zareagujem na tento prispevok.xman napísal:Verit v Boha je jedna vec a chodit do kostola druha. Do kostola vobec nemusim chodit aby som vedel ze Boh eistuje. debilna katolicka cirkev dodrbala celu ideu verenia v Boha. S Bohom sa mozem rozpravat kedy chcem a viem ze on mi vzdy odpovie. do kostola by sa malo chodit len pre to aby sme stretli ludi,ktori maju na neho ten isty nazor a chcu sa o Nom viac naucit. kostol nie je miesto kde nam nejaky middle man,alebo sprosterdkovatel prinesie meno Bozie a len vdaka nemu mozeem rozpravat s bohom. verit je jedna vec a verit v neho tak ze to ide proti zdravemu rozumu je zas druha a musime brat na uvahu ze Biblia bola napisana ludmi a nie Bohom.
ucelom omse nieje rozpravat sa s bohom, to je klamstvo pre male deti. s behom sa mozes rozprvat kedykolvek a kdekolvek a o novzdy poslucha
ocelom omse je (IMO) v prvom rade prijat prímanie, teda telo Krista, boha a cloveka, cim by si sa mal naplnit Duchom svatym, teoreticky.
potom to sluzi nato, aby si si raz za cas vypocul citanie z Biblie, ono, dnes sa uz doma moc necita (no hej, ani mna to nebavi cele). A podla krestanskej viery je to Pismo bozie, tym myslime ze bolo napisane sice ludmi, ale nejakym sposobom inspirovanych Bohom, obdarenymi Duhocm svatym atd, proste su to prave slova bozie a to doslovne.
potom by mala sluzit na to, aby si si vstupil do svedomia. na to sluzi olutovanie hriechov a spoved.
-
Vesper
Professional
samozrejme lebo rozpravat s bohom sa moze kazdy sam a hocikedy... sam pravdu s tym Telo KristovymAldeberan napísal:tak povedzme ze zareagujem na tento prispevok.
ucelom omse nieje rozpravat sa s bohom, to je klamstvo pre male deti. s behom sa mozes rozprvat kedykolvek a kdekolvek a o novzdy poslucha
safan skus sa na to pozriet trochu z inej stranky... ti ludia maju v tomto uplne ine zmyslanie lebo ziju v diametralne odlisnom svete kde jeim od utleho detstva tlacene do hlavy ze utrpenie je jednou z ciet k spaseniu... nam sa to moze pochopitelne zdat nenormalne ale ked sa ten clovek citi ze to co robi je spravne tak by i ho za to nemal odsudzovat... btw ked sa napr bicuju nie je to lepsie ako keby ublizovali niekomu inemu? to ti moze byt v podstate jedno a mozes byt rad ze mas pokoj...
Re: Viera vs Fanaticka viera
lol tak to je uz vela... IQ hojdaci konikschw33k napísal:1.) Posledny pripad - chlap vosiel do ohrady s levmi , a krical , ze Boh ho ochrani ...