Viera vs Fanaticka viera

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...

Aky máte názor na ludi ktori potrebuju trpiet aby si dokazovali silu viery?

Ano, su to ludia , ktori pre nieco ziju
7
9%
Obdivujem ich odvahu ...
6
7%
Su tu pri...ebani magori....
28
34%
Chori ludia patria do blazinca
41
50%

Celkom hlasov: 82

Lord_3D
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Lord_3D »

will.i.am napísal:Ist raz do tyzdna do kostola nikomu neublizi. Kazdy den - to je uz trochu divne. (Nie na babky, mnisky a knazov :D )
Ale tam ti urcite nikto nepovie aby si siel do klietky s levmi :?
to nie ale hovoria že ťa Boh ochráni keď budeš.........dobrý...poslušný........a on si myslí: "som dobrý, poslušný, verím....tak boh ma ochráni"...
Slayter
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Slayter »

podla mna patria takyto ludia do blazinca je to hlupost za nieco sa zabit a pod.
xman
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa xman »

Verit v Boha je jedna vec a chodit do kostola druha. Do kostola vobec nemusim chodit aby som vedel ze Boh eistuje. debilna katolicka cirkev dodrbala celu ideu verenia v Boha. S Bohom sa mozem rozpravat kedy chcem a viem ze on mi vzdy odpovie. do kostola by sa malo chodit len pre to aby sme stretli ludi,ktori maju na neho ten isty nazor a chcu sa o Nom viac naucit. kostol nie je miesto kde nam nejaky middle man,alebo sprosterdkovatel prinesie meno Bozie a len vdaka nemu mozeem rozpravat s bohom. verit je jedna vec a verit v neho tak ze to ide proti zdravemu rozumu je zas druha a musime brat na uvahu ze Biblia bola napisana ludmi a nie Bohom.
magnum
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa magnum »

fanatici su blazni su v praxi psychicky chori pretože si niekedy myslia že robia dobro a robia len zle a veria že ich boh za to spasi a vobec si to neuvedomuju preto su nebezpečny že su aj take extremi že niekoho zabiju lebo si myslia že im to kazal boh proste podla mna su vymeteny
Sniper-SVK
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Sniper-SVK »

no ja to ani neuznavam,ale obdivuejm ich odvahu...
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

Viera by mala byt osobna vec kazdeho z nas.. kazdy urcite v nieco veri, nemusi to byt zrovna boh a pod, viera aku nam predstiera pred oci cirkev - je to cele len komercne fanatizovanie ludi. Obdivujem ich schopnost oblbnut cloveka natolko, aby zacal verit v nieco co nikdy nepoznal a ani nespozna... lebo existencia toho je postavena na akejsi historke, ktorej povod ani nechcem hadat :)

ja verim ze sa mozem spolahnut na svojich blizkych, verim ze zajtra svitne novy den, ako verim ze tu nebudem vecne...
Je to moja viera, nepresviedcam o nej nikoho, nikdy kvoli nej nebudu vojny.

No a fanatizmus to uz je kapitola sama o sebe - fanatika nevyliecite - fanatik sa zabije aj sam len aby sa obetoval pre to, v co veri. Horsie je, ze ked je schopny uvazovat tak, ze mu nezalezi ani na sebe, tak preco by mu malo zalezat na inych? Cakat kym sa z fanatika vyvinie vrah, ktory vrazdi v zaujme svojej viery? Ano su to extremy ale fanatizmus je tiez extrem. Preto mi v hlasovani chyba moznost - STRIELAT
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cORP. »

ja som dal tiez predposlednu pretoze nad nimi sa mi tiez ten mozog nejako pozastavy :) ja osobne mam aj birmovku ale v mojej dusi a presvedceni som neveriaci ako neberiem niekomu vieru ale nech ma nikto nenuti verit lebo ho hned odbyjem najhrubsim sposobom :)
peterkozel
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa peterkozel »

ked oni su vedeny ad malicka, maju to v sebe
geoge046
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa geoge046 »

Su to chorý ludia, ktorych treba zavriet iba do blazninca...
pinacolada
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pinacolada »

kym svoju vec nepresadzuju nasilne je mi to jedno.ale skor ich obdivujem ako odsudzujem,lebo aj v takomto svete aky je si stoja pevne za svojim
//poopravim:bicovanie a sebaukrizovanie nema s vierou uz nic spolocne.to je dusevna choroba.ale take novodobe misionaarstvo sa mi teda veeelmi paci.na to treba mat fakt gulky
safan
Star
Star

Príspevok od používateľa safan »

asi uz poznate moj nazor na krestanstvo,islam a ine divne nabozenstva zalozene na kulte osobnosti.je to vymyvanie mozgov vsetko do radu a mohlo by sa to klasifikovat ako choroba
peterkozel
Medium Professional
Medium Professional

safan napísal:asi uz poznate moj nazor na krestanstvo,islam a ine divne nabozenstva zalozene na kulte osobnosti.je to vymyvanie mozgov vsetko do radu a mohlo by sa to klasifikovat ako choroba
nech mas na nabozenstvo nazor aky chces len by si nemal do jedneho vreca hadzat islam a krestanstvo stym ze je to choroba, v islame nieje hriech zabit neverca, myslis ze je to aj v krestanstve?
safan
Star
Star

peterkozel napísal:nech mas na nabozenstvo nazor aky chces len by si nemal do jedneho vreca hadzat islam a krestanstvo stym ze je to choroba, v islame nieje hriech zabit neverca, myslis ze je to aj v krestanstve?
myslim ze je.pripomeniem ti kriziacke vypravy?
peterkozel
Medium Professional
Medium Professional

safan napísal:myslim ze je.pripomeniem ti kriziacke vypravy?
ano mas pravdu,narobili zverstva, ale to bolo davno, bude rok 2007 a v islame nic nove, stale mas vydlazdickovanu cestu k alahovi ak sejmes neverca takze nie je viera ako viera
safan
Star
Star

peterkozel napísal:ano mas pravdu,narobili zverstva, ale to bolo davno, bude rok 2007 a v islame nic nove, stale mas vydlazdickovanu cestu k alahovi ak sejmes neverca takze nie je viera ako viera
cirkev robi zase svoje svinstva.
pinacolada
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pinacolada »

peterkozel napísal:nech mas na nabozenstvo nazor aky chces len by si nemal do jedneho vreca hadzat islam a krestanstvo stym ze je to choroba, v islame nieje hriech zabit neverca, myslis ze je to aj v krestanstve?
jj.velmi rad by som mu doprial celozivotny pobyt niekde v pakistane v zenskej kozi,lebo on si ani neuvedomuje ako sa mu spokojne zije.
btw chlapec je IN lebo kydat na vieru je IN.
btw 2 nech si chlapec uvedomi ze cirken nerovna sa viera,nabozenstvo
Lord PROXI
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Lord PROXI »

Chori ludia patria do blazinca no co viac dodat, oni to beru niektory az chorobne vazne, skoro ako psychopati :?
Aldeberan
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Aldeberan »

xman napísal:Verit v Boha je jedna vec a chodit do kostola druha. Do kostola vobec nemusim chodit aby som vedel ze Boh eistuje. debilna katolicka cirkev dodrbala celu ideu verenia v Boha. S Bohom sa mozem rozpravat kedy chcem a viem ze on mi vzdy odpovie. do kostola by sa malo chodit len pre to aby sme stretli ludi,ktori maju na neho ten isty nazor a chcu sa o Nom viac naucit. kostol nie je miesto kde nam nejaky middle man,alebo sprosterdkovatel prinesie meno Bozie a len vdaka nemu mozeem rozpravat s bohom. verit je jedna vec a verit v neho tak ze to ide proti zdravemu rozumu je zas druha a musime brat na uvahu ze Biblia bola napisana ludmi a nie Bohom.
tak povedzme ze zareagujem na tento prispevok.

ucelom omse nieje rozpravat sa s bohom, to je klamstvo pre male deti. s behom sa mozes rozprvat kedykolvek a kdekolvek a o novzdy poslucha

ocelom omse je (IMO) v prvom rade prijat prímanie, teda telo Krista, boha a cloveka, cim by si sa mal naplnit Duchom svatym, teoreticky.

potom to sluzi nato, aby si si raz za cas vypocul citanie z Biblie, ono, dnes sa uz doma moc necita (no hej, ani mna to nebavi cele). A podla krestanskej viery je to Pismo bozie, tym myslime ze bolo napisane sice ludmi, ale nejakym sposobom inspirovanych Bohom, obdarenymi Duhocm svatym atd, proste su to prave slova bozie a to doslovne.

potom by mala sluzit na to, aby si si vstupil do svedomia. na to sluzi olutovanie hriechov a spoved.
Vesper
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Vesper »

Aldeberan napísal:tak povedzme ze zareagujem na tento prispevok.

ucelom omse nieje rozpravat sa s bohom, to je klamstvo pre male deti. s behom sa mozes rozprvat kedykolvek a kdekolvek a o novzdy poslucha
samozrejme lebo rozpravat s bohom sa moze kazdy sam a hocikedy... sam pravdu s tym Telo Kristovym :wink:

safan skus sa na to pozriet trochu z inej stranky... ti ludia maju v tomto uplne ine zmyslanie lebo ziju v diametralne odlisnom svete kde jeim od utleho detstva tlacene do hlavy ze utrpenie je jednou z ciet k spaseniu... nam sa to moze pochopitelne zdat nenormalne ale ked sa ten clovek citi ze to co robi je spravne tak by i ho za to nemal odsudzovat... btw ked sa napr bicuju nie je to lepsie ako keby ublizovali niekomu inemu? to ti moze byt v podstate jedno a mozes byt rad ze mas pokoj...
ZmrD
Light Star
Light Star

Re: Viera vs Fanaticka viera

Príspevok od používateľa ZmrD »

schw33k napísal:1.) Posledny pripad - chlap vosiel do ohrady s levmi , a krical , ze Boh ho ochrani ...
lol tak to je uz vela... IQ hojdaci konik
Napísať odpoveď