a pretože to ľudia chceli je to akože pre nich dobré? to si ma rozosmial
ale nie - vážne je to blbá koalícia - keby bolo namiesto sns smk, tak nepoviem, ale takto
preco smk a nie sns? to je na dlhsie rozpravanie - tak v kratkosti - pozname jana slotu - co je to za clovek - smk je jedina slusna strana v parlamente - s vynimkou duraya - dalsia vec - treba si uvedomit ze ked sme boli uhorsko a odmyslime si nasilne pomadarcovanie, tak sme boli uspesny a celosvetovo znamy stat - teraz sme uplne nic - a dalej - nechapem v com je madarcina horsia od anglictiny, ktoru vtlkaju do hlav uz najmensim detom
artabanes napísal:nechapem v com je madarcina horsia od anglictiny, ktoru vtlkaju do hlav uz najmensim detom
okrem toho ze ten jazyk prizvukom zapada do centralnej azie (turko-tatarsko-mongoloidne kmene a narody rozpravaju podobnou hatlaninou) je tento jazyk stale primitivny po gramatickej stranke.. tento "narod" vtrhol na toto uzemie do ktoreho nezapada ale je pravda ze si ho dokazal silou udrzat a starociami sa ako-tak skulturnil..
Aryan Angel napísal:tento "narod" vtrhol na toto uzemie do ktoreho nezapada
Njn.. len este niekolko storoci pred tymto "narodom" na toto uzemie vtrhol este iny "narod", ktory si hovori, ze slovania.. a ktory sem jazykovo tiez asi velmi nepatril.. Keby terazky kelti alebo co za narod tu bol.. si zacali narokovat na "nase" uzemie?
slovania splinuli s keltami.. rozhodne boli na vyssej urovni ako kocovni madari, ktory slovanou zacali utlacat a vrazdit.. preto ale ze to boli v podstate primitivne nomadske kmene museli od nas prebrat sposob zivota, naucit sa obrabat podu, pouzivat nastroje, slova pre veci pre ktore vlastne slova nemali (preto ma madarcina mnozstvo slov slovanskeho a germanskeho povodu)
Netvrdim ze tu nemaju pravo existovat pretoze si ho sice nasilim na nas a inych narodoch, ale vydobili
Aryan Angel napísal:slovania splinuli s keltami.. rozhodne boli na vyssej urovni ako kocovni madari, ktory slovanou zacali utlacat a vrazdit.. preto ale ze to boli v podstate primitivne nomadske kmene museli od nas prebrat sposob zivota, naucit sa obrabat podu, pouzivat nastroje, slova pre veci pre ktore vlastne slova nemali (preto ma madarcina mnozstvo slov slovanskeho a germanskeho povodu)
Netvrdim ze tu nemaju pravo existovat pretoze si ho sice nasilim na nas a inych narodoch, ale vydobili
Akoze to je sice pravda, ze si ho vydobili, ale nemozeme ich teraz vyhnat... ani posunut hranice hore.. jednoducho tito ludia, sa tu uz narodili a nemozu za to.. bohuzial... a pretoze maju inu narodnost, su mensina... ale nemozeme ich my teraz poslovactovat ako nas madari...
no, vydobili ako vydobili - prišli sem avari a spolu s longobardami rozbili gepidskú ríšu - potom sa dohodli že longobardi odídu do talianska a avari si tu založia vlastnú ríšu - terajší maďari sú potomkovia avarov - prišelcov a gepidov, ktorí boli na maďarskom území ešte pred slovanmi
Tomasito napísal:OMG, kto odtialto vyhana Madarov? Kto ich poslovacuje? Sak kulturnu autonomiu maju uz teraz. Skusme neprehanat...
Ako tu citam, tak niektori ludia, na cele s panom slotom, by ich najradsej "hnali na tankoch naspat do Madarska, nech si odcvalaju na tych svojich ponikoch" takze asi iba tolko...niektori ludia maju naozaj extremne nazory, resp. sovinisticke, vyhnali aj poslovacovali by ich od rana do vecera..aspon s cim sa stretavam ja bezne
Nechcem sa nejak zastavat Slotu ale praveze som pocul od neho vyjadrenia typu, ze nema nic proti madarom zijucim u nas a madarom celkovo, ale proti tym sovinistom z ich rad.. s cim treba suhlasit
Aryan Angel napísal:Nechcem sa nejak zastavat Slotu ale praveze som pocul od neho vyjadrenia typu, ze nema nic proti madarom zijucim u nas a madarom celkovo, ale proti tym sovinistom z ich rad.. s cim treba suhlasit
No s tym by sa dalo suhlasit, ale od Slotu som to este nikdy nepocul. On vzdy nadava vseobecne na Madarov, na ciganov, na buze*atov, atd...