prosím vyjedrite sa ako sa vám táto kniha páčila resp. nepáčila.Ja som si ju pred rokom prečítala a môžem povedať že kým som ju neprečítala,tak som žila v ilúziách o tomto svete.....mali ste aj vy takéto pocity??vyjadrite sa pls
ja som videl 1. cast 1.filmu na prime,potom som si precital knihu a dopozeral film...celkom fajn...mam rad knihy kde sa vsetko pise na rovinu...mne sa GodFather ako kniha pacil...potom som o nom pisal na anglinu pracu
ja som knihu nečítal, nejak som sa k nej nedostal (v našej mestskej "knižnici" ktorá je na nízkej úrovni ju nemajú) ale mám doma film čo je na 4DVD vraj nejaká úplná verzia čo sťahoval bratranec.. no neviem či je to iné ako ten film čo bol v telke. Ale bavilo ma to. Je to dobré
Jasne ze som cital!! Nevedel osm sa od toho odtrhnut. Film osm nevidel, ale pochybujem ze sa filmarom podari prekonat kuzlo knihy. Kniha bola neuveritelne putava, jednotlive postavy skvele vykreslene (ako to Puzo zvykne:) ) a pribeh je skvele zasadeny do prostredia ameriky a Sicilie.
ODPORUCAM!!!!
Film bola kvalitka, vidno ze na tom spolupracoval aj Puzo, knihu som necital, ale co sa filmu tyka je to jeden z najlepsich filmov aky som kedy videl a aky kedy vysiel z dielne USA filmarov.
je to dobra kniha ktora ma aj volne pokracovanie.myslim ze sa to vola Sicilcan ale necital som takze neviem povedat ale ze vraj tiez ujde. je to o michealovi ked bol na sicilii http://www.martinus.sk/?uItem=8957
no krstny otec bola aj je super kniha a film je este lepsi. myslim ze vtedy aj mafia bola mozno lepsia(nie dobra), mala iste zasady, kym teraz to je uz ciste obchod, aj ked sa mozno aj vynimky najdu
Ja som prečítal Krstného otca xkrát, potom som prečítal aj Posledného dona (to je tiež veľmi dobrá kniha). Doma mám ešte aj Omertu a v knižnici je sicílčan.
Na margo tej omerty - je to úplne niečo iné ako godfather, teda nemá s ním nič spoločné, s výnimkou M. Puza a mafie
No z knihy som precital par stran, nechytilo ma to, zo zaciatku o nicom.., ale kukol som film, vsetky 3 casti a bolo to dost dobre... akurat tam boli podla mna niektore sceny zbytocne natiahnute a vsetky tri filmy boli dooost dlhe
Od Maria Puza by som dal do popredia este jednu menej znamu knizku Stastna Putnicka. Je to Sicilcanke ktora sa prestahovala do New Yorku a tam sa starala o svojich sedem deti. Dost silny pribeh a ani v nom nechybaju motivy mafie!
Kniha je super precital som... Filmy mam doma orginal DVD seriu a je to super aj napriek dlzke som videl vela krat vsetky... Napriklad teraz cez vianoce som mal maraton krstneho otca teda vsetky tri diely somkukol za sebou.... Fuuuu parada to bola
Samozrejme, ze som cital, fantasticka kniha. Historia mafie ma ako taka dost zaujima. Este mozem odporucit od M.Puza "Sicilcan". Podobne ako Krstny otec, ale z horskeho prostredia Sicilie(+ niektore postavy z Kmotra).
No akože ja som si ani pred tím nerobilžiadne ilúzie o svete ale ekdže som dostal krstného otca na vianoce tak som ho začal hltať. Veľmi dobrá knižka. Ja by som ju skôr však nazval návodom na moc. Samozrejme teraz sú už iné časi a ťažko získať moc tím že niekoho beztrestne zabijem. Ale rozhodne zaujímavá knižka. Odporúčam si prečítať je to jedna z tích knižeik kôli ktorým sa viac oplatí čítať než pozerať filmové adaptácie..