BOL Jezis Kristus ZID?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
schw33k
Guru
Guru
Používateľov profilový obrázok

BOL Jezis Kristus ZID?

Príspevok od používateľa schw33k »

Chcel by som vediet presnu odpoved na tuto otazku .. V Biblii sa to pise ze bol zidovsky kral ze bol synom krala Salamuna , ale zidia ho nemaju radi a su ti co tvrdia ze nebol zid...

Takze su tu taki co potvrdia tieto skutocnosti na 100 % Co maju v tomto dost velky prehlad :?:

Kardinal Korec ( nie raper ) vraj tvrdi ze Jezis nebol Zid
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krija »

dali ukrižovať svojho spasiteľa, a na večné veky sa za to budú hanbiť a nielen oni, ale aj kresťania. preto sa k nemu židia nehlásia.

PS: prišiel na svet z nepoškvrneného počatia. domysli to! bol z rodu šalamúnovho, ale nie jeho syn.

a korec nie je žid, tak nech drží o tom p*č*.
jamess
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jamess »

bol zid
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa -AA- »

o aku semitsku zmes sa jednalo to tazko povedat :)

no ale udajne to je Syn Bozi - teda sa vlastne pytas ci krestansky Boh je zid? :)

aj ked zase zidovskym bohom su peniaze.. hmm

nechcem sa ale nejak dotknut pravych krestanov... len jedno je jasne.. ze Krista nechali ukrizovat zidia... pozri Passion of the Christ : )

btw Kardinal Korec.. mas k tomu nieco viac ? citat, nejaky link..? :)
C954
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa C954 »

Hovadiny tu riešite... ešte sa nevie, žeby vôbec nejaký "Ježiš" bol...
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

pozri sa,aj keby Zid nebol,tak co to vyriesi? tak isto nic aj keby sa potvrdilo ze mal deti s Mariou Magdalenou...takato vec totiz nemeni nic na fakte ze bol Syn Bozi,robil zazraky a vstal zmrtvych...
a Zid bol-v Pisme je par viet o tom ze Zidia nepriali jedneho z nich medzi seba a aj na kriz dal predsa Pilat pripevnit napis: "Jezis Nazaretsky Kral Zidovsky", znamejsi pod latinskou skrakou INRI...
a zidia ho nemali radi preto,lebo o sebe hovoril ze je Mesias=Spasitel Zidov...ale zidia,ktori boli pod utlakom Rima cakali politickeho mesiasa-cloveka,ktory by im pomohol vyhnat Rimanov a obnovit kralovstvo krala Davida...
metthal
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa metthal »

nech bol zid aj nech bol krestan mne je to u pi*i pretoze na zadneho Jeziska pana Boha neverim...to sfetovani ludi vymysleli a tak to aj ostalo

Nechcel som sa dotknut pravych krestanvo ale svoj nazor mozem povedat
C954
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa C954 »

KARNEL32: Moj clovek. Ty by si mal byt v parlamente.. :P
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

E499.3056 napísal:Hovadiny tu riešite... ešte sa nevie, žeby vôbec nejaký "Ježiš" bol...
Je niekolko tisic viac dokazov ze bol Jezis Kristus ako to ze bol Alexander Velky. Hlavne ze seci veria ze Alex bol, ale o Jezisovi pochybuju...

nezda sa Vam to ani trosku divne? :? Mne to pride trapne...

[dokazy su: spisy, knihy, napisy...etc]
piton24
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa piton24 »

bol to je pravda
Drago
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Drago »

Jezis urcite existoval, ale ci bol zid ? na to dokazy asi neexistuju
Rastaman
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Rastaman »

To je take zvlastne... v podstate on sa narodil zidovskej zene, takze mal by byt zid, ako zo zidovskeho naroda... ale ide o to, ze je zid a Zid :oops: ... ako narod a ako viera... cize, myslim, ze Jezis, "pochadzal" zo zidovskeho naroda, ale vieru mal krestansku... predsa zidia a krestania maju rozlicne viery... k tomu INRI... to dal Pilat pribit na kriz Jezisovi, kvoli posmechu, akoze zidovsky kral... ak sa mylim, opravte ma... :)
havarka
Medium Star
Medium Star

Re: BOL Jezis Kristus ZID?

Príspevok od používateľa havarka »

LumberJack napísal: ale zidia ho nemaju radi
A toto máš odkiaľ chlapec mój?
jackb
Redeemer
Redeemer

Vitusko napísal:To je take zvlastne... v podstate on sa narodil zidovskej zene, takze mal by byt zid, ako zo zidovskeho naroda... ale ide o to, ze je zid a Zid :oops: ... ako narod a ako viera... cize, myslim, ze Jezis, "pochadzal" zo zidovskeho naroda, ale vieru mal krestansku... predsa zidia a krestania maju rozlicne viery... k tomu INRI... to dal Pilat pribit na kriz Jezisovi, kvoli posmechu, akoze zidovsky kral... ak sa mylim, opravte ma... :)
ad INRI ak by to tam dal pre srandu,myslis ze by to bolo dodnes na krestanskych krizoch? napisal to preto,lebo Jezis to o sebe tvrdil a Pilat tomu veril-vid Umucenie Krista by Mel Gibson
ad Jezisova viera: to si na to ako dosiel ze Jezis mal krestansku vieru?
opravte ma ak sa mylim,ale podla Pisma bol obrezany,obetovany Bohu, ako 12 rocny sa stratil v Chrame pocas Paschy,dodrziaval ju = posledna vecera :arrow: Jezis bol Zid aj zid
ako mohol byt kresta nked krestanstvo zalozil? Vitusko toto mi prosim ta objasni...to akoze sa modlil sam k sebe,alebo ako? dako mi to nesedi :roll:
Rastaman
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Rastaman »

Ja sa do toho nejak velmi nerozumiem, aby bolo jasne, to bol moj skromny nazor a necham si hi vyvratit padnymi argumentami :)
jackb napísal:ad INRI ak by to tam dal pre srandu,myslis ze by to bolo dodnes na krestanskych krizoch? napisal to preto,lebo Jezis to o sebe tvrdil a Pilat tomu veril-vid Umucenie Krista by Mel Gibson
ved to je vtom, ze je to trosku zvlastne, bo INRI znamena zid. kral, ale vtedajsi zidia ho tak urcite nebrali, ani terajsi, cize zidia Jezisa neuznavaju... hej, pise sa, ze Pilat ho nechcel dat zabit, ale zidovsky lud rozhodol... ale to bol jeho udel, aby trpel... na inu temu
jackb napísal:ad Jezisova viera: to si na to ako dosiel ze Jezis mal krestansku vieru?
opravte ma ak sa mylim,ale podla Pisma bol obrezany,obetovany Bohu, ako 12 rocny sa stratil v Chrame pocas Paschy,dodrziaval ju = posledna vecera :arrow: Jezis bol Zid aj zid
dobre ved, asi teda mal vsetky tie zidovske veci, ved som aj napisal, ze sa narodil v podstate zidovskej rodine, ja myslim, ze bol zid, ale nie vierou
jackb napísal:ako mohol byt krestan ked krestanstvo zalozil? Vitusko toto mi prosim ta objasni...to akoze sa modlil sam k sebe,alebo ako? dako mi to nesedi :roll:
toto je take zvlastne, bo Jezis zalozil krestanstvo ? a co Desatoro pre Mojzisa od Boha... fuuha, ale to uz je o inom... a preco by sa modlil k sebe samemu... predsa k Bohu, on je najvyssi... ako dieta mohol byt zid, ale pri ukrizovani urcite veril v krestanstvo... ale vazne neviem, ako to s nim presne bolo... ty veris ???
Ethaniel
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Ethaniel »

este mam taku mensiu otazky, to zid myslis ako povod alebo vyznanie? ked ako povod tak to je podla toho ci verite ze boh bol jeho otec alebo nie. a ak ako vyznanie tak urcite bol, pretoze cely zivot vyrastal v zidovskom prostredi, a urcite nebol ani ateista ani hinduista ani nic ine, takze mohol byt iba zid :wink:
jackb
Redeemer
Redeemer

Ethaniel napísal:este mam taku mensiu otazky, to zid myslis ako povod alebo vyznanie?
Zid=ten co byva v Izraeli,tak isto ako Slovak,Madar,Nemec= narodnost
zid=ten kto vyznava judaizmus,tak isto ako moslim,hinduista,krestan :wink:
4 Vitusko verim,a o tomto nieco viem,lebo chodim na katolicky gympel.
spominal si ze sa mohol modlit k Bohu,lebo je jeho otec a je najvysii. pocul si niekedy o Najsvatejsej trojici? Boh-Otec,Boh-Syn a Boh-Duch Svaty :arrow: Jezis ako Boh-Syn bol zaroven Boh-Otec aj Boh-Duch Svaty..viem je to velmi zlozite na pochopenie ale je to tak...a kedze bol Boh v koho mal verit?
na druhej strane bol taky plnohodnotny Boh a bol plnohodnotny clok,co mu nebranilo zomriet na krizi. Kedze bol clovek a zil v zidovskom prostredi a jeho matka a pestun boli aj Zidia aj zidia preto bol Jezis zid.
ci bol Zid je tazko povedat lebo bol zaroven Boh.
a ze pri ukrizovani veril v krestanstvo-mohol verit v to,ze vdaka jeho pomoci vydrzi az do jeho druheho prichodu.to ano... to je moj nazor a nikomu sa ho nesnazim nanutit...
vladopt
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Re: BOL Jezis Kristus ZID?

Príspevok od používateľa vladopt »

havarka napísal:A toto máš odkiaľ chlapec mój?
By si sa cudoval o zidoch vedia ludia len velmi malo,maju stary zakon ale PRE nich je biblia talmud a tej knihe by ste sa dozvedeli aky su zidia v skutocnosti,pre zidov sme gojovia cize zvierata pretoze oni su vyvoleny narod a my sa mame stat ich otrokmi....na Jezisa Krista je tato kniha plna urazok na jeho meno,nadavok inych oplzlich slov!Ked vidi zid krestansky kriz tak ma podla talmudu dva-krat odplut si!Dalo by sa to na vela pisat!
vladopt
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vladopt »

Zidia a zidovstvo su produktom Talmudu jeho ucenia!
jackb
Redeemer
Redeemer

vladopt napísal:Zidia a zidovstvo su produktom Talmudu jeho ucenia!
ok,ale je to OT a jeto doubleposting :roll:
Napísať odpoveď