AMD alebo Intel

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...

AMD alebo Intel ?

AMD
225
53%
Intel
156
37%
obidve...
27
6%
je mi to jedno...
13
3%

Celkom hlasov: 421

t0m4s3
Admin
Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Loucher napísal:Chlapci prichadzaju zle casi pre amd, intel sa konecne spametal a tak sa zacal tvrdy boj ....no ak mam posudit kt procak je ten najlepsi tak jednoznacne Intel!!!(Core 2 Duo "Conroe") a amd si to uvedomuje coho dokazom je aj nedavne znizovanie cien cpu :D
Presne tak Intel rulez a to z toho dovodu ze za tri dni budu od AMD super procaky za super ceny :-)
Stilo
Star
Star

Príspevok od používateľa Stilo »

tu je uz nieco napisane o znizovani cien, zatial len pre dilerov, som zvedavy aka bude konecna cena pre zakaznika :)

http://www.itnews.sk/buxus_dev/generate ... e_id=43346
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

viem ze to tu vela ludi pozna ale predsa...

http://tomshardware.co.uk/2006/07/14/co ... lon_64_uk/

a pre porovnanie aktualne ceny AMD v USD (USD 1 ~ 30,055SKK ):

http://www.amd.com/us-en/Corporate/Virt ... 09,00.html
the| Gamer
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa the| Gamer »

AMD-cku jsem verny uz skoro 5let a nikdy nesklamal
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cORP. »

tak takto mal som najprv intel celeron 1.7 ghz a vo vykone total shit ale pocas jeho 2 rocneho zivota ziaden problem potom bartona 2500+ a tam ten vykon bol fakt ovela vacsi ale najhorsia vec na amd niesu procaky ale chipsety ktore su na dve veci proste otras bud sa prehrievaju alebo len tak odidu proste mal som dve dosky nie dokonca 3 a ani jedna nevydrzala viac ako rok nevim mozno som mal smole ale kamart ma tiez amd a tiez chipset konci a dalsi am tiez amd a uz ma 2 dosku a obe mal asus dalsi kamarati podobne mam ich spolu asi 10 co uz museli menit dosku a teraz mam intel je sice prescott a trosku hreje ale menej ako ten barton a ziaden problem takze ked chcete hrat alebo mat lepsi cpu za mensiu cenu tak amd ale ked sice hrate zasa intel je mozno horsi ale zasa nieje to az take hrozne a kvalita je podla mojho uvazenia lepsia mam dosku origos intel neda sa taktovat ale co uz aspon sa nesere ako amd a vydrzi dlho a ked nie zaruka 8) tot vse nadavajte na mna ale podla mna hlavny problem amd su dosky a nie procaky .
Rixsus
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Rixsus »

Ja nevem ja mam jednu dosku furt ... asi 4 roky :)
najprv tam bol 1200 :) a neskorse 1800+ :) a vsetko ide v pohode :)
nevem narazil si na zle kusy ...
o jedinom co sa tak kazy co viem je asus ...
MIRUSKO666
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa MIRUSKO666 »

nechcem sa o nicom hadat ...ale moj nazor o Intel a AMD ..je priblizne takyto ja mam P4 E2.8GHz z 800fsb a 1MB L2 keskou ide ako hodinky za 2 roky co je pusteny skoro nonstop nezamrzol ani jeden krat a to vazne..je vykonejsi urcite nez niaka posahana AMD 3000+( zaplatil som si ten procik..to hej ale skusal som ho taktnut ked som mal kamosove pamete a taktol som ho bez problemov na 3760MHz uuu poviem supa ..a prenos v sandre 2007 za cipset mam 4682MB za sec. no a najsilnejsi cipset od AMD teras ma 4723...moj PC ma 2roky a staci mi aj menej ram a co sa tyka hier moj PC je lepsi nez Barton 3200..kukni http://www23.tomshardware.com/cpu.html? ... model2=223 tomu sa povie PC do buducna taktnem ho a mam zase masinu a PC je to dobre a ma 2roky :P
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

Som jednoznacne za intel ... kedysi som isiel na AMD XP 1800+ a neskor Xp 2500+ Barton ... ked som vymenil 2500+ XP za P4 2.4GHz Northwood tak to bol neporovnatelny rozdiel ... a 2.4 NW ma iba 533 FSB a nema HT ... Hrial max 40C v klude okolo 32C po pretaktovani na 3.01GHz sa zvysila Teplota o 5C Teraz nedavno som ho zase zmenil na Prescott 3.06GHz a tiez spokojny az na tu teplotu v klude okolo 44C a v zatazi do 60C
Barton Mi na celomedenom chladici Termaltake Hrial na 48 -50v klude v zatazi tahal az do 60-65 nic to pomali nerobilo a kurilo jak ozivot ...
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

MIRUSKO666 napísal:nechcem sa o nicom hadat ...ale moj nazor o Intel a AMD ..je priblizne takyto ja mam P4 E2.8GHz z 800fsb a 1MB L2 keskou ide ako hodinky za 2 roky co je pusteny skoro nonstop nezamrzol ani jeden krat a to vazne..je vykonejsi urcite nez niaka posahana AMD 3000+( zaplatil som si ten procik..to hej ale skusal som ho taktnut ked som mal kamosove pamete a taktol som ho bez problemov na 3760MHz uuu poviem supa ..a prenos v sandre 2007 za cipset mam 4682MB za sec. no a najsilnejsi cipset od AMD teras ma 4723...moj PC ma 2roky a staci mi aj menej ram a co sa tyka hier moj PC je lepsi nez Barton 3200..kukni http://www23.tomshardware.com/cpu.html? ... model2=223 tomu sa povie PC do buducna taktnem ho a mam zase masinu a PC je to dobre a ma 2roky :P
Sunka A64 3000+? Ta sunka nakope ten tvoje procesor do zadnice aj s jednym prstom v zadku. Pises jednu hlupost za druhou, prenosove rychlosti RAM sa u AMD pohybuju bezne nad hranicou 7000MB/s
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krija »

t0m4s3 nechal si sa trochu uniesť :wink: ten jeho procesor je podla tomshardware naozaj o maly chlp lepsí ako A64 3000+. tomshardware len potvrdil, co vacsina vie. v tejto vekovej kategorii (2004) :arrow: AMD na hry, Intel na ten zbytok.
Shark NX napísal:Som jednoznacne za intel ...ked som vymenil 2500+ XP za P4 2.4GHz Northwood tak to bol neporovnatelny rozdiel ... a 2.4 NW ma iba 533 FSB a nema HT ...3.01GHz sa zvysila teplota o 5 °C
Barton mi na celomedenom chladici Thermaltake hrial na 48 -50v klude v zatazi tahal az do 60-65 nic to pomali nerobilo a kurilo jak o zivot ...
k tomuto mozem povedat iba jedno: preborník v upgrade PC asi nebudes. P4 2.4GHz Northwood je vykonnejsi procesor ako 2500+ barton, ale o kolko? ani nie o 10%. to nestoji za namahu a vyhodene peniaze za iny procesor a novu MoBo. pises ako keby ta 2500+ nesla taktovat. a popri tom sa da dostat az na frekvencie presahujuce default takt 3200+ (2200 MHz). a fsb ma 2500+ len 333 co je o 200 MHz menej ako P4 2.4GHz. bal si sa ho taktovat? jeho die teplota je 85 °C. po OC 2500+ tiez nestupa uz jeho teplota nejak razantne hore. aj nasledny upgrade z 2.4 NW na toho prescotta nebol boh vie co. ved po tom co si ho pretaktoval, to boli takmer identicke procesory. po vykonovej stranke urcite.
a eskimak sa nemusi bat, ze sa mu roztopi iglu
Prílohy
vs.gif
(31.6 KiB) 367 stiahnutí
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Šu-Do »

keby som si mal teraz vybrat tak Intel... :)
SOLlD
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa SOLlD »

Ked chces taktovat tak jedine intel. Ale pokial netaktujes, tak ako vacsina normalnych ludi(pouzivatelov) tak su tie peniaze za intel core zbytocne vyhodene. Kedze v strednej triede ziadny schopny intel nenajdes. A tato trieda je pre zakaznikov ta najlakavejsia. Naco mu bude E6300 ked nejde taktovat. Staci mu aj 4200+ (mam aj ja :D ) pokial netaktuje. A vykonovo su na tom v podstate rovnako, ale cenovo uz nie.
A pri jednojadrach je to asi jasne.....
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

krija napísal:...
Barton mi vobec nesiel taktovat ani nasobicom ani FSB ... A nechcel som ho dratovat ... K tym vyhodenym peniazom k NW som doplatil 2000 a Dostal som za to Dosku Gigabyte GA-8IPE1000-L cize myslim si ze sa mi to oplatilo a k prescotu som doplatil 1000Sk ... a NW bol na hranici a nesiel uz vyzsie zato Prescott ide bezproblemu na 3.6GHz a isiel by aj vyzsie bez razantneho zvysenia napatia ...
Ravenman
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Ravenman »

samozrejme kazdy ma to svoje , zalezi na pouzity , ale teraz jednoznacne vedia AMD64 , prijatelna cena , vykon , aj celkom dobry OC :wink:
vindy
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa vindy »

havranimuz napísal:samozrejme kazdy ma to svoje , zalezi na pouzity , ale teraz jednoznacne vedia AMD64 , prijatelna cena , vykon , aj celkom dobry OC :wink:
si nepocul o core2duo? stare K8 ho neporaza v nicom okrem ceny, ktora je pri takomto vykone HADAM ospravedlnitelna
SOLlD
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Akoze v nicom. Pozri si vykon v 64 bitovych aplikaciach ked aj to najslabsie co AMD ma rozdupe to najlepsie od Intelu. Tak nepis vo vsetkom. A pritom si porovnaj vykon AMD4200+ a E6300. bez OC. A porovnaj si ich cenu. Vykon cca identicky, skor amd ja na tom lepsie a rozdiel v cene? Dost tisic.
A pritom AMD ete facha na starej architekture. Takze asi tak. Moj nazor. Ak som Ta urazil...tak sry.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

SOLlD: Hlavne sa pozri na podporu a pocet aplikacii, ktore vyuzivaju 64-bit a dve jadra :wink:
mystique
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mystique »

SOLlD napísal:Akoze v nicom. Pozri si vykon v 64 bitovych aplikaciach ked aj to najslabsie co AMD ma rozdupe to najlepsie od Intelu. Tak nepis vo vsetkom. A pritom si porovnaj vykon AMD4200+ a E6300. bez OC. A porovnaj si ich cenu. Vykon cca identicky, skor amd ja na tom lepsie a rozdiel v cene? Dost tisic.
A pritom AMD ete facha na starej architekture. Takze asi tak. Moj nazor. Ak som Ta urazil...tak sry.
nie neurazil, pretoze nemas pravdu :wink: vykon 4200 vs 6300 sa tu rozoberal a 6300 vysla ako jasny (jednoznacny) vitaz... cenovy rozdiel v karmane 151sk http://www.karman.sk/product_compare.js ... 84&artno3= , rozdiel vo vykone http://www.hojko.com/viewtopic.php?t=64521&start=90 a este tu http://www.hojko.com/viewtopic.php?t=64 ... c&start=75

PS: dufam ze som ta neurazil.... tak sry
SOLlD
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Hojko: sak jasne. Ja som len narazal na to co vravel on. Ze v nicom AMD neporaza C2D. Co je uplna blbost.
enter00
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa enter00 »

dnes by som zvolil Intel, pred rokom AMD... je to vyvoj, raz vedie ten, raz on, ale ziadny nie je tak zly, aby si kupou urobil velku chybu.
To je vyhoda konkurencie, len malo produktov je uplne zlych.
Napísať odpoveď