Zarastanie nechtov na nohách

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Spyder
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Spyder »

No ja mam tiez tento problem, ale nie je sposobeny nespravnym strinahim (striham vzdy spravne) alebo nosenim tenisiek (raz som skusal nosit cele leto len sandale a nepomohlo...), ale jednoducho tym ze tkanivo z ktoreho rastie nechet je prilis siroke takze rastie aj tam kde nema... Takze mi to tam vzdy zahnisa, napuchne a zcervena (niekedy je to aj do fialova.. :D ). Nastastie to mam len na jednom mieste na jednom palci. Chodim s tym k detskej chirurgicke, ta mi to vzdy nakoniec lokalne umrtvi a pozdlzne odstrihne tu cast ktora je navyse... toto som absolvoval uz 4x, zatial mi este nechet nestrhavali ani nic nerezali.

Bohuzial zakroku vzdycky predchadza marna snaha doktorky zahojit to mastami a podobnymi vecami.. Verte mi vyskusal som repik, hypermangan, a asi milion masti a ucinok je absolutne nulovy. To zdlhave a caste chodenie na tu chirurgiu ma na tom sralo najviac.. kedze som vedel ze aj tak mi to bude musiet odstrihnut. A urcite si viete predstavit, ze chodit, a vobec aj existovat s tym zahnisanym na nohe je hrozne... Mne stacilo len trochu zavadit o dvere alebo o nieco a mal som take bolesti ze na omdletie. Ale naposledy som to vyriesil tak ze som doktorke povedal ze tam nemozem tak casto chodit lebo ma nechcu ospravedlnovat zo skoly :D Tak mi to uz po tyzdni odstrihla.. no a mozem vam povedat ze na zakrok sa tesim vzdy najviac, lebo okrem injekcii to vobec neboli a ta uzasna ulava ktoru citim ked sa ten nechet dostane von sa neda ani popisat. A na dalsi den uz mozem behat. A o takych 9-10 mesiacov sa to objavi zase, ked nechet dorastie v svojej povodnej sirke...
jin
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jin »

Kuwa!! Zajtra idem na zakrok!:cry: Drzte palce!
hezo
Darca
Darca

Príspevok od používateľa hezo »

jin153 napísal:Kuwa!! Zajtra idem na zakrok!:cry: Drzte palce!
V žiadnom prípade si to nedaj strhávať, ale po bokoch vyrezať. Robili mi to, a je to v pohode, sice necht vyzerá jak mrzák ale mám do smrti pokoj!!! 8)
barcica
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa barcica »

..mozno trocha neskoro ale toto iste sa stalo aj mne niekedy pred 4 mesiacmi...totalne som to mala zapalene a nieco mi s toho vytekalo tak som s nim sla k doktorovi ale nestrhol mi to..bohu dik len mi dal inekciu do prstu ktora bolela ako svi*a a potom sa tam uz len hrabal napravil to a uz je vsetko v pohode...ale poviem vam ked mne povedali ze mi to asi strhne som myslela ze umrem tak som sa bala....
barcica
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa barcica »

jin153 napísal:Kuwa!! Zajtra idem na zakrok!:cry: Drzte palce!
drzim palce..nedaj si to strhnut injekciu prezijes a potom mas svaty pokoj...
moham3d
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa moham3d »

aaaa to je humus co mam spravit aby k niecomu takemu nedoslo
tomexx
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tomexx »

moham3d napísal:aaaa to je humus co mam spravit aby k niecomu takemu nedoslo
Strihat si nechty dorovna..
moham3d
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa moham3d »

tomexx napísal:Strihat si nechty dorovna..
isto na nohach sa nestrihaju tak do polkruhu alebo ako to nazvat
tomexx
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tomexx »

moham3d napísal:isto na nohach sa nestrihaju tak do polkruhu alebo ako to nazvat
Na nohach sa maju strihat do rovna. Na rukach do obluku.. Tot vse..
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kibo »

s odstupom casu zatial mozem tu plastiku nechtoveho lozka odporucit, zatial bez problemov a bez naznaku zarastania. akurat tam bolo troska zapalu, ked sa nechet dral dopredu, tak tlacil na kozu, ale uz je vsetko OK. nelutujem tu strasnu bolest 8)
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jin »

No jo...uz som po! Nebolo to az take hrozne, dnes mi to len kusok vyrezal a upravil to lozko. Umrtvenie nechutne, ale nemam tam vyrezane tolko ako normalne, cize mozem aj chodit :smt048
sovietman
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

jj

Príspevok od používateľa sovietman »

tak po precitaní tohto všetkeho si asi zacnem starostlivo strihat nechty na nohach. nie až vtedy ked mi robia diery do ponožiek :lol: :lol: :lol:
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

aj ked mozes chodit, zbytocne to nesil, nechaj nohu v klude. nie ako ja po tej plastike som isiel do roboty a trosku mi vtedy strelili stehy som je*ol na zem a skoro umrel od bolesti. imho, bol to iny pripad, ale aj tak by som to nesilil
gogo206
Novice
Novice

Príspevok od používateľa gogo206 »

Chcel by som sa spytat ci nema niekto skusenosti s problemom s nechtom na palci na ruke. Mne sa stal pri florbale taky uraz ze mam cast nechtu po celej sirke odlupene, a tak mi tam ostala uz len tak asi 2/3 spodnej casti nechta. Neviem co s tym robit, na to strhavanie moc nechcem ist, uvidim ako to bude rast.
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa erytrocyt »

Možno budeš mať to šťastie a necht ti správne dorastie.
Ale ak nie, necht ti začne rásť nakrivo, a zarastať. Môžeš dostať infekciu - panaritium, hnis pod necht a ešte len potom uvidíš čo je to bolesť a Boh na nebi :arrow: vlastná skúsenosť.
Moja rada je, zájdi k pani doktorke na vyšetrenie. Ona zhodnotí stav tvojho palca a určí správnu liečbu.
SRneC
Addict
Addict

Príspevok od používateľa SRneC »

tak tak ale ja som za bezbolestne riesenie a to "špony na nechty) vytahuju zarastenu cast nechta a vyrovnavaju ho ;)

ak ti to strhnu tak nemusis mat vyhrate nechet sa bude zarastat dalej ak to mas geneticky dane :(
peterkozel
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa peterkozel »

ale ved to nema nic spolocne s genetikou, mal som to parkrat a bola to u chirurga docela slusna masiaren, uplna nadhera ako som sa pozeral ako mi z nejakym kure..kym nastrojom vykrajuje kus masa a nechtu, vela krat sa mi to vratili zas spat, podla toho chirurga to ma fest vela ludi, je to skor botaskova choroba ako genetika
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

trocha genetiky tam moze byt, ale minimum, fakt je to skor ta "botaskova " choroba ako si povedal
peterkozel
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa peterkozel »

Kibo napísal:trocha genetiky tam moze byt, ale minimum, fakt je to skor ta "botaskova " choroba ako si povedal
vies ale vlastne ide o ochorenie nechtoveho lozka takze pochibujem ze by bola nejaka predispozicia na zarastanie nechtov, mne sa to dalo dokopi fakt az vtedy ked som obmedzil nevzdusnu obuv a natieral to alpou,liehom a nejakou srackou s nazvom betadine, ta inekcia je celkom taka kravska bolest, on ju tam je.ol a v tom zivom s nou este zakrutil a potom zas dotlacil, mnam...
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

ja mam za sebou plastiku nechtoveho lozka a 10 rocne skusenosti s chirurgickymi zakrokmi ohladom diagnozy L60 (zarasteny nechet), takze viem o com je rec :wink:
Napísať odpoveď