Bohuzial zakroku vzdycky predchadza marna snaha doktorky zahojit to mastami a podobnymi vecami.. Verte mi vyskusal som repik, hypermangan, a asi milion masti a ucinok je absolutne nulovy. To zdlhave a caste chodenie na tu chirurgiu ma na tom sralo najviac.. kedze som vedel ze aj tak mi to bude musiet odstrihnut. A urcite si viete predstavit, ze chodit, a vobec aj existovat s tym zahnisanym na nohe je hrozne... Mne stacilo len trochu zavadit o dvere alebo o nieco a mal som take bolesti ze na omdletie. Ale naposledy som to vyriesil tak ze som doktorke povedal ze tam nemozem tak casto chodit lebo ma nechcu ospravedlnovat zo skoly
Zarastanie nechtov na nohách
No ja mam tiez tento problem, ale nie je sposobeny nespravnym strinahim (striham vzdy spravne) alebo nosenim tenisiek (raz som skusal nosit cele leto len sandale a nepomohlo...), ale jednoducho tym ze tkanivo z ktoreho rastie nechet je prilis siroke takze rastie aj tam kde nema... Takze mi to tam vzdy zahnisa, napuchne a zcervena (niekedy je to aj do fialova..
). Nastastie to mam len na jednom mieste na jednom palci. Chodim s tym k detskej chirurgicke, ta mi to vzdy nakoniec lokalne umrtvi a pozdlzne odstrihne tu cast ktora je navyse... toto som absolvoval uz 4x, zatial mi este nechet nestrhavali ani nic nerezali.
Bohuzial zakroku vzdycky predchadza marna snaha doktorky zahojit to mastami a podobnymi vecami.. Verte mi vyskusal som repik, hypermangan, a asi milion masti a ucinok je absolutne nulovy. To zdlhave a caste chodenie na tu chirurgiu ma na tom sralo najviac.. kedze som vedel ze aj tak mi to bude musiet odstrihnut. A urcite si viete predstavit, ze chodit, a vobec aj existovat s tym zahnisanym na nohe je hrozne... Mne stacilo len trochu zavadit o dvere alebo o nieco a mal som take bolesti ze na omdletie. Ale naposledy som to vyriesil tak ze som doktorke povedal ze tam nemozem tak casto chodit lebo ma nechcu ospravedlnovat zo skoly
Tak mi to uz po tyzdni odstrihla.. no a mozem vam povedat ze na zakrok sa tesim vzdy najviac, lebo okrem injekcii to vobec neboli a ta uzasna ulava ktoru citim ked sa ten nechet dostane von sa neda ani popisat. A na dalsi den uz mozem behat. A o takych 9-10 mesiacov sa to objavi zase, ked nechet dorastie v svojej povodnej sirke...
..mozno trocha neskoro ale toto iste sa stalo aj mne niekedy pred 4 mesiacmi...totalne som to mala zapalene a nieco mi s toho vytekalo tak som s nim sla k doktorovi ale nestrhol mi to..bohu dik len mi dal inekciu do prstu ktora bolela ako svi*a a potom sa tam uz len hrabal napravil to a uz je vsetko v pohode...ale poviem vam ked mne povedali ze mi to asi strhne som myslela ze umrem tak som sa bala....
Chcel by som sa spytat ci nema niekto skusenosti s problemom s nechtom na palci na ruke. Mne sa stal pri florbale taky uraz ze mam cast nechtu po celej sirke odlupene, a tak mi tam ostala uz len tak asi 2/3 spodnej casti nechta. Neviem co s tym robit, na to strhavanie moc nechcem ist, uvidim ako to bude rast.
-
erytrocyt
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Možno budeš mať to šťastie a necht ti správne dorastie.
Ale ak nie, necht ti začne rásť nakrivo, a zarastať. Môžeš dostať infekciu - panaritium, hnis pod necht a ešte len potom uvidíš čo je to bolesť a Boh na nebi
vlastná skúsenosť.
Moja rada je, zájdi k pani doktorke na vyšetrenie. Ona zhodnotí stav tvojho palca a určí správnu liečbu.
Ale ak nie, necht ti začne rásť nakrivo, a zarastať. Môžeš dostať infekciu - panaritium, hnis pod necht a ešte len potom uvidíš čo je to bolesť a Boh na nebi
Moja rada je, zájdi k pani doktorke na vyšetrenie. Ona zhodnotí stav tvojho palca a určí správnu liečbu.
-
peterkozel
Medium Professional
ale ved to nema nic spolocne s genetikou, mal som to parkrat a bola to u chirurga docela slusna masiaren, uplna nadhera ako som sa pozeral ako mi z nejakym kure..kym nastrojom vykrajuje kus masa a nechtu, vela krat sa mi to vratili zas spat, podla toho chirurga to ma fest vela ludi, je to skor botaskova choroba ako genetika
-
peterkozel
Medium Professional
vies ale vlastne ide o ochorenie nechtoveho lozka takze pochibujem ze by bola nejaka predispozicia na zarastanie nechtov, mne sa to dalo dokopi fakt az vtedy ked som obmedzil nevzdusnu obuv a natieral to alpou,liehom a nejakou srackou s nazvom betadine, ta inekcia je celkom taka kravska bolest, on ju tam je.ol a v tom zivom s nou este zakrutil a potom zas dotlacil, mnam...Kibo napísal:trocha genetiky tam moze byt, ale minimum, fakt je to skor ta "botaskova " choroba ako si povedal