utekanie od problemov?hovoril by si to aj keby si mal vaznu dusevnu chorobu a vedel by si o sebe?Dead_Warrior napísal:sebevrazda je utekanie od problemov(moj nazor) noo zevraj existuej aj posmrtny zivot alebo sa mozno stanes dakou vcielkou na niakej luke
Je samovražda riesenie ?
-
DeFeAt
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
:/
Ja poznam dievca ktora sa xcela zabit a skocila zo 4. poxchodia a prezila..bola na ARE a nikto nevedel ci prezije.. a prezila.. a to ma iba 14 rokov ! A bola to moja dobra kamaratka takze 
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
Re: :/
.. a podla vypovednej hodnoty tvojho postu tipujem ze bola o 2 roky starsia ako Ty !DeFeAt napísal:Ja poznam dievca ktora sa xcela zabit a skocila zo 4. poxchodia a prezila..bola na ARE a nikto nevedel ci prezije.. a prezila.. a to ma iba 14 rokov ! A bola to moja dobra kamaratka takze
... ked uz necitas posty od vsetkych, tak aspon prvy si isto precitaj Vzdy !! ...
..... a pouzivaj EDIT.... ked sa tu rozoberala vrazda ineho cloveka, tak by ma zaujimalo ci by ste boli schopni sa "zasamovraždiť" ??? .... a ak ano, ako by ste to spravili ??? ....
-
zvonenie33
Light Professional
Ja by som sem rad dal odpoved trocha anglicku, dufam, ze budete rozumiet, ak nie, mozno prelozim 
Wendy O. Williams, spevak kapely Plasmatics, pred tym ako spachal samovrazdu, zanechal odkaz, na ktory napisal:
"The act of taking my own life is not something I am doing without a lot of thought. I don't believe that people should take their own lives without deep and thoughtful reflection over a considerable period of time. I do believe strongly, however, that the right to do so is one of the most fundamental rights that anyone in a free society should have. For me much of the world makes no sense, but my feelings about what I am doing ring loud and clear to an inner ear and a place where there is no self, only calm. Love always, Wendy."
Myslim si, ze v jeho pripade, by som mu pravo na tu samovrazdu nevzal.
Co sa mna tyka... asi by som to neurobil (nespachal samovrazdu), ale zaroven som nazoru, ze su aj horsie veci ako smrt.
Wendy O. Williams, spevak kapely Plasmatics, pred tym ako spachal samovrazdu, zanechal odkaz, na ktory napisal:
"The act of taking my own life is not something I am doing without a lot of thought. I don't believe that people should take their own lives without deep and thoughtful reflection over a considerable period of time. I do believe strongly, however, that the right to do so is one of the most fundamental rights that anyone in a free society should have. For me much of the world makes no sense, but my feelings about what I am doing ring loud and clear to an inner ear and a place where there is no self, only calm. Love always, Wendy."
Myslim si, ze v jeho pripade, by som mu pravo na tu samovrazdu nevzal.
Co sa mna tyka... asi by som to neurobil (nespachal samovrazdu), ale zaroven som nazoru, ze su aj horsie veci ako smrt.
presne ako sa tu uz aj niekto vyjadril ze tvoj zivot vdychol niekto iny a nemas pravo si zmysliet a zabit sa je to zbabelsot nabozenstvo veriaci ludia tomu vravia samovrahovia budu horiet vo vecnom ohni ! a satanisti . ta obetuju tak neviem ako chcete mate kazdi an vyber sa rozhodnut ci pojdes po zivote ktory je tvrdy ale kazdy pad ta posilni alebo aj ked spadnes tak vstanes a budes bojovat alebo sa vzdas a skoncis boj o zivot a o smrt a pritulis sa k smrti a nikdy neuvidis svetlo

Tazko povedat, ci by som si vzal sam zivot (a nielen ja, ale kazdy), pokial som taku situaciu nezazil... Ale poznam cloveka co nad tym dost vazne uvazoval a teraz sa citi ako najstastnejsi clovek na zemi. Nemyslim, ze ma niekto pravo si brat zivot, ked je to vzdy zalozene na momentalnom psychickom rozpolozeni a je len na nom (mozno za pomoci inych) aby sa s tym vyrovnal a obratil svoj pesimisticky pohlad na zivot v optimisticky... Ved nikdy nieje tak zle, aby nemohlo byt este horsie.
Preco je clovek nespokojny so svojim zivotom??? Podla mna sa da z kazdej situacie vylizat, vzdy sa da zlepsit si svoj zivot a naplnit ho, len treba chciet. Clovek pesimista mysli na to, co ho dnes nasralo a preco sa ma dnes citit zle. Clovek optimista mysli na to, co pekne dnes zazil a rozmysla, ako to pekne spravit krajsim. Vzdy sa da osladit si zivot, je to vzdy len na nas, no castokrat sme lenivi sa prinutit robit nieco naplnujuce. Vzdy sa najde nieco, co nas naplna (a nemusi to byt zena)!!!
Preco je clovek nespokojny so svojim zivotom??? Podla mna sa da z kazdej situacie vylizat, vzdy sa da zlepsit si svoj zivot a naplnit ho, len treba chciet. Clovek pesimista mysli na to, co ho dnes nasralo a preco sa ma dnes citit zle. Clovek optimista mysli na to, co pekne dnes zazil a rozmysla, ako to pekne spravit krajsim. Vzdy sa da osladit si zivot, je to vzdy len na nas, no castokrat sme lenivi sa prinutit robit nieco naplnujuce. Vzdy sa najde nieco, co nas naplna (a nemusi to byt zena)!!!