Posilňovanie | Bodybuilding | Gainer | Kreatín | Fitness

O športe...
Tomasito
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Tomasito »

Tomasito napísal:BTW. pokial som si dobre vsimol, v tejto teme sa to nikto nesnazil zovseobecnovat.
A aj atrey, v suvislosti s ktorym som prekvapeny, ze si na neho reagoval pisal o vacsine- nie o "kazdom cloveku, co posiluje".

Nechajme to uz radsej tak... na podstate sme sa zhodli (vid. vyssie).
Kemper_LoL
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kemper_LoL »

Ahoj chcem zacat s posilnovanim no mam par otazok ktore si chcem ujasnit a kedze sa do toho moc nevyznam prosim vas o radu :roll:
dam to do niekolkych bodov :)
Dovod preco chcem zacat posilnovat je ten ze chcem pribrat aspon kusok lebo nech zerem kolko zerem nepriberiem ani mäke F
takze lebo vyzeram ako da sa povedat ,, dost uboho ,,

1. mal by som si zo zaciatku kupit niejake proteiny ??? (co to je a naco to je)
2. za ako dlho uvidim na sebe vysledky??
3. ako by mal vyzerat moj stravovaci rezim ???? (myslim co jest a ako casto)
4. A vlastne ako zacat?? ( cviky) :oops: 8) :)

ok toť vše
Tomasito
VIP
VIP

Kemper_LoL, uz sa tu na tieto otazky popisalo pomerne dost (skus pozriet aj v inych temach alebo si pockaj, ked sa niekomu o tom bude chciet rozpisovat znova). Odporucam vsak tieto otazky riesit skor na specializovanych forach/strankach ako napr.
http://www.kulturistika.com/
http://www.ronnie.cz/
http://forum.ronnie.cz/
atd. atd.
Holubar
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Holubar »

keby si nahodou netrafil
http://www.ronnie.cz/zacatecnici
aj ja odtial este casto cerpam

a sem-tam,ked pridu sily,kukni aj sem
http://www.ronnie.cz/motivace
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

nahodou som klikol na tento clanok http://www.ronnie.cz/c-39-ztrata-motivace.html . Iba to potvrdzuje jednu vec a to ze akonahle prestanete posilovat tak splasnete a s vami aj vase ego..
Holubar
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

t0m4s3 napísal:nahodou som klikol na tento clanok http://www.ronnie.cz/c-39-ztrata-motivace.html . Iba to potvrdzuje jednu vec a to ze akonahle prestanete posilovat tak splasnete a s vami aj vase ego..
ten clanok je strasne prehnany...10kg za 2 tyzdne...to tak. Cez leto som mesiac necvicil (zavreta posilka, festivaly), fajcil som, dost som travil na brigade, jedlo len ked bol cas...padli asi 3 kila, z toho dve mam uz po tyzdni spat, sila padla na kazdom cviku o 10-15 kil,no druhy tyzden treningu a uz tlacim takmer to, co predtym...takze ziadne splasnutie nicoho sa nekonalo...Neber to tak vazne :wink:
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Holubar napísal:ten clanok je strasne prehnany...10kg za 2 tyzdne...to tak. Cez leto som mesiac necvicil (zavreta posilka, festivaly), fajcil som, dost som travil na brigade, jedlo len ked bol cas...padli asi 3 kila, z toho dve mam uz po tyzdni spat, sila padla na kazdom cviku o 10-15 kil,no druhy tyzden treningu a uz tlacim takmer to, co predtym...takze ziadne splasnutie nicoho sa nekonalo...Neber to tak vazne :wink:
Jedno si vsak potvrdil, prestanes cvicit = splasnes.
Holubar
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

t0m4s3 napísal:Jedno si vsak potvrdil, prestanes cvicit = splasnes.
prestanes sa ucit-zabudnes
ale zabudnes to tak, ze ked sa do toho pozries, naucis sa to rychlejsie ako prvy krat. To iste so svalmi...To ti potvrdi snad kazdy, co cvici dlhsiu dobu....
mauec
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mauec »

Kemper_LoL napísal:Ahoj chcem zacat s posilnovanim no mam par otazok ktore si chcem ujasnit a kedze sa do toho moc nevyznam prosim vas o radu :roll:
dam to do niekolkych bodov :)
Dovod preco chcem zacat posilnovat je ten ze chcem pribrat aspon kusok lebo nech zerem kolko zerem nepriberiem ani mäke F
takze lebo vyzeram ako da sa povedat ,, dost uboho ,,

1. mal by som si zo zaciatku kupit niejake proteiny ??? (co to je a naco to je)
2. za ako dlho uvidim na sebe vysledky??
3. ako by mal vyzerat moj stravovaci rezim ???? (myslim co jest a ako casto)
4. A vlastne ako zacat?? ( cviky) :oops: 8) :)
mno starec....pozri po preve kolko mas rokov???? [po druhe hned zo zaciatku proteiny?ani nevies na co to je ? doje*** ta to viac....najprv zacni posilovat od zaciatku cize od mala...pomaly sa stupnuj a po minimalne takych 2-3 mesaicoch posilovania si zisti poriadne co je to napriklad CREATIN a take tie blbosti a az potom ak si si isty ze budes posilovat este dlho tak to mozes zacat brat...inac to neber lebo sa doseres ako nikolko ludi ktory aj osobne poznam ;) tot vsio z mojej strany len taka dobra radicka
ok toť vše
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Holubar napísal:prestanes sa ucit-zabudnes
ale zabudnes to tak, ze ked sa do toho pozries, naucis sa to rychlejsie ako prvy krat. To iste so svalmi...To ti potvrdi snad kazdy, co cvici dlhsiu dobu....
ak sa ucis tak, ze to neskor zabudnes, tak sa ucis zle. Navyse zabudnutie uciva, pokial sa to naucis (nie nabiflis) je proces niekolkych rokov, co sa o cviceni neda povedat ani zdaleka. Je to ovela kratkodobejsi proces.
Holubar
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

t0m4s3 napísal:ak sa ucis tak, ze to neskor zabudnes, tak sa ucis zle. Navyse zabudnutie uciva, pokial sa to naucis (nie nabiflis) je proces niekolkych rokov, co sa o cviceni neda povedat ani zdaleka. Je to ovela kratkodobejsi proces.
Nemas pravdu. Spytaj sa hocijakeho borca, co drti uz niekolko rokov, ci ho dokaze zrusit neikolko tyzdnova/mesacna prestavka. Staci par tyzdnov a je spat vo forme. Cvicenie je dlhodoba zalezitost. Pozri forum.ronnie.cz, typek s nickom Mutagenn sa po 7mich rokoch necinnosti vratil na profesionalnu podu a uz ma uspechy. Pridavam aj fotku, snad to chalanovi vadit nebude.A este pripomeniem, ze pripojil aj screen tlaciva z antidopingovej kontroly o negativnom naleze
Obrázok

A s tym ucenim to radsej nechaj tak. Aj tak vies ako som to myslel, len ty si proste typ, co vzdy musi mat pravdu. Tak len tak pre zaujimavost, ak si spomenies, raz som potreboval pomoc s integralom a ty si napisal, ze si to mal v matalyze II,musis sa pozriet do zosita,aby si to vedel...Takze tak...
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Holubar napísal:Nemas pravdu. Spytaj sa hocijakeho borca, co drti uz niekolko rokov, ci ho dokaze zrusit neikolko tyzdnova/mesacna prestavka. Staci par tyzdnov a je spat vo forme. Cvicenie je dlhodoba zalezitost. Pozri forum.ronnie.cz, typek s nickom Mutagenn sa po 7mich rokoch necinnosti vratil na profesionalnu podu a uz ma uspechy. Pridavam aj fotku, snad to chalanovi vadit nebude.A este pripomeniem, ze pripojil aj screen tlaciva z antidopingovej kontroly o negativnom naleze
Obrázok

A s tym ucenim to radsej nechaj tak. Aj tak vies ako som to myslel, len ty si proste typ, co vzdy musi mat pravdu. Tak len tak pre zaujimavost, ak si spomenies, raz som potreboval pomoc s integralom a ty si napisal, ze si to mal v matalyze II,musis sa pozriet do zosita,aby si to vedel...Takze tak...
deprivanti František Koukolík, Jana Drtilová: Život s deprivanty II: základy stupidologie napísal:Útok na človeka (argumentum ad hominem)

Namiesto argumentácie hodnotí jej predkladateľa.
To sa dalo od recidivistu čakať.
Tej práci sa nedá veriť. Napísal ju len preto, aby ho nevyhodili zo školy.
Môže snáď byť fajčenie nezdravé, keď toľko doktorov fajčí?
Holubar
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Dal som tam aj argumentaciu aj hodnotenie...ale ty luzicka uz zjavne nemas co napisat...Po tych tvojich par mesiacoch posilovania a precitani jedneho clanku si zjavne majster sveta, tak nas este nieco nove nauc, neviem sa dockat
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Holubar napísal:Dal som tam aj argumentaciu aj hodnotenie...ale ty luzicka uz zjavne nemas co napisat...Po tych tvojich par mesiacoch posilovania a precitani jedneho clanku si zjavne majster sveta, tak nas este nieco nove nauc, neviem sa dockat
tymto prispevkom si argumentum ad hominem doviedol k dokonalej ukazke :)
pinacolada
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pinacolada »

poradte dakto ako posilovat hrudnik a nohy na objem
MrT
Novice
Novice

Príspevok od používateľa MrT »

pinacolada napísal:poradte dakto ako posilovat hrudnik a nohy na objem
na hrudnik su dobre cviky ako urcite poznas tlaky, potom rozpazovanie a este aj pulover na spodne partie hrudnika. s nohami ti asi nepomozem.

btw ak nevies ako sa ktory cvik robi, pytaj sa. mozno to poznas pod inymi nazvami :wink:
pinacolada
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pinacolada »

MrT napísal:na hrudnik su dobre cviky ako urcite poznas tlaky, potom rozpazovanie a este aj pulover na spodne partie hrudnika. s nohami ti asi nepomozem.

btw ak nevies ako sa ktory cvik robi, pytaj sa. mozno to poznas pod inymi nazvami :wink:
ok..ako rozpazovat??popis trochu...
a ten pulover...to vobec nepoznam...popis mi to please
Tomasito
VIP
VIP

pinacolada napísal:ok..ako rozpazovat??popis trochu...
a ten pulover...to vobec nepoznam...popis mi to please
Upazovanie (podla preferovanej partie svalu na rovnej lavicke, na sikmej hore hlavou, na sikmej dole hlavou).
Pullover

Akokolvek, toto si nechaj vysvetlit/predviest priamo v posilke- niekym, kto sa uz nejaky ten cas cviceniu venuje. Technika cvikov je dolezitejsie ako si vacsina zaciatocnikov uvedomuje. BTW. takmer vsetky cviky najdes pri min. snahe cez uz spominane linky.
pom
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa pom »

mohol by niekto kto chodi na ftvs-ku rozpisat ,ze kolko opakovani s akymi pauzami a s akym zatazenim ako vpliva na svaly?

sila, rychlost, vytrvalost
objem, risovanie

davnejsie som to vedel len nejak mi to vyslo z hlavy (priblizne viem ale...)
matus121
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa matus121 »

pom napísal:mohol by niekto kto chodi na ftvs-ku rozpisat ,ze kolko opakovani s akymi pauzami a s akym zatazenim ako vpliva na svaly?

sila, rychlost, vytrvalost
objem, risovanie

davnejsie som to vedel len nejak mi to vyslo z hlavy (priblizne viem ale...)
S akym zatazenim??? tak to je rozne, kazdy zvlada ine vahy, takze to je individualne, ale je to asi takto: pre silu 2-6 opakovani
pre rychlost robit opakovania co najrychlejsie v pozitivnej faze pohybu
pre vytrvalost s mensimi vahami a robit asi 15- 20 opakovani
pre objem to je asi 6 - 8 opakovani
a pre vytrvalost su to rozne metody(pozri is Weiderove principy, je to super :wink: )
... a osbne pri objeme odporucam cvicit pyramidu
Napísať odpoveď