Posilňovanie | Bodybuilding | Gainer | Kreatín | Fitness

O športe...
pom
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa pom »

MystiQ napísal:S akym zatazenim??? tak to je rozne, kazdy zvlada ine vahy, takze to je individualne, ale je to asi takto: pre silu 2-6 opakovani
pre rychlost robit opakovania co najrychlejsie v pozitivnej faze pohybu
pre vytrvalost s mensimi vahami a robit asi 15- 20 opakovani
pre objem to je asi 6 - 8 opakovani
a pre vytrvalost su to rozne metody(pozri is Weiderove principy, je to super :wink: )
... a osbne pri objeme odporucam cvicit pyramidu
ja som tak vedel ze na objem je to 8 az 12 opakovani

to zatazenie som myslel ze v danej serii napr max zatazenie = max pocet opakovani ako je stanoveny (napr ak je 8opakovani tak maximalne aby som s tou vahou vedel spravit 8opakovani a ani o jednu viac)

pri sile to bude asi vzdy max zatazenie a pri vytrvalosti asi budu stacit aj lahsie vahy
matus121
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa matus121 »

pom napísal:ja som tak vedel ze na objem je to 8 az 12 opakovani

to zatazenie som myslel ze v danej serii napr max zatazenie = max pocet opakovani ako je stanoveny (napr ak je 8opakovani tak maximalne aby som s tou vahou vedel spravit 8opakovani a ani o jednu viac)

pri sile to bude asi vzdy max zatazenie a pri vytrvalosti asi budu stacit aj lahsie vahy
... pokial ide o to, ze ci uz po 8opakovani zlyhat, tak to je rozne, ale vacsinou sa to robi az pri poslednej serii, ked opakovania klesi na tych 4 - 6, ale to je pri sile a objeme ... pri rychlosti a vytrvalosti sa to asi neodporuca
.
.
.
... a mam jednu otazku pre tych pokrocilych a tych, co sa do toho rozumeju viac.
1.Ako docielit alebo ake su vhodne cviky pre biceps, aby bol vysoky, proste aby nerastol niejak inak, ale aby z neho bol pekny kopcek???
2.Ake su vhodne cviky alebo niejake rady pre cvicenie hrudnika, ak mam problem s tym, ze v spodnej stednej casti mam akoby trojuhojnik(miesto bez svalu) a chcel by som to niejak roztiahnut, lebo to vobec nevyzera dobre :(
Vopred vam dakujem
Holubar
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Holubar »

MystiQ:kolko merias/vazis?ake mas miery?
matus121
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Holubar napísal:MystiQ:kolko merias/vazis?ake mas miery?
Vek: 16
Vyska: 175 cm
Vaha: 73 - 77 kg (nemam k dispozicii vahu a tak neviem presne)
Obvod bicepsu: 31,5 cm
Obvod hrudnika: 100 - 105 cm

... neviem, ale treba vediet aj toto?
Holubar
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Tak to treba nabrat dalsiu hmotu

//add:inak pri takej vyske a hmotnosti sa divim tym mieram, si si isty ze to merias spravne?vsetko okrem pasu sa meria tak, aby to bolo najvacsie (teda hrudnik v plnom nadychu a zatnuty, stehna aj ruky zatnute cez najsirsie miesto a pod...jedine pas cez pupok a stiahnuty ako najviac ide.
matus121
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Holubar napísal:Tak to treba nabrat dalsiu hmotu

//add:inak pri takej vyske a hmotnosti sa divim tym mieram, si si isty ze to merias spravne?vsetko okrem pasu sa meria tak, aby to bolo najvacsie (teda hrudnik v plnom nadychu a zatnuty, stehna aj ruky zatnute cez najsirsie miesto a pod...jedine pas cez pupok a stiahnuty ako najviac ide.
merial som to tak ... a comu presnejsie sa divis?
Holubar
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

na ten pomer vyska/vaha su tie cisla dost nizke,asi mas tazke kosti,ale pohoda. Take veci ako tvar svalov nikdy cvikmi neovplyvnis. Su to geneticke zalezitosti. Ak budes mat biceps okolo 40 a hrudnik 120,tieto veci zmiznu a zabudnes,ze si vobec take nieco predtym riesil. Takze zarad nejaky objemovy trening,poriadny vykrm a ides :smt045
matus121
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Holubar napísal:na ten pomer vyska/vaha su tie cisla dost nizke,asi mas tazke kosti,ale pohoda. Take veci ako tvar svalov nikdy cvikmi neovplyvnis. Su to geneticke zalezitosti. Ak budes mat biceps okolo 40 a hrudnik 120,tieto veci zmiznu a zabudnes,ze si vobec take nieco predtym riesil. Takze zarad nejaky objemovy trening,poriadny vykrm a ides :smt045
no ved hej, na zmu by som chcel zobrat gainera, ale este to nie je iste ... btw, nema niekto skusenosti so Sterol Gainerom?
schw33k
Guru
Guru

Príspevok od používateľa schw33k »

MystiQ napísal:1.Ako docielit alebo ake su vhodne cviky pre biceps, aby bol vysoky, proste aby nerastol niejak inak, ale aby z neho bol pekny kopcek???
2.Ake su vhodne cviky alebo niejake rady pre cvicenie hrudnika, ak mam problem s tym, ze v spodnej stednej casti mam akoby trojuhojnik(miesto bez svalu) a chcel by som to niejak roztiahnut, lebo to vobec nevyzera dobre :(
Vopred vam dakujem
Takze najlepsie na biceps bol z mojej strany na prvom mieste : cvicenie s Z tycou na Scotovej lavicke , to zabera najviac jednoznacne .Dalej ked nemas Scotovu lavicku , co sa inak da jednoducho spravit aj doma ... poradil by som ti klasicke bicepsove zdvihy s velkou cinkou ... dalej pouzivaj jednorucky , ked mas iba tie , zdvihaj ich pomocou opieranie laktov o kolena ( neviem profesionalny nazov nato , proste opries laket s vnutornej strany kolena z lavej strany , a dvihas jednorucku , nemozes ramenom hybat ) http://www.kulturistika.com/2004051301- ... cepsu.html
stredny obrazok aby si uz pochopil :)
Hrudnik , myslim ze ten problem pocitujes , lebo cvicis iba benchpress
V tom pripade ti poradim .. Tlaky na negativnej lavicke a pre mna najlepsie zaberali tlaky na sikmej lavicke ( btw negativna lavicka je opak sikmej , najdi si na nete ) , dalej ako uz spominali je kvalitny ten pullover ..Tak to je asi vsetko zatial , ak nieco budes este potrebovat daj vediet :wink:
Holubar
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Pred dvomi tyzdnami som zacal uplne nehorazny trening, vyzera nejak takto:
Drep 6/6 (70%)
bench 6/3 (85%)
zakopavani 3/5
ramena tlaky 3/8
rozpazky v predklonu 3/8
lytka

mrtvy tah 5-6/3 (85%)
pritahy 5/5
biceps 5-6x
triceps 5-6x

drep 6/3 (85%)
bench 6/6 (70%)
vypady 2-3/10
ramena tlaky 3/5
rozpazky v predklonu 3/10
bricho
lytka

mrtvy tah 5-6/6 (70%)
hrazda 3x
pritahy 3-4/8
biceps 5-6x
triceps 5-6x
Princip je v tom, ze partia ide 2x do tyzdna s tym, ze raz inntenzita (vyssie vahy, menej opakovani) a raz objem (nizsie vahy, viac opakovani), je to uplna parada, take pocity po treningu som doteraz nemaval, fakt odporucam
schw33k
Guru
Guru

Holubar : mas pravdu , ten trening je nehorazny , hlavne neviem pochopit ako mozes sklbit v jeden den , nohy , hrudnik , ramena , vsak to je nad clovekove sily , a podla mojho nazora, ak clovek robi takyto trening nemoze ho robit na 100% Ak Ti mozem poradit, tak najznamejsi trening , ktory odporucam , ktory aj zabera , je : Vidim ze cvicis 4* tyzden - P,U, Š, P
Ja by som Ti odporucil cvicit za jeden treningovy den Paze ( Biceps, Triceps, ) Hrudnik - ktory povazujem za najdolezitejsiu cast cvicenia
Na druhy den ( nohy . chrbat , ramena )
Najoptimalnejsi trening , ktory zabral uz u mnohych cvicencov ..
Hlavny rozdiel oproti tvojmu je ten , ze ramena , v tvojom treningu az privelmi pretrenuvas, co moze mat za nasledok pripadne zranenia , samozrejme pretrenovanie svalu , a nedostavenie sa potrebnych zmien ( preto Ti odporucam sklbenie cvikov to jest ramena a chrbat ..
btw davaj len pozor na mrtvy tah , pretoze mnohi ho povazuju za jednoduchy dokonca lahky cvik , a celkovo je to jeden z najnarocnejsich cvikov a pri nespravnom prevedeni sa mozes dotrtkat na cely zivot ..
Moj nazor :wink:

" ziadny clovek nemoze zacat , je jedno ci je zaciatocnik alebo pokrocily s treningom profesionala " ..preto ak bude zaujem dodam vam treningovy plan od zaciatku az po pokrocilost ( od kamaratov , ktori uz maju v tom maximalny prehlad )
Holubar
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Sviik, ten trening mam za sebou za 60 min a ver mi, ze sklbit sa to da uplne fantasticky a dokazem ist vo vsetkom naplno
xxxmen21
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa xxxmen21 »

taakze chcel by som zacat s posilovanim ale nie aby som bol nejaky extra borec len by som chcel trochu zhodit a premenit tuk (sadlo :D ) na svaly mam 190cm a vazim 100kg takze preto.........
len neviem ako vlastne zacat.... tu temu uz mam precitanu, viem ze ny som mal ist do posilky a tam sa opytat , lenze ja tam nikoho nepoznam :? a je mi to trochu trapne ist tam k niekomu a vypytovat sa ze co a jak :roll:
a chcem sa opytat kolko stoji ten treningovy plan
merci encore
schw33k
Guru
Guru

Vsak 190 cm 100 kilo je optimalna vaha :wink: Ked chces schudnut samozrejme musis cvicit typom viac opakovani = mensia vaha .. ( len nezacni hned do seba trepat L-carnitin :) )
Btw ak chvilu pockas zohnam Ti treningovy plan pre zaciatocnikov s umyslom schudnut , ktory je samozrejme FREE
Nemusis sa veducich vo Fitkach bat opytat na hocico.. to je ich druhou hlavnou naplnou a podla vlastnych skusenosti , predpokladam , ze by ti mali na poziadanie s usmevom zlozit treningovy plan ..zdarma
xxxmen21
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Švíík napísal:Vsak 190 cm 100 kilo je optimalna vaha :wink: Ked chces schudnut samozrejme musis cvicit typom viac opakovani = mensia vaha .. ( len nezacni hned do seba trepat L-carnitin :) )
Btw ak chvilu pockas zohnam Ti treningovy plan pre zaciatocnikov s umyslom schudnut , ktory je samozrejme FREE
Nemusis sa veducich vo Fitkach bat opytat na hocico.. to je ich druhou hlavnou naplnou a podla vlastnych skusenosti , predpokladam , ze by ti mali na poziadanie s usmevom zlozit treningovy plan ..zdarma

a preco by som nemal brat ten L karnitín je to nieco zle?? mne to kamarat odporucil a tak som ho kupil takze som myslel ze by som ho zacal brat
a ten treningovy plan rad pockam :)
schw33k
Guru
Guru

preco , hovoril som Ti to z osobneho hladiska , kedze privravky Ti automticky nikdy nepomozu ...proste nemam rad carnitin :)
xxxmen21
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

chcem sa este nieco opytat: ten L-karnitín ako casto ho mam brat 1x denne alebo 2x denne a mal by som ho brat pred posilkou??
schw33k
Guru
Guru

Nebral som to, ani nebudem, ale http://www.obchod.sportujeme.sk/product ... ucts_id=70 tu mas
btw nemas nic k tomu ziadne vysvetlivky ? Neber sracky kupene od ruky :!:
xxxmen21
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

nekupoval som to od ruky normalne z obchodu a su tam vysvetlivky asi take ze to mam brat 1 az 3 krat denne takze neviem kedy aspon priblizne preto sa pytam :) ....
sunavcek
Expert
Expert

Príspevok od používateľa sunavcek »

ja by som sa chcel opytat . zacal som teraz cvicit a berem creatin , ze ci ked si niekedy vypijem (len prilezitostne) ci to nejak vadi alebo nie. :D :D
Napísať odpoveď