Trest smrti

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

Mal by sa zaviest v EU trest smrti?

Ano
225
53%
Nie
167
40%
Neviem
29
7%

Celkom hlasov: 421

peterkozel
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa peterkozel »

jasne,len tie nase zakony to tazko dovolia a vobec hned by sa do toho srala unia ze zneuzivanie vaznov a co sa tyka toho trestu smrti je to dost zlozite kazdy jeden si zoberte ze nejaky cvok vam napr.sejme zenu,hned sa nazor zmeni a boli by ste aj za mucenieč
Lord_3D
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Lord_3D »

za ťakže zločiny si ho zaslúžia...
notrit
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa notrit »

podľa mňa je trest smrti pre nejakého dajme tomu serioveho vraha len veľmi mierny trest. Mal by byť mučený.
tomPD
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tomPD »

ja som proti....myslim ze vacsi trest pre toho cloveka je byt zavrety az pokial nezomrie sam v base....ale nedovolil by som mu nic robit nech sa unudi k smrti a na jedenie iba vodu a chlieb.
pavuk
Darca
Darca

Príspevok od používateľa pavuk »

Verejne popravy v kazdom krajskom meste.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

heh...kto ste Vy, ze pisete "vtedy si ho zasluzi a vtedy nie"? Viete darovat zivot? Nie. Viete ho len vziat... :?
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

... som za trest smrti pre vrahov, seriovych vrahov, pedofilov ( alebo nie im len utat ... a hodit psom ) ... preco by nas tu mal niekto iritovat ??? ... tak niekto bude oponovat, ze sak si ani nestihne uvedomit co spachal a uz je po smrti , a ani to neolutuje ... a vy myslite ze v tych väzniciach to olutuje ?? ved sa ma skoro jako prasa v zite ... naco to zivit ??? kazdy jeden väzen nas stoji nehorazne prachy ( myslim ze cca. 200 000 rocne ) a mame ich tu plno ... tak preco tie najhorsie pripady opatrovat ?? ... gulka stoji menej :-) ....

... btw.: hmm naco ztakladate duplicitne temy ??? ... :-)
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krija »

uplink napísal:heh...kto ste Vy, ze pisete "vtedy si ho zasluzi a vtedy nie"? Viete darovat zivot? Nie. Viete ho len vziat... :?
a kto má podľa teba právo vziať život? kedy? a za čo?
jamess
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jamess »

podla mna trest smrti by mal byt plno nahradeny dozivotim, kedze smrt je velmi lahke vychodisko zo zlocinu podla mna...ak je niekto seriovy vrah a zabiju ho, tak ma pokoj, no dozivotim bude este riadne dlho sediet vo vazbe, kazdodenny stereotyp, minimalne prava, resp. by som este ich nechal dozivote na samotke a nikdy nepustil von mimo vazenia, resp vazenskeho dvoru...
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

krija napísal:a kto má podľa teba právo vziať život? kedy? a za čo?
vidis, prave si si polozil otazku, ktora moze zmenit Tvoj zivot :). Hladaj na nu odpoved a najdes, ver mi...
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krija »

uplink napísal:vidis, prave si si polozil otazku, ktora moze zmenit Tvoj zivot :). Hladaj na nu odpoved a najdes, ver mi...
no uplink, ja odpoved nehľadam, ja svoj nazor na vec mam. ale pýtal som sa na tvoj nazor. :wink:
pHysIQ
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pHysIQ »

Lord_3D napísal:za ťakže zločiny si ho zaslúžia...
Ani vtedy nie. Suhlasim s uplink -om ze nikto nema pravo zobrat tomu druhemu zivot. Aj v takychto pripadoch existuje sanca ze sa aspon trocha zmeni. Sice mala ale stale existuje.
miki690
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa miki690 »

dadikaPD napísal:SMRT neviem ale aj preco nie ked niekto pacha seriove vrazdy brutalne vrazdil kadial chodil a este by som mu to vratila aj tak ako to on robil tym obetiam nech vie ako pred smrtou trpeli ti ludia a to oni boli nevinni.A ked niekoho zavru na dozivotie za vrazdu ktoru spachal raz a mozno to ani nechcel tak to je ine.To by som mozno dozivotie nedala ale co ak vzlaze s basy a urobi to znovu?Tym sme potom zabili toho cloveka my.
A myslim si ze ludia ktori zavrazdia tak su chori lebo to by zdravi clovek neurobil.
Ano mozno mas pravdu, ale akonahle je povolena poprava tak je mozne to zneuzit ... a ak je to mozne zneuzit moze nastat pripad ze stat - zakon a my ostatni ktori ho v podstate zvolime budeme mat na svedomi smrt nevinnych ludi a vobec ludi ci uz vinnych alebo nevinnych ... Hovoris tu o nejakych masovych vrazdach ale v podstate to iste by boli popravy: masove vrazdy vykonane statom... Je jedno ci zabijes vinneho alebo nevinneho , stale je to vrazda! Nebude to nic ine ako vrazda ani ked sa to bude volat poprava ...
Lord_3D
Addict
Addict

pHysIQ napísal:Ani vtedy nie. Suhlasim s uplink -om ze nikto nema pravo zobrat tomu druhemu zivot. Aj v takychto pripadoch existuje sanca ze sa aspon trocha zmeni. Sice mala ale stale existuje.
ani vrah nemá pravo zobrať život obeti oko za oko zub za zub <-> život za život

tak by som to dal ja:
  • jedna chladnokrvá vržda: basa 15rokov
  • druhá vražda: doživotie
  • tretia: smrť
miki690
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa miki690 »

Lord_3D napísal:ani vrah nemá pravo zobrať život obeti oko za oko zub za zub <-> život za život
A mozme sa vratit do stredoveku. V civilizovanej spolocnosti by k takemu niecomu nikdy nemalo dojst ... Btw co nepozerate Prison break ? Lincolna burrovsa odsudili na kreslo a bol nevinny ... To je ukazkovy priklad zneuzitia trestu smrti (aj ked podla mna trochu pritiahnuty za vlasy) A to dostal za vrazdu jedneho cloveka ktoru samozrejme nespachal ... teda podla toho tvojho principu oko za oko ...
Lord_3D
Addict
Addict

miki690 napísal:A mozme sa vratit do stredoveku. V civilizovanej spolocnosti by k takemu niecomu nikdy nemalo dojst ... Btw co nepozerate Prison break ? Lincolna burrovsa odsudili na kreslo a bol nevinny ... To je ukazkovy priklad zneuzitia trestu smrti (aj ked podla mna trochu pritiahnuty za vlasy) A to dostal za vrazdu jedneho cloveka ktoru samozrejme nespachal ... teda podla toho tvojho principu oko za oko ...
no dobre, máš pravdu, som to trocha prehnal, ale podľa mňa by udeľovanie trestu smrti malo byť povolené ale len vo výnimočných prípadoch...
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa erytrocyt »

Smrť je len vykúpenie z doživotného trestu. Som zásadne proti. Nech má odsúdený čas rozmýšľať, kým zomrie :!:
Jo a druhá vec sú justičné omyly. Nie jeden nevinný zomrel zbytočne.
schw33k
Guru
Guru

Príspevok od používateľa schw33k »

Lord_3D napísal:
  • jedna chladnokrvá vržda: basa 15rokov
  • druhá vražda: doživotie
  • tretia: smrť
Velmi diskutabilne , vies si predstavit situaciu , ktora sa moze stat mne , tebe aj inym - nejaky maniak ti zabije rodinneho prislusnika ( chladnokrvne ! ) , bol by si spokojny s 15 rokmi?
V pripade jasneho dokazania viny , nezvratnych dokazov ( btw ak sa nemylim tak video , audio nahravky u sudu neobstavaju ) PRIZNANIA , som jednoznacne za trest smrti , s jednym rozdielom : nie injekcia alebo kreslo : Ale trest smrti zlyncovanim , ako to robia v niektorych krajinach , ked vraha odovzdavaju do ruk samotnym obyvatelom ...
Lord_3D
Addict
Addict

Švíík napísal:Velmi diskutabilne , vies si predstavit situaciu , ktora sa moze stat mne , tebe aj inym - nejaky maniak ti zabije rodinneho prislusnika ( chladnokrvne ! ) , bol by si spokojny s 15 rokmi?
V pripade jasneho dokazania viny , nezvratnych dokazov ( btw ak sa nemylim tak video , audio nahravky u sudu neobstavaju ) PRIZNANIA , som jednoznacne za trest smrti , s jednym rozdielom : nie injekcia alebo kreslo : Ale trest smrti zlyncovanim , ako to robia v niektorych krajinach , ked vraha odovzdavaju do ruk samotnym obyvatelom ...
jasne máš úplnu pravdu, podľa mňa to bude vždy diskutabilné a pre rodinného prišlušnika bude priatelný len trest smrti, ale ostatní to tak nepreživaju.
A preto by som navrhoval zriadiť komisiu, ktorá by určovala trest poďla motívu vraždy, spôsobu vraždy.(samozrejme žiadna komisia z ľudí z ulice ako to je na súde, ale psychiatri, vyšetrovatelia)
Te-wei
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Te-wei »

Lord_3D napísal:A preto by som navrhoval zriadiť komisiu, ktorá by určovala trest poďla motívu vraždy, spôsobu vraždy.(samozrejme žiadna komisia z ľudí z ulice ako to je na súde, ale psychiatri, vyšetrovatelia)
LOL, to máš tuším trochu pomílené, ľudia z ulice rozohujú v USA, u nás je to sudca.

Ja osobne by som dal každemu, kto obhajuje trest smrti možnosť vykonať popravu a som zvedávý ktorý by to dokázali "zabiť človeka". lebo lahké je o niečom takomto rozhodnúť keď mi sme neni tými čo to vykonajú, čo musia byť pri tom.
Napísať odpoveď