Posilňovanie | Bodybuilding | Gainer | Kreatín | Fitness

O športe...
paracentesis
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa paracentesis »

4-5 serii je zbytecnost. 3-4 je optimum. Pokud bych to jel s normalnima prestavkama tak se do 70 minut myslim v klidu vejdu.
bohus22
Novice
Novice

chcem zacat s treningom

Príspevok od používateľa bohus22 »

Som uplny zaciatocnik a chcel by som nabrat objem, lebo som velmi chudy :
182 cm, 66 kg, 17 rokov.
Chcel by som popracovat hlavne na hornej casti tela, lebo s nohami problemy nemam kedze hravam aktivne futbal, myslim hlavne ramena, hrudnik chrbat.... ak by ste mi vedeli poradit s nejakym treningovym planom bol by som velmi vdacny...
P3Bo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa P3Bo »

Skus zacať jest viac nez doteraz hlavne do po nociach ja som tak pribral 10 kg :wink: a plavanie nezaskodi ak chces zacat cvicit tak si radsej najdi posilovnu s nejakym trenerom ktory na teba bude dohliadat :idea: Ohladom treningovych metod tu bolo napisane myslim ze dost....
Libra_PC
Light Expert
Light Expert

Re: chcem zacat s treningom

Príspevok od používateľa Libra_PC »

bohus22 napísal:Som uplny zaciatocnik a chcel by som nabrat objem, lebo som velmi chudy :
182 cm, 66 kg, 17 rokov.
Chcel by som popracovat hlavne na hornej casti tela, lebo s nohami problemy nemam kedze hravam aktivne futbal, myslim hlavne ramena, hrudnik chrbat.... ak by ste mi vedeli poradit s nejakym treningovym planom bol by som velmi vdacny...
v prvom rade by som zmenil jedalny listok..neviem, co ranajkujes, no z vlastnej skusenosti ti odporucam ovsene vlocky pomiesane v jogurte alebo v mlieku..obsahuju tolko bielkovin a vlakniny, ze sa nestihnes cudovat, ako pojdes s vahou hore..
kedze mas 182/66, odporucil by som ti 80-85 percentny proteiny, ktore zozenies za 700-800sk..samozrejme, vela zavisi od znacky a velkosti balenia...pre tvoj metabolizmus by bodol aj nejaky ten gajner, ktory by ti v ziadnom pripade nemal uskodit..osobne som z neho nabral 6 kg, povacsine svalovej hmoty...
ale dolezite je cvicit,cvicit a cvicit popri tom, inak efekt nemusi byt prave najpriaznivejsi :D co sa tyka toho treningoveho planu, zalezi to od toho, akej svalovej partii sa chces venovat najviac..treneri beru za zostavenie obycajneho treningoveho planu s konzultaciou jeho absolventa priblizne 700 sk, zalezi podla dlzky zostavovania, kvality a ucinnosti treningoveho planu, no svoje robi aj meno trenera, ktory ti plan bude zostavovat...
schw33k
Guru
Guru

Príspevok od používateľa schw33k »

Libra_PC napísal:pre tvoj metabolizmus by bodol aj nejaky ten gajner, ktory by ti v ziadnom pripade nemal uskodit..
ako ja neznasam hned vsetko riesit pripravkami ... preco vsetko cez umele veci riesit do pi*e!
kamarat len cvic normalne . nedaj sa nalakat ani na gainer , ani na kreatin , ani na podobne sracky ... normalna strava - nejake tie vajicka , bielkoviny ktore ziskas napr. jedenim krupice , obilne vlocky , mlieko a pod. prosim nekasli sa s umelymi hnojmi .. cvic , stravuj sa normalnymi davkami 5-6 krat denne a budes so sebou spokojny . nepotrebujes nic UMELE!

// Holubar - LOL :D ty sa uz s nim isto aj zaseries
Holubar
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Holubar »

a hlavne tvaroh :D
Maki
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Maki »

tvaroh rullz - keby to nebolo odskusane nikto by ho neodporucal...
Libra_PC
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Libra_PC »

schw33k napísal:ako ja neznasam hned vsetko riesit pripravkami ... preco vsetko cez umele veci riesit do pi*e!
kamarat len cvic normalne . nedaj sa nalakat ani na gainer , ani na kreatin , ani na podobne sracky ... normalna strava - nejake tie vajicka , bielkoviny ktore ziskas napr. jedenim krupice , obilne vlocky , mlieko a pod. prosim nekasli sa s umelymi hnojmi .. cvic , stravuj sa normalnymi davkami 5-6 krat denne a budes so sebou spokojny . nepotrebujes nic UMELE!
pretoze tie pripravky obsahuju spektrum vsetkych zivin, ktore kulturista potrebuje, a k tomu v takom mnozstve, ze tolko neziskas ani za tyzdnen jedenia normalnej stravy...okrem toho tieto pripravky su legalne a prejdene testmi, a nemalo by mu to uskodit..
z tvojho prispevku som vycitil, ze si nic take neuzival, preto nechapem, ako to mozes hned odcudzovat..
Holubar
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Libra_PC napísal:pretoze tie pripravky obsahuju spektrum vsetkych zivin, ktore kulturista potrebuje, a k tomu v takom mnozstve, ze tolko neziskas ani za tyzdnen jedenia normalnej stravy...okrem toho tieto pripravky su legalne a prejdene testmi, a nemalo by mu to uskodit..
z tvojho prispevku som vycitil, ze si nic take neuzival, preto nechapem, ako to mozes hned odcudzovat..
A co take obsahuju, ze nedokazem prijat za tyzden z normalnej stravy?
Maki
Darca
Darca

libra: myslim,ze kedze chalan hrava futbal tak sa z neho nece za rok stat profesionalny kulturista, ale len tosku spevnit svaly, trosku zvacsit objem(nech nevyzera ako skoro kazdy futbalista - tenky a dlhy) a nech ma sam zo seba lepsi pocit=> preto som aj ja proti tomu aby zacal sypat - nech je jedla bohate na vlakninu a hlavne bielkoviny a bude dobre.. kazdy vecer - alebo vzdy v den ked trenuje v posilke nech si da vecer 1/2-1 cely tvaroh na obnovu bielkovin a energie a sam uvidi,ze o par tyzdnov bude vladat viac a zacne sa tvarovat - len treba makat a nie hned sypat..
schw33k
Guru
Guru

Libra_PC napísal:z tvojho prispevku som vycitil, ze si nic take neuzival, preto nechapem, ako to mozes hned odcudzovat..
milujem ludi s takym presvedcenym citenim , ako si ty .. presiel som megamassmi , kreatinmi , glutaminmi ale ty proste si dostal signal z hviezd ze som nic neuzival .. ako holubar napisal , co nemozes dostat zo stravy ? gainery - proste suhrn bielkovin , ktore mas v specifickej strane az az .. kreatiny obsahuje vacsie mnozvo masa a vela vela natlacenej normalnej stravy ...
vsetkeho vela skodi a to plati aj o uzivani pripravkov ..nedajboze tieto veci miesat este s alkoholom !
Mas v jednom ale pravdu Gainer - vacsinou najmenej nebezpecny pripravok
co sa uz ale o ostatnych povedat neda
Holubar
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Co sa tyka veci ako su proteinove koncentraty a gainery, nemam proti nim nic(sam som ich uzivatelom), ale je hlupost pchat ich do ruk zaciatocnikom, ktori nemaju este ani poriadny trening, nevedia spravne prevadzat cviky, absolutne nemaju sajn o jedalnicku, ktory by naozaj potrebovali. Potom nastavaju situacie, ze vyhodia 1500 sk na kvalitny gainer, no jasne, ze si ho daju namiesto jedla v ocakavani, ze im za kratku dobu prinesie uzasne vysledky, nasledne pride samozrejme depresia zo "stagnacie" a to ich odradi od cvicenia.
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

Pripravky ako proteiny, gainer atd su doplnok vyzivi. Clovek ktory ma volno a ma pristup k tej spravnej vyzive to nepotrebuje. Ale ja si neviem predstavit ze by som dokazal cely tyzden sa stravovat kvalitnymi bielkovinami a spravnou stravou zajedno neni na to cas si robit furt kuracie prsia alebo krupicu a za druhe to stoji aj volake peniaze taka vyziva. Tie proteiny proste maju nahradit to 5 az 6 jedlo ktore pre normalne pracujuceho cloveka je z casoveho hladiska nepristupne.
Holubar
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

kali520:ono to dost zalezi od prace, ale ak to praca dovoli, tak nie je problem si do misiek nabrat jedlo a zjest ho hoci aj studene. Bezne to praktizujem...Treba len stratit zabrany vytiahnut si tu misku a zjest to. nie je to hanba, mne to uz nerobi problemy ani na zastavke :)
schw33k
Guru
Guru

kali520 napísal:Pripravky ako proteiny, gainer atd su doplnok vyzivi. Clovek ktory ma volno a ma pristup k tej spravnej vyzive to nepotrebuje. Ale ja si neviem predstavit ze by som dokazal cely tyzden sa stravovat kvalitnymi bielkovinami a spravnou stravou zajedno neni na to cas si robit furt kuracie prsia alebo krupicu a za druhe to stoji aj volake peniaze taka vyziva. Tie proteiny proste maju nahradit to 5 az 6 jedlo ktore pre normalne pracujuceho cloveka je z casoveho hladiska nepristupne.
v tomto mas recht , tu ide hlavne o to , ze chlapci pokupia gainery a cakaju ze do 3 mesiacov budu ako chlapci biletary
xxxmen21
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa xxxmen21 »

chcem sa opytat: ako pisal libra pc ze ked ranajkujem ovsene vlocky s mliekom alebo pomiesane v jogurte to sa od toho pribera????lebo mne ide o to schudnut :?
bohus22
Novice
Novice

hmm

Príspevok od používateľa bohus22 »

Dakujem vam setkym za rady... zacal som sa teda stravovat podla vasich rad... v blizkej buducnosti ani neplanujem ziadne pripravky, typu kreatin aj ked ma nanho jeden kamos uz nahovaral... len sa chcem spytat, okrem posilovne som planoval aj nejake domace cvicenia... pr. kliky drepy... mam aj 10 kg jednorucky, len sa chcem spytat ako to co najefektivnejsie sklbit, myslim ako vela a ake cviky kolko krat denne by bolo dobre prevadzat ;D... dakujem vopred za odpovede.
Maki
Darca
Darca

poradit mozem jedine to,ze doma a s jednoruckami si aj tak odcvicis vsetko a ani nemusis chodit do posilky... ale nieje to na skodu ;) co doma? - no to si musis urcit sam,ze co precvicis v posilke a potom ten ostatok skus nejak doplnit doma... ja napriklad teraz precvicim v posilke skoro vsetko az na brucho,boky a krize..(zadok necvicim vobec aj ked treba :D) a teda doma pekne nohy pod stolicku a podho brusaky.. kliky mozes cvicit 2 sposobmi - na prsia alebo na triceps(ruky nasiroko alebo na uzko) drepy skor s cinkou nech si drzis vystrety chrbat a s jednoruckami - biceps, triceps, ramena, trapezy atd...
Holubar
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Bohus22:pokial chodis do posilky aspon 3 krat do tyzdna (co ti zo zaciatku v pohode staci) doma uz nemusis cvicit vobec. Podla vlastnej vole si mozes dat doma brucho a s tymi jednoruckami napr predllaktia, tak aby si sa v posilke mohol sustredit na zakladne cviky a necvicil si tam dlhsie ako tych 60-70 min. Ale netreba nejak zbytocne tlacit na paku,v tomto plati, ze menej je niekedy viac a to doslova , najdi si na intrnete nejaky vhodny trening pre zaciatkocnikov, ktory sa zmesti do 3 dni a budu v nom vsetky partie, zo zaciatku mozes ist napr nieco stylu horna a dolna polka tela v jednom treningu a tak to cyklovat, neskor to zacnes diferencovat na jednotlive partie a ich kombinacie...cize jedine c treba, je hladat informacie, je toho na tony, treba si len vybrat
Peter9510
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Peter9510 »

Ja keď som skušal doma posilovať s činkami tak sa mi potom triasli ruky je to normalne ?
Napísať odpoveď