LUDIA:NEZNAMA CHEM.REAKCIA VIETE O TOMTO NIECO????

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
qwerty-xyz

LUDIA:NEZNAMA CHEM.REAKCIA VIETE O TOMTO NIECO????

Príspevok od používateľa qwerty-xyz »

tak aby ste vedeli o com je rec....v lekarni predavalu utvary v tvare srdiecka alebo stvorca..ktore sa maju prikladat na bolave klby..atd.....ale to nie je podstatne...
ide o to ze (ja mam to srdiecko--len tak zo srandy)...to srdce je vyplnene kvapalinou ...ktora sa tvari ako gel.....je priesvitna....po namoceni do vriacej vody sa ten gel zmeni na kvapalinu..a ostane to tekute.....
ale.....v tom srdiecku je pliesok ....neviem z coho......( magnet mi to nechytal) ak ten pliesok vo vnutri toho srdiecka prehnete v spravnom smere tak nastane vo vnutri srdiecka reakcia..ktora v priebehu niekolkych sekund sposobi ...ze...srdce...sa z priesvitneho zmeni na biele.....kvapalina sa zmeni na tuhu pevnu latku....a cele srce....zvysi brutalne rychlo teplotu...az tak ze citite v rukach...ze je to horuce... :?
ked to chcete dat do povodneho stavu....(do kvapaliny) tak to musite ponorit na 10 minut do vriacej vody....chapete??..do vriacej vody date horucu vec..aby sa ochladila...... no ak ed to vyberiete...tak ono to bude tekute..a po chvilke to vychladne...a cele to mozete opakovat znova....
no a chcem vediet....ze co je to kurnik za reakciu..ked v tom pliesku nic nie je....a ten pliesok je tam s tou kvapalinou cely..cas...a aktivuje sa to tym ze ho prehnete...

pisem pliesok a kvapalina...lebo nemam sajn...z akeho materialu ten pliesok je...a co je to tam vlastne vo vnutri....a roztrihnut noznicami by som to nechcel......
:wink:
pHysIQ
King
King
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pHysIQ »

Ja som sa este nikdy s niecim takym nestretol. Ale ked to funguje tak ako to opisujes tak je to riadna haluz.

//EDIT Tak mozes hodit foto a aj info ze kde si to splasil, nech sa mam aj ja s cim hrat. :)
qwerty-xyz

pHysIQ napísal:Ja som sa este nikdy s niecim takym nestretol. Ale ked to funguje tak ako to opisujes tak je to riadna haluz.
to teda je..ked vas tu viac nebude vediet..o com je rec..tak vam tu hodim foto....a bude..... :wink:
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

Obsahuje to nejake chemicke latky, ktorym pri tom ohnuti dodas potrebnu energiu a spusti sa exotermicka reakcia. Navianove to davali ku Gingo prim-u akoze vianocny darcek, len to nebolo srdiecko ale taka zelena kapsula. Ma sa to prikladat na bolave miesta :wink:
pinacolada
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pinacolada »

Frikso napísal:Obsahuje to nejake chemicke latky, ktorym pri tom ohnuti dodas potrebnu energiu a spusti sa exotermicka reakcia. Navianove to davali ku Gingo prim-u akoze vianocny darcek, len to nebolo srdiecko ale taka zelena kapsula. Ma sa to prikladat na bolave miesta :wink:
to kludne na to mozes naplut a tiez tomu dodas energiu na spustenie reakcie.nie.to funguje nejak inak a tiez by ma zaujmalo ako
ades
Guru
Guru

Príspevok od používateľa ades »

mohol by si okrem fotky pridat aj zlozenie... a take veci sa daju kupit bezne nie len v lekarnach ale aj zdravotnych potrebach: bezne sa to pouziva pri zraneniach a pod kedze su aj "sacky" ktore sa po zlomeni zacnu ochladzovat az na teplotu blizku bodu mrazu. stoji to par korun a ked si clovek napriklad v lese vymkne nohu tak mu to dost ulavi od bolesti a teda nemusi trpiet viac ako je nutne...
orrim
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa orrim »

No moja babka to ma tiez :-) a je to fakt super. Aby som to trosku upresnil po prehnuti toho pliesku ta kvapalina skor zkrystalizuje, aspon v mojom (babkinom) pripade.
pinacolada
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pinacolada »

orrim napísal:No moja babka to ma tiez :-) a je to fakt super. Aby som to trosku upresnil po prehnuti toho pliesku ta kvapalina skor zkrystalizuje, aspon v mojom (babkinom) pripade.
krystalicka latka je napr zelezo,alebo kamenna sol,ale toto sa meni z kvapaliny na jednoznacne amornu pevnu latku.ma strukturu by som povedal ako vosk v sviecke,ale je tuha....
qwerty-xyz

ades napísal:mohol by si okrem fotky pridat aj zlozenie... a take veci sa daju kupit bezne nie len v lekarnach ale aj zdravotnych potrebach: bezne sa to pouziva pri zraneniach a pod kedze su aj "sacky" ktore sa po zlomeni zacnu ochladzovat az na teplotu blizku bodu mrazu. stoji to par korun a ked si clovek napriklad v lese vymkne nohu tak mu to dost ulavi od bolesti a teda nemusi trpiet viac ako je nutne...
sak mna netrapi kolko to stoji....ALE AKO TO FUNGUJE.....si predstavte v zime....je vam zima na ruky...a toto si date do ruk....to bude aka pecka....( myslim to moje srdiecko ktore sa ohrieva)
okrem toho neviem aku ENERGIU tomu treba dodat....uz som do toho aj buchal...a hadzal si to......spusti sa to iba tym plieskom....
okrem toho u mna to neako krystalizuje...ale je to fakt fest..pevne...
:wink:
uelektronik
Star
Star

Príspevok od používateľa uelektronik »

keby si dal foto... lebo neviem ako to vyzera, ale povedal by som ze ten pliesok funguje ako katalizator, a teda netreba dodavat ziadnu energiu iba musi katalizator prist do styku z latkou
ppt
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ppt »

Mi to mame tiez doma. Ten pliesok, co ho ty nazyvas (hadam to mas presne take iste ako ja), tak by som nepovedal, ze je to pliesok. Je to akasi tycinka, mne sa zda, ze to je v nejakom plastovom obale a ked sa to prehne, tak sa uvolni nejaka latka, ktora spusti tu reakciu. No ale fakt fakt netusim, ako to moze fungovat. Isto na tom bude nieco uplne jednoduche...ale co??? :?
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa erytrocyt »

Takúto záležitosť v tvare zeleného vrecúška svojho času prikladali ku Ginku Primu zadarmo.
Je to, vo firme sme to predávali, ale názov mi vyfučal, vecička, kde pliešok, ktorý ty musíš zlomiť vyvolá energiu, ktorá v tom gély spôsobí akoby chybu materiálu a vznikne exotermická reakcia, pri ktorej sa reťazovou reakciou gél premení na pevnú hmotu.
Tak približne mi to bolo vysvetlené. Ak je to blbosť, tak sry :)
No a pri tej reakcii vzniká teplo, ktoré je svojim spôsobom špecifické a používa sa na liečbu boľavých kĺbov, bolesti a tak ďalej.
Predáva sa to aj veľké, pribižne na celú plochu krížov. Inak je to drahé, ale účinné...
TomAss
King
King

Príspevok od používateľa TomAss »

hehe spomenul som si ze to mam aj ja....celkom haluz dohovie co to je...mne to pripada jak keby ta voda zmrzla az nato ze to je teple :) nakameroval a odfotil som to...
tu je jak to z tuheho dam spat do normalneho :) :
Obrázok
tu je zakladny stav (kvapalny):
Obrázok
tu sa to meni na tuhy (video):
http://video.google.com/videoplay?docid ... 4088796705
tu je tuhy :
Obrázok
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Inak, späť do stavu kvapalného sa to dostane varením. Normálne sa to vloži do hrnca s vodou a nechá sa to povariť. Hmota vnútry skvapalneje.
qwerty-xyz

hej...dam vam tu ten obr...toho mojho srdiecka..
blazer
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa blazer »

To je len jednorazove? Nejak som to nepochopil, ale vyzera to super :shock:
junior3
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa junior3 »

kur*a ľudia! Veď tak zistite riadne o čo ide, kde sa to dá kúpiť...
D9ky...

8) 8) 8)
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

blazer napísal:To je len jednorazove? Nejak som to nepochopil, ale vyzera to super :shock:
Veď som písal, že do pôvodného, t.j. tekutého stavu to vrátiš uvarením vo vriacej vode.
Hmota sa rozpustí, necháš to vychladnúť a môžeš to používať ďalej. T.j. zalomíš pliešok a znova vznikne exotermická reakcia a .....

Dá sa to kúpiť v špecializovaných predajniach, resp. v katalógoch.
Firma v ktorej som pracoval to predávala, no je to veľmi drahé...
qwerty-xyz

eritrocit napísal:Veď som písal, že do pôvodného, t.j. tekutého stavu to vrátiš uvarením vo vriacej vode.
Hmota sa rozpustí, necháš to vychladnúť a môžeš to používať ďalej. T.j. zalomíš pliešok a znova vznikne exotermická reakcia a .....

Dá sa to kúpiť v špecializovaných predajniach, resp. v katalógoch.
Firma v ktorej som pracoval to predávala, no je to veľmi drahé...
joo..take velke...som videl dakde okolo litra.... :cry:
ades
Guru
Guru

Príspevok od používateľa ades »

Tak uz viem v com to je: je v tom parafin v tekutom stave. Ten pliesok po nalomeni pukne, vytvori akoby razovu vlnu, vplyvom ktorej sa zacne vytvarat krystalicka mriezka v parafine. Pri tomto procese sa uvolnuje relativne velka tepelna energia. Po vytvoreni uplnej krystalickej mriezky parafin stuhne a do tekuteho stavu ho dostaneme spat len vlozenim do horucej vody, v ktorej sa znova roztopi, ale kedze nema "startovny vystrel" v podobe puknuti plieska, zostane v tekutom stave az do dalsieho pouzitia :wink: . Jednoduchy princip, za ktoreho vysvetlenie podakujte profesorovi Mornsteinovi z Biofyzikálneho ústavu Masarykovej Univerzity v Brne :)
Napísať odpoveď