Čakal som kedy to skĺzne ku fiktívnej priateľke, čo sa zdá byť ako najjednoduchšie riešenie.
Ono najjednoduchšie aj je, ale najťažšie pre reálnu kamarátku. A je to tá najväčšia pí....ina akú môže tvoj kamarát urobiť.
Svojej kamarátke ublíži tak, že pochybujem o tom, či si spolu niekedy sadnú na kávu. Presne ako si napísal je to začarovaný kruh. A strašne blbá situácia.
A znova zasa. Prečo obchádzať problém kilometre okolo, keď riešenie nie je až tak ďaleko. Sme dospelý ľudia, tak sa o tom spolu porozprávame.
Nech ju zoberie niekde kde je ticho, nech jej povie, že si u nej všimol zmenu vo správaní voči nemu a že cíti, že z jej strany to už len priateľstvo nie je. Nech jej povie, akú v nej našiel výbornú priateľku, ako s ňou rád trávi čas, ako ju má rád, koľko krát mu bola oporou.
Ide o to, aby pred tým než jej povie tú vetu-chcem ostať len kamarát, že ju vyzdvihne. Jej kvality a prednosti. Vtedy to holka nebude brať až tak tragicky. A možno nakoniec bude rada že ostali priatelia.
Nech jej povie, že je rád že ju má, ale v jej prípade pre neho bude priateľstvo s ňou omnoho cennejšie ako láska.
A ak bude kecať, že ona ho ľúbi a lásku mu dokáže, nech jej povie, že ńič mu dokazovať nemusí, on jej verí, ale on je v stave, kedy jej viac ako priateľstvo ponúknuť nemôže.
Dúfam že som to napísal dobre a nedoplietol som to.
//A možno kamarát časom príde na to, že sa zmýlil a budú šťastný až pokým nepomreli