Je samovražda riesenie ?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Lord PROXI
King
King
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Lord PROXI »

MončiqIII napísal:samovrazda je na hofno... zabijes sa... a vezmes si vsetky dalsie pekne chvili ktore by si mohol zacit... co dodat... :roll:
nj, ale ak mas zivot na trt, a stale sa nieco kazy v zivote, a stale ta nieso stve, a ked ti prepne v makovici, tak ako preco nie :hehe:
JohnyB
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa JohnyB »

no ja si myslim ze je to riesenim pre niektorych ludi...ako i pre mna...uz som i o nej uvazoval ked som siel peso z jedneho mesta do druheho...vzdialenost asi 5km...bola noc asi 3 hod rano a siel som sam a rozmyslal som ci skocit pod iduce dake auto....neviem ako ma to mohlo napadnut...proste si kladiem otazku ci ma zmysel moj zivot...a doposial som nenasiel odpoved...len skoda ze som slaboch a nedokazem sa k tomu odhodlat...a utek nie je riesenie...bo ak su problemy tie si ta vzdy najdu...alebo zostanu stale s tebou...
Te-wei
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Te-wei »

Mám pocit, že si tu veľa ľudí pletie samovraždu s eutanáziou.
pHysIQ
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pHysIQ »

Te-wei napísal:Mám pocit, že si tu veľa ľudí pletie samovraždu s eutanáziou.
Ja ten pocit nemam. Ale aj tak aj samovrazda, aj eutanazia a aj interupcia urcite nie su najvhodnesjim sposobom riesenia problemov.

Clovek ktory spacha samovrazdu urcite nemysli na to ze sposobi riadne neprijemnosti svojej rodine a svojim blizkym. Ked na to mysli a ma rad svoju rodinu urcite to nespravi.
Te-wei
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

pHysIQ napísal:Ja ten pocit nemam. Ale aj tak aj samovrazda, aj eutanazia a aj interupcia urcite nie su najvhodnesjim sposobom riesenia problemov.
...
No pri samovraždách by som s tvojim výrokom súhlasil. Dôvod samovraždy človeka by som hladal vv jeho psychickom stave, sú to často ľudia veľmi zúfali, ktorý nemajú žiadnu moralnu podporu, su vo veľkých depresiach a nevydia iné východisko, kdežto pri eutanázii je to iné, pretože tá sa vykonáva len v prípade, veľmi ťažkej chorobi a vždy o nej rozhoduje niekto iný (rod. príslušníci) pretože dotyčný nie je pri vedomi a je veľmi pravdepodobné, že sa už neprebere (koma) a aj keby sa prebral jeho život bude a ostabne na prístrojoch. Eutanázia nie je ak sa človek zabije sám či inou osobou ak je ťažko chory napr. pri rakovine, či AIDS a pod. V tomto by som videl hlavný rozdiel. A teda pri eutanázii nesuhlasím s tvojim výrokom, tu je častokrát riešením prave len to ukončenie života dotyčnej osoby. A interrupcia je kapitola sama o sebe, je to hyenizmus!!!
pHysIQ
King
King
Kontaktovať používateľa:

Te-wei: A kto podla teba ma pravo konat eutanaziu?! Ked v Hypokratesovej (Hypokratovej) prisahe sa pise: ,, Nezabijes ineho aj keby o to vyslovene ziadal." Mozno by dana osoba uz len chvilu trpela a mala by blazenu vecnost. Mozno by si ju o chvilu povolal k sebe Pan. Odoberie sa tym sanca na vnuorne obratenie...
Takze som aj proti eutanazii.
Te-wei
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

pHysIQ: No ja hypokratovu prísahu nepoznám, tak budem vychádzať len z toho čo si ti citoval a príde mi, že H. prísaha vo všeobecnosti hovorí o tom, že by nikto nemal rozhodovať o tom či niekto bude, alebo nebude žiť,ano? Budem predpokladať, že súhlasíš.

Ale préčo ak by sme nemali mať právo eutanázie, máme právo človeka umelo držať pri živote na prístrojoch?!
pHysIQ
King
King
Kontaktovať používateľa:

Ale ved je velky rozdiel umelo udrziavat niekoho na prstrojoch- cize zachranovat mu zivot a cakat kym sa z toho dostane a ukoncit jeho zivot zice ho zabit. No ale neviem si predstavit ze by som mal byt niekolko rokov byt napojeny na pristrojoch; ze by som nedokazal zit bez prisrtojov, vtedy si neviem predstavit ze co by som robil. :?
Te-wei
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Umelo ho držať pri akom živote?! živote kedy možno ani on sám nevie že žije? A čo je podľa teba život?

Nechať človeka umrieť je niekedy humánnejšie ako ho nechať "žiť"!
miki690
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa miki690 »

Te-wei napísal:Umelo ho držať pri akom živote?! živote kedy možno ani on sám nevie že žije? A čo je podľa teba život?

Nechať človeka umrieť je niekedy humánnejšie ako ho nechať "žiť"!
Tak to si trepol dobru blbost ! pozri sa kym je dany clovek udrziavany pri zivot tak ma este nadej na normalny zivot ... A urcite je humannejsie robit vsetko preto aby clovek zil ako ho nechat zomriet ! Nikto nema pravo zobrat zivot inemu cloveku a nai sebe ! Ano suhlasim aj z pohladom cirkvi , samovrazda= vrazda ...
fizel
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa fizel »

ach dobra tema :D , mam ju rad, cau nymph :lol:
Te-wei
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

miki690 napísal:Tak to si trepol dobru blbost ! pozri sa kym je dany clovek udrziavany pri zivot tak ma este nadej na normalny zivot ...
Ach jo...

Ale mi sme sa bavili o prípadoch kedy tu nádej na normálny život už nemá. Takže skôr než začneš zasa niečo písať, tak si najskôr poriadne prečítaj čo sa tu písalo.
miki690
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa miki690 »

Te-wei napísal:Ach jo...

Ale mi sme sa bavili o prípadoch kedy tu nádej na normálny život už nemá. Takže skôr než začneš zasa niečo písať, tak si najskôr poriadne prečítaj čo sa tu písalo.
Ja dobre viem o com ste sa bavili :evil: nesom lamka co si precita jeden prispevok a potom reaguje :roll: A nadej je stale ...
Te-wei
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

miki690 napísal:A nadej je stale ...
Kiež by si mal pravdu...
elmonto
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa elmonto »

Urcite nie. Nieje to riesenie. Nikto nema pravo nicit to co nevytvoril. A ani zobrat niekomu to co mu bolo dane.
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

vrazda je vykupenie, nie trest.

a samovrazda je potom co?
Kwetinka
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Kwetinka »

z logickeho hladiska by mozno aj bola:)proste prestanu naraz vsetky problemy:))..ale nie..samovrazda podla mna riesenie nie je..lebo kazdy problem msi mat aj ine riesenie..a ake by to bolo keby sa aj za banalne veci ludia zabijali??polka populacie by natraz vymizla..a nazor cirkve??niektori jej privrzenci tvrdia, ze boh nam dal zivot a mame si to vazit a nie to nicit..ved si predstav, ze nemozes mat deti a umoznia ti adopciu takeho nejakeho malickeho zivotika este v perinke a ty to dieta zabijes tym, ze sa o neho nestaras??akoby sa citil ten kto vam ho adoptoval??...viem blbe znazornenie..ale zas zalezi na tom ci veris v boha
Te-wei
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Ono už len považovať samovraždu za riešenie, či už zlé alebo dobré, je blbosť!
-Hajkli-
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa -Hajkli- »

podla mna to riesenie nieje je to hlupost a nerozvaznost.
Stenky
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Stenky »

ano
Napísať odpoveď