Sebaobrana - spreje, paralyzery...

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
nadl
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa nadl »

masino napísal:kup si gulovnicu...mozno hlucna ale ucinna :D
ale vzdy nos so sebou hrdzavu zeleznu tyc 8)
Najlepšía je brokonica meveric a náboj z postami, trafíš aj keď budš mať zaviazane oči. :D
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jin »

1-Plynovka
2-Boxer
3-Teleskop
4-Kaser (V KOMBINACII SO ZAPALOVACOM)
:twisted: :twisted:
Neexie
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Neexie »

ako keby sme boli v nejakom americkom state tak ked ta niekto napadne tak ich mozes postrielat vsetkych. Ako a ked su to skini tak ked si s antifi a ides s kamosmi co su tiez s antifi tak nemas problem. Ale ked ta po tom zastihnu sameho :P tak ja by som povedal ze najlepsia je ta plynova pistol a anti dog :smt079
Jungle
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Jungle »

omg kolko blbosti su ludia schopni popisat o elektrine, nemozem z toho... ale tak beriem to s rezervou...

k tomu slavnemu 5A paralyzeru - neexistuje... preco? lebo 5A ta znutra upecie... zabija totiz prud, napatie sposobuje nervove a svalove soky (pretoze ovladanie svalov a nervove signaly funguju pomocou elektrickych impulzov z mozgu). Takze ak mas paralyzer, tak mas vysoke napatie (kV) ale maly prud (maximalne jednotky mA), aby si ho nezabil...
MS FRANKY napísal: 3- Ano môžeš mať 5A Ale ked nemáš veľké napätie tak si ani neprdneš...
( Môže ťa zabiť aj 1A ked je napätie 230V alebo ešte viac... )
no 1A ta zabije urcite, aj keby to bolo 10V, lenze to sa nestane, lebo tvoje telo nikdy nebude mat odpor 10Ω (ohmov, jednotka odporu... I=U/R > 1A=10V/R > R=10Ω)... 230V zo zasuvky ta nezabije prudom, ale tym ze ked ti prejde striedavy prud cez srdce tak nastane fibrilacia (kmitanie srdca na sietovej frekvencii 50Hz) cize ti prestane prudit krv...
skenner napísal:soviet 5 amperov hm vies co to je? hm.. vysvetlim ti to takto: keby mala tuzkova baterka 10 amperov tak ta moze zabit. a keby mal paralyzer 5 amperov pri 200000 voltoch tak z teba nezostane ani mastny flak. sak tolko nemaju ani blesky na oblohe..... :!: :!: :!:
ano, s tou tuzkovou baterkou mas pravdu, ale taky prud mat nebude, viz reakciu na MS FRANKYho vyssie... takze pri tom flaku je jedno ake napatie, ide o prud... omyl, blesky maju napatie okolo miliona voltov a prud do 100.000 A (!) a zohrievaju vzduch na 30.000°C (preto ten rachot), cize musis ten svoj paralyzer este trochu vytunovat :D
Frikso napísal:No to som zvedavy, ze kam taku zvaracku zapojis, ked bezdy bytovy stykac ma 16A. Asi by ti ho.. ehm.. vyrazilo? Rozdrapilo??
to je sice fajn, ale zabudas na taku vec ktora sa vola transformator, ktory ti znizi napatie ale zdvihne prud, takze si zvaras pekne na 40A bez toho aby si vyhodil poistky... pretoze teplo vznika prechodom prudu, nie napatim :)

:arrow: dodatok: za spravnost svojich odpovedi rucim, ak najdete nejake nezrovnalosti s realitou prosim o prepacenie 8)

kinjeril je zrejme adlerak :wink:
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa erytrocyt »

5A paralyzér? To keby som povedal svojmu profesorovi elektriky váľal by sa smiechom. Tak aby bolo jasno.
To že vás paralyzér dá dole je vďaka vysokému napätiu- rádovo 10 000ce voltov. Lenže prúd je minimálny. Je maličký.
Zapamätajte si- napätie kope, prúd páli :!: V obyčajnom piezoelektrickom zapaľovači spolužiaci na meraniach namerali okolo 11 000 voltov. Ako to že človeka to nezabije? Odpoveď je v príspevku nadomnou :wink:
Inak páčia sa mi tie tvrdenia a bezhlavé presviedčanie o tom čo natárali niekoho kamaráti. Niektorí by sa tu už mali prebrať :evil:
taurus666
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa taurus666 »

kazdemu vyhovuje nieco ine...niekomu boxer,niekomu noz,niekomu kaser,niekomu teleskop,niekomu ten paralyzator...ono to zalezi asi aj od danej situacie,aku mas moznost co-to pouzit a ci to bude v danej chvili efektivne.a na tie bojove sporty sa vykasli,to Ti vravim...vacsina z nich nieje efektivna v bitke na ulici(az na nejake military a fullkontaktne styly,ale k tym je aj tazke sa dostat).este existuje aj moznost(keby si chcel trochu zainvestovat) tak by si si mohol vybavit zbrojny preukaz skupiny A a zakupit si nejaku strelnu zbran.a takisto by si si mohol kupit nejakeho bojoveho psa,partiu vyrastkov mozno odstrasi. :D
krupica_dnb
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krupica_dnb »

jj, smrteľný prúd je veľmi malá hodnota (neviem či sa nemýlim), asi 20mA... Prúd pri pretekaní telom robí riadny bordel- páli tkanivá- najmä ten jednosmerný... No a napätie spôsobí kopanec- preto pri paralyzéroch sa môže použiť obrovské napätie pri minimálnom prúde, a ako niekti písal taxtriedavé napätie spôsobí mimovoľné kontrakcie svalo (aj srdcového), srdce pracuje pri frekvencii 12Hz, tak keď mu pľasnete 50Hz zo siete taxa nemusí spamätať...
Najviac ma dojíma keď vidím tie obrázky spečených cigánov prevesených na vysokom napätí- neviem aký blbý už môže byť človek aby sa tam vyštveral...
Vesper
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Vesper »

neviem podla mna ak cloveka chyti skupinka tak obrana teleskopickym obuskom moze byt skor na skodu... znamemu sa stalo ze ho napadli vytiahol obusok akoze ich zbije ak mu nedaju pokoj a oni ho nim dobyli ako prasa... sa mam praveze dobre skusenosti s tym ked sa neposeriete od strachu ale snazite sa nadviazat konverzaciu... toto samozrejme funguje vacsinou iba na takych soft typkov co zvyknu byt po meste v piatky oprozhadzovani... ine riesenie uz iba nechat sa zbit s co najmensimi nasledkami...
taurus666
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa taurus666 »

Vesper napísal:neviem podla mna ak cloveka chyti skupinka tak obrana teleskopickym obuskom moze byt skor na skodu... znamemu sa stalo ze ho napadli vytiahol obusok akoze ich zbije ak mu nedaju pokoj a oni ho nim dobyli ako prasa... sa mam praveze dobre skusenosti s tym ked sa neposeriete od strachu ale snazite sa nadviazat konverzaciu... toto samozrejme funguje vacsinou iba na takych soft typkov co zvyknu byt po meste v piatky oprozhadzovani... ine riesenie uz iba nechat sa zbit s co najmensimi nasledkami...

no v tomto pripade sa teda nechat zbyt,ist na LSPP,lekarsky nalez z LSSP odniest na Obvodne odelenie PZ,kde si ho pride prevziat vysetrovatel.
kinjeril
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa kinjeril »

whisper napísal: kinjeril je zrejme adlerak :wink:
Co som? Kto som? :)
Jungle
Guru wannabe
Guru wannabe

kinjeril napísal:Co som? Kto som? :)
neviem kde si dosiel na ten link

Kód: Vybrať všetko

http://siz.wz.cz/?k=ndn&pk=1
ale to je stranka mojej profesorky na Adlerke (SPS Elektrotechnicka)

sorry za offtopic :wink:
Lord PROXI
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Lord PROXI »

no ja som sa daco priucil od jednej babenky, tenke ziena, ale vie chytit plece ze si nebudete citit ruku ( jej sa strasne paci japonsko a pod ) cize to ma odkukane asi stade, a musim uznat ze ucinne.
Nemal som cit v rukach skoro 2hod. som sa ani napit nevedel :D
2Pacaveli
Addict
Addict

Príspevok od používateľa 2Pacaveli »

Nenosim nic, dufam ze to nejako zvladnem :) . Ved ked dostanem co s tym..ked dostane niekto iny je to jeho problem.
Lukyno161088
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Lukyno161088 »

si zozen el paralizer to je len masaker
kinjeril
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa kinjeril »

Lord PROXI napísal:no ja som sa daco priucil od jednej babenky, tenke ziena, ale vie chytit plece ze si nebudete citit ruku ( jej sa strasne paci japonsko a pod ) cize to ma odkukane asi stade, a musim uznat ze ucinne.
Nemal som cit v rukach skoro 2hod. som sa ani napit nevedel :D
Nemala uces a'la prilba a spicate usi? Nezdravi ta: "Zi dlho a v blahu..."? :D
... kto vie co je Startrek, vie o com hovorim.

2 whisper: No ja som ju nenasiel, to gugl :)
Jungle
Guru wannabe
Guru wannabe

kinjeril => ok, gugl asi chodil na adlerku :wink:

ja mam teleskopicky obusok 60cm, aj ked asi len docasne, lebo ho zrejme predam (pretoze sa mi ho oplati predat)... inak je to fajn vec, len mi vadi ze trochu hrkaju tie trubky ked sa clovek nahodou nejak viac natriasa :? ale boli to dost :D
Explo!D
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Explo!D »

daj sa ostrihat? ale ja by som odporucal skvor ten paralizer, doticnemu neublizis a este stihnes aj zdrhnut
NUMA
Expert
Expert

Príspevok od používateľa NUMA »

wed to len si kup daky slzny plyn a dufaj ze nubude vedy fukat vietor :D
SpermoS
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa SpermoS »

kamarat si prave nedavno kupil Slzny plyn a nvm ale barz neucinkoval , takze slzak neodporucam :P alee tiez si kupil Teleskopicky Obusok , je to velmi prakticke...Ked ho vyberes tak tvoj protivnik nema sancu mozes ho s tim aj zabit.Mam par videa a v poho rozbil dvere,stol...skakal po nom 90 kg muz a ani sa neohol nic take.Proste je to na obranu velmi huste 8) niektory vychadzovaci to pouzivaju a videl som to v akcii je to BRUTAL
krupica_dnb
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krupica_dnb »

no tak slzák podľa toho aký- ja som mal peprový sprej na medvede a ten účinkoval ani med.... rozhodne by som siahol po peprovom spreji, aj keď obyčajné sú na báze benzénu , tak nejakú nasratú gorilu môžu len rozzúriť...
btw ak máš tie videá o tých teleskop. obuškoch tak hoď linky, ma to dáko zaujalo
Napísať odpoveď