mspeedo napísal:No ako tu uz niekto pisal tak fakt ta plynova pistol je na obranu najlepsia, len je to neprakticke velke tazke a nesmies to nosit na viditelnom mieste. Ale ked to uz niekde vytiahnes moze ich byt na teba aj desat neboj neskocia si a keby hej zasobnik vyprazdnis za par sekund... My sme mali jednu vyzerala fakt ako original, ale ta bola taka jebuta ze hned druhy naboj sa zasekol, no nechcel by som keby sa to stalo v nejakej nebezpecnej situacii

Ale este vzdy mas moznost hodit to ako kus zeleza

Pozor na toto! Podla Zakona 190/2003 O strelnych zbraniach a strelive, je
"plynova pistol" zbranou:
§2, pis. c, odst. 2: "Plynova zbran - ktorej funkcia je založená na okamžitom uvoľnení stlačeného vzduchu alebo iného plynu."
§6, pis. c: Plynová zbraň, pri ktorej kinetická energia strely na ústí hlavne je yššia ako 15 J."
Zbraň kategórie C podlieha ohlasovacej povinnosti a evidenčnej povinnosti.
§12, odst. 1, 2:
(1) Zbraň kategórie C, strelivo do zbrane kategórie
A, zbrane kategórie B alebo do zbrane kategórie C môže
nadobudnúť do vlastníctva len držiteľ zbrojného preukazu,
držiteľ zbrojnej licencie alebo držiteľ zbrojného
sprievodného listu na trvalý vývoz.
(2) Držiteľ zbrojného preukazu alebo zbrojnej licencie,
ktorý nadobudne vlastníctvo zbrane kategórie C,
je povinný nadobudnutie vlastníctva zbrane ohlásiť
policajnému útvaru, ktorý mu vydal zbrojný preukaz
alebo zbrojnú licenciu, do siedmich dní odo dňa nadobudnutia
vlastníctva zbrane; zároveň je povinný v tejto
lehote predložiť zbraň na zaevidovanie (§ 37) alebo
odovzdať ju do úschovy policajnému útvaru (§ 39). V
prípade nadobudnutia vlastníctva zbrane dedením začne
lehota plynúť dňom, keď rozhodnutie súdu o dedičstve
nadobudlo právoplatnosť.
Ja osobne pouzivam na osobnu ochranu "kaser". Presnejsie, je to asi to najsilnejsie, co sa da u nas zohnat. Je to na pouzitie proti osobam so snizenym prahom citlivosti, takze urcite by ste to nechceli vyskusat v norm. stave

Osobne som aj drzitelom zbrojneho preukazu "kategorie D" (na vykon prava polovnictva) a planujem si ho rozsirit i o kategoriu B (drzanie strelnej zbrane a streliva na ochranu osoby a majetku). Clovek predsa nikdy nevie..
Hanibal King napísal:Váženy neni náhodou KASER zbran ???
Nie, "KASER" nie je zbran sam o sebe, ale
JEHO ZNEUZITIE SA TRESTA PODLA ZAKONA!
skenner napísal:no zalezi od toho co kaser "obsahuje" ak nervovy plyn tk moze v niektorych pripadoch aj zabit
NERVOVY PLYN??? Tak toto mas odkial? Mozno v specialnych pripadoch, pre prislusnikov urcitych silovych zloziek, ale ty, ako "bezny clovek" si max. pocul
Hanibal King napísal:Mi povedz že kolko ludi má KASER LEGÁLNE ???
Málokto
JA
soviet666 napísal:ja by som chel taky co ma 5A (inak 5Amperou maju zvaracky takze by ich to nielen zastavlilo ale aj rozsvietilo) toto si kup skenner ne nebudes trocharcit
Tak to je dalsia "perla"

Pokial ja viem, min prud pri ktorom dokaze pracovat zvaracka na ROZ (ROZ- rucne oblukove zvaranie), je niekde medzi 30-40 A (presna hodnota nie je). Avsak je to velmi roblematicke, kedze horenie obluka je nestabilne.
A este, k tym
bezpecnym napatiam a prudom.