Mať rád vs. ľúbiť

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...
=Erik=
Zablokovaný
Zablokovaný
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa =Erik= »

Podla mna je viac lubit ako mat rad...Rad mozem mat ucitelku, ale lubit uz asi matku, otca surodencov..a milovat frajerku, manzelku... :oops:
jAssin
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jAssin »

Jednoznacne lubit!!Ale ked zas druha strana neopetuje.Tak si pockam,a ked any to nie tak sa spytam vo co go!!??Nerad som ked neviem na com som!! :cry:
will.i.am
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa will.i.am »

ked spolu 2 ja chodia, tak sa nemozu lubit od zaciatku. aspon vycsinou to tak byva. najprv sa len maju radia potom sa bud zalubia, alebo rozidu. tak to byva...
jAssin
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Presne!!Neda sa hned od zaciatku lubit aspon to som ja nezazil.
Vigor
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Vigor »

will.i.am napísal:ked spolu 2 ja chodia, tak sa nemozu lubit od zaciatku. aspon vycsinou to tak byva. najprv sa len maju radia potom sa bud zalubia, alebo rozidu. tak to byva...
Ak vznikne laska z priatelstva, mozu sa lubit uz od tej doby co spolu zacnu chodit.
krupica_dnb
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krupica_dnb »

will.i.am napísal:ked spolu 2 ja chodia, tak sa nemozu lubit od zaciatku. aspon vycsinou to tak byva. najprv sa len maju radia potom sa bud zalubia, alebo rozidu. tak to byva...
preeeeesne.!! sám by som to lepšie nenapísal
pHysIQ
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pHysIQ »

Ak jej poviem ze ju lubim (u mna je to takmer to iste ako milujem) znaci to moju lasku k nej. Avsak ked poviem mam ta rad je to trocha menej a aspon u mna to znaci: V tvojej pritomnosti sa citim dobre a nie si mi lahostajna. No viac nic s tebou nemam. Aspon zatial nie. :)
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jin »

Lubit/milovat: /podla mna to iste/ Znaci k niekomu pocitovat laskus moznostou dlhodobejsieho vztahu, pokial je laska oobojstranna..

Mat rad: Prejavovat k niekomu naklonnost, ale iba do tej miery, bez prvotneho zameru na zalozenie vztahu. Z tejto situacie sa moze vyvinut laska :smt008
misokgb
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa misokgb »

A ja som zas pocul, ze prve tri mesiace je to len ocarenie a az potom prichadza prava laska - po 3och mesiacoch. Pretoze je to vraje nejaka chemicka reakcia. Hovorila mi to kamoska medicka, ale neviem ci mala pravdu :oops:
krupica_dnb
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

neviem, nejdem zakladať novú tému, ale čo myslíte, kedy sa zamilovanosť mení na lásku? Podľa mňa sa to ukáže nejak časom, ale neviem, akú dobu tomu treba.... čo vy??
jAssin
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

To moze fakt trvat dlho a nemusy,fakt zalezy od osoby od okolsnosty,od casu kolko su spolu.Ja som sa zalubil tak po dvoch mesiacoch (asi) ,myslim teraz naposledy.Ale som stastny ako blcha!! :D A myslim ze aj dlho budem.A ked pride den D Tak budem este stastnejsi!!
aaliyah
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa aaliyah »

jAssin napísal:To moze fakt trvat dlho a nemusy,fakt zalezy od osoby od okolsnosty,od casu kolko su spolu.Ja som sa zalubil tak po dvoch mesiacoch (asi) ,myslim teraz naposledy.Ale som stastny ako blcha!! :D A myslim ze aj dlho budem.A ked pride den D Tak budem este stastnejsi!!
suhlasim, podla mna je to tiez individualne...zavisi od osoby aj od konkretnej situacie....niekedy staci malo a je zo zamilovanosti laska, niekedy na to treba naopak vela casu...
jAssin
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Stalo sa mi aj to ze vela casu tiez nepomohlo!Ona sa zalubila po mesiaci to viem urcite,dost skoro.A ja som s nou chodil 7 mesiacou,ale nevedel som sa do nej zalubit.Na zaciatku to bolo krasne travil som s nou cas ked sa dalo,ale po dlhsom case mi uz jej bolo luto a hlavne ma hrizlo svedomie ze ja este stale nic,any iskra.Citil som sa ako by som ju vyuzival tak som to chcel nejako skoncit,ale aj to bolo velmi strasne takze urobit!Jej sestra mi hovorila ze ju taku este nevidela,tym to bolo este horsie.Tyzden som ju nevidel a nakonec som sa rozhodol,ze jej to musim povedat.Vsetko som zvalil na seba,ze je vo mne chyba,ja som ten ktory robil naschval,a tak!Aj som si pri tom poplakal. :cry: Ale bolo lepsie.Slubil som jej ze ju budem navstevovat.To som aj dodrzal do teraz sa zvikneme stretavat,viacmenej nahodne...
GeeKoon
Expert
Expert

Príspevok od používateľa GeeKoon »

slovencina pozna iba "mat rad", "lubit" a "milovat"...lepsie ako v cestine...ale su jazyky, napriklad grectina, kde je laska rozdelena na 4 druhy(!!!)...to uz potom aspon clovek vie, ze konkretne mysli...

ale aj tak, najlepsie je "milovat a byt milovany"
jAssin
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

GeeKoon napísal: ale aj tak, najlepsie je "milovat a byt milovany"
Love rullez!! :D
Te-wei
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Te-wei »

krupica_dnb napísal:neviem, nejdem zakladať novú tému, ale čo myslíte, kedy sa zamilovanosť mení na lásku? Podľa mňa sa to ukáže nejak časom, ale neviem, akú dobu tomu treba.... čo vy??
Keď ho začínaš milovať aj s jeho chybami a negatívami.
will.i.am
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa will.i.am »

Vigor napísal:Ak vznikne laska z priatelstva, mozu sa lubit uz od tej doby co spolu zacnu chodit.
to je tiez moznost. ale nie je to take bezne. a ked skonci vztah zlepriatelstvu je koniec
krupica_dnb
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Te-wei napísal:Keď ho začínaš milovať aj s jeho chybami a negatívami.
Myslím že keď mám niekoho rád tak ho tak berem aj s jeho chybami- v niečom inom to bude imho.... len neviem v čom :)
r4wMUnt34q
Star
Star

Príspevok od používateľa r4wMUnt34q »

krupica_dnb napísal:Myslím že keď mám niekoho rád tak ho tak berem aj s jeho chybami- v niečom inom to bude imho.... len neviem v čom :)
:hmm: Mat rad znamena imho, ze sa mi nieco na dotycnej osobe paci a preto ju mam rad (kazdy je len clovek a nikto nie je dokonaly=takze aj s chybami).. S tym koho mam (len) rad by som nechodil, pretoze to nie je dost.. Do takej osoby by som sa nezalubil.. Zalubit sa mozem do osoby, ktora ma ocari, skor alebo neskor.. Proste zistim, ze je uplne super, aj pekna a potom sa zalubim.. Casom zalubenie pominie a pride "realita" a laska sa uz potom stavia na tom, ako si dvaja rozumeju a staraju sa o seba a tym padom aj o vztah. Proste lubia na tom druhom, ako im rozumie, ako sa k nim sprava a co ja viem este co. Mate to napr. aj tu
krupica_dnb
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

r4wMUnt34q napísal::hmm: Mat rad znamena imho, ze sa mi nieco na dotycnej osobe paci a preto ju mam rad (kazdy je len clovek a nikto nie je dokonaly=takze aj s chybami).. S tym koho mam (len) rad by som nechodil, pretoze to nie je dost.. Do takej osoby by som sa nezalubil.. Zalubit sa mozem do osoby, ktora ma ocari, skor alebo neskor.. Proste zistim, ze je uplne super, aj pekna a potom sa zalubim.. Casom zalubenie pominie a pride "realita" a laska sa uz potom stavia na tom, ako si dvaja rozumeju a staraju sa o seba a tym padom aj o vztah. Proste lubia na tom druhom, ako im rozumie, ako sa k nim sprava a co ja viem este co. Mate to napr. aj tu
no asi tak nejak, akurát že ja môžem byť zaľúbený do 10 báb naraz, no pritom rád môžem mať napr. jednu- keď mám niekoho rád taxi ho vážim- či je to priateľka, kamaráti, rodina.... Len kedy tá zaľúbenosť spolu s mať niekoho rád prejde v lásku, nad tým si lámem hlavu :D
Napísať odpoveď