BIBLIA - Moja najoblubenejsia fikcia

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...

Ste zastancami biblie?

Ano
143
41%
Nie
208
59%

Celkom hlasov: 351

mastermind
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa mastermind »

roman3x napísal:

Kód: Vybrať všetko

Dnes v noci Jezis prekrocil hranice Iraku. Preto sa americania poponahlali zabit Saddama. Urobili to dnes rano
Tak! A teraz mi to vyvratte, ale nie ze budete argumentovat tym, ze napadnete iba cast tohto vyroku! Saddama zabili, to je na 99.999% pravda tak aj to druhe musi byt pravda. Inak neviem preco sa tu ohanate historickymi pravdami v biblii. :idea: :roll:
co si tym chcel povedat? unikla mi nejaka sirsia suvislost? co ti mame vyvratit? co je to za vyrok? kto to napisal? :?:
SRneC
Addict
Addict

Príspevok od používateľa SRneC »

31ZZZZZ napísal:proste evolucia je sracka vymyslena.biblia su fakty a nie rozpravky
Evolucia je sracka a dnes uz uplne vyvratena...
Biblia podla mna nieje uple fakticka... napr. Davidova armada mala udajne 4000 muzov (zdroj biblia), ale co ak tych muzov bolo 4001??? Netreba to brat do slova, biblia je ucebnica symbolov a skrytych vyzna,ov ktore sa treba pokusit pochopit :).
som veriaci a biblia ma zaujala asi najviac zo vsetkych knih :)
safan
Star
Star

Príspevok od používateľa safan »

nezabudajte ze biblia neprisla z neba faxom.napisali ju v rime koli politickym ucelom
SRneC
Addict
Addict

safan napísal:nezabudajte ze biblia neprisla z neba faxom.napisali ju v rime koli politickym ucelom
lol :hehe: to si nemyslel vazne vsak??? :shock:
roman3x
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa roman3x »

dawo napísal:lol :hehe: to si nemyslel vazne vsak??? :shock:
ale to ze neprisla faxom je dobreee :lol:
Explo!D
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Explo!D »

"a boh povedal budis svetlo" :lol: to nemyslia vazne. biblia? chodte dakam...
mastermind
VIP
VIP

Príspevok od používateľa mastermind »

Explo!D napísal:"a boh povedal budis svetlo" :lol: to nemyslia vazne. biblia? chodte dakam...
Vies kedy bol napisany pentateuch a teda aj kniha Genesis z ktorej sa snazis citovat? Zrejme nie, pretoze to nikto nevie :), ale staci ked si uvedomis, ze to bolo starocia - tisice rokov pred kristom. Ak citas hociktoru knihu stareho zakona, nemozes ju citat ako clovek 21. storocia ale ako clovek v ktoreho dobe to bolo pisane.
a to nehovorim o tom, ze ked to uz nahodou budes citat, ci to budes vykladat doslovne alebo alegoricky. :roll:
SRneC
Addict
Addict

Explo!D napísal:"a boh povedal budis svetlo" :lol: to nemyslia vazne. biblia? chodte dakam...
a podla teba ako vznikol svet???? BIG BANGOM??, to snad nie? :shock: Nevravim ze Boh maval 6 dni prutikom a na 7. si dal slofika, ale uz aj vedci dokazali ze za tym vsetkym je "inteligentny tvorca"... :wink:
a opat plati nebrat doslova.. stary zakon je napisany dost primitivnym stylom a takisto krestania sa v nom stotoznuju dost okrajovo... pre krestanov je smerodajny novy zakon... :wink:
pinacolada
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pinacolada »

dawo napísal:a podla teba ako vznikol svet???? BIG BANGOM??, to snad nie? :shock: Nevravim ze Boh maval 6 dni prutikom a na 7. si dal slofika, ale uz aj vedci dokazali ze za tym vsetkym je "inteligentny tvorca"... :wink:
a opat plati nebrat doslova.. stary zakon je napisany dost primitivnym stylom a takisto krestania sa v nom stotoznuju dost okrajovo... pre krestanov je smerodajny novy zakon... :wink:
skor by som povedal ze je pisany velmi mudro ale obrazne.a preto niektory zaostaly jedninci mu nevedia vobec pochopit a povazuju ho za blbost
zelovoc
Darca
Darca
Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zelovoc »

len pre tych co tu tolko cituju z tej biblie a sa smeju: citali ste ju? ved si precitajte, ked uz o tom chcete rozpravat. je to fakt velka kniha. neviem preco vo vas vzbudzuje taku averziu. myslim ze na tomto fore je tak 1% percento ludi co ju maju celu precitanu a tak 7-8% co aspon nejaku knihu, a pochybujem ze by este nadavali na nu.
SRneC
Addict
Addict

pinacolada napísal:skor by som povedal ze je pisany velmi mudro ale obrazne.a preto niektory zaostaly jedninci mu nevedia vobec pochopit a povazuju ho za blbost
hej tak som to myslel len som sa zle vyjadril MY BAD... ale chces mi povedat ze krastania sa riadia mottom:oko za oko zub za zub??? -> toto je v starom zakone, no v novom je motto: kto do teba kamenom, ty donho chlebom. :wink:
safan
Star
Star

dawo napísal:lol :hehe: to si nemyslel vazne vsak??? :shock:
to som myslel uplne vazne.tusim ze Konstantin I.dal spisat novy zakon aby si ziskal krestanov na svoju stranu.vtedy vymysleli aj kult Jezisa Krista
SRneC
Addict
Addict

safan napísal:to som myslel uplne vazne.tusim ze Konstantin I.dal spisat novy zakon aby si ziskal krestanov na svoju stranu.vtedy vymysleli aj kult Jezisa Krista
Hlavne ze Konstantin zil v 3. stor. po kristovi a posledne evanielium (podla jana) bolo dokoncene v r. 86 po kristovi taze pocas vlady Konstantina uz biblia bola davno napisana CELA
skus si overit fakty :wink:
peterkozel
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa peterkozel »

safan napísal:to som myslel uplne vazne.tusim ze Konstantin I.dal spisat novy zakon aby si ziskal krestanov na svoju stranu.vtedy vymysleli aj kult Jezisa Krista
co?vies aku hlupost si teras napisal? pocuj vysvetli mi jednu vec, ja niesom veriaci ale neviem preco by som mal nadavat na krestanov...bibliu-ani som nestudoval teologiu ani som necital bibliu,koran...ja fakt neviem preco by mi mali taketo veci prekazat, vies ake to musi bit blbe ked napises niekomu kto je katolik ze jeho viera je choroba?, tak co ti vlastne vadi,normalne mi to vysvetli
safan
Star
Star

dawo napísal:Hlavne ze Konstantin zil v 3. stor. po kristovi a posledne evanielium (podla jana) bolo dokoncene v r. 86 po kristovi taze pocas vlady Konstantina uz biblia bola davno napisana CELA
skus si overit fakty :wink:
ona bola napisana.ja som napisal ze ju SPISAL nie napisal.taky maly detail.to on urobil z Krista to co je.
SRneC
Addict
Addict

safan napísal:ona bola napisana.ja som napisal ze ju SPISAL nie napisal.taky maly detail.to on urobil z Krista to co je.
aky je rozdiel medzi slovom napisata spisat??? :shock:
safan
Star
Star

dawo napísal:aky je rozdiel medzi slovom napisata spisat??? :shock:
primitiva hras?podla mna ked Dobsinsky SPISAL slovenske rozpravky tak ich len dal dokopy nie napisal.[/b]
SRneC
Addict
Addict

safan napísal:primitiva hras?podla mna ked Dobsinsky SPISAL slovenske rozpravky tak ich len dal dokopy nie napisal.[/b]
Spisat = zozbierat??? Mne je jedno kto to zozbieral ked aj Fero od Stefelov, ale nic v nej neprepisal, nic nedopisal, len zacal "propagovat" (hnusne povedane)
safan
Star
Star

dawo napísal:Spisat = zozbierat??? Mne je jedno kto to zozbieral ked aj Fero od Stefelov, ale nic v nej neprepisal, nic nedopisal, len zacal "propagovat" (hnusne povedane)
a znacne upravil.
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

safan napísal:a znacne upravil.
ako prosim ta?
Napísať odpoveď