Rumunsko a Bulharsko vstúpilo do EU

Diskusie na politické témy...

Patria podľa vás tieto krajiny do EU?

Áno
22
49%
Nie
17
38%
Je mi to jedno
6
13%

Celkom hlasov: 45

mato.x
Zablokovaný
Zablokovaný
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Rumunsko a Bulharsko vstúpilo do EU

Príspevok od používateľa mato.x »

Čo si o tom myslíte?

Bulharsko: Ceny pôjdu hore, takže lacné dovolenky v háji... :(
Rumunsko: Totálne zaostalá krajina... 8)

Podľa mňa nemajú v EU čo robiť. Ako Vy?

//dufam že som dobre zaradil
gizzmo
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa gizzmo »

Bulharsko ešte budiž, ale rumunsko tam podľa mňa nepatrí. Veď tam nemajú poriadne cesty a jazdia tam na vozoch ťahaných koňmi :roll:
Xantyp
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Xantyp »

gizzmo napísal:Veď tam nemajú poriadne cesty a jazdia tam na vozoch ťahaných koňmi :roll:
to iste si myslia o nas na zapade :)

inak podla mna nemali ich vobec priat, tieto krajiny nie su vobec pripravene. eu mala jediny dovod preco ich priat a to lahky pristup k ciernemu moru.
allias
Star
Star

Príspevok od používateľa allias »

Ma to jednu vyhodu, aspon Slovensko nebude v unii najvacsi chudak.
gizzmo
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa gizzmo »

Xantyp napísal:to iste si myslia o nas na zapade :)

inak podla mna nemali ich vobec priat, tieto krajiny nie su vobec pripravene. eu mala jediny dovod preco ich priat a to lahky pristup k ciernemu moru.
To je realita. Ja som to v rumunsku zazil. Na vidieku su vozy tahane konmi, cesty rozbite viac nez som si dokazal predtym predstavit. Idete si tak po ceste, a zrazu vam zmizne asfalt spod kolies, zostane len jemny strk. A aj ten neskor zmizne, zostane len blato. Alebo rumunska autobusova doprava je kapitola sama o sebe. Ludia sa tam vozia so zvieratami. dokonca som zazil autobus, ktory mal v podlahe vyhnitu dieru. Fasa pocit ked sedite na sedadle a nohy vam volne visia kusok nad cestou :D
Vesper
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Vesper »

tak hlavnou myslienkou EU je aby tam postupne vstupili vsetky europske krajiny... podla mojho nazoru na to Rumunsko urcite nie je dlhodobo pripravene... Bulharsko mozno aj hej... na druhej strane takto isto musel zvysok Europy vnimat nas ked sme tam v roku 2004 vstupovali... urcit im treba dat sancu
Tomasito
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Tomasito »

Vesper napísal:tak hlavnou myslienkou EU je aby tam postupne vstupili vsetky europske krajiny...
Akurat dnes som na TA3 zachytil, ze pravidla vo vnutri EU su stavane na 27 statov, takze dlhe obdobie pravdepodobne k rozsirovaniu unie nedojde. Pravidla sa samozrejme v pripade potreby daju zmenit...
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Asi tak.. keď budú v EÚ, budú mať väčšiu šancu k ekonomickému rastu. A že sú zaostalí.. no nie sú jediní zaostalí v EÚ.. je tam aj Slovensko! :) Veď neviete.. ako si nejakí francúzi vypisujú na fóre, že na Slovensku ľudia žijú normálne v chatrčiach bez elektriny.. a k tomu ešte bez INTERNETU!!! :D
afa
Expert
Expert

Príspevok od používateľa afa »

no podla mna rumunsko nemalo ist alebo bulharsko asi malo no a k rumunsku par veci ozaj je to tam velka bieda hlavne cesty su tam jemnym strkom posypane a zobru tam male deti chudoba ach jaj ved otec mi vravel ze tam za par drbnych chodievaju male deti umyvat skla na autach atk no strasna bieda ale hlavne ze cigany sa tam maju dobre
peterkozel
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa peterkozel »

afa napísal:no podla mna rumunsko nemalo ist alebo bulharsko asi malo no a k rumunsku par veci ozaj je to tam velka bieda hlavne cesty su tam jemnym strkom posypane a zobru tam male deti chudoba ach jaj ved otec mi vravel ze tam za par drbnych chodievaju male deti umyvat skla na autach atk no strasna bieda ale hlavne ze cigany sa tam maju dobre
ved mi nie sme oproti tymto krajinam nicim vynimocnejsi, praveze je to v poriadku ze unia ich zobrala pod seba, nemam nic proti
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Vesper napísal:na druhej strane takto isto musel zvysok Europy vnimat nas ked sme tam v roku 2004 vstupovali... urcit eim treba dat sancu 8)
Presne takto to beriem aj ja, dali sancu nam, teraz to mozeme spravit my. Unia je aj o pomahani si navzajom, takze nevidim nic zle na tom, ze do unie vstupili tieto 2 staty.
pinacolada
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pinacolada »

bol som v obidvoch krajinach a skor by som povedal ze rumunsko ide tak dopredu ze nas v poho predbehne.vidiek im oziva a v mestach sa stavia kopa novych budov.ludia su tam pracovity akurat cigani im kazia meno.opravuje sa tam co sa da este opravit a co sa uz neda sa vymiena za nove.cesty maju jak u nas tak neviem co riesite.
skor na bulharsko by som zniesol kritiku.okrem pobrezia tam nemaju nic (a to je este mierne povedane).bulhari su oproti rumunom lenive opice a tie by som zobral do unie az ftedy keby v nej uz bolo albansko
Vesper
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Vesper »

pinacolada napísal:bol som v obidvoch krajinach a skor by som povedal ze rumunsko ide tak dopredu ze nas v poho predbehne.vidiek im oziva a v mestach sa stavia kopa novych budov.ludia su tam pracovity akurat cigani im kazia meno....
no ved ich hlavnym problemom je mnozstvom romov, ktori brzdia vyvoj a vo vyspelejsich krajinach akon napr u nas ibaze tam ich maju podstatne viac... ale problematika romov tu uz bola rozoberana, proste aj ked je kazdemu jasne ze su iba na skodu tak pride nejaka spolocnost na ochranu ludskych prav a povie ze im treba dat sancu a podporovat ich aby sa zlepsili.. ale to je raz darmo :roll:
btw preco do unie nezobrali teraz aj Moldavsko ked je na tom vo vacsine veci velmi podobne ako Rumunsko?
mato.x
Zablokovaný
Zablokovaný
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mato.x »

gizzmo napísal:To je realita. Ja som to v rumunsku zazil. Na vidieku su vozy tahane konmi, cesty rozbite viac nez som si dokazal predtym predstavit. Idete si tak po ceste, a zrazu vam zmizne asfalt spod kolies, zostane len jemny strk. A aj ten neskor zmizne, zostane len blato. Alebo rumunska autobusova doprava je kapitola sama o sebe. Ludia sa tam vozia so zvieratami. dokonca som zazil autobus, ktory mal v podlahe vyhnitu dieru. Fasa pocit ked sedite na sedadle a nohy vam volne visia kusok nad cestou :D
Tak teda všeličo som si mylslel o Rumunsku ale toto ma fakt dorazilo :o :o :o
afa
Expert
Expert

Príspevok od používateľa afa »

peterkozel napísal:ved mi nie sme oproti tymto krajinam nicim vynimocnejsi, praveze je to v poriadku ze unia ich zobrala pod seba, nemam nic proti
tak to sa mylis a velmi sme mame lepsiu zivotnu a ohladom vsetkeho sme lepsi oprti rumunsku len v chudobe su lepsi :lol: a tam co tam bluznily a rozpravali bajky na markize ze co chcu byt aj rumuni vraveli to ze v eu chcu byt nejaky predatori v ekonomike ze co ja vem co isli od nebies to je somarina ako ich cely ze si vydel na markize iba hlavne mesto bukurest ale ostatne to si este nevidel boze ani nechci
P3Bo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa P3Bo »

Som osobne proti tomu aby vstupilo Rumunsko do Eu ! Rumunske zeny pracuju v zahranici iba ako ku**y cigani brzdia ich rozvoj ako to tu uz bolo rozoberane ale dalsim problemom je to ze Eu na nich bude tlacit aby im pomahali cize cim viac budu Rumuni rozvinutejsi tym viac ich budu brzdit. Ohladom toho vsupu Rumunska a Bulharska do Eu nejde ani o to aby sa im dajak pomohlo ale o to aby mala Eu pod kontrolov Balkan ktory je v Europe jedna z najpodstatnejsich casti a kazdy ma o nu zaujem u Rumunov nemozeme zabudat nato ze maju prirodne zdroje nejde o nic viac ved ani my sa nedokazeme pomaly dohovorit s krajinami na zapade neovladame ich jazyky Eu stratilo svoju myslienku uz velmi davno teraz iba rozsiruje svoj vplyv ale podla mna nema sancu aby par vyspelych statov potiahlo take trosky jak sme my.
skura3
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa skura3 »

ja si myslim ze by mali mat sancu...ked sme ju dostali aj my
P3Bo napísal:Som osobne proti tomu aby vstupilo Rumunsko do Eu ! Rumunske zeny pracuju v zahranici iba ako ku**y cigani brzdia ich rozvoj ako to tu uz bolo rozoberane ale dalsim problemom je to ze Eu na nich bude tlacit aby im pomahali cize cim viac budu Rumuni rozvinutejsi tym viac ich budu brzdit. Ohladom toho vsupu Rumunska a Bulharska do Eu nejde ani o to aby sa im dajak pomohlo ale o to aby mala Eu pod kontrolov Balkan ktory je v Europe jedna z najpodstatnejsich casti a kazdy ma o nu zaujem u Rumunov nemozeme zabudat nato ze maju prirodne zdroje nejde o nic viac ved ani my sa nedokazeme pomaly dohovorit s krajinami na zapade neovladame ich jazyky Eu stratilo svoju myslienku uz velmi davno teraz iba rozsiruje svoj vplyv ale podla mna nema sancu aby par vyspelych statov potiahlo take trosky jak sme my.
takze ty by si bol radsej keby sme do eu nevstupil ani my a bola by tu 20%na nezamestnanost :?
P3Bo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa P3Bo »

Poviem to takto som strasne rad ze v Eu sme ale ako nestranny pozorovatel musi kazdy uznat ze sme tam vela dobreho nepriniesli a s tou nezamestnanostou behom roku ktroy bolo polsko v Eu pribudlo v anglicku milion Poliakov zmenila sa tym v Polsku nezamestnanost ?? Nie !! Preco ? Pretoze vsetci aspon trosku rozumny ludia opustili svoju krajinu a zacali si tak zarabat . Ten kto si pracu nehlada na rodnej hrude pretoze nezarobi tak si ju nenajde ani v zahranici .
Martin44
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Martin44 »

allias napísal:Ma to jednu vyhodu, aspon Slovensko nebude v unii najvacsi chudak.

Klinec do rakvy :lol: :lol: :lol: :lol:
Aldeberan
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Aldeberan »

popravde, mne je celkom jedno ci su Rumunsko a Bulharsko v EU.

Slovensko je cisty poberatel pomoci od EU (teda z eurorozpoctu berieme ivacej ako davame) takze na ich (ne)rozvinutost doplacat nebudeme.

jeidne co by nas mohlo ovplynit je ich lacna pracovna sila, ale uprimne - na slovensku pracuje na cierno plno Ukrajincov, ak ich vytlacia Rumuni bude mi to jedno a zasa si nymslim, ze by smem ali take vysokep laty aby sa im oplatilo ist pracovat SEM.

a Bulharsko ma naviac vynikajuce vino. jednoznacny plus :)
behom roku ktroy bolo polsko v Eu pribudlo v anglicku milion Poliakov zmenila sa tym v Polsku nezamestnanost ?? Nie !! Preco ?
vazne ? hm ... dokaz to, posli odkaz na nejaku statistiku.
Napísať odpoveď