ze Konstantin to upravil do dnesnej podobysundevil napísal:ako prosim ta?
BIBLIA - Moja najoblubenejsia fikcia
-
pinacolada
Guru wannabe
- Kontaktovať používateľa:
no su tam zancne rozdiely.a s tym pojmom "krestania" opatrne.krestania su ludia ktoy veria v Krista tj katolici,pravoslavny a mrte druhov protestantov.katolici (tiez krestania) veria aj v stary aj v novy zakon,ale hlavny je novy zakon.pravoslavny to iste a evanjelici veria iba v novy zakon.dawo napísal:hej tak som to myslel len som sa zle vyjadril MY BAD... ale chces mi povedat ze krastania sa riadia mottom:oko za oko zub za zub??? -> toto je v starom zakone, no v novom je motto: kto do teba kamenom, ty donho chlebom.
k tej bibli-safan ma pravdu.do dnesnej podoby ju upravil svaty Konstantin.povodne bolo evanjelii viac ale on ponechal iba 4
na to su knihy,to nieje z internetu.a ja to volam historiadawo napísal:more to mas z kade???Z tyzdennika Xenofob? Daj mi konkr. zdroj odkial mas tento blud ok?
Ked neveris, never ale nekydaj virtualny hnoj na veci o ktorych vies toho tolko ako ja o vyrobe zincice...
a pinacolada - to svaty pri konstantinovi je tiez tak trochu na hlavu,kedze vsetko toto je tak trochu cudne okolo toho vysvacovania a relikvii.no a povedal by som ze tam nechali len to co sa im hodilo.mimochodom pri mrtvom mori sa nasli dalsie evanielia ktore vela dnes znameho popieraju
no ked si to vezmes takto tak iste.ale tym padom je cela biblia trochu mylna nie?a aj cirkev s toho vychadza ako banda oj*bavacovzelovoc napísal:asi hovoria o tom ze jezis bol obycajny clovek a mal manzelku mariu magdalenu. ale ono ked si to vezmete je uplne jedno, ale hlavna je ta myslienka ktoru hlasal, to ci uz bol syn cloveka alebo bozi, ci bol zenaty alebo nie na veci nic nemeni.
-
Explo!D
Darca
a zase ti vedci, vspametajte sa. ked pisali ludia bibliu, taktiez verili, ze existuju ludia posadli diablom. to mam vazne verit tomu, co tam je napisane? s timto na mna nechodte. velmi vela stran dristov, to je moj nazor na tuto chobotinu menom biblia.dawo napísal:a podla teba ako vznikol svet???? BIG BANGOM??, to snad nie?Nevravim ze Boh maval 6 dni prutikom a na 7. si dal slofika, ale uz aj vedci dokazali ze za tym vsetkym je "inteligentny tvorca"...
![]()
a opat plati nebrat doslova.. stary zakon je napisany dost primitivnym stylom a takisto krestania sa v nom stotoznuju dost okrajovo... pre krestanov je smerodajny novy zakon...
a ze boh <==
vyhodil odtial mnozstvo nezmyselnych knich a aj totalny odpad... basnicky.. ostalo len jadro... nemam rad diskusie kde sa ludia hadaju a argumentuju polopravdamisafan napísal:no ked si to vezmes takto tak iste.ale tym padom je cela biblia trochu mylna nie?a aj cirkev s toho vychadza ako banda oj*bavacov
noo..bibliu som citala ale nie celu..aj to uz veelmi davno..vtedy sme sa s jednou holkou "hrali" ze ktora ju precita skor..
....ale co sa toho tyka podla mna nie su vsetko nejake blaboly ale nieco urcite je prikreslene...ale ako mam pravdu povedat tak sa tym velmi netrapim..hoci mam birmovku a tak ...ja niesom na taketo veci:)
-
pinacolada
Guru wannabe
presne tak to chapem.keby aj dokazali pravdivost tych evanjelii tak co?ked dakto veri v jezisa iba preto ze bol boh a bol super je to pokrytectvo.ja osobne verim v jehho posolstvo a myslienky a je mi sumafuk ci to bol boh,clovek alebo zidzelovoc napísal:asi hovoria o tom ze jezis bol obycajny clovek a mal manzelku mariu magdalenu. ale ono ked si to vezmete je uplne jedno, ale hlavna je ta myslienka ktoru hlasal, to ci uz bol syn cloveka alebo bozi, ci bol zenaty alebo nie na veci nic nemeni.
btw safan:o cirkvi si myslim ze je banda oje*** aj bez toho
-
zelovoc
Darca
- Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
ale sak nenadavajte tolko na cirkev. nikto vas tam nenuti chodit. nabozenstvo je jednoducho sucastou nasej kultury. je jasne ze aj medzi fararmi sa najdu svine ale to je tak vsade, pretoze vsetko su to ludia. niesu to ziadny anjeli. kto z vas co tu tolko nadavate chodi pravidelne do kostola? asi nikto. a ked tak aj tak len cakate kedy to skonci. ale niekedy to ma fakt svoj zmysel sa zapocuvat do citani, kazne. ked vam je tazko tak vam to moze pomoct. ale nikto nikoho nenuti. ja neurazam vasu vieru, vy neurazajte moju. pls.
-
Pipo_TeamLamaZ
Light Expert
-
Pipo_TeamLamaZ
Light Expert
to vies...ja som cisty ateistapHysIQ napísal:Z coho usudzujes je je Biblia blbost? Precital si ju cely? Otvoril si ju vobec? Ktore pasaze ti nesedia?
cize svoj nazor nezmenim nikdy..
a navyse sag boh neexistuje... a veriaci veria vto, co nieje
keb boh existoval ..tag by neboli vojny
nauc sa pisat v a nepis namiesto neho w .... prestuduj si pravidla
basa 1den
/ob3l1x
Aha cize ty si ju ani neotvoril a uz vies vsetko co v nej je. Aha.Pipo_TeamLamaZ napísal:to wies...ja som cisty ateista
cize swoj nazor nezmenim nikdy..
a nawyse sag boh neexistuje... a weriaci weria wto, co nieje
keby boh existowal ..tag by neboli wojny![]()
To mi pripomenulo jeden vtip. Chlieb s maslom to je najlepsie jedlo na svte. A jedol si to niekdey? Nie, ale brat mi vravel.
Boh dal ludom rozum a slobodnu vôlu. Ze su vojny co s tym ba Boh?! On predsa nepovedal ze Bush nariad vojnovu "expanziu" do Iraku. Ale to my ludia sme za tym vsetkym.
BTW Kolko mas rokov? (prosim pravdu, alebo sa hanbis za svoj vek?)
-
Pipo_TeamLamaZ
Light Expert
pHysIQ napísal:Aha cize ty si ju ani neotvoril a uz vies vsetko co v nej je. Aha.![]()
To mi pripomenulo jeden vtip. Chlieb s maslom to je najlepsie jedlo na svte. A jedol si to niekdey? Nie, ale brat mi vravel.
Boh dal ludom rozum a slobodnu vôlu. Ze su vojny co s tym ba Boh?! On predsa nepovedal ze Bush nariad vojnovu "expanziu" do Iraku. Ale to my ludia sme za tym vsetkym.
BTW Kolko mas rokov? (prosim pravdu, alebo sa hanbis za svoj vek?)
ehe.. a ako dokazes ze existuje boh ??? ..
..a za wek sa nehanbim : 18