Ste proti konzumacii mäsa?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
allias
Star
Star
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa allias »

Uz viac ako rok nejem maso a vobec som na sebe nespozoroval nedostatok bielkovin, "ktore sa nachadzaju v mase" tak ako to tvrdia masozruti. Skor naopak, citim sa lepsie a zdravsie. Povodne som si mal vegetarianstvo len vyskusat, ale idem dalej.
canopus
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa canopus »

allias napísal:Uz viac ako rok nejem maso a vobec som na sebe nespozoroval nedostatok bielkovin, "ktore sa nachadzaju v mase" tak ako to tvrdia masozruti. Skor naopak, citim sa lepsie a zdravsie. Povodne som si mal vegetarianstvo len vyskusat, ale idem dalej.
skus vydrzat 20 rokov,potom napis
Te-wei
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Te-wei »

Finalway: Čo je zlé na tom,ak v niečo verím?

No a ak by si mal určitú vyjadrovaciu a komunikačnú vyspelosť, tak by sme na túto tému mohli popísať viac, ale bohužial!
allias
Star
Star

canopus mne to zdravotne velmi pomohlo a zatial som nepocitoval potrebu masa. Takze mozno o 20 rokov napisem sem do fora. :lol:
To som sa zucastnil uz aj zabijačky.
peterkozel
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa peterkozel »

na maso nedam dopustit, preco niekto maso odmieta? to sa vam hnusi ci co, alebo ste na vetvy z toho ze to maso je z niecoho co behalo a dychalo? este ze sme na vrchole potravinoveho retazca
mastermind
VIP
VIP

Príspevok od používateľa mastermind »

to Finalway: v prvom rade nechapem preco sem pleties boha. to je kapitola sama o sebe tak naco tu hovorit o niecom co s temou vobec nesuvisi.

Ludi davas na tu istu uroven ako zvierata, no zaroven tu hovoris o nejakom egoizme. Tomu velmi nerozumiem. Suhlasim stym ze nie sme nadradeni zvieratam, ved sme koniec koncov iba jeden zivocisny druh, ale nechapem preco by mala byt konzumacia zvierat zla? ved v prirode to tak funguje bezne. Vlk nema mindraky z toho ze zozral zajaca. Mohol by zrat bobule a korienky no on skratka uspokojil svoju potrebu.
Tak preco davas ludi na rovnaku uroven ako zvierata a pritom od nich cakas zazraky?

tym samozrejme nechcem povedat ze suhlasim s podmienkami v akych sa zvierata chovaju. Som zastanca biofariem a dost casto si aj maso z tychto fariem kupujem.
tomo.za
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tomo.za »

presne ako povedal mastermind...

nemam nic proti vegetarianom je to ich volba a sposob zivota ale neznasam ked niektori z nich zacnu vykladat tie svoje kecy ze nemame pravo jest zvierata atd... a este do toho plette boha omg... uz par milionov rokov sa to tu na Zemi riadi jednym zakonom a ten je: Silnejsi vyhrava... pod tym silnejsi si kludne predstavte inteligentnejsi, podlejsi alebo co len chcete... a kedze my ludia sme "najsilnejsi" zo vsetkych tvorov tu na zemi mame vysostne pravo jest vsetky ostatne!!! az sem doletia martanci a budu "silnejsi" ako my a dostanu na nas chut nech si nas zozeru... nebudem sa na nich hnevat lebo tak to tu proste funguje, vzdy fungovalo a vzdy fungovat bude...

druha vec je zbytocne utrpenie zvierat pri chove a zabijani to treba samozrejme minimalizovat, predsa len ked uz sme ti "naj" treba sa tak aj chovat... lenze to nie je vzdy take jednoduche. samozrejme daju sa kravicky chovat aj v lepsich podmienkach ani slepic nemusi byt 100 v jednej klietke ale kto si potom kupi to maso ked bude 3x take drahe ako to normalne? vela ludi proste nema na vyber aj ked im to utrpenie zvierat mozno vadi... ide o to aby sa chovali aspon ti co maju na vyber... ja tiez napr. pokial mozem urcite si radsej kupim bio-vyrobok aj ked je o nieco drahsi ako ten normalny lebo viem ze prispievam na dobru vec... ale naj je aj tak domaca produkcia+dive zvierata 8)
barbie
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa barbie »

maso vobec nemam rada ale kebyze ho odmietam jest doma by z toho bol cirkus :cry:
canopus
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa canopus »

allias napísal:canopus mne to zdravotne velmi pomohlo a zatial som nepocitoval potrebu masa. Takze mozno o 20 rokov napisem sem do fora. :lol:
To som sa zucastnil uz aj zabijačky.
vsak prave preto brasko,tie zabijacky,preboha vsak tomu sa decka nedaaaaaaa odolat,pecene masko,mozocky s vajickom,klabaske,hurke apod :new18:
allias
Star
Star

canopus: a to som robil tlacenku, hurky, kasu, klobasky (tych bolo viac ako 200) a este steaky pre vsetkych kamaratov.... :P
barcica
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa barcica »

ja osobne nie som proti konzumacii maso ani ziadnych takych masovych vyrobkov...ale som proti noseniu kozuchov a podobnych vystrelkov z koze zvierata,,,,to by som si v zivote nedokazala obliect... :!:
Godfather
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Godfather »

NEJEST MASO :?: :smt009 :naturehot: To by som nedokazal :oops:
//nedávaj toľko smailov do jedného príspevku...upravil eritrocit
bax
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bax »

sme všežravce... takže naša potrava by mala obsahovať vyvážené množstvo rastlinnej aj mäsitej potravy...
pinacolada
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pinacolada »

maso rulez.zeleninu uz ani nejem.radsej kecup.
najradsej mam slaninku a sunecku.to je zradlo
bukelo
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa bukelo »

Ja keby som nemal aspon raz za den co i len koliecko salamky, alebo kustik sunky, tak by som asi neprezil, normalne sa mi to ziada, a ked uz nic ine, tak aspon co pachne po zivocisnej bielkovine (tj, syr, ...)
allias
Star
Star

Zbavenie sa zavistlosti na jedeni zabitych zvierat nie je nic zlozite. Kopec ludom to vyriesilo zdravotne problemy. Teraz ked idem okolo masa napr. v nejakom supermarkete tak mi to az smrdi...
dudo02
King
King

Príspevok od používateľa dudo02 »

allias napísal:Zbavenie sa zavistlosti na jedeni zabitych zvierat nie je nic zlozite. Kopec ludom to vyriesilo zdravotne problemy. Teraz ked idem okolo masa napr. v nejakom supermarkete tak mi to az smrdi...
Su"veci",ktore obsahuje iba maso,su pre zdravie organizmu potrebne a ziadnou inou stravou ich nenahradis.Samozrejme ak sa clovek prepchava masom,tak to nie je zdrave-takemuto cloveku urcite pomoze,ak maso prestane konzumovat-na urcitu dobu.Ale tak to je zo vsetkym-vsetkeho vela skodi.Je to extrem,no na druhu stranu je extrem aj vobec maso nekonzumovat.Ale to sa tu uz parkrat spomenulo.Zdrava strava ma byt VYVAZENA.
Pedrosino
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pedrosino »

ja mäso potrebujem bezmäsa nnikdy
peterkozel
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa peterkozel »

pocujte ako sa vola ten chlapik co casto hlavne na markize hovori o vyzive, sa mi zda ze ma nejake problemi z hlavou, ked je rec o slanine tak je rozculeny a vsetkych co jedia maso by dorazil, tvrdil ze klobasku nejedol 15.rokov, no nezabili by ste ho? hmm mal tam klibasu ale zo soje cico
final
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa final »

mastermind, zaplietol som ho sem ako reakciu na ten citát, alebo čo to je zač..

áno, ale vlk nemá rozum :) (teda má, ale to ešte dlho potrvá, kým bude na aspoň ako-takej úrovni ako my)..
to, ako iné zvieratá jednajú, ok, nesúhlasim, ale my, aspoň ako "inteligentný" druh by sme sa mohli nad tým zamyslieť a nie hneď prepadnúť chuťkám.. čiže pre začiatok riešiť aspoň nás..

Keď to tu tak čítam, ako ostatní sa tu chcú "pochváliť", ako majú radi mäso, vybavím si ich ako tlupu mäsožravcov, žijúcu v koľajách obyčajných ľudí, čo v živote dosiahnú tak veľké nič.. - totižto nevedia načo to tam hore majú..

proste, ja som presvedčený, že odpoveď na otázku či človek má právo vziať niekomu/niečomu život je jednoznačne negatívna a kto je aspoň trochu inteligentný, má cítenie ako zdravý človek, a bez toho, aby pomyslel na zdravie, chuť, neverím tomu, že nebude so mnou zdieľať názor..

inak, nehádžem všetky bytosti do jedného kotla, to sa nedá, všetci sme rôzni, ale v hodnote života sme rovnakí..
Napísať odpoveď