Ste proti konzumacii mäsa?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
dudo02
King
King
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa dudo02 »

Finalway napísal:mastermind, zaplietol som ho sem ako reakciu na ten citát, alebo čo to je zač..

áno, ale vlk nemá rozum :) (teda má, ale to ešte dlho potrvá, kým bude na aspoň ako-takej úrovni ako my)..
to, ako iné zvieratá jednajú, ok, nesúhlasim, ale my, aspoň ako "inteligentný" druh by sme sa mohli nad tým zamyslieť a nie hneď prepadnúť chuťkám.. čiže pre začiatok riešiť aspoň nás..

Keď to tu tak čítam, ako ostatní sa tu chcú "pochváliť", ako majú radi mäso, vybavím si ich ako tlupu mäsožravcov, žijúcu v koľajách obyčajných ľudí, čo v živote dosiahnú tak veľké nič.. - totižto nevedia načo to tam hore majú..

proste, ja som presvedčený, že odpoveď na otázku či človek má právo vziať niekomu/niečomu život je jednoznačne negatívna a kto je aspoň trochu inteligentný, má cítenie ako zdravý človek, a bez toho, aby pomyslel na zdravie, chuť, neverím tomu, že nebude so mnou zdieľať názor..

inak, nehádžem všetky bytosti do jedného kotla, to sa nedá, všetci sme rôzni, ale v hodnote života sme rovnakí..
Trosku silne slova-predtym ako nieco napises,skus sa nad tym zamysliet-nemyslim si,ze to ci nieco clovek v zivote dokaze,zavisi od toho ci mäso konzumuje,alebo nie.Miliony rokov evolucie zariadily to,za clovek je momentalne na vrchole potravinoveho retazca,najinteligentnejsi tvor-a je tam aj vdaka prave tomu,za je vsezravec.A nakolko sa ludska rasa velmi rozrastla a aj sa nadalej rozrasta tak je podla mna len dobre,ze si vytvara vlastne zdroje potravy.Ak by to clovek nerobil,tak faunu uz davno nemame.
A k tej hodnote zivota?Chces snad stavat hodnotu zivota napr.svojej mamky,s hodnotou zivota napr.prasiatka co chova tvoja babka na jednu uroven? :?
final
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa final »

ok, bolo to silné tvrdenie, ale nijak inak mi to nevyznie keď si tých pár strán nalistujem a vidím ako to už len "podávajú"...

ach, evolúcia, vyspelosť, etc.. to nemá význam sa baviť o tom, keď to hodnotí človek, ktorý si všetko podmaňuje, všetko je jeho, čo len môže mať.. tak načo tu hovoriť o našom vývoji.. heh, na toto by uspokojila odpoveď len v štýle - my sme bohovia, my sme pánmi sveta :) ..snaď stačí..

rodinu sem pls nemiešaj... to isté (keby sa dalo) sa môžeš spýtať toho zvieraťa aký názor bude mať na svoje mláďa v porovnaní so mnou.. skús to porovnávať zo všeobecného aspektu.. hm?
dudo02
King
King

Príspevok od používateľa dudo02 »

Finalway napísal:ok, bolo to silné tvrdenie, ale nijak inak mi to nevyznie keď si tých pár strán nalistujem a vidím ako to už len "podávajú"...

ach, evolúcia, vyspelosť, etc.. to nemá význam sa baviť o tom, keď to hodnotí človek, ktorý si všetko podmaňuje, všetko je jeho, čo len môže mať.. tak načo tu hovoriť o našom vývoji.. heh, na toto by uspokojila odpoveď len v štýle - my sme bohovia, my sme pánmi sveta :) ..snaď stačí..

rodinu sem pls nemiešaj... to isté (keby sa dalo) sa môžeš spýtať toho zvieraťa aký názor bude mať na svoje mláďa v porovnaní so mnou.. skús to porovnávať zo všeobecného aspektu.. hm?
Preco si myslis ze to hodnotí človek,"ktorý si všetko podmaňuje, všetko je jeho, čo len môže mať.. "to ma tak dobre poznas?-nesnazis sa ty brat vsetko prilis vo vseobecnosti? Toto nie je pre mna argument-je to len take"mavnutie rukou" :?
Schvalne som pouzil slovicka"napr.",aby si si pod tym mohol predstavit hocico resp. hocikoho.Apropo-no ako by podla teba reagovalo to zviera,ak by si sa ho opytal a ono by mohlo odpovedat? -urcite presne opacne ako ty.A vies preco?.Lebo hodnota zivota jeho mladata by bola pre neho vyssia,ako hodnota zivota nejakeho ineho tvora.Odkial potom ta pekna ideologicka myslienka-"v hodnote zivota sme si predsa vsetci rovny"-ona je fakt pekna,je dobre ze vo vseobecnosti plati a vela ludi s nou suhlasi,je moralna a eticka,ale ci je aj pravdiva...Ak sa kazdy clovek zamysli,ci ma kazdy zivot na tejto planete pre neho rovnaku hodnotu...Myslim ze by vela odpovedi bolo"NIE",hoci by to bolo iba v ramci ludstva.Nieto este miesat do toho zvierata.
safan
Star
Star

Príspevok od používateľa safan »

ja maso zerem a budem.co je zle na klobaske :P .a je mi jedno ked je niekto bylinozravec.to je ich vec
Te-wei
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Te-wei »

Finalway napísal:áno, ale vlk nemá rozum :) (teda má, ale to ešte dlho potrvá, kým bude na aspoň ako-takej úrovni ako my)..
to, ako iné zvieratá jednajú, ok, nesúhlasim, ale my, aspoň ako "inteligentný" druh by sme sa mohli nad tým zamyslieť a nie hneď prepadnúť chuťkám.. čiže pre začiatok riešiť aspoň nás..
proste, ja som presvedčený, že odpoveď na otázku či človek má právo vziať niekomu/niečomu život je jednoznačne negatívna a kto je aspoň trochu inteligentný, má cítenie ako zdravý človek, a bez toho, aby pomyslel na zdravie, chuť, neverím tomu, že nebude so mnou zdieľať názor..
jednu vec nechápem... prečo ludskú inteligenciu povyšuješ nad inteligenciu všetkých ostatných tvorov? podla môjho názoru na našej zemi žije podstatne viac inteligentnejších tvorov než je človek. Čo je meritkom inteligencie?
ja si nemyslím,že odpoveď je jednoznačne nie.Jasné zobrať niekomu život nie je správne a je potrestatelne hodné, ale nie je tomu tak vždy (potrava, eutanazia, prerušené tehotenstvo). takže som asi neni moc inteligentný,kedže nezdielam TVOJ!! názor
peterkozel
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa peterkozel »

tha ma napadlo do riti ked pojdem do lesa a nejaky nasrany hladny medved mi jednu zaklope na lebku a zozere ma tak potom co - niektory z vas by to s nim urcite sli prediskutovat ze preco sa neda na tofu syr, maso sa jedlo je aj bude jest, inak trochu od veci z coho je vyrobeny tofu, este som to nejedol, je to chutne?, kurnik nebude to v poriadlu ked existuje uz aj nahrada masa s tofu kravin, urcite to nemoze bit az take zdrave ved to nie je normalne
nico :)
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nico :) »

Maso je vrazda, ale mame ho radi :D
awtt
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa awtt »

Presne, ja som jednoznacne proti, meso nie je prirodzena potrava ludstva, to len spolocnost v ktorej zije ho k tomu donutila, a keby niekto za vas nezabil, osklbal, vypitval to kura pochybujem ze by ho jedol.

Predsa len clovek vznikol z opice a tie meso nejedia koniec koncou.
Te-wei
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Te-wei »

TT napísal:Presne, ja som jednoznacne proti, meso nie je prirodzena potrava ludstva, to len spolocnost v ktorej zije ho k tomu donutila, a keby niekto za vas nezabil, osklbal, vypitval to kura pochybujem ze by ho jedol.

tak toto je perla!!! väčšiu p* som teda ešte nepočul.
Holubar
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Holubar »

TT napísal:Predsa len clovek vznikol z opice a tie meso nejedia koniec koncou.
Toto si asi zaramujem :)
Inak vo vtipoch ma dnes sklatila jedna veta :D
Vegeterian = stare indianske slovo. Znamena: "zly lovec".
:D to bude asi fakt svata pravda
pishta
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pishta »

TT napísal:Presne, ja som jednoznacne proti, meso nie je prirodzena potrava ludstva, to len spolocnost v ktorej zije ho k tomu donutila, a keby niekto za vas nezabil, osklbal, vypitval to kura pochybujem ze by ho jedol.

Ti budes asi nejaky fylozof,a slovencinar v jednom :wink: ja som si myslel ze clovek pochadza z jasterice :D A aj keby clovek pochazal z opice ako tvrdis :D tak OPICE MASO JEDIA :wink:
awtt
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa awtt »

no dobre gramatika je pre mna ako moja nemcinarka vravela eine spanische dorf ale ajtak za svojim nazorom si stojim
peterkozel
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa peterkozel »

je neskoro som utahany a hladny a asi si dzignem salamu a chlieb a idem spat nech sa to usadi
mastermind
VIP
VIP

Príspevok od používateľa mastermind »

to Finalway: uz som sa bal ze neodpises :)
nebudem dalej rozoberat eticku stranku vegetarianstva, pretoze to tak skratka nevnimam. Budem sa vsak venovat vegetarianstvu ako urcitemu extremnemu sposobu stravovania.
Ludske telo potrebuje na tvorbu bielkovin 20 druhov tzv proteinogennych aminokyselin. Ak sa nemylim tak 10 z nich je pre cloveka esencialnych. To znamena, ze si ich nedokaze vysyntetizovat z inych aminokyselin a musi ich prijat uz "hotove". No aby to nebolo take jednoduche, clovek potrebuje tieto aminokyseliny v nejakom pomere. Tento pomer sa nazyva index esencialnych aminikyselin. idealny pomer esencialnych AMK ma napr. vajecny bielok, alebo krvna plazma. Rastlinne produkty splnaju tento pomer z 30% - 60(70%). Maso tento idealny pomer splna priblizne z 90tich percent.
Z toho teda vypliva, ze ak niekto chce byt skutocny vegetarian a nechce pritom, aby jeho telu nieco chybalo, potrebuje si zostavit velmi presny a hlavne VYVAZENY jedalny listok. Nehovorim, ze to nie je mozne, ale je to velmi narocne a treba sa tomu trosku venovat. Tolko k aminokyselinam.
Spomeniem aj ine latky, ktore vegetariani inak, ako nejakymi umelymi doplnkami do tela nedostanu. Napr. jod, vitamin B12.
Ak si ja pospajam, tieto informacie ktore mam, dojdem k jedinemu moznemu dosledku. Necham vas hadat... :)
ETieNne
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa ETieNne »

A prečo už v praveku pravekí ľudia lovili mamuty??
Prečo nejedli lístky a bobule a ovocníčkov??
LEBO BOLI HLADNÍ K**VA :roll: :twisted: :lol:
P3Bo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa P3Bo »

ETieNne napísal:A prečo už v praveku pravekí ľudia lovili mamuty??
Prečo nejedli lístky a bobule a ovocníčkov??
LEBO BOLI HLADNÍ K**VA :roll: :twisted: :lol:
Ludia su vsezravce takze nejedli iba maso spociatku sa zivili takmer vyhradne rastlinnou potravou a potom nejakymi zvyskami ( vacsinou zdochliny ) lovenie mamutov bolo v obdobi ked uz clovek dosiahol urcitu inteligencnu uroven ( vraj jedenie masa uspesne vplyvalo na rozvoj mozgu ) . Myslim ze jedenie zivocisnej potravy je nevyhnutne obsahuje vela specifickych latok ale treba obcas schrumant aj nejaku kapustu a tak :)
MayDaySK
Star
Star

Príspevok od používateľa MayDaySK »

Ja som milovník mäsa, takže proti konzumácii tejto pochúťky nikdy nebudem!
micpu
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa micpu »

Bez Masa ZOMRIEM!!! :licklips:
pishta
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pishta »

TT napísal:no dobre gramatika je pre mna ako moja nemcinarka vravela eine spanische dorf ale ajtak za svojim nazorom si stojim
Ak chces tak ti kludne mozem dokazat ze opice maso jedia,ako ktore ale je ich dost ktore maso jedia

A podruhe CLOVEK NEPOCHADZA Z OPICE :wink:
pinco
Darca
Darca

Príspevok od používateľa pinco »

pishta napísal:Ak chces tak ti kludne mozem dokazat ze opice maso jedia,ako ktore ale je ich dost ktore maso jedia

A podruhe CLOVEK NEPOCHADZA Z OPICE :wink:
ty tiež asi nepatríš medzi slovenčinárov, tak s tým na tvojom mieste pomlčím. Inak skús nás poučiť z čoho pochádza človek.

to TT: keď si za svojim názorom stojíš, skús ho obhájiť.
Napísať odpoveď