Kofeinove sialenstvo

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
pato83
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa pato83 »

eritrocit napísal:Takže pijem 2-3 kávy denne, je to moja neresť. Strašne mi chutí, nie je nič lepšie ako vstať, uvariť si kávu, zapáliť si cigaretku, prečítať noviny a fŕŕŕ do školy /roboty :) Alebo večer, keď je západ slnka, sadnem s kávou, zapálim cigaretku a dívam sa von oknom na Košice. Totiž mám výhľad ako kráľ :D . Najradšej mám klasickú popradskú, neviem,Nescafe ma nikdy neoslovilo :)
Súcitim s tebou, rano budučik, vstanem, spravim si kafičko zapalim cigaretku a hajde do roboty. Len v robote v parte nikdo poriadne nepije kafe tak si zvyknu robit srandu, čo už bola desiata. Desat ich nevypijem a v robote predavaju aj tak len taku automatovu žbrndu, ale aspon niečo. Nemusim hlavne tie instatne a neviem ake, najradsej mletu, dva cukre. Mnam uz sa tesim na rano.

p.s.: Že vraj Fini su na tom najlepsie, tí vypiju denne az 11 kav v priemere. :)
awtt
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa awtt »

ja kavy nepijem ale dnes som shock a ma to zevraj najvecsie povolene mnozstvo vsetkcyh tych somarin kolko moze mat ale poviem vam chuti to jak zubna pasta a nejak nebavi :)
dudinko
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa dudinko »

Godfather napísal:Nepamatm kedy som ju zacal pit... Ale ani ju moc nepijem ked tak si dam Viedensku :) tu mam naozaj rad :wink: A potom mam rad tie Latte ale neviem ci to je tiez kava :oops:
Ano Latte je tiez kava. Aj ked s cukrom je to uz nieco ako granko ale inac to je hodnotene ako kava.

Do latte sa da na spodok salky prichut (karamel, vanilka, coko, banan,...) 1 cm mlieka, zaleje kavou a hore sa pomaly naleje sparene mlieko.
dew6
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa dew6 »

Najprv som ju pila kvôli učeniu v noci, no neskôr si telo vytvorilo imunitu a teraz ma káva viac unaví, než preberie... :smt009
pHysIQ
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pHysIQ »

Mozno 3 krat do mesiaca si dam kapucino. Takze ja som zivym dôkazom ze zit sa da aj bez kavy.
Teraz sa pomali preladujem na ladovu kavu. Ked sedime v nejakom nobl podniku tak ju "cmorkame". Ved sme predsa nejaky shrackovia. :lol:
R1k1nko
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa R1k1nko »

pijem kavu lebo si to moj zivot ( styl ) vyzaduje ( mam taku robotu kde musim byt trocha posilneny aby som vladal ) Inak rano kava ( nescafe + pol lizicky cukru + mlieko )

edit : 17r som zacal slopat ... kavu

zelovoc to si robim aj ja take ornamenty : lizickou rychlo miesam tot vse. :wink: :idea:
JohnFrusciante
Star
Star

Príspevok od používateľa JohnFrusciante »

kavu som zaval pit v sedemnastich (mam 17 :D ) festy mi to chuti. chcem ochutnat co najviac druhov kav. uz teraz viem povedat ze latte je grc a frape (take ake robi kamarat) je uzasne. vidensku mam tiez rad a posledne si brusim zuby na irsku kavu
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bolek »

Pijem velmi zriedkavo, zvacsa ako psychologicky efekt, ked som nevyspata, ale nemam pocit, ze by mi to pomahalo. Takze sa zbytocne nedopujem kofeinom.
ades
Guru
Guru

Príspevok od používateľa ades »

kava mi chuti, ale len prekvapkavana, pripadne ked je dobre presso. inak kavu nemusim, nechyba mi.
MS FRANKY
King
King

Príspevok od používateľa MS FRANKY »

je to ako s pivom a cigou. Nie a nie zachutit ale taka ciga sa už da ked mam v sebe promile asi to podobne vyskúšam z kávou a z pivom :lol:
zelovoc
Darca
Darca
Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zelovoc »

najradsej pijem 2v1 s lyzickou instantnej kavy. to je tak akurat na rano. ak si mozem dopriat presso v krcme tak najradsej s mliekom ale zahustenym. ako salko bez cukru. moc dobre. mam doma aj pressovar kedze som velky fanusik kavy ale je problem zohnat kvalitnu kavu a aj postupy. a z vlastnej skusenosti kedze robim v krcme kde denne sa spravi okolo 100 kav tak mozem povedat ze lacne kavy su omnoho lepsie. ked pridete do drahej kaviarne kto vam zaruci ze vas neoklamu na davke? u mna v krcme stoji kava s mliekom 20 korun a ked som bol raz v jednej vychytenej kaviarni tak za 36 korun som dostal splocht ktory sa ani nedal vypit. takze s kavou v meste je problem. kavu si dam len tam kde viem co dostanem.
miki690
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa miki690 »

ja som zacal pit minuleho roku, teraz pijem, len ked potrebujem podavat nejake vykony, alebo viem ze budem dlho hore ... ked tak nescafe classic ale tak dve plnsie lyzicky a odmerka cukru saklu zaplnim vodou do polovice a dolejem mlieko, takto mi to celkom chuti, ale aj tak to nema na vlastnorucne urobenu kavu zo shakera, 2 lyzicky kavy 4 kocky ladu 2 odmerky cukru a mlieko tak do 2/3 skahera, velmi intenzivne to potom shakujem asi 5 minut, lad sa uplne roztopi a spravi sa velmi kusta pena potom to nalejem do pollitroveho pohara, v ktorom mam uz take 4 kocky ladu... pena je asi 3-4cm vysoka a da sa jest ako slahacka ... mnam uplna parada. obcas pridam skoricu alebo vaniklovy cukor , alebo obidve :P
hups prave som prezradil svoj "tajny" recept :D
zelovoc
Darca
Darca
Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zelovoc »

no ale ved to je frape. inak ked chcete sa nieco o kave dozvediet odporucam www.gurmetklub.cz nielen o kave ale o vsetkych lakocinkach
Prílohy
na ukazku majstrov
na ukazku majstrov
ades
Guru
Guru

Príspevok od používateľa ades »

JohnFrusciante mi pripomenul: velmi rad si dam aj frappe, mama si kupila na dovolenke v grecku original "mixer", s takym z billy za 200sk sa to neda ani porovnat. a nechcem sa chvalit, ale vraj sa moje frappe vyrovna tomu greckemu, povedalo mi to uz dost ludi :oops: ale zase naco falosna skromnost ze? :lol: ak niekedy pridete, ponuknem :)
JohnFrusciante
Star
Star

Príspevok od používateľa JohnFrusciante »

mne chuti frappe co robi kamarat. lepsie frape som este nepil nikde v meste. feeesty fajne
SRneC
Addict
Addict

Príspevok od používateľa SRneC »

dew6 napísal:Najprv som ju pila kvôli učeniu v noci, no neskôr si telo vytvorilo imunitu a teraz ma káva viac unaví, než preberie... :smt009
nedavaj si do nej mlieko ; ) mlieko minimalizuje ucinok kofeinu

2topic: kavu nepijem mam z nej lepkave sliny a mam hnusnu chut v ustach
mikkimikki
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa mikkimikki »

cafe pijem od no cca 14-15 ... a teraz som sa dost namotal na ladovu vanilkovu kavu nescafe ale je mrte draha :?
Monako2
Medium Professional
Medium Professional

re

Príspevok od používateľa Monako2 »

ja pijem kavu od 17 ale to som pil len tak raz za 2 tyzdne. teraz v praci pijem 2 za den. najradsej mam Nescafe Africa ci ako sa to vola

Pocul som ze 2-3 kavy denne su prevencia pred alzhaimerom
k6
VIP
VIP

Príspevok od používateľa k6 »

Sam si kavu nerobim vobec, nemam na to navyk. Obcas, ked sa vraciam zo skoly/z prace, sa stavim dole v podniku za kamaratkou barmankou pokecat a dam si bud viedensku alebo presso s mliekom + mattonku. Takze ked uz, tak skor po praci, ku skolnku dna, ako rano/pred pracou.
recberko
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa recberko »

nepijem kávu ale sem tam si urobím takú tú Nescafé 3v1 plus ešte mlieko a cukor a je to ako kakao hehe :D
Napísať odpoveď