eritrocit napísal:Takže pijem 2-3 kávy denne, je to moja neresť. Strašne mi chutí, nie je nič lepšie ako vstať, uvariť si kávu, zapáliť si cigaretku, prečítať noviny a fŕŕŕ do školy /roboty Alebo večer, keď je západ slnka, sadnem s kávou, zapálim cigaretku a dívam sa von oknom na Košice. Totiž mám výhľad ako kráľ . Najradšej mám klasickú popradskú, neviem,Nescafe ma nikdy neoslovilo
Súcitim s tebou, rano budučik, vstanem, spravim si kafičko zapalim cigaretku a hajde do roboty. Len v robote v parte nikdo poriadne nepije kafe tak si zvyknu robit srandu, čo už bola desiata. Desat ich nevypijem a v robote predavaju aj tak len taku automatovu žbrndu, ale aspon niečo. Nemusim hlavne tie instatne a neviem ake, najradsej mletu, dva cukre. Mnam uz sa tesim na rano.
p.s.: Že vraj Fini su na tom najlepsie, tí vypiju denne az 11 kav v priemere.
ja kavy nepijem ale dnes som shock a ma to zevraj najvecsie povolene mnozstvo vsetkcyh tych somarin kolko moze mat ale poviem vam chuti to jak zubna pasta a nejak nebavi
Godfather napísal:Nepamatm kedy som ju zacal pit... Ale ani ju moc nepijem ked tak si dam Viedensku tu mam naozaj rad A potom mam rad tie Latte ale neviem ci to je tiez kava
Ano Latte je tiez kava. Aj ked s cukrom je to uz nieco ako granko ale inac to je hodnotene ako kava.
Do latte sa da na spodok salky prichut (karamel, vanilka, coko, banan,...) 1 cm mlieka, zaleje kavou a hore sa pomaly naleje sparene mlieko.
Mozno 3 krat do mesiaca si dam kapucino. Takze ja som zivym dôkazom ze zit sa da aj bez kavy.
Teraz sa pomali preladujem na ladovu kavu. Ked sedime v nejakom nobl podniku tak ju "cmorkame". Ved sme predsa nejaky shrackovia.
pijem kavu lebo si to moj zivot ( styl ) vyzaduje ( mam taku robotu kde musim byt trocha posilneny aby som vladal ) Inak rano kava ( nescafe + pol lizicky cukru + mlieko )
edit : 17r som zacal slopat ... kavu
zelovoc to si robim aj ja take ornamenty : lizickou rychlo miesam tot vse.
kavu som zaval pit v sedemnastich (mam 17 ) festy mi to chuti. chcem ochutnat co najviac druhov kav. uz teraz viem povedat ze latte je grc a frape (take ake robi kamarat) je uzasne. vidensku mam tiez rad a posledne si brusim zuby na irsku kavu
najradsej pijem 2v1 s lyzickou instantnej kavy. to je tak akurat na rano. ak si mozem dopriat presso v krcme tak najradsej s mliekom ale zahustenym. ako salko bez cukru. moc dobre. mam doma aj pressovar kedze som velky fanusik kavy ale je problem zohnat kvalitnu kavu a aj postupy. a z vlastnej skusenosti kedze robim v krcme kde denne sa spravi okolo 100 kav tak mozem povedat ze lacne kavy su omnoho lepsie. ked pridete do drahej kaviarne kto vam zaruci ze vas neoklamu na davke? u mna v krcme stoji kava s mliekom 20 korun a ked som bol raz v jednej vychytenej kaviarni tak za 36 korun som dostal splocht ktory sa ani nedal vypit. takze s kavou v meste je problem. kavu si dam len tam kde viem co dostanem.
ja som zacal pit minuleho roku, teraz pijem, len ked potrebujem podavat nejake vykony, alebo viem ze budem dlho hore ... ked tak nescafe classic ale tak dve plnsie lyzicky a odmerka cukru saklu zaplnim vodou do polovice a dolejem mlieko, takto mi to celkom chuti, ale aj tak to nema na vlastnorucne urobenu kavu zo shakera, 2 lyzicky kavy 4 kocky ladu 2 odmerky cukru a mlieko tak do 2/3 skahera, velmi intenzivne to potom shakujem asi 5 minut, lad sa uplne roztopi a spravi sa velmi kusta pena potom to nalejem do pollitroveho pohara, v ktorom mam uz take 4 kocky ladu... pena je asi 3-4cm vysoka a da sa jest ako slahacka ... mnam uplna parada. obcas pridam skoricu alebo vaniklovy cukor , alebo obidve hups prave som prezradil svoj "tajny" recept
JohnFrusciante mi pripomenul: velmi rad si dam aj frappe, mama si kupila na dovolenke v grecku original "mixer", s takym z billy za 200sk sa to neda ani porovnat. a nechcem sa chvalit, ale vraj sa moje frappe vyrovna tomu greckemu, povedalo mi to uz dost ludi ale zase naco falosna skromnost ze? ak niekedy pridete, ponuknem
Sam si kavu nerobim vobec, nemam na to navyk. Obcas, ked sa vraciam zo skoly/z prace, sa stavim dole v podniku za kamaratkou barmankou pokecat a dam si bud viedensku alebo presso s mliekom + mattonku. Takze ked uz, tak skor po praci, ku skolnku dna, ako rano/pred pracou.