Posilňovanie | Bodybuilding | Gainer | Kreatín | Fitness
no asi mas pravdu, minule som skusal a zatial je moje maximum 100,5 kg ale ked robim normalne serie tak som si dal dnes to som s tym zacal aj tak som si dal 52 kg a 4 krad v 3 seriach neviem ci to budem aj na dalej cvicit to som len skusalVesper napísal:mozno na chrbtove svalstvo ale na chrbticu urcite niek tej vahe... to je ako vsetko co sa posilovania tyka dost osobita vec, sam si musis skusit kolko vladzes a postupne pridavat
Z tohto dôvodu postačuje pri mŕtvom ťahu vo všetkých sériách – vrátane prípravných – 5 opakovaní. V prípade, že by ste robili vyšší počet opakovaní, pravdepodobne by ste vyčerpali svalové skupiny stabilizátorov skôr ako cieľové veľké partie, čím by ste riskovali možnosť zranenia. toto som nasiel na jednej strankee ohladom mrtveho tahu a je to dobre na chrbtove svalstvo spolu s drepon najhlavnejsie cvikykali520 napísal:Na otazku s akou vahou cvicit je asi najlepsia odpoved s vahou s ktorou zvladnes 8 az 10 opakovani.
-
Cenayus
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
citujem Vesper-apepan90 napísal:aka je asi optimalna vaha na mrtvy tah a drep pre mna ked mam 16 rokov? aby som si neposkodil chrbticu atd....
kedze mas 16..co mam aj ja...ja radsej cvicim s mensimi vahamy a striktnou technikou...mam radfsej menej ako viac....mozno na chrbtove svalstvo ale na chrbticu urcite nie Smile k tej vahe... to je ako vsetko co sa posilovania tyka dost osobita vec, sam si musis skusit kolko vladzes a postupne pridavat
takze ja ti odporucam skusit si svoje maximum striktnou technikou..nieje o com
nedavaj si vela kil na ukor techniky - toto snad najdes na kazdej stranke o kulturistike
ja stale pridavam cim dalej tym viac... kazdy trening daco pridam a chcel by som vediet tu hranicu myslim ako napriklad na drep ze 120 kg (len priklad)Vesper napísal:mozno na chrbtove svalstvo ale na chrbticu urcite niek tej vahe... to je ako vsetko co sa posilovania tyka dost osobita vec, sam si musis skusit kolko vladzes a postupne pridavat
-
Cenayus
Medium Professional
kurna tak potom jaka hranica???pepan90 napísal:ja stale pridavam cim dalej tym viac... kazdy trening daco pridam a chcel by som vediet tu hranicu myslim ako napriklad na drep ze 120 kg (len priklad)
ked spravis s 120kg drep 8x a cistou technikou tak potom??..sam musis vediet ako sa citis..ci sprtavis viac...ci nepocitujes nejaky zmeny ci ta neboli chrbat ci ti neratie hrb a tak......
sam vies kde su tvoje hranice mi to vediet nemozzme!
on tam pisal ze ,,priklad,, ,on netvrdil ze spravi so 120kg drep 8xCenayus napísal:kurna tak potom jaka hranica???
ked spravis s 120kg drep 8x a cistou technikou tak potom??..sam musis vediet ako sa citis..ci sprtavis viac...ci nepocitujes nejaky zmeny ci ta neboli chrbat ci ti neratie hrb a tak......
sam vies kde su tvoje hranice mi to vediet nemozzme!
-
Cenayus
Medium Professional
no ved jasne ja chapem ja osm mu len vysvetlil ze ked spravi napriklad 8x drep cistou tecbikou so 120kg... tak ak sa citi dobre moze si v klude priidat.........apeloval som na ten jeho priklad nie:-)4JOKE napísal:on tam pisal ze ,,priklad,, ,on netvrdil ze spravi so 120kg drep 8x
ajk ked si myslim ze 16 rokov je vek kedy sa este vivijame rastieme preto by osm moc velke vahy nedaval(viem mozno si trosaku protirecim aler ked sa tak nad tym zamyslim je to tak) ale kazdy individualny...
-
Vesper
Professional
vidis a dalsia vec ze je dost rozdiel ked mas 16 rokov a vahu 50kg a 90kgCenayus napísal:ajk ked si myslim ze 16 rokov je vek kedy sa este vivijame rastieme preto by osm moc velke vahy nedaval(viem mozno si trosaku protirecim aler ked sa tak nad tym zamyslim je to tak) ale kazdy individualny...
ja som zas pocul ze cvicenie zabranuje rastu, takze sa v mladom veku neodporuca velmi cvicit. Zevraj sa vylucuje nejaky hormon, co zabranuje rastu... uz neviem jak to presne bolo..Vesper napísal:vidis a dalsia vec ze je dost rozdiel ked mas 16 rokov a vahu 50kg a 90kgk tomu rastu myslim ze by to malo mat minimalny vplyv...
-
Vesper
Professional
to je dost mozne mas pravdu... neviem ja velmi na tieto biologicke veci nie som, viem len zakladne veci ktore sa ma bytostne tykaju...4JOKE napísal:ja som zas pocul ze cvicenie zabranuje rastu, takze sa v mladom veku neodporuca velmi cvicit. Zevraj sa vylucuje nejaky hormon, co zabranuje rastu... uz neviem jak to presne bolo..
-
Cenayus
Medium Professional
na krlturistika.com je forum a tam bolo pisane ze to kolko clovek vyrastie je geneticky dane..tym padom to nejak moc ovplyvnit nemozeme....aj ked si mylsim ze tam su vedlajsie faktory.....a tym moze byt napr. aj pouzivanii nadmernych zatazi na cvicenie..4JOKE napísal:ja som zas pocul ze cvicenie zabranuje rastu, takze sa v mladom veku neodporuca velmi cvicit. Zevraj sa vylucuje nejaky hormon, co zabranuje rastu... uz neviem jak to presne bolo..
mladym v obdobi rastu sa neodporuca cvicit hlavne z dovodu ze kosti su este vo vyvine...je vacsia pravdepodobnost zranenia ako u dospeleho cloveka...obzvlast to plati pre cviky na chrbticu (tazke drepy, mrtvy tah a pod.) z tohoto dovodu by sa nemali mladistvi vystavovat nadmernej zatazi tohto druhu pricom samotne cvicenia sa doporucuje v ramci posilnenia celeho organizmu....takze: normalna vaha, striktna technika a don't worry