Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

Ste veriaci?

ano
569
52%
nie
531
48%

Celkom hlasov: 1100

miki690
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa miki690 »

safan napísal:aha..zmazali dedicny hriech...no...dobre ked myslis.a moj problem neni unikatny,ma ho viac ludi predstav si.pytal som sa ch*ja z kostola a povedal ze na tom ich hlavnom tom sa to da.skusim tam zajst mne je to jedno nech si to riesia aj vo vatikane
Clovece, ved trochu rozmyslaj ... Pre teba krst NIC NEZNAMENA!!! je to pre tba len poliatie vodou ... a to ci uz veris alebo nie tak to je len na tebe ... Chces povedat, ze si "horsi" ateista ako ten co pokrsteny nieje ? Ved uvazuj trochu. A este jedna vec ... najskor mas hubu plnu reci o tom ze deti by sa mali slobodne rozhodnut, na druhej sstrane budes robit vsetko preto, aby tvoje deti boli ateisti a pravdepodobne aj budu, pretoze vsetko co sa o Bohu dozvedia bude len tvoj subjektyvny nazor. Silne pochybujem ze by si im ukazal aka je skutocnost, lebo ty mas klapky na ociach a usiach a vidis, len to co vidiet chces. ... A uz nemam na teba nerwy, ale vazne :x
safan
Star
Star

Príspevok od používateľa safan »

miki690 napísal:Clovece, ved trochu rozmyslaj ... Pre teba krst NIC NEZNAMENA!!! je to pre tba len poliatie vodou ... a to ci uz veris alebo nie tak to je len na tebe ... Chces povedat, ze si "horsi" ateista ako ten co pokrsteny nieje ? Ved uvazuj trochu. A este jedna vec ... najskor mas hubu plnu reci o tom ze deti by sa mali slobodne rozhodnut, na druhej sstrane budes robit vsetko preto, aby tvoje deti boli ateisti a pravdepodobne aj budu, pretoze vsetko co sa o Bohu dozvedia bude len tvoj subjektyvny nazor. Silne pochybujem ze by si im ukazal aka je skutocnost, lebo ty mas klapky na ociach a usiach a vidis, len to co vidiet chces. ... A uz nemam na teba nerwy, ale vazne :x
to ze vidis len to co chces mozem povedat aj ja o tebe.toto sa nikdy nerozhodne,ale kebyze tie decka vazne chcu ist do kostola tak im nebudem branit.ale budem sa snazit ich viest k tomu aby sa take nieco nestalo.
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kukiak »

safan napísal:to ze vidis len to co chces mozem povedat aj ja o tebe.toto sa nikdy nerozhodne,ale kebyze tie decka vazne chcu ist do kostola tak im nebudem branit.ale budem sa snazit ich viest k tomu aby sa take nieco nestalo.
Ty nevies co ropzravas, urob si v hlave poriadok. Najskor povies, ze das svojim detom na vyber a nebudes ich ovplivnovat a teraz zase zapotiz ze sa budes snazit aby tam nechodili, Je na 99,9% iste, ze ak ich budes viez proti krestanstvu, tak sa z nich veriaci urcite nestanu. Tak sa uz rozhodni a nepis v kazdom pripevku nieco ine a nevymyslaj si (myslim aj ine temy)
miki690
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa miki690 »

kukiak napísal:Ty nevies co ropzravas, urob si v hlave poriadok. Najskor povies, ze das svojim detom na vyber a nebudes ich ovplivnovat a teraz zase zapotiz ze sa budes snazit aby tam nechodili, Je na 99,9% iste, ze ak ich budes viez proti krestanstvu, tak sa z nich veriaci urcite nestanu. Tak sa uz rozhodni a nepis v kazdom pripevku nieco ine a nevymyslaj si (myslim aj ine temy)
To iste si myslim aj ja ... sam si serie do huby :-/
safan
Star
Star

Príspevok od používateľa safan »

ano tak povedzte vy pani.ako by ste rozhodli?radsej by ste im dali volno za cenu toho ze by boli absolutne ineho vyznania ako vy alebo by ste im ukazali tu podla vas spravnu cestu?
peterkozel
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa peterkozel »

safan napísal:ano tak povedzte vy pani.ako by ste rozhodli?radsej by ste im dali volno za cenu toho ze by boli absolutne ineho vyznania ako vy alebo by ste im ukazali tu podla vas spravnu cestu?
vies ty co?, asi nepochodim dobre za to co napisem ale nemozem to vydrzat, safan dufam ze deti budes mat az tak po 30.tke ked nazbieras trochu rozumu lebo zatial si len taky maly nakazeny slyzky super ober vol a si jediny clovek po ktorom ked si nieco precitam tak ma to uvadza do amoku a najradsej by som ti napraskal na tu tvoju prasinu je*lu ty zasran vygumovany, chod k cvokarovi alebo len tak si chod aj obes sa /sorry za to ulavenie v hlave to stoji/
Cicatrix
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Cicatrix »

safan bude viesť deti k ateizmu, kresťan ku kresťanstvu.....takže svoje deti ovplyvňujú všetci bez rozdielu vierovyznania, už len tým, že oslavujú Vianoce..

P.S. Oslavuješ Vianoce safan?
SRneC
Addict
Addict

Príspevok od používateľa SRneC »

Cicatrix napísal:P.S. Oslavuješ Vianoce safan?
jasne ze oslavuje ... len mu je z toho strasne zle a len tak tak to toleruje ... :roll:
lekoklatik
VIP
VIP

Príspevok od používateľa lekoklatik »

miki690 napísal:Clovece, ved trochu rozmyslaj ... Pre teba krst NIC NEZNAMENA!!!
Nekcem ripat ale premna krst nic neznamena a nieje na tom nic zleee. Moje deti nebudu do nicoho tlacene. Verim v boha ale cirkev nenavidim. Preco by som mal chodit do kostola, na spoved, ... Ved ked sa kcem s Bohom porozpravat tak to poviem jemu a nie fararovi. Verim v boha ale v cirkev nikdajs nebudem. A uz sa do safana nenavazajte. Nikdy vas nenapadlo ze sa na tom moze velmi dobre bavit ako do neho furt hucite. :?
SRneC
Addict
Addict

lekoklatik napísal:Verim v boha ale cirkev nenavidim. Preco by som mal chodit do kostola, na spoved, ...
tak potom neveris v Boha ale len v jeho existenciu a to je rozdiel!!!!
zelovoc
Darca
Darca
Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zelovoc »

myslim ze safan je taky isty ako nejaky zapaleny bigotnik akurat ze je na opacnej strane. :roll:
mastermind
VIP
VIP

Príspevok od používateľa mastermind »

dawo napísal:tak potom neveris v Boha ale len v jeho existenciu a to je rozdiel!!!!
nie nie je. nemusi predsa dodrziavat krestanske (prip. ine) zvyky aby veril v boha...
to safan: moje deti by som na nabozenstvo prihlasil. a to z prozaickych dovodov:
  • aspon by sa o tom nieco dozvedeli a vedeli by nieco aj z tej "druhej strany"
    uskodit im to nemoze
SRneC
Addict
Addict

mastermind napísal:nie nie je. nemusi predsa dodrziavat krestanske (prip. ine) zvyky aby veril v boha...
to safan: moje deti by som na nabozenstvo prihlasil. a to z prozaickych dovodov:
  • aspon by sa o tom nieco dozvedeli a vedeli by nieco aj z tej "druhej strany"
    uskodit im to nemoze
no a co som povedal ja?? veri v jeho existenjiu no "zakony" ktore tu pre nas boh nechal nedodrziava... :roll:
P3Bo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa P3Bo »

Vela ludi sa tvari ako zarytych katolikov a nedokazu dodrzat ani zakladnych desat bozich prikazani :( Takze ak povie ze neveri tak je to jeho nazor. Podla mna je viac odsudeniahodne ak niekto hovori ze je krestan a pritom porusuje prikazana jedno za druhym nez ten kto je ateista a je vnutorne dobry clovek. Btw pytal som sa farara este davno ze kto sa dostane do neba ci hresiaci krestan alebo spravodlivy budhista ? Odpovedal na to takto:" je na Bohu koho spasi " nepotrebuje dalej komentar .... :)
Fall
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Fall »

dawo napísal:no a co som povedal ja?? veri v jeho existenjiu no "zakony" ktore tu pre nas boh nechal nedodrziava... :roll:
aj ked som to tu uz zrejme pisal napisem sem nazor este raz, nazory a konania normalne logicky zmyslajuceho cloveka su mnohokrat v sulade s vacsinou prikazani(s vynimkou tych ktore priamo hovoria o bohu, myslim, ze je to napr prve), cize to, ze niekto nechodi do kostola, neznamena, ze je hned vandal, alebo nejaky vytrznik.
Dawo: keby si neveril v boha, resp nevedel o bozich prikazaniach spraval by si sa inak ako sa teraz bezne kazdy den spravas? Lebo s tvojich prispevkov vypliva ze bozie prikazania by sa mali dodrziavat lebo su bozie a nie preto lebo v sebe nesu istu moralnu zasadu bezneho cloveka, co je si myslim uz na uvazenie
mastermind
VIP
VIP

Príspevok od používateľa mastermind »

ja sa len podpisem pod to co napisal Fall.
prve tri prikazania hovoria o krestanskom zivote a ostatne hovoria o beznom zivote.Je tam len zhrnuta zakladna moralka ktoru nemoze ziaden jedinec ignorovat.
peterkozel
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa peterkozel »

P3Bo napísal:Vela ludi sa tvari ako zarytych katolikov a nedokazu dodrzat ani zakladnych desat bozich prikazani :( Takze ak povie ze neveri tak je to jeho nazor. Podla mna je viac odsudeniahodne ak niekto hovori ze je krestan a pritom porusuje prikazana jedno za druhym nez ten kto je ateista a je vnutorne dobry clovek. Btw pytal som sa farara este davno ze kto sa dostane do neba ci hresiaci krestan alebo spravodlivy budhista ? Odpovedal na to takto:" je na Bohu koho spasi " nepotrebuje dalej komentar .... :)
pises ze je zle ked je niekto krestan a ani nie je schopny dodrziavat 10.toro, tak mi povedz preco ateista oslavuje vianoce a je rad ze je doma z roboty ked je nejaky cirk.sviatok uznavany statom
- co sa tyka safana, ved mne je uplne jedno ze odmieta veskere nabozenstva mna len nesmierne vytaca ze on s uplnym presvedcenim hovori o niecom o ocom nema ani paru a napise to tak dementne ze to vobec nema zmysel /som to asi kapku prehnal s tym co som safanovi napisal, poznate to, nervicky a ked uz sa neda clovek vybuchne takze sorry/
jamess
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jamess »

akokolvek googlim, nedari sa mi najst tych 10 bozich prikazani a tak nemozem oponovat^_^ mohol by niekto z vas prosim ich sem vypisat, nech aj viem o co ide :)
Key5ers0ze
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Key5ers0ze »

SRneC
Addict
Addict

P3Bo napísal:Vela ludi sa tvari ako zarytych katolikov a nedokazu dodrzat ani zakladnych desat bozich prikazani :( Takze ak povie ze neveri tak je to jeho nazor. Podla mna je viac odsudeniahodne ak niekto hovori ze je krestan a pritom porusuje prikazana jedno za druhym nez ten kto je ateista a je vnutorne dobry clovek. Btw pytal som sa farara este davno ze kto sa dostane do neba ci hresiaci krestan alebo spravodlivy budhista ? Odpovedal na to takto:" je na Bohu koho spasi " nepotrebuje dalej komentar .... :)
keby niekto na svete dodrziaval vsetkych 10prikazani bol by to druhy boh... :roll:
Napísať odpoveď