ale ved ja ti do hlavi nechcem nic natlacit, mas uz tam doho dost, to skor ty neznesies nieco ako nabozenstvo a ludi ktory maju nejake presvedcenie, hmm inak to tvoje nove 10.toro si ako dlho tvoril, normalne som sa citil trapne ked som to cital, fakt pecka na co dokazes prist, stale hovoris o nejakom ovladani co sa 10.toro tyka, co si slepy ved len take prikazanie nezabijes je podla teba akoze ovladanie?safan napísal:ty si asi jeden z tych co trochu zagresivneju ked im niekto odporuje.taky maly despota co?hmm...mozem ti povedat iba tolko ze ma tesia tvoje nervy a vyzivam sa v tom.co ta sere?ze sa ti nedari natlacit mi do hlavy tvoju pravdu?alebo to ze tebou pohrdam?chudak si
Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera
-
peterkozel
Medium Professional
-
mastermind
VIP
to jamess: zareagujem este na tvoj prispevok ktory sa tykal desatora. V prvom rade sa zrejme zhodneme na tom, ze prikazania 4-10 su zhrnutim zakladnej ludskej moralky. Tu zrejme nemoze nikto tvrdit nic ine.
poznamka k tym co ci spomenul
4: tato rada (nemam rad slovo prikazanie, pretoze to u niektorych rebelov uz len z principu vyvolava odpor), hovori o rodine ako takej. Moralne a eticky zdrava rodina je zakladom pre kvalitny zivot.
6: neporusis manzelstvo... toto sa netyka len tebou spominanych rozvodov. Tyka sa to podvadzania, nevery a podobne. Teda ak by sa kazdy podla tejto rady (+ ostatne samozrejme) riadil, urcite by sme tu dnes nemali taku rozvodovost ako dnes.
toto su veci ktore by mali byt kazdemu jasne
1. suhlasim s tym ze hedonizmus je krasna vec, ale aj tu si treba vediet odriekat. Osobne mam velmi rad pozitky, v akejkolvek forme a rad si ich aj doprajem ale len po urcitu hranicu. Konkretne nikdy sa nedostanem za hranicu moralky. Teda v kratkosti, kym je to vramci hornych 10 rad tak hedonizmus uznavam...
2. ok, preco nie
3. s obsahom suhlasim ale vzhladom na okolnosti to povazujem za velmi nestastnu formulaciu
4. znova nestastna formulacia
5. urcite nie. pomsta=nenavist a nenavist je velmi zly pan cloveka
6. da sa povedat ze suhlasim, ale znova s velkymi vyhradami. Treba dat aj tym neuspesnym sancu, a ked ju nevyuziju az potom na nich kaslat
7. ano clovek je len dalsie zviera, to ostane su len prazdne reci
8. ABSOLUTNE NESUHLASIM. ako som hovoril pri cisle 1. Toto pravidlo hovori o hedonizme bez akychkolvek zabran. Teda o pozitkarstve bez moralnych hranic. Niektori to uz v dnesnej dobe praktizuju a potom to aj tak vyzera... absolutne nechutne
9. v urcitom zmysle ano. no obavam sa ze sa na to nepozerame z rovnakeho pohladu
4: tato rada (nemam rad slovo prikazanie, pretoze to u niektorych rebelov uz len z principu vyvolava odpor), hovori o rodine ako takej. Moralne a eticky zdrava rodina je zakladom pre kvalitny zivot.
6: neporusis manzelstvo... toto sa netyka len tebou spominanych rozvodov. Tyka sa to podvadzania, nevery a podobne. Teda ak by sa kazdy podla tejto rady (+ ostatne samozrejme) riadil, urcite by sme tu dnes nemali taku rozvodovost ako dnes.
tieto "rady" poznam.safan napísal:a tu mate dodatok.9 prikazani trochu ineho razu.
1. Satan uznáva pôžitkárstvo namiesto odriekania.
2. Satan uznáva vitálnu existenciu namiesto duchovného života.
3. Satan uznáva nepoškvrnenú múdrosť namiesto pokryteckého sebaklamu.
4. Satan uznáva láskavosť k tým, ktorí si ju zasluhujú, namiesto plytvania láskou na nevďačníkov.
5. Satan uznáva pomstu namiesto nastavenia druhého líca.
6. Satan uznáva zodpovednosť k zodpovedným namiesto starosti o psychických upírov.
7. Satan uznáva človeka iba ako ďalšie zviera, niekedy lepšie, no častejšie horšie ako tie, čo chodia po štyroch, ktoré sa pod vplyvom "božsky duchovného a intelektuálneho vývoja" stalo najzákernejším zvieraťom zo všetkých.
8. Satan uznáva všetky takzvané hriechy, pretože vedú k telesnému, duševnému alebo citovému uspokojeniu.
9. Satan je najlepším priateľom cirkvi, akého kedy mala, pretože ju celé roky udržiava v činnosti.
1. suhlasim s tym ze hedonizmus je krasna vec, ale aj tu si treba vediet odriekat. Osobne mam velmi rad pozitky, v akejkolvek forme a rad si ich aj doprajem ale len po urcitu hranicu. Konkretne nikdy sa nedostanem za hranicu moralky. Teda v kratkosti, kym je to vramci hornych 10 rad tak hedonizmus uznavam...
2. ok, preco nie
3. s obsahom suhlasim ale vzhladom na okolnosti to povazujem za velmi nestastnu formulaciu
4. znova nestastna formulacia
5. urcite nie. pomsta=nenavist a nenavist je velmi zly pan cloveka
6. da sa povedat ze suhlasim, ale znova s velkymi vyhradami. Treba dat aj tym neuspesnym sancu, a ked ju nevyuziju az potom na nich kaslat
7. ano clovek je len dalsie zviera, to ostane su len prazdne reci
8. ABSOLUTNE NESUHLASIM. ako som hovoril pri cisle 1. Toto pravidlo hovori o hedonizme bez akychkolvek zabran. Teda o pozitkarstve bez moralnych hranic. Niektori to uz v dnesnej dobe praktizuju a potom to aj tak vyzera... absolutne nechutne
9. v urcitom zmysle ano. no obavam sa ze sa na to nepozerame z rovnakeho pohladu
ok ... kto je to cirkev? ... zasahuje nejak do tvojho zivota??? Cirkev je pre mna farar a papez .. o akej manipulaci to furt tocis?lekoklatik napísal:A kde si ty videl boha pisat "TIE" zakony. Kde si vydel boha pisat "TIE" prikazania. Verim v boha ale cirkev nenavisim. Kto si môže dovoliť deliť, alebo súdiť ľudí na dobrých - zlých , kresťanov - pohanov, alebo neviem ešte čo. Bol som vychovávaný v kresťanskej viere, ale až do vtedy, pokým som sa o kresťanstvo sám začal zaujímať. Ako som už raz napísal: Ak verím v boha verím len v neho a nie v kreťanské zákony. Skús sa nad tým PORIADNE PORIADNE PORIADNE zamyslieť.a keď sa tvoj názor nezmení tak to nič neznamená. Otvor oči kámo. Dnešná a ani minulá cirkev nieje o Bohu. Moc a sila vládne v srdciach sku****.O Vatikánu.
ja som ho netvoril.je to odcitovane zo satanistickej biblie.a myslis si ze kazdy clovek berie vrazdu ako nieco zle?divil by si sapeterkozel napísal:ale ved ja ti do hlavi nechcem nic natlacit, mas uz tam doho dost, to skor ty neznesies nieco ako nabozenstvo a ludi ktory maju nejake presvedcenie, hmm inak to tvoje nove 10.toro si ako dlho tvoril, normalne som sa citil trapne ked som to cital, fakt pecka na co dokazes prist, stale hovoris o nejakom ovladani co sa 10.toro tyka, co si slepy ved len take prikazanie nezabijes je podla teba akoze ovladanie?
toto apson niesu prazdne keci ako tie vase krestanske.jedna vec je ze nemas na to spisat nieco take a druha je ze clovek ktory to napisal nepovedal ze mu to nadiktoval boh alebo nieco take.satanisti nemaju boha ani nadprirodzenu bytost a teba lutujem.mas strach s pentagramov?dawo napísal:mno vtipne ... akasi .. uhm "snaha" .. keby som ho napisal ja fachcili by na nom pentagramisti??
Body moralky a vztahu s Bohom povazujes za prazdne??? Ja lutujem teba ... Mno niesom schopny takych zvastov (par veci je ok ale iste hlodysafan napísal:toto apson niesu prazdne keci ako tie vase krestanske.jedna vec je ze nemas na to spisat nieco take a druha je ze clovek ktory to napisal nepovedal ze mu to nadiktoval boh alebo nieco take.satanisti nemaju boha ani nadprirodzenu bytost a teba lutujem.mas strach s pentagramov?
a pentagram??? prazdna petcipa hviezda a este jak u debilov naopak ..
-
lekoklatik
VIP
ja nemam pevnu moralku a ani zasady.nemam ziadne pravidla a vztah z bohom?tak ten mi je na smiech.a mozes sa kludne priznat ze sa bojis temnejsich ludi.to neni hanba.biju ta doma?dawo napísal:Body moralky a vztahu s Bohom povazujes za prazdne??? Ja lutujem teba ... Mno niesom schopny takych zvastov (par veci je ok ale iste hlody)
a pentagram??? prazdna petcipa hviezda a este jak u debilov naopak ..
takze ty by si ja nevem nemal problem tyrat zvierata? (sux blby priklad)safan napísal:ja nemam pevnu moralku a ani zasady.nemam ziadne pravidla a vztah z bohom?tak ten mi je na smiech.a mozes sa kludne priznat ze sa bojis temnejsich ludi.to neni hanba.biju ta doma?
uhm .. temnejsich ludi??? to su taki co su v tieni alebo takych co maju tien v hlave or pred ocami, nieco ako si ty?? definuj presnejsie...
ci ma biju ?? jasna vec ale vylucne po zadku ... teba nie??
leko etc. :
ja mam dnes volno taze sa len snazim ho vytacat .. ked nie aspon mi stupnu prispevky
Mno mas pravdu vrazdy a znasilnenia ma uz neukajaju ako volakedylekoklatik napísal:Body moralky? Máš nejaký rebríček alebo čo?
-
peterkozel
Medium Professional
vrazdu ako nieco zle? tak toto sa mi uz pekne hnusi ty satanska biblia, boze ako mozes zrat take sracky, kolko mas vlastrne rokov, trochu to vysvetli s tou vrazdou, to akoze sa riadis podla tych zvastou co su v tej biblii??safan napísal:ja som ho netvoril.je to odcitovane zo satanistickej biblie.a myslis si ze kazdy clovek berie vrazdu ako nieco zle?divil by si sa
-
pinacolada
Guru wannabe
- Kontaktovať používateľa:
SATANSKÉ DEVATERO
1. Satan znamená ukájení choutek, nikoli odříkání!
2. Satan znamená živoucí existenci, nikoli vymyšlené spirituální báchorky!
3. Satan znamená neposkvrněnou moudrost, nikoli pokrytecký sebeklam!
4. Satan znamená laskavost k těm, kdo ji zasluhují, nikoli lásku, vyplýtvanou na nevděčníky!
5. Satan znamená pomstu, nikoli nastavení druhé tváře!
6. Satan znamená odpovědnost vůči odpovědným, nikoli péči o psychické upíry!
7. Satan znamená člověka jako pouhé zvíře, někdy lepšího, mnohem častěji však horšího než ti, co
kráčejí po čtyřech, člověka, jenž se díky "božskému duchovnímu a intelektuálnímu vývoji" stal
nejzkaženějším zvířetem!
8. Satan znamená všechny takzvané hříchy, jelikož vedou k fyzickému, mentálnímu nebo
emočnímu uspokojení!
9. Satan je nejlepším přítelem, jakého kdy církev měla, jelikož ji po celá ta léta pomáhal udržovat
v chodu!
papajte a utvorte si vlastny nazor
1. Satan znamená ukájení choutek, nikoli odříkání!
2. Satan znamená živoucí existenci, nikoli vymyšlené spirituální báchorky!
3. Satan znamená neposkvrněnou moudrost, nikoli pokrytecký sebeklam!
4. Satan znamená laskavost k těm, kdo ji zasluhují, nikoli lásku, vyplýtvanou na nevděčníky!
5. Satan znamená pomstu, nikoli nastavení druhé tváře!
6. Satan znamená odpovědnost vůči odpovědným, nikoli péči o psychické upíry!
7. Satan znamená člověka jako pouhé zvíře, někdy lepšího, mnohem častěji však horšího než ti, co
kráčejí po čtyřech, člověka, jenž se díky "božskému duchovnímu a intelektuálnímu vývoji" stal
nejzkaženějším zvířetem!
8. Satan znamená všechny takzvané hříchy, jelikož vedou k fyzickému, mentálnímu nebo
emočnímu uspokojení!
9. Satan je nejlepším přítelem, jakého kdy církev měla, jelikož ji po celá ta léta pomáhal udržovat
v chodu!
papajte a utvorte si vlastny nazor
ano vsetko treba vyhodnotit individualne, nic nie je cierne ani biele, niektore znich su take, ze porusit ich je v rozpore s dobrymi mravmy alebo dokonca zakonmy hadam vsetkych demokratickych statov sveta(nezabijes(tu by som sa pristavil pri treste smrti, ale to je ina debata), nepokradnes, krive svedectvo), s prvymi tromi sa s presvedcenia nestotoznujem, ostatne treba posudit individualne, na zaklade situacie, ale pokial sa nebude jednat o osobity priklad ako napr v tvojom pripade zrejme by som konal v sulade snimi no opat vravim zalezi od situacia, ja len pisem co je najpravdepodobnejsiejamess napísal:podla toho ako si odpovedal sa mi skor zda ze sa prilanas k strane ze prikazania oporuju logickemu rozmyslaniu, kedze si sam napisal ze vsetko treba vyhodnotit individualne![]()
k tomu podvazdaniu:hej uz som to pochopil spravne dik. inak cielene podvadzanie je proste taky pozostatok ked muzi hladali partnerky len na oplodnenie a koniec, a myslim ze by sa omnoho menej podvadzalo keby nemali nabozenstva taky striktny pristup k partnerskym vztahom kde mozu byt len dvaja ludia(nebol to nahodou boh co povedal milujte sa a mnozte sa?^^) ale to uz je asi o inom...
cize zhrnute podskrtnute: zijem a spravam sa tak ako mi svedomie a vychova rodicov dovoli, vzdy vsetko posudzujem individualne, nikdy nenasledujem nieco slepo, pretoze je to hlupost a znak primitivnosti a neschopnosti vlastneho usudku, no moje vlastne moralne zasady sa vo viacerych bodoch zhoduju s niektorymi prikazaniami, no aj v tom satanskom devetore sa najde nieco co ma nieco do seba no vsetkeho s mierou opat treba individualne posudit
safan: pisal si, ze nemas resp nezijes podla ziadnych pravidiel, rad by som vediet ako sa to da kedze v sucasnej spolocnosti sa bez pravidiel zit neda
-
lekoklatik
VIP
-
lekoklatik
VIP
-
jamess
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
hned ti musim oponovat. nezhodneme, prepacmastermind napísal:to jamess: zareagujem este na tvoj prispevok ktory sa tykal desatora. V prvom rade sa zrejme zhodneme na tom, ze prikazania 4-10 su zhrnutim zakladnej ludskej moralky. Tu zrejme nemoze nikto tvrdit nic ine.
Fall>uz sa rozumieme