Anarchia

Diskusie na politické témy...

Môže anarchia existovať?

áno
30
38%
nie
48
62%

Celkom hlasov: 78

mi-chau
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa mi-chau »

safan napísal:... mas inu definiciu anarchie ako 100% sloboda a bordel?odstranenie vlad a akejkolvek organizacie?celkovy chaos a ziadne zakony?nic len sila jednotlivca.to je anarchia
cize zakon dzungle, no nadhera, dlhe storocia budovania civilizacii a ako tak stabilnej situlacie vo svete a vratme sa k opiciam! ano to je teda nazor...(samozrejme nesuhlasim)
Neviem preco ale mam ten pocit ze dnesni mladi maju potrebu niekam patrit do nejakej skupiny. Ja som nikdy za nic nebojoval a nebol nejako skupinovo vynimocny, preco dnes co mlady tak to rapper fasoun alebo anarchista? cest vynimkam. Takto by sa spraval moj syn tak mu ukazem anarchiu :smt062
okonenipica
Zablokovaný
Zablokovaný
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa okonenipica »

Anarchia je len obyčajná póza pre malé deti a pre tích čo niakym zázrakom nepresedlali na hip-hop (ale to sa napraví, už čoskoro)
Te-wei
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Te-wei »

uprimnaDUSA napísal:cize zakon dzungle, no nadhera, dlhe storocia budovania civilizacii a ako tak stabilnej situlacie vo svete a vratme sa k opiciam! ano to je teda nazor...(samozrejme nesuhlasim)
Neviem preco ale mam ten pocit ze dnesni mladi maju potrebu niekam patrit do nejakej skupiny. Ja som nikdy za nic nebojoval a nebol nejako skupinovo vynimocny, preco dnes co mlady tak to rapper fasoun alebo anarchista? cest vynimkam. Takto by sa spraval moj syn tak mu ukazem anarchiu :smt062
no so zákonom dzungle by som to nespojoval...imro anarchia ako taká neexistuje. všetko sa podla niečoho riadi, všetko je niečomu viac menej podmienené.
dudo02
King
King

Príspevok od používateľa dudo02 »

Anarchia,hmm-"Neviem co chcem,ale viem ako to dokazat".Anarchia nema zmysel,dobra tak pre darebakov...
pinacolada
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pinacolada »

okonenipica napísal:Anarchia je len obyčajná póza pre malé deti a pre tích čo niakym zázrakom nepresedlali na hip-hop (ale to sa napraví, už čoskoro)
:lol: tak v tvojich snoch
:smt035 kym na svete budu gitari tak hip hop bude stale druhorada hudba :wink:
SRneC
Addict
Addict

Príspevok od používateľa SRneC »

pinacolada napísal::lol: tak v tvojich snoch
ano ano ... ale nezvrhavajme to tu zas na hadky stylov .. anarchia je do istej miery poza .. ANARCHIA .. zne to tvrdo, zahranicny vyraz ... ked to povies pre kamosmi hned mas karmu o 15 viac.. :lol:
safan
Star
Star

Príspevok od používateľa safan »

pinacolada napísal::lol: tak v tvojich snoch
tak tak.zacinam ta mat rad :)
Vidicon1488
Novice
Novice
Kontaktovať používateľa:

Re: Anarchia

Príspevok od používateľa Vidicon1488 »

ZitePunkom napísal:Aky mate na nu nazor??? 8)
Aky mam nazor ? Pi*ovina !
Priklad : pridem k tebe domov a vyvrazdim ti rodinu - nic sa nedeje , mame anarchiu ! podpalim ti dom - nic sa nedeje , mame anarchiu ! to sa ti paci ? spamataj sa , anarchisti su spina . casom pojdete prec
M142
Addict
Addict

Re: Anarchia

Príspevok od používateľa M142 »

Vidicon1488 napísal:Aky mam nazor ? Pi*ovina !
Priklad : pridem k tebe domov a vyvrazdim ti rodinu - nic sa nedeje , mame anarchiu ! podpalim ti dom - nic sa nedeje , mame anarchiu ! to sa ti paci ? spamataj sa , anarchisti su spina . casom pojdete prec
ehm, vieš ty o čom vlastne píšeš?
Lolofon
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Lolofon »

anarchia to je brajgel . europa bola viacmenej v anarchii v obdobi zaciatkov stredoveku ked velmozi mali este prava napadat jeden druheho . urcite som radsej ,ked tu vladne aspon aky-taky poriadok ako keby o mojej buducnosti mala rozhodovat nahoda . spolocnost bez pravidiel nemoze existovat, bez pravidiel a zakonov je upadok. :!:
nic nieje dokonale no demokracia je to najlepsie co ludstvo vymyslelo .a aj najspravodlivejsie.
"moja sloboda konci tam ,kde zacina slovoda ineho cloveka " to je dolezite ! a nie slapanie po takychto hodnotach .
yamahaMiso
Star
Star

Príspevok od používateľa yamahaMiso »

Počúvam punk ale anarchiu nepodporujem.Anarchisti to nemyslia zle,ale bol by tu strasny chaoz.
intelygent
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa intelygent »

poviem vam len jedno: velka vecsina z vas je strasne ovplivnovana minkotvornymi masmediami. 99% ludi vdaka tomu nechape co to vlastne ta splet zagrcanych pismen je...

ako som uz raz spominal anarchie je podla mna pekna idea ale dost utopisticka a v nasej materialnej spolocnosti vobec nerealizovatelna.
ide vlastne o spolocnost zalozenu na moralnych principoch a skutocnych hodnotach, ktorym nejde o vlastnictvo najakych statkov a o to niekoho ovladat

najvecsim symbolom dnesnej spolocnosti je strach. cely zivot sa bojime je to jednoduchy nastroj na manipulovanie ludi a preto mame mozno aj predsudky voci anarchii

neni to o rozbijani vykladov, znasilnovani o tom ze sa mozes niekomu beztrestne vylozit na nohu ako si to velka vecsina predstavuje

mali by ste skvor zalovat svoj vlastny rozum za urazku na cti ako to ze by ste mali zatracovat idealisticky svet bez vojen a konfliktov
miki690
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa miki690 »

intelygent napísal: ako som uz raz spominal anarchie je podla mna pekna idea ale dost utopisticka a v nasej materialnej spolocnosti vobec nerealizovatelna.
ide vlastne o spolocnost zalozenu na moralnych principoch a skutocnych hodnotach, ktorym nejde o vlastnictvo co najvecsich statkov a o to niekoho ovladat
Aj komunizmus bola pekna myslienka a vsetci vieme ako to dopadlo ;) Nikdy nebudu ludia taki uvedomeli, ze by nieco taketo fungovalo. Stale sa najde niekto kto zneuzije system pre svoj prospech na ukor inych ... ale toto je problem aj demokracie, kde su stanovene prisne zakony , ako by to potom vyzeralo v anarchii ? preto je anarchia utopiou ...
Lolofon
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Lolofon »

inteligent : prepac ale zatial som na tej utopii nic pekne nevidel :roll:
tak ako pises je to realizovatelne len v teoretickej rovine , tj v skutocnosti by to vyzeralo jednoducho ako BEZPRAVIE .rozbijali by sa vyklady,znasilnovalo,najviac by mal najsilnejsi. tzn pravidla MUSIA byt . ani demokracia nieje dokonala a ma nejake muchy ale ludstvo zatial nic elpsie nevymyslelo :)
Sepiroth
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Sepiroth »

Takye, padli tu dost hlupe nazory ako ten v style :vyvrazdim ti rodinu-nic sa nedeje, mame anarchiu!
idea anarchie, ako viete, sa zuaklada na predstave absolutnej slobody, v ktorej vas nikto neobmedzuje, nikto vas neriadi-to vsak neznamena, ze sa vsetci zacneme navzajom beztrestne zabijat!
naopak, anarchia je idealne usporiadanie spolocnosti, v ktorej ziju normalny a zdraví ludia, ktorí nepocituju potrebu páchať zlo. Nikto zlo nepácha a nikto zaň teda nieje stíhaný, takze odpadá potreba plicie, zakonov-pretoze zakladny zakon-rozdiel medzi dobrom a zlom, mame kazdy v sebe, kdesi vnutri- a podobnych slobodu
obmedzujucich institucii.

IMHO, anarchia, nech by bola akokolvek krasna, nemôze v tomto svete existovat a to kôli zakladnej pravde-niesme vsetci mudri, inteligentny ludia, stale su medzi nami jedinci, i celé skupiny "tých zlých" a kôli nim je potrebna policia, zakony, sudy. vsetko to stojí a padá na non-konformných jedincoch, narusenych psychopatoch a podobne.
Anarchicke zriadenie by mohlo fungovat iba v malej, starostlivo vybranej skupine ludi, do ktorej by sa "tí zlí"-ako som ich nazval-nedostali. Nikdy vsak celosvetovo.
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

Kdo je opravdovou hrozbou pro Děčíňáky

Napsal: Miroslav Červenka

Není to tak dávno, co byl na stránkách Principu (děčínský regionální týdeník) publikován článek popisující, jakou hrozbu pro obyvatele Děčína představují neonacisté. O tom, že si s nimi jejich anarchistický protipól přinejmenším v ničem nezadá, se měl možnost přesvědčit můj známý Lukáš a s ním i další občané města, kteří se tou dobou nacházeli na Teplické ulici.
V nedalekém klubu „U Ryby”(bývalé kino Labe) měli totiž anarchisté akci. Právě Lukáš měl tu smůlu, že sem byl svým známým, který zde působí jako výpomocný číšník, pozván. Po příchodu mu však bylo „bojovníky proti fašismu” sděleno, že v baru není žádoucí, ať ihned odejde. Lukáš nelenil a uposlechl. Problémem se však stalo, že anarchisté nechtěli dovolit, aby odešla i jeho dívka. S pomocí obsluhy se však Lukášovi podařilo přítelkyni, jíž v té době (okolo půl druhé ráno) hrozilo nebezpečí ze strany „neškodnými drogami” rozparáděných revolucionářů, dostat ven. Domnívali se, že tím všechno skončilo, a odebrali se k nedalekému domovu. Co se však dělo dál, nad tím zůstává rozum stát.

Když se dostali na Teplickou ulici, ozval se za nimi bojový ryk: „Antifa, Antifa” a Lukáše udeřil do zad půllitr. Otočil se a snažil se útočící desetinásobné přesile postavit s tím, že poslal přítelkyni, ať rychle utíká domů. Jeho snaha však byla marná, záhy dostal několik ran „boxerem”, které potom, co upadl na zem, byly doprovázeny i bitím železnými tyčemi. Nejinak dopadla i jeho přítelkyně, jíž jeden z anarchistů spolu se třemi soudružkami -revolucionářkami dostihl, pěstí srazil na zem a kopl do hlavy. Nato se na ni „statečně” vrhly “bojovnice proti fašismu” a s pokřikem “neonacistická děvko” do ní kopaly.
Na tomto místě bych rád uvedl na pravou míru názor těch čtenářů, kteří si po přečtení dosavadních řádek mysleli, že Lukáš je skin a jeho napadení je součástí skinheadsko-anarchistické nenávisti. V žádném případě, Lukáš má vlasy do půli zad a myšlenky rakouského frajtra jsou mu absolutně cizí.
Ale zpět k tomu, co se událo na Teplické. Záchrana Lukáše, a dost možná i jeho života, a jeho přítelkyně přišla z opravdu nečekané strany. Celý střet totiž z nedaleké restaurace Sport sledovalo několik Romů, kteří nejen že zavolali policii, ale ihned vyrazili i na Lukášovu obranu, právě když se šestici bezbranného Lukáše dobíjejích soudruhů snažila doplnit další pětice, rovněž toužící získat zásluhy v boji. Domnívám se, že míra osobní a občanské statečnosti oněch Romů je hodna nejen ocenění, ale i obdivu a inspirace. Málokdy se totiž stává, že ti, jichž se to zdánlivě netýká, překonají netečnost a pomohou bližnímu v nouzi.
Je zapotřebí rovněž ocenit i včasný příjezd policie. Ovšem pouze za jeho včasnost, obávám se, že jinak právě policie ČR v tomto případě selhala na celé čáře. O faktu, že se ve zmíněném klubu pravidelně schází takováto agresivní sebranka, nepochybně věděla a nechápu, proč akci minimálně nemonitorovala. Jako daleko vhodnější mi však v takovémto případě přijde kontrola na místě zaměřená na přítomnost zbraní a drog. O dalším vývoji kauzy budu čtenáře Principu, bude-li mi k tomu poskytnut prostor, informovat.
Začiatok Konca
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Začiatok Konca »

Dobre toto beriem...ale aj tak sa mi zda tento nazor az moc subjektivny...ten casopis Princip nepoznam...ale podla textu mi to pripada,ako casopis trochu pronacisticky...mozem sa vsak aj mylit...je vsak pravda,ze tito chudaci to prehnali...avsak toto niesu pravy anarchisti...pretoze anarchisti by toto nespravili...ale to je uz jedno..Vsade sa nachadzaju slabe clanky...toto bol nepochybne(aspon podla textu)jeden z nic...tot vse...
zelovoc
Darca
Darca
Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zelovoc »

ZitePunkom napísal:Dobre toto beriem...ale aj tak sa mi zda tento nazor az moc subjektivny...ten casopis Princip nepoznam...ale podla textu mi to pripada,ako casopis trochu pronacisticky...mozem sa vsak aj mylit...je vsak pravda,ze tito chudaci to prehnali...avsak toto niesu pravy anarchisti...pretoze anarchisti by toto nespravili...ale to je uz jedno..Vsade sa nachadzaju slabe clanky...toto bol nepochybne(aspon podla textu)jeden z nic...tot vse...
co je na tom casopise pronackovske? nackovsky zachovali ti tvoji sku*veni anarkisti. chamrad jedna zfetovana. mohli ich ti cigani rozobrat na padrt. to im je hej ked su desiati na jedneho. pfuj :smt067
pinacolada
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pinacolada »

zelovoc napísal:co je na tom casopise pronackovske? nackovsky zachovali ti tvoji sku*veni anarkisti. chamrad jedna zfetovana. mohli ich ti cigani rozobrat na padrt. to im je hej ked su desiati na jedneho. pfuj :smt067
a co povies na nacka ktory v moskve zavrazdil 40 pristahovalcov?
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

pinacolada napísal:a co povies na nacka ktory v moskve zavrazdil 40 pristahovalcov?
Medzi kazdymi sa najdu rozne idividuality ale treba mat na zreteli povodnu myslienku skinheads a myslienku anarchie ako takej ktora plodi len chaos a nasilie.
Napísať odpoveď