ANTIFICO
-
zelovoc
Darca
- Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
- Kontaktovať používateľa:
paci sa mi jak sa tu hadate do krvi ze kto je vacsi chudak. vsetci su ti najvacsi. fico, tak isto aj miki su len hrackou lobbystickych skupin ako je penta, ktora si moze kupit uplne hocikoho. to je ta bielokrka mafia. bude uplne jedno kto bude vladnut, raz to bude trosku do lava, potom trochu do prava. ako sa to hovori? psi stekaju a karavana ide dalej. casom tak isto ako na zapade sa tu sformuju dve kridla, lave a prave a zostanu tak akurat madari, ktori budu lavirovat na kazdu stranu. doba idealov je davno prec a pani sa uz tam poriadne zabetonovali. akurat sa cudujem tym 30 percentam ludi co chvalia fica za dnesnu situaciu ale viem si predstavit co su to za ludia takze to chapem.
Sly, mas na mysli Meciara, s ktorym sa Dzurinda hrnul po poslednych volbach do vlady? Nie priatelu, tym, ze som v konkretnych pripadoch, ktore si tu kritizoval poukazal aj na byvalu vladu som tieto okolnosti neospravedlnoval- tak by sme sa naozaj daleko nedostali... Akurat som chcel poukazat na to, ze po stranke, ktoru si sa rozhodoval kritizovat si nemaju co vycitat a ze za to, ako skoncila byvala vlada si z velkej casti mozu sami. Ze nieco chces vidiet viac a nieco menej je uz druha vec- je to normalne.
Tuto sortu ludi by som prirovnal k dobrodruhom, ktori svojho casu verili Dzurindovym dvojnasobnym platom. Neboj, kazdemu priemerne inteligentnemu cloveku je jasne, ze z velkej casti su ekonomicke ukazovatele aj zasluhou byvalej vlady... do akej miery a za aku cenu je uz na dalsiu diskusiu. Z kratkodobeho hladiska boli niektore reformy prinosom, vysledky niektorych reforiem boli skor omylom (napr. reforma zdravotnictva). Z dlhodobeho hladiska treba tieto reformy modifikovat v ramci aktualnej ekonomickej situacie, negativne vplyvy postupne eliminovat. Akokolvek sa vsak na tieto reformy pozerame, na pozitiva treba nadvazovat, nech sa k moci dostane ktokolvek. Tu zatial sucasna vlada postupuje pragmaticky, z coho maju samozrejme strany byvalej koalicie vredy... spomenme si, ako Dzurinda & Co. pred volbami strasili ludi o.i. aj tym, ze ked vladu zostavi Smer s SNS, koruna pojde okamzite dpc... Co tu mame dnes? Koruna po 3/4 roku vladnutia tejto vlady dosahuje historicke maxima k € aj k $ + v uplynulych dnoch revalvovala v ramci parity ERM II, co zase len prispieva k stabilite ekonomiky. A takto by sa dalo s ohladom na Mikiho predvolebne "bububu" pokracovat dalej. Na druhu stranu treba dodat, ze sucasnej vlade do istej miery pomohlo aj stastie (vid tepla zima- nizsie ceny ropy, plynu,...). S vacsinou toho co si napisal inak suhlasim.zelovoc napísal:akurat sa cudujem tym 30 percentam ludi co chvalia fica za dnesnu situaciu ale viem si predstavit co su to za ludia takze to chapem.
Izrael je pre Slovensko prikladom?abstraktt napísal:http://spravy.pravda.sk/fico-izrael-je- ... k_svet_p23
... toto si mohol odpustit.
-
Ali N
Medium Star
Ja by som nepovedal že hrnul. Chcel vytvoriť vládu s Mečiarom pretože to považoval (a ja tiež) za lepšiu alternatívu ako to čo tam máme teraz.Tomasito napísal:mas na mysli Meciara, s ktorym sa Dzurinda hrnul po poslednych volbach do vlady?
Náhodou, v poslednej dobe zisťujem že Slota nie je zas až taky blby. Na niektore veci sa pozerá oveľa triezvejžie (ako vtipne to v jeho prípade znieslay napísal:... a k SNS sa snad ani nevyjadrujem... proste ich jedina myslienka je AntiHungary.. co by som ako tak prijal ako proti pol madarov... ale to ich chovanie... proste do politiky nepatri...
Dúfam, že si to všimnú všetci čo kritizovali Mikiho za pro-USA politiku
btw.
Ja by som skor povedal, ze ked sa chce, dovod ako aj ospravedlnenie sa najde na vsetko, najma pri snahe ostat pri koryte.Ali N napísal:Ja by som nepovedal že hrnul. Chcel vytvoriť vládu s Mečiarom pretože to považoval (a ja tiež) za lepšiu alternatívu ako to čo tam máme teraz.
Porovnavat toto so servilnostou voci USA, ktora zdaleka nestala len na nejakom vyroku ale zahranicnej politike ako takej?Ali N napísal:Dúfam, že si to všimnú všetci čo kritizovali Mikiho za pro-USA politiku
BTW. ten vyrok vnimam ako nestastny, a to prave preto, ze moze byt vytrhnuty z kontextu prave tak, ako napokon bol. To, z coho vyplyval vsak vobec nevnimam negativne. Kontext, v ktorom inkriminovany vyrok odznel znie totiz nasledovne: “Rozvoj ekonomiky nemôže stáť na lacnej pracovnej sile a škrtaní verejných výdavkov, vyhlásil slovenský premiér Robert Fico na obchodnom fóre v Tel Avive pred izraelskými podnikateľmi z telekomunikácií, obranného priemyslu, vývoja moderných technológií, stavebného priemyslu či výpočtovej techniky. Slovenský premiér v tejto súvislosti zdôraznil, že Izrael môže byť pre Slovensko príkladom hodným nasledovania.“ Ako je na tom Izrael s telekomunikaciami a stavebnym priemyslom neviem posudit, no je vseobecne zname, ze obranny priemysel a vyvoj modernych technologii ma vyvinuty na velmi vysokej urovni. Da sa povedat, ze v tychto oblastiach hra vo svete prvu ligu. Nemam rad politiku Izraela, sam som po tejto stranke kritikom tohto statu, no to mi predsa nemoze nasadit klapky a nevidiet to, v com su naozaj dobri. Je mnoho odvetvi, v ktorych povazujem Izraelcov za spicku, napr. ich tajnu sluzbu- MOSSAD- povazujem za najefektivnejsiu na svete. Ucely, na ktore je vyuzivana, tie su samozrejme uz na inu diskusiu.
ano to jeho: to je hnus ! to je kopa hnoja su vazne inteligentne vyjadreniaAli N napísal:Náhodou, v poslednej dobe zisťujem že Slota nie je zas až taky blby. Na niektore veci sa pozerá oveľa triezvejžie (ako vtipne to v jeho prípade znie Smile ) než Fico. viď zákonník práce
tomasito:
http://ekonomika.sme.sk/c/3198621/Analy ... vlady.html
takze Ficove vyroky o raste ekonomiky na zaklade nizkych miezd su mimo realituOchota väčšiny ľudí na Slovensku dlhé roky pracovať za nízke mzdy má podľa respondentov prieskumu 2-% vplyv na súčasný rast.
okrem toho skrtanie verejnych vydavkov, co je na tom zle?
Pravdupovediac nechapem, preco si sa v ramci toho citatu chytil nizkych miezd, ked pointa bola niekde uplne inde. Tiez som myslel, ze budes skor reagovat na posledny prispevok ktory som ti adresoval 17 Mar, 17:21, ale v poriadku, podme k veci...sundevil napísal:takze Ficove vyroky o raste ekonomiky na zaklade nizkych miezd su mimo realitu
okrem toho skrtanie verejnych vydavkov, co je na tom zle?
Pokial teda ide o tie nizke mzdy, mimo aku realitu mas na mysli? Aj tvoj zdroj predsa potvrdzuje, ze nizka mzda ma podiel na raste ekonomiky. Ze len dvojpercentny? Podla prieskumu INEKO (Institutu pre ekonomicke a socialne reformy)? Fico predsa nikde nespomenul, ze ekonomicky rast stoji LEN na nizkej mzde. V ramci svojej politickej agendy ma bazirovat na vstupe SR do EU, na vplyvoch svetovej konjunktury, vplyvoch globalizacie atd.? Ze z faktorov podielajucich sa na raste ekonomiky zvyraznuje najma tie, ktore mu pridu vhod? Toto predsa robi kazdy politik. Dzurinda sa tiez nechvalil nezvladnutou reformou zdravotnictva, enormnym narastom statneho dlhu atd. (kazdy politik sa snazi zvyraznit argumenty, ktore mu mozu priniest politicke body).
A co je zle na skrtani verejnych vydavkov? Nic, pokial ucelom tohto skrtania je vylucne racionalizacia verejnych vydavkov. Kazda rodina sa snazi minat len to, na co ma a ked nema, musi si pozicat. Riesenie vsak nespociva v neustalom skrteni vydavkov rodiny a ciastocnom splacani poziciek rozpredavanim domacnosti, ale ze rodina sa bude snazit prijmy do svojho rozpoctu zvysovat. Pokial by si ten citat docital do konca a v nimal ho v celom jeho kontexte, pochopil by si, ze v nom islo prave o toto.
PS: Ked si zoberiem, za akym ucelom bol ten citat uvedeny a kam sme sa dostali, toto chytanie sa za slovicka na ukor podstaty mi zacina pripadat malicherne.
Toto samozrejme respektujem. Ucelom mojich prispevkov nebolo presvedcit ta, aby si zacal sympatizovat so sucasnou vladou.slay napísal:Tomasito s tebou vo vacsine suhlasim... ale aj ked pripustim vsetko co vravis aj tak sa na kombinaciu Smer Hzds Sns nemozem pozerat a moze si hovorit kto chce co chce...
// Viem, ze kazdy predstavitel oficialnej navstevy Izraela vyfasuje pri navsteve Muru narekov sabesdekel, napriek tomu...
ok podme po poriadku
k 17 Mar, 17:21
len tolko, fico toho nasluboval pred volbami kadeco, zatial znizil len dph na lieky, co ma minimalny vplyv na spotrebitelov, kedze vacsinu za lieky plati poistovna, nic ine zatial nespravil
akurat zmenu zakonnika prace mozno chapat ako zmenu, ale pokial vdaka tomu ze ho mame liberalny mame z neho 10% podiel na hospodarskom raste, preco ho ideme teraz rusit?
pokial ide o to, ze nikto v koalicii nie je sam a nemoze neobmedzene presadzovat svoje prevolebne sluby tak potom sluby ci uz dzurindu, resp fica mozno ocistit v ovplyv koalicnych partnerov a potom logicky vyjde, ze tak ako dzurinda tak ani fico nemoze splnit to co slubil
takze pokial teraz odpisujes dzurindu zato ze slubil dvojnasobne platy tak isto budes o par rokov odpisovat fica, lebo on takisto vsetko nesplni co slubil?
ad zbabrana reforma zdravotnictva, pokial boli platby vnimane ako zly krok preco v cechah kde idu robit reformu podla nasho vzoru, ale bez nasich chyb platby nevypustili?
podla mna omnoho vacsim zlyhanim drurindovej vlady ako to ze nemame dvojnasobne platy, je skor fakt, ze priame danove zatazenie sice kleslo, ale odvodove zatazenie je stale neumerne vysoke
verejne vydavky : momentalne mame deficit verejnych vydavkov na urovni 2,9 % a povolene su 3% takze je to len tak tak a urcite existuje priestor na dalsie znizenie, preco este nie su zrusene krajske urady? ono je to v konecnom dosledku jedno, lebo ludia odtial poputuju na VUC a na miestne urady, ale stale je faktom, ze verejne vydavky su strasne vysoke
http://ekonomika.sme.sk/c/3198621/Analy ... vlady.html ako "zbabrana reforma" zdravotnictva, ale urcite si pamatam, ze pan premier urcite spominal ako nizku mzdu za jeden z klucovych dovodov, bolo to uz davnejsie, zdroj akonahle najdem urcite doplnim
len tolko, fico toho nasluboval pred volbami kadeco, zatial znizil len dph na lieky, co ma minimalny vplyv na spotrebitelov, kedze vacsinu za lieky plati poistovna, nic ine zatial nespravil
akurat zmenu zakonnika prace mozno chapat ako zmenu, ale pokial vdaka tomu ze ho mame liberalny mame z neho 10% podiel na hospodarskom raste, preco ho ideme teraz rusit?
pokial ide o to, ze nikto v koalicii nie je sam a nemoze neobmedzene presadzovat svoje prevolebne sluby tak potom sluby ci uz dzurindu, resp fica mozno ocistit v ovplyv koalicnych partnerov a potom logicky vyjde, ze tak ako dzurinda tak ani fico nemoze splnit to co slubil
takze pokial teraz odpisujes dzurindu zato ze slubil dvojnasobne platy tak isto budes o par rokov odpisovat fica, lebo on takisto vsetko nesplni co slubil?
ad zbabrana reforma zdravotnictva, pokial boli platby vnimane ako zly krok preco v cechah kde idu robit reformu podla nasho vzoru, ale bez nasich chyb platby nevypustili?
podla mna omnoho vacsim zlyhanim drurindovej vlady ako to ze nemame dvojnasobne platy, je skor fakt, ze priame danove zatazenie sice kleslo, ale odvodove zatazenie je stale neumerne vysoke
verejne vydavky : momentalne mame deficit verejnych vydavkov na urovni 2,9 % a povolene su 3% takze je to len tak tak a urcite existuje priestor na dalsie znizenie, preco este nie su zrusene krajske urady? ono je to v konecnom dosledku jedno, lebo ludia odtial poputuju na VUC a na miestne urady, ale stale je faktom, ze verejne vydavky su strasne vysoke
http://ekonomika.sme.sk/c/3198621/Analy ... vlady.html ako "zbabrana reforma" zdravotnictva, ale urcite si pamatam, ze pan premier urcite spominal ako nizku mzdu za jeden z klucovych dovodov, bolo to uz davnejsie, zdroj akonahle najdem urcite doplnim
Kazdy tu kyda na Fica že čo nesplnil zo svojich predvolebnych slubov.A čo Dzurinda?To 200% navyšenie platov malo byt pred 4 rokmi.Viac som si toho nezapamatal.Tak prestante kydat na Fica.Každy politik ma svoje chyby ale ved Fico este len začina.Ja chapem podnikatelov ktorym sa za Dzurindu darilo že niesu spokojny s terajšou vladou.Musite si zvyknut,že už si nenakradnete tolko kolko doteraz.
-
Ali N
Medium Star
Skôr som mal na mysli: "Odborari si musia uvedomiť že socializmus už skončil", ale podstatne je že na rozdiel od Fica vidí v zákonníku zásadné chyby. Tým samozrejme nechcem obhajovať jeho správanie.sundevil napísal:ano to jeho: to je hnus ! to je kopa hnoja su vazne inteligentne vyjadrenia
Enormnym? Ako potom nazveš nárast štátneho dlhu ČR za vlády ČSSD? A podstatny aj tak nie je samotný dlh ale deficit, kt. sa dosť výrazne znižoval.Tomasito napísal:Dzurinda sa tiez nechvalil nezvladnutou reformou zdravotnictva, enormnym narastom statneho dlhu atd.
OK, uznavam zas až take to nie je, ale Fico zatiaľ nevládne dlho takže ešte uvidíme ako sa vyvinie jeho zahraničná politikaTomasito napísal:Porovnavat toto so servilnostou voci USA, ktora zdaleka nestala len na nejakom vyroku ale zahranicnej politike ako takej?
Skôr by som povedal že každy zdravo zmýšľajúci človek je rád že nesplnil svoje sľuby.MGSnake napísal:Kazdy tu kyda na Fica že čo nesplnil zo svojich predvolebnych slubov
O enormnom naraste statneho dlhu SR sa tu svojho casu popisalo pomerne dost, no pri vsetkej ucte... statny dlh CR mam na spicke kkta, t.j. s ohladom na sposob narastu dlhu SR ho povazujem za irelevantny, tak ako dlh USA, ci kohokolvek ineho.Ali N napísal:Enormnym? Ako potom nazveš nárast štátneho dlhu ČR za vlády ČSSD? A podstatny aj tak nie je samotný dlh ale deficit, kt. sa dosť výrazne znižoval.
Snazil som ti odpovedal na otazky, ktore by si sa pytal, keby si bol volic Smeru... nesnazil som sa ta presvedcit o tom, ze Fico za 8 mesiacov vlady splnil vsetky svoje predvolebne sluby. BTW. nespominal som len znizenu DPH na lieky a zdrav. pomocky.sundevil napísal:ok podme po poriadku
Zakonnik prace: ako vieme, vazne vyhrady prezentovalo ako HZDS, tak SNS, t.j. budeme moct hodnotit az jeho finalnu podobu a aj to po niekolkych mesiacoch v praxi. Dovtedy je to len mlatenie prazdnej slamy. Ked si vsak zoberieme skutocnost, ze sucasny Zakonnik prace je dielom Kanika, ktoreho propodnikatelska politika prave na ukor zamestnancov bola vseobecne znama, Fico s tymto Zakonnikom prace jednoducho musi nieco urobit- bola to jedna z jeho hlavnych predvolebnych agiend.
Predvolebne sluby: nie ja tu po 8 mesiacoch vladnutia Fica poukazujem na nesplnene sluby z predvolebneho programu Smeru. Dovolil som si akurat poukazat na to, ze takto by si mohol povytahovat cokolvek z volebnych programov stran koalicie a bez ohladu na programove vyhlasenie vlady na 4 roky sa po 8 mes. pytat: "Preco este nie su splnene?" A Dzurindove dvojnasobne platy? Tie som popri protipriklade populizmu spomenul aj preto, ze si sa ich nedockal nie po 8 mesiacoch, ale ani po 8 rokoch.
Pokial ide o tvoju otazku k slubom, uz som ti odpovedal: “ // BTW. nebudme naivni. V tomto smere si ziaden politicky subjekt nema co vycitat. Kazdy sa pred volbami snazi ziskat verejnu mienku co najviac na svoju stranu, pricom sa mnohokrat nevahaju uchylit aj k populizmu (myslim, ze spominane dvojnasobne platy su po tejto stranke absolutna spicka, pri ktorej su trpazlici aj sudruhovia z KSS). Druha vec je realna politika, v ramci realneho koalicneho vladnutia, t.j. po podpisani koalicnej zmluvy a po parlamentom schvalenom programovom vyhlaseni vlady“. O tomto je realita.
Reforma zdravotnictva: uz sa to tu rozoberalo. Co viac treba dodat k tejto reforme, ked sam Dzurinda pod predvolebnym tlakom priznal, ze nebola systematicky zvladnuta podla povodnych predstav a trebalo by ju doladit? Nj, kedze v pripade Zajaca neslo o ministra za SDKU... A nejake poplatky? Obaja vieme, ze reforma zdaleka nestala na nejakych poplatkoch. Aj preto si Fico mohol ich zrusenim dovolit urobit ustretovy krok smerom k ludom. Co sa tyka CR, ako pri Zakonniku prace... hodnotme reformu az potom, ked ju zrealizuju. Ako si sam napisal, chystaju sa ju mozno robit podla nasho vzoru, ale bez nasich chyb.
Verejne vydavky: Dostavame sa k niecomu, v com nevidim problem. Este raz si precitaj otazku, ktoru si sa ma v tejto suvislosti pytal a moju odpoved. BTW. KU su zbytocne- prakticky kopiruju VUC. S presunom kompetencii na VUC sa na VUC logicky presunie aj cast zamestnancov KU. Jedna vec je efektivita, chybaju mi vsak cisla, ktore by sa presunom kompetencii usetrili.
Ach jaj...Nero1 napísal:MGSnake:...modrofúzi to akože Dzurincovi po zbavený moci štekajú ako besne psi. Percentuálne je nás 2x viac ako Dzurindovcov, tak nech si len štekajú a tekajú a ekaju a kaju a aju a ju a u..., až po nich nezostane ani smrad
... urob prosim ta nieco aspon s tou gramatikou.
-
Key5ers0ze
Guru wannabe
a ty si taku biedu zazil, alebo? nehovor mi, ze si taku chudobu zazil a s prichodom novej vlady je vsetko o 150% lepsie, cely tvoj zivot sa otocil.. ja osobne som po nastupe novej vlady ziadne dramaticke zmeny nepocitil(uff, ano bol som raz u lekara a neplatil som dvacku).. pokial som tvoj prispevok pochopil spravne, zaradujes pana moderatora medzi "dzurindovcov"? precitaj si niekolko stran dozadu a zistis, ze to tak zdaleka nie je.. vies, nie je vsetko cierne alebo biele..to, ze niekto skritizuje Fica neznamena, ze je hned "dzurindovec", to ze niekto skritizuje KDH neznamena, ze je hned satanista..atd.Nero1 napísal:Pán moderátor, zažil si biedu ale takú poriadnu, že si nemal ani na chleba a nie to ešte isť k doktorovi, tak to bolo za Dzurindu.
Je to typická rétorika Dzurindovcov, ale ani sa nedivím veď ta povestná dierka kam sa celých 8.rokov pchali, sa zúžila natoľko že im už nepomôžu ani 10 násobné platy.
Moderator nepatri k Dzurindovcom!Je to tiež clovek ktory nemal rad minulu vladu.Nero1 napísal:Pán moderátor, zažil si biedu ale takú poriadnu, že si nemal ani na chleba a nie to ešte isť k doktorovi, tak to bolo za Dzurindu.
Je to typická rétorika Dzurindovcov, ale ani sa nedivím veď ta povestná dierka kam sa celých 8.rokov pchali, sa zúžila natoľko že im už nepomôžu ani 10 násobné platy.