krupica_dnb napísal:aj ja sa riadim heslom Dôveruj ale never. A keď mám nejaký problém tak sa ho snažím riešiť sám, no mojou podráždenosťou len ublížim svojmu okoliu.
Po prvé, ak chceš partnerovi iba dôverovať, nie veriť, ďaleko nezájdeš, samozrejme vytvorenie si takej silne dôvery trvá určitý čas.
Po druhé, Riešiť si problémy sám vedie presne k tomu čo si napísal, že svojou podráždenosťou ublížiš okoliu aj partnerovi.
Preto po tretie, je dôležité partnerovi veriť a zdôveriť sa mu so všetkým
Radite mu, aby jej dal najavo, ze je tu pre nu atd... A co ak je taka preto, lebo sa rozhoduje vo svojich citoch k nemu? Ci pokracovat alebo skoncit? Mozno prave preto s nim o tom zatial nechce diskutovat. Ako tu uz niekto napisal- skus sa zamysliet, ci je nieco vo vasom vztahu take, kvoli comu by sa mohla chciet rozist.
No milý skorocel, ako tak na to pozerám, tak stále viac a viac mám pocit, že v tom jej probléme budeš dosť aktívne zainteresovaný... Otázkou ostáva, tak ako tu už niekto spomínal, či sa tak správa len ohľadne vášho vzťahu alebo celkovo stráca chuť do života a iných aktivít... Ale pravdepodobne, ak je to nejaká depka, tak sa to skôr či neskôr prejaví aj v ostatných veciach. Skús sa s ňou porozprávať a spoj všetky sily, aby si to z nej vytiahol... Ak si v kontakte s jej kamoškou, tak skús spracovať aj ju, ale opatrne - ak je príčinou naozaj váš vzťah, môžu držať spolu a kamoška ti nič neprezradí...
ja som to zažil týždeň a nevedel som , že či to má už vôbec zmysel ...
ako môžeš normálne diskutovať keď mu to nechce povedať už 2 týždne ?
pff pozri si temu SEDCE vs ROZUM a uvidíš že da sa to vydržaj aj dlhšie ja sa už takto trápim vyše mesiaca a tu som...
Skorocel
Tebe by som povedal jednu vec.. ja problémy reišim tak že si predstavím seba... prečo by som sa ja takto správal čím by to bolo.. bolo by to v rodine? tak s tým by som sa svojej pirateľke asi zdôveril to je samozrejme lebo človek sa potrebuje vyrozprávať .... je to problém vo vzťahu? rozmýšlam nad rozchodom? tak to svojej priateľke určite nepoviem-čo ked sú to len fázy alebo depka a za chvilku ma to prejde- však tým by som pokazil vzťah ktorým by mohol ešte pokračovať...
tak ked si to zoberieš takto .. prečo by si sa ty takto správal tak možno pochopíš čo má v hlave ona..... pretože všetci sme ludia aj ked každý je iný ale sme ludia a to máme spoločné takže ani nevieme ale nad veľa vecami (vecmi - neviem) rozmýšlame vpodstate ronako....
Hmmm ja veľmi dobre viem ako ti je.. ver mi ja som v tejto situáci (ale iba v podobnej - ja viem na čom som) už viac ako mesiac .... takže moja rada? čakať - čas je strašný týpek... ale základ v dobre fungujúcom vzťahu je podla mna vzájomné rešpektovanie a kedže máme dať hovoriť tak problémy riešiť tým že sa porozprávame a nie dusíme v sebe.. dokáž jej nejako že lu lúbiš a že ti môže veriť.. ale nie prázdnymi slovami .. skutkami kámo
Ona je celkovo taka zosmutnena. Napr... je velmi dobra ziacka, no a ked som sa jej pytal co a ako v skole, tak len povedala... dokaslala som fyziku, ale ved to je jedno... . Dlho do noci som nad tym vsetkym premyslal a nejako sa mi zda, ze asi chce, aby som vedel ze sa trapy, pretoze ked som jej vravel, ze sobotu bola docela vesela, tak odpovedou mi bolo len: "Bola by zo mna dobra herecka" ( Sobotu sme neboli len my 2 spolu, boli tam viacery ). Najhorsie je to, ze sa uvidime az piatok a ja dovtedy asi zosaliem...
heh ja som na tom podobne.. presne daco co si ty opisal.. proste s nikim sa nebavi, len by doma sedela, je dost chladna.. proste depka.. ale ma to zo skoly.. maturuje a tak.. povedala ze s tym nic nikto neurobi.. ze po maturach to bude zas normal.. ale matury su za dva mesiace takisto.. tiez same jednoky.. ale ket sa jej opytam co skole.. ta .. daco hrozne ze v skole to je nahorsie.. a ze ju uz nic netrapi a ze je najracej sama atd.. ze s tym sa musi sama vysporiadat
skenner napísal:heh ja som na tom podobne.. presne daco co si ty opisal.. proste s nikim sa nebavi, len by doma sedela, je dost chladna.. proste depka.. ale ma to zo skoly.. maturuje a tak.. povedala ze s tym nic nikto neurobi.. ze po maturach to bude zas normal.. ale matury su za dva mesiace takisto.. tiez same jednoky.. ale ket sa jej opytam co skole.. ta .. daco hrozne ze v skole to je nahorsie.. a ze ju uz nic netrapi a ze je najracej sama atd.. ze s tym sa musi sama vysporiadat
Lenze ona vyslovene problemy v skole nema, ved jej to ani neopravili, ani nic... skratka jej je vsetko jedno. A co sa tyka maturit, tak za 2 mesiace su ustne, ale pondelok sloh, streda anglictina a piatok matematika... Ved teraz sa na to "snazim" ucit, ale jedina vec, ktoru mam v hlave je to krasne, no nestastne dievca...
Postav sa k tomu nasledovne: Bud otvoreny rozhovor, kde Ti povie, co sa naozaj deje, alebo uvazuj nad rozchodom. Mozno sa nechce s Tebou rozist, ale ak Ti neveri tak, aby sa Ti otvorene zdoverila, tak Ti neveri podla mna dostatocne. Zazil som nieco podobne. 6,5 roka bola pohoda ani raz sme sa nepohadali a zrazu bum nechala ma, musel som sa vystahovat atd... komunikacia je zaklad vztahu, pretoze nememu decku ani vlastna mater nerozumie...
Playboy napísal:Postav sa k tomu nasledovne: Bud otvoreny rozhovor, kde Ti povie, co sa naozaj deje, alebo uvazuj nad rozchodom. Mozno sa nechce s Tebou rozist, ale ak Ti neveri tak, aby sa Ti otvorene zdoverila, tak Ti neveri podla mna dostatocne. Zazil som nieco podobne. 6,5 roka bola pohoda ani raz sme sa nepohadali a zrazu bum nechala ma, musel som sa vystahovat atd... komunikacia je zaklad vztahu, pretoze nememu decku ani vlastna mater nerozumie...
Njn, ved komunikacia je zaklad a vobec nemam pocit, ze by sme sa o hocicom nedokazali porozpravat ci poradit, len teraz nastala 1. krat takato situacia. No a kym ju budem mat nadovsetko rad, o rozchode nebudem uvazovat urcite...
Na to, co ju trapi som nakoniec aj tak neprisiel, ale aspon som prisiel na to, preco mi nic nechce povedat. Jednoducho nechce aby som rozmyslal nad jej problemom aj ja, hlavne cez tento tyzden pisomnych maturit... Ze ten tyzden to snad este vydrzim.
zuzkazuzka napísal:Čiže ste sa spolu rozprávali? Ako to prebiehalo? Čo ti presne povedala? A tie matury ma kto - ona či ty?
Stretli sme sa ako obycajne, opat nevyzerala moc stastne, ale ked sme si isli niekde sadnut s kamaratmi, tak sa nastastie aspon na chvilku odreagovala, no netrvalo to dlho a potom, ked uz som ju odprevadzal domov, tak som sa snazil zistit co sa deje. Aj sme sa trochu pohadali, dokonca povedala, ze ak s tym neprestanem, tak sa odo mna na kratky cas odluci, nech nemyslim na jej problemy... Ze nechce aby som sa trapil aj ja, ale o tom som uz pisal. No a tie maturity mam ja. Ved ako poniektori pisali, pravdepodobne to chce len cas a vsetko dobre dopadne
triple - pravda. Skorocel - ak Ti baba zacne tocit o odluceni = skor ci neskor to s Tebou ukonci bez ohladu aky nazor budes mat Ty... priprav sa na koniec, myslim to vazne... Zeny sa spravaju ako cez kopirak, presne to iste som zazil a urcite nie som sam... cim skor to skonci, tym lepsie pre Teba... urcite sa len trapis a dotycna nema tolko kuraze, aby Ti to povedala otvorene.
Playboy
plene stebou súhlasím... ked raz člevek pomyslí na rozchod tak skôr či neskôr to spraví a čím dlhšie sa to oddaluje tým je to ťahšie a ťahšie... a ked sa takto správa to niečo znamená..
ja som si asi pred mesiacom že sa moja holka (ktorú mylujem) správa nejak inak a viem že ma neľúbi aj mi to povedala tak nie konkrétne a ked som od nej chcel nech mi to povie do očí proste nič viac iba tri slová (nie neľúbim ťa) nedokázala to .... takže niekedy treba čítať medzi riadkami
Tak teraz ste ma vravdupovediac dost vystrasili. Ona ked spominala odlucenie, tak chvilkove, nech nemyslim na jej problemy cez maturity. Ja uz naozaj neviem, ci som naivny alebo co. Ak by myslela na rozchod, tak snad by ma len nenatahovala a nedavala falosne nadeje. Skratka svojim chovanim, sms-kami co mi poposielala vobec nemam pocit, ze by sa so mnou rozisla.
to je dobre ked nemáš ten pociť.... všetko je v pohode ale dávaj pozor aj na info medzi riadkami to dokáže strašne veľa povedať...
nechcem nasadzovať chorbáka do hlavy ale mysli nad tým čo ti hovorí a nieže jedným uchom dnu a druhým von.... a ak si nebudeš niečim istý čo tym myselela skús sa poradiť snami - radi dáme svoj názor
Skorocel napísal:Tak teraz ste ma vravdupovediac dost vystrasili. Ona ked spominala odlucenie, tak chvilkove, nech nemyslim na jej problemy cez maturity. Ja uz naozaj neviem, ci som naivny alebo co. Ak by myslela na rozchod, tak snad by ma len nenatahovala a nedavala falosne nadeje. Skratka svojim chovanim, sms-kami co mi poposielala vobec nemam pocit, ze by sa so mnou rozisla.
Ta ka ja to teraz úplne zabijem, ale nedá mi nereagovať
To, že ty máš ten pocit môže byť vyvolané tým, že to tak "chceš" cítiť. To, že by ťa nenaťahovala môže byť ako triple povedal iba nedostatok odvahy povedať to do očí /och ženy!/. No snáď sa ja mýlim a Ty máš pravdu
Ja to zabijem definitivne... Ja som s mojou chodil 6,5 roka, spali sme spolu 4 roky a byval som u nich 2 roky. Jedneho rana z nicoho nic Ona:"Chcem sa rozist" Ja:":shock: " Ona:Uz mam vybavene byvanie v BA Ja::shock: ... a to mi hovorila, ze ma miluje a den predtym sex... a pritom mesiac dopredu si za mojim chrbatom vybavovala ubytovanie...
PS:To co povie este nemusi byt pravda, chvilkove odlucenia neexistuju, bud miluje alebo nie, zide z oci zide z mysle, o lasku sa nezobre a nevstupis 2x do tej istej rieky...