Vznik života

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...

Ako podľa vás vznikol život

Všetko živé stvoril Boh
25
28%
Tak ako opisuje moderná veda
40
45%
Mimozemštania
11
13%
Iná možnosť....
12
14%

Celkom hlasov: 88

JaJeNiektoIny
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa JaJeNiektoIny »

uplink napísal:Existencia bez viacerych moznosti jej zakoncenia, alebo pripadneho pokracovania nema zmysel, uz len to je jeden z dovodov existencie Boha, ale to je asi na dlhsie a inu temu? :)
Uplink, existue podla teba osud? Ako tu uz niekto napisal - ked je Boh vsevediaci, tak potom aj vie, ako sa rozhodneme, takze pozna aj buducnost, takze... Ma to zmysel?
Ale aj tak.. myslim si, ze je to otazka viery - verim, ze Boh existuje a verim, ze ma zivot zmysel...

btw Hravas uplink? Podla mna je to super hra :) Presiel som to uz milion krat, mam aj do toho aj mod Onlink. :smt023 uplink rulez
P3Bo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa P3Bo »

Uplink stale viac pozorujem ze ty si vlastne pravoverny veriaci :) Clovek je viac nez len hmota ...a prave to robi cloveka clovekom... a inac diskutujte tu o com chcete na moju prvu otazku jednoznacna odpoved zatial neexistuje takze je jedno akym smerom sa ubera tato diskusia ;)
pinacolada
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pinacolada »

JaJeNiektoIny napísal:Uplink, existue podla teba osud? Ako tu uz niekto napisal - ked je Boh vsevediaci, tak potom aj vie, ako sa rozhodneme, takze pozna aj buducnost, takze... Ma to zmysel?
Ale aj tak.. myslim si, ze je to otazka viery - verim, ze Boh existuje a verim, ze ma zivot zmysel...

btw Hravas uplink? Podla mna je to super hra :) Presiel som to uz milion krat, mam aj do toho aj mod Onlink. :smt023 uplink rulez
no sakde beries istotu ze boh je osoba?
..este raz vravim.netreba brat bibliu doslova
P3Bo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

pinacolada napísal:no sakde beries istotu ze boh je osoba?
..este raz vravim.netreba brat bibliu doslova
Tak tak si predstav ze biblia sa opisuje tisice rokov a nie je mozne aby ju opisali uplne spravne uz len pri prekladoch museli nastat problemy.. a jednoducho to kazdy napisal tak aby mu to vyhovovalo a to co mame dneska je uz iba riadna skomolenina. Podla mna je problem v tom ze zakladnu myslienku nikto nepochopil v tej dobe (predpokladajme ze ju diktoval priamo Boh) a tak si tam kazdy dopisal tak ako to v svojom obmedzenom chapani pochopil.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

JaJeNiektoIny napísal:Uplink, existue podla teba osud? Ako tu uz niekto napisal - ked je Boh vsevediaci, tak potom aj vie, ako sa rozhodneme, takze pozna aj buducnost, takze... Ma to zmysel?

osud je predpisana cesta zivota, takze zivot bez zmyslu, si len babka, cize nie neverim. Verim v jedno, ze clovek je jediny, kto dokaze odsudit sam seba a zahubit sa a Boh je jediny, ktory dokaze cloveka oslobodit, od tychto ludskych sklonov :).
P3Bo napísal:Tak tak si predstav ze biblia sa opisuje tisice rokov a nie je mozne aby ju opisali uplne spravne uz len pri prekladoch museli nastat problemy.. a jednoducho to kazdy napisal tak aby mu to vyhovovalo a to co mame dneska je uz iba riadna skomolenina. Podla mna je problem v tom ze zakladnu myslienku nikto nepochopil v tej dobe (predpokladajme ze ju diktoval priamo Boh) a tak si tam kazdy dopisal tak ako to v svojom obmedzenom chapani pochopil.
Biblia je inspirovana [vdychnuta] ludom do srdc a Ti ju davaju na papier. Biblia je zaroven reflexiou jednotlivych autorov, tzn. ze Biblia obsahuje zvest Slova Bozieho, pre mnohych povedzme "zakodovanu". [napr. pre tych, co sa nevedia odhodlat pre skok viery...]
JaJeNiektoIny
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa JaJeNiektoIny »

P3Bo napísal:Podla mna je problem v tom ze zakladnu myslienku nikto nepochopil v tej dobe (predpokladajme ze ju diktoval priamo Boh) a tak si tam kazdy dopisal tak ako to v svojom obmedzenom chapani pochopil.
A co hovoris na Jezisa? On to tiez pochopil zle? Inak, cital ci niekedy Bibliu? Viac ako len zopar versov?
A nemyslim si, ze Biblia bola zle prepisana, pretoze na pisani spolupracoval aj neomylny autor - Duch sväty.
P3Bo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

JaJeNiektoIny napísal:A co hovoris na Jezisa? On to tiez pochopil zle? Inak, cital ci niekedy Bibliu? Viac ako len zopar versov?
A nemyslim si, ze Biblia bola zle prepisana, pretoze na pisani spolupracoval aj neomylny autor - Duch sväty.
Ano precital som ju nie celu to sa priznavam ale znacne casti ktore ma zaujali. A vypocutu ju mam fakticky celu chodim do kostola atd atd. takze mam zdroje.Ucil si sa dejepis ? Nic v zlom ale su zmienky o tom ze panovnici aj cirkevny hodnostary prepisovali texty biblie tak aby zvysili svoje pravomoci a nestalo sa to jeden krat. Takze neviem si skor predstavit zeby biblia bola za celu tu dobu prepisana od slova do slove ked uz nic viac tak treba pocitat s ludkym faktorom. A duch svaty ? K tomu sa radsej nevyjadrujem lebo by to zle dopadlo....to co mas napisane v biblie niesu jedine evanjelia ktore vznikli...tak by som povedal ze si "duch svaty" vybral iba tie ktore sa mu hodili.
SRneC
Addict
Addict

Príspevok od používateľa SRneC »

P3Bo napísal:Ano precital som ju nie celu to sa priznavam ale znacne casti ktore ma zaujali. A vypocutu ju mam fakticky celu chodim do kostola atd atd. takze mam zdroje.Ucil si sa dejepis ? Nic v zlom ale su zmienky o tom ze panovnici aj cirkevny hodnostary prepisovali texty biblie tak aby zvysili svoje pravomoci a nestalo sa to jeden krat. Takze neviem si skor predstavit zeby biblia bola za celu tu dobu prepisana od slova do slove ked uz nic viac tak treba pocitat s ludkym faktorom. A duch svaty ? K tomu sa radsej nevyjadrujem lebo by to zle dopadlo....to co mas napisane v biblie niesu jedine evanjelia ktore vznikli...tak by som povedal ze si "duch svaty" vybral iba tie ktore sa mu hodili.
no s tymi vyhodenymi knihami mas pravdu ...napr. evanielium podla filipa a ine...
nejako mi to nevadi pretoze ich podla mna pisali extremisti tej doby(nieco ako safan) nevidim problem ked nieco co protirecilo vsetkemu ostatnemu v biblii odtial vyhodili (konstantin a ini) a to ze bibliu v stredoveku daki mnisi prepisovali neznamena ze si vymyslali ... :)
jamess
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jamess »

mate aj ine dokazy nez citacie z biblie(porp. koranu a inych svatych knih ak ine nabozenstvo)?
P3Bo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

jamess: ake dokazy mas na mysli ?
jamess
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

P3Bo napísal:jamess: ake dokazy mas na mysli ?
no v bilbli sa pise trebars o potope sveta tak, ale teraz ohladom toho ze na pociatku bol boha ze stvoril cloveka atd. niekto tu vravel ze tomu tak veri. ako v poriadku nech tomu veri, nazor mu neberiem, ale tak ked niekto argumentuje ohladom viery tak sa odvola bud na boha alebo bibliu, proste ale ze ci su aj ine zdorje na ktore sa da odvolat?
P3Bo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Musis to brat takto kazdy veri ze na pociatku bolo nieco len sa rozchadzaju v tom ze kto to nieco strvoril. Kazda teoria ma svoje pre a proti takze ak by si hladal nejaky uplne jasny dokaz v modernej vede urcite najdes vela veci ktore by ta zaujali avsak bude to mat aj vela hluchych miest.. no a v dnesnej dobe ked je viac otazok ako odpovedi vyhrava teoria ktora ma hluchych miest najmenej avsak netvrdim ze je prave ta najspravnejsia.
jamess
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

P3Bo napísal:Musis to brat takto kazdy veri ze na pociatku bolo nieco len sa rozchadzaju v tom ze kto to nieco strvoril. Kazda teoria ma svoje pre a proti takze ak by si hladal nejaky uplne jasny dokaz v modernej vede urcite najdes vela veci ktore by ta zaujali avsak bude to mat aj vela hluchych miest.. no a v dnesnej dobe ked je viac otazok ako odpovedi vyhrava teoria ktora ma hluchych miest najmenej avsak netvrdim ze je prave ta najspravnejsia.
bud trosku konkretnejsi ak mozes :) napriklad na takej evolucii hluche miesta nevidim. taktiez ani hluche miesta v tom ako z kopy enrgie vznikol cely vesmir. ani v tom ze z vesmirneho prachu sa sformoval svet a na nom vznikol zivot na uhlikovej baze :)
P3Bo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Problem vedy je ten ze je este prilis mlada a vyvyja sa ..tym chcem povedat ze co tvrdi podla nej plati dnes nemusi uz platit zajtra zatial co nabozenstva v tom maju jasno. No napriklad hluchy bod evolucie je prapredok cloveka, dalej samotny vznik zivota je zahadou a to ze preskakujes pri citani vety "domnievame sa " neznamenaju ze tam nie su ;) velky tresk a podobne veci neboli objasnene vsetko su len dohady :)
jamess
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

P3Bo napísal:Problem vedy je ten ze je este prilis mlada a vyvyja sa ..tym chcem povedat ze co tvrdi podla nej plati dnes nemusi uz platit zajtra zatial co nabozenstva v tom maju jasno. No napriklad hluchy bod evolucie je prapredok cloveka, dalej samotny vznik zivota je zahadou a to ze preskakujes pri citani vety "domnievame sa " neznamenaju ze tam nie su ;) velky tresk a podobne veci neboli objasnene vsetko su len dohady :)
tak isto su aj len veci o bohovi len teorie, v praxi neoveritelne. Velky tresk je inak najpravdepodobnejsia teoria o vzniku vesmiru lebo dokazy o nom su este dneska viditelne a zmeratelne. Co bolo predtym, nie je dokazatelne(pokial nedojdes na to ako ist rychlejsie nez svetlo smerom naspat :) bohuzial pri teoriach to ostane este na hodne dlhu dobu.

ale k evolucii, bud prosimt a konkretnejsi, nie som si urcite isty na co narazas :?

a co sa tyka vedy, relativne je mlada,ale nabozenstva sa pocas historie vzdy prisposobovali, takze ze v tmo maju jasno nemozes povedat(zem vznikla v roku 4004 pred kristom a la genesis, to mi moc jasne nepripada, ale dneska uz je objasnene ze to tak nebolo) takze hluche miesta su aj tam ;) a myslim ze na tom sa zhodnut mozeme, ze jak vo vede tak v nabozenstve su hluche miesta :)
P3Bo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Hmm prepac ale sam nemam tolko informacii aby som konkretnejsi mohol byt pretoze ak by som zacal tak sa bojim toho ze tresnem somarinu a ty ma nacapas na hruskach :) takze sa ti v tomto ohlade vzdavam ....ale mozem sa ta spytat ako zastancu modernej vedy...veris v UFO a nadprirodzene javy ? :) to napriklad moderna veda nedokaze pochopit.... a pritom je taka flexibilna ze vstrebava vsetko nove...avsak toto nie.... :?
jamess
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

P3Bo napísal:Hmm prepac ale sam nemam tolko informacii aby som konkretnejsi mohol byt pretoze ak by som zacal tak sa bojim toho ze tresnem somarinu a ty ma nacapas na hruskach :) takze sa ti v tomto ohlade vzdavam ....ale mozem sa ta spytat ako zastancu modernej vedy...veris v UFO a nadprirodzene javy ? :) to napriklad moderna veda nedokaze pochopit.... a pritom je taka flexibilna ze vstrebava vsetko nove...avsak toto nie.... :?
heh to nevadi ze nemas informacie, hlavne ich treba hladat :)

UFO - ak tym mas na mysli lode kruhoveho tvaru ktore sa len tak vzansaju, to mi pripada ako pozemske sradnicky ako nachytat inych
ak tym myslis ze je pravedpodobnost ze sa mimozemska civilizacia dostala do kontaktu z nasou ale kontak je jendostranny(tj ze sme ako laboartorne mysky ktore oni s radostou pozeraju) tak to uz je o inom, tuto moznost nevylucujem. Kedze my pozemstania nemusime byt najinteligentnejsymi bytostami(kto vrazdi druhych zo ziarlivosti?...)
nadprirodzene javy-definuj ake mas konkretne na mysli, teleportaciu? duchov? zlenkavych alienov? :)

tvoj postoj je k tomu aky inak? :)
P3Bo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

No myslel som tym mimozemsku civilizaciu a ci nas prisli niekedy navstivit.. a paranormalne javy som myslel duchov ,nadprirodzene schopnosti , telepatia a ine vlastnosti ludi ktore sa nedaju objasnit ( pisal som to do temy paranormálne javy ) ja osobne verim vo vsetko spomenute ....(v Boha , dusu , peklo nebo, nadprirodzene javy a mimozemstanov ) ...nevidim dvovod preco nie nikto nedokazal ze existuju ..to je sice argument ale zase nikto nedokazal ze neexistuju takze by sa dalo povedat ze je to 50 na 50 a ked k tomu pripocitame velkost naseho vesmiru (taktiez sa nevie povedat ci je nekonecny) tak myslim ze vo vyhode su ty ktory v ufonov veria :)
Jimbo
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Jimbo »

P3Bo napísal:zober si kapacitu naseho mozgu a percento ake z toho vyuzivame ...(neviem presne cisla preto som nechcel tresnut ) ..pokial viem tak v prirode sa nic nevyvinie len tak ...ako mi teda vysvetlis ze mame len tak pre srandu mozog ovela vacsi nez fakticky potrebujeme ? :)
skryty potencial :wink: podla mna tomu nebudete niektori moc verit ale vraj sa da dosiahnut stav, ked clovek vyuziva ovela viac % kapacity mozgu - proste citis sa ako keby si mal uplne jasnu mysel, velmi tazko popisatelne - aspon tak to tvrdili ti co to zazili...ako sa to da vedecky vysvetlit? :)

P3bo: -mas pravdu, na tuto otazku jednoznacna odpoved neexistuje, co platilo vcera, nemusi platit zajtra...stale su nejake nove "teorie"...
-podla mna tiez cloveka netvori len hmota, dokonca vedci (!) dokazali ze po smrti je clovek lahsi o 21 gramov...preco?

k tym nadprirodzenym javom - pre stare narody boli naprirodzene javy blesky, burky...to co nedokazali logicky pochopit...pre nas je to co nedokazeme pochopit tiez nadprirodzene, mame pred tym respekt...to vobec nemusi znamenat ze to neexistuje

a k teme: ja na vznik zivota nemam jednoznacny nazor, okolo toho vsetkeho je strasne vela zahad a nejasnosti, veci co si odporuju...co je vlastne pravda to tazko povedat...niekto si povie ze pred nami nebol nikto tak vyspely ako my...preco by nemohol byt? to je ako pozerat sa na mravenisko ako jeho obyvatel a ako clovek...vsetko zavisi od uhla pohladu a ako to pochopime...co je moderna veda? vysvetlenie aky skutocne je svet? sposob ako chapeme veci a ako si ich logicky vysvetlujeme? mozno...ja by som povedal ze skor to druhe
o tomto vsetkom by sa dalo filozofovat donekonecna...btw. co je potom vlastne do nekonecna?..ved vsetko ma vraj koniec..alebo nie? :wink:
jamess
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

P3Bo napísal:No myslel som tym mimozemsku civilizaciu a ci nas prisli niekedy navstivit.. a paranormalne javy som myslel duchov ,nadprirodzene schopnosti , telepatia a ine vlastnosti ludi ktore sa nedaju objasnit ( pisal som to do temy paranormálne javy ) ja osobne verim vo vsetko spomenute ....(v Boha , dusu , peklo nebo, nadprirodzene javy a mimozemstanov ) ...nevidim dvovod preco nie nikto nedokazal ze existuju ..to je sice argument ale zase nikto nedokazal ze neexistuju takze by sa dalo povedat ze je to 50 na 50 a ked k tomu pripocitame velkost naseho vesmiru (taktiez sa nevie povedat ci je nekonecny) tak myslim ze vo vyhode su ty ktory v ufonov veria :)
aha, okej, takto to poviem, ano, nevylucujem to, nakoniec, egyptania zobrazovali ludi s hlavami zvierat(aj ked v skutocnosti to nemuseli byt zvierata, ale najlahsie sa im to s tym asociovalo)
telepatia, pri tom trocha balanucjem, verima zarovene neverim. Teleportacia, podla mna uplne bezny jav, na ktory ludia maju POTENCIAL(staci vyuzit 4 priestorovu dimenziu)
:)
Napísať odpoveď