Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera
Zverstvá dvadsiateho storočia:
Katolícke vyhladzovacie tábory
V druhej svetovej vojne v r.1942-1943 bolo v Chorvátsku veľa vyhladzovacích táborov, ktoré riadili katolícki Ustašáci pod diktatúrou Ante Paveliča, praktizujúceho katolíka a pravidelného návštevníka vtedajšieho pápeža. Boli dokonca zriadené aj koncentračné tábory pre deti! Najneznámejší z týchto táboroch bol v Jasenovaci , na čele ktorého stál františkánsky farár . Pravoslávni Srbi (a podstatná časť Židov) tu boli vyvražďovaní. Svoje obete upaľovali v peciach ako nacisti, na rozdiel od týchto však hádzali do ohňa obete za živa (Nacisti ich najprv usmrcovali v plynových komorách). Inokedy Ustašáci obete zapichávali ako prasiatka, alebo zastrelili. Počet obetí: 300 000 až 600 000 (v pomerne maličkej krajine). Mnohí zo zabijakov boli františkáni. Tieto zverstvá boli také, že prizerajúci sa nacistickí príslušníci SS zo „Sicherheitsdienstu“ sa sťažovali Hitlerovi (pravda, márne) Pápež o tom vedel, ale neurobil nič, aby tomu zabránil.
Katolícke vyhladzovacie tábory
V druhej svetovej vojne v r.1942-1943 bolo v Chorvátsku veľa vyhladzovacích táborov, ktoré riadili katolícki Ustašáci pod diktatúrou Ante Paveliča, praktizujúceho katolíka a pravidelného návštevníka vtedajšieho pápeža. Boli dokonca zriadené aj koncentračné tábory pre deti! Najneznámejší z týchto táboroch bol v Jasenovaci , na čele ktorého stál františkánsky farár . Pravoslávni Srbi (a podstatná časť Židov) tu boli vyvražďovaní. Svoje obete upaľovali v peciach ako nacisti, na rozdiel od týchto však hádzali do ohňa obete za živa (Nacisti ich najprv usmrcovali v plynových komorách). Inokedy Ustašáci obete zapichávali ako prasiatka, alebo zastrelili. Počet obetí: 300 000 až 600 000 (v pomerne maličkej krajine). Mnohí zo zabijakov boli františkáni. Tieto zverstvá boli také, že prizerajúci sa nacistickí príslušníci SS zo „Sicherheitsdienstu“ sa sťažovali Hitlerovi (pravda, márne) Pápež o tom vedel, ale neurobil nič, aby tomu zabránil.
no a co??? co ma stymto boh?? myslis ze to robili v mene boha?? ako mozes napisat ze ten vodca bool "praktizujuci" krestan?? co ma toto s praktikami katolicizmu??? kua pises sem len aby si pisal .. by ma zaujimalo ci je to vobec pravda pochybujem ze taketo veci niekto zdokumentovaval ..safan napísal:Zverstvá dvadsiateho storočia:
p3bo: hovor ze "cast cirkvi" lebo aj ja a aj kazdy veriaci tvori cirkev a ja s tymi zverstvami nemam nic
-
P3Bo
Guru wannabe
- Kontaktovať používateľa:
Prave o to ide co tu vsetci pisete ...ze boh a cirkev nemaju nic spolocne ...cirkev vyuziva boha na vlastne ucely.dawo napísal:no a co??? co ma stymto boh?? myslis ze to robili v mene boha?? ako mozes napisat ze ten vodca bool "praktizujuci" krestan?? co ma toto s praktikami katolicizmu??? kua pises sem len aby si pisal .. by ma zaujimalo ci je to vobec pravda pochybujem ze taketo veci niekto zdokumentovaval ..
-
pinacolada
Guru wannabe
ano.zastavali si to tym ze to robia v mene boha.tak ako kriziacke vypravy a vyhladzovanie povodnych obyvatelov ameriky.a zdokumentovali to nacisti.si predstavdawo napísal:no a co??? co ma stymto boh?? myslis ze to robili v mene boha?? ako mozes napisat ze ten vodca bool "praktizujuci" krestan?? co ma toto s praktikami katolicizmu??? kua pises sem len aby si pisal .. by ma zaujimalo ci je to vobec pravda pochybujem ze taketo veci niekto zdokumentovaval ..
p3bo: hovor ze "cast cirkvi" lebo aj ja a aj kazdy veriaci tvori cirkev a ja s tymi zverstvami nemam nic
-
peterkozel
Medium Professional
http://www.prop.sk/falosne_myty.htmlsafan napísal:ano.zastavali si to tym ze to robia v mene boha.tak ako kriziacke vypravy a vyhladzovanie povodnych obyvatelov ameriky.a zdokumentovali to nacisti.si predstav
citaj vseved
-
miki690
Medium Professional
Hmm ... Uz ale niesme v stredoveku ... toto nieje cas kriziackych vyprav ani predavania odpustkovP3Bo napísal:Prave o to ide co tu vsetci pisete ...ze boh a cirkev nemaju nic spolocne ...cirkev vyuziva boha na vlastne ucely.
Tak ale co s tym ma Boh ? Boh za to nemoze ! za to mozu ludia ! Ano a je to chyba vtedajsej cirkvi, ze tomu nedokazala zabranit, cirkev je institucia cirkev robi chyby ako institucia kazda ina, lebo cirkev je institucia tvorena LUDMI a nie Bohom ...safan napísal:tak naco tam liezli ti kriziaci?
1-Preco pisete,ze boh a cirkev maju malo spolocne-hlavne vy,co tu pisete a ste veriaci?Pre vas by mal mat velmi vela spolocneho.V kazdom pripade ich nerozdelite-od nepamäti totiz kracaju spolocne nasou historiou...
2-Ak sa pachalo v minulosti zlo,tak to bolo stale v mena BOHA-preco sa vyhovarate na cirkev?.Kazdy veriaci v boha,sa snazi konat skutky,ktore su s dannym bohom v sulade.Ibaze bohov je strasne vela,hoci kazdy tvrdi,ze je iba jeden-ten jeho.Viera v boha dokaze naviest cloveka na rozne veci-urcite aj na dobre,ale aj na zle...No a pokial sa jedna o tie dobre,vy(vacsina veriacich) poviete-vidite vsetci,co dokazal boh s tym clovekom?..
Ale pokial sa jedna o veci zle?-to zato nemoze boh-to cirkev,ludia...
A zabudate na to,ze v oboch pripadoch hra rovnako klucovu rolu,prave boh...
3-Takto by som si mohol vymienat nazory aj s nejakym fanatickym moslimom,ktory vedie dzihad a verte,ze jeho boh by bol jediny a spravny a dotycny veriaci by tu mal milion prispevkov na obhajobu boha,ako poniektory z vas.Nic v zlom
2-Ak sa pachalo v minulosti zlo,tak to bolo stale v mena BOHA-preco sa vyhovarate na cirkev?.Kazdy veriaci v boha,sa snazi konat skutky,ktore su s dannym bohom v sulade.Ibaze bohov je strasne vela,hoci kazdy tvrdi,ze je iba jeden-ten jeho.Viera v boha dokaze naviest cloveka na rozne veci-urcite aj na dobre,ale aj na zle...No a pokial sa jedna o tie dobre,vy(vacsina veriacich) poviete-vidite vsetci,co dokazal boh s tym clovekom?..
3-Takto by som si mohol vymienat nazory aj s nejakym fanatickym moslimom,ktory vedie dzihad a verte,ze jeho boh by bol jediny a spravny a dotycny veriaci by tu mal milion prispevkov na obhajobu boha,ako poniektory z vas.Nic v zlom
-
miki690
Medium Professional
Pekne povedanedudo02 napísal:1-Preco pisete,ze boh a cirkev maju malo spolocne-hlavne vy,co tu pisete a ste veriaci?Pre vas by mal mat velmi vela spolocneho.V kazdom pripade ich nerozdelite-od nepamäti totiz kracaju spolocne nasou historiou...
2-Ak sa pachalo v minulosti zlo,tak to bolo stale v mena BOHA-preco sa vyhovarate na cirkev?.Kazdy veriaci v boha,sa snazi konat skutky,ktore su s dannym bohom v sulade.Ibaze bohov je strasne vela,hoci kazdy tvrdi,ze je iba jeden-ten jeho.Viera v boha dokaze naviest cloveka na rozne veci-urcite aj na dobre,ale aj na zle...No a pokial sa jedna o tie dobre,vy(vacsina veriacich) poviete-vidite vsetci,co dokazal boh s tym clovekom?..Ale pokial sa jedna o veci zle?-to zato nemoze boh-to cirkev,ludia...
A zabudate na to,ze v oboch pripadoch hra rovnako klucovu rolu,prave boh...
![]()
vtedajsia cirkev je ina ako terajsia?to by som nepovedal.miki690 napísal:Tak ale co s tym ma Boh ? Boh za to nemoze ! za to mozu ludia ! Ano a je to chyba vtedajsej cirkvi, ze tomu nedokazala zabranit, cirkev je institucia cirkev robi chyby ako institucia kazda ina, lebo cirkev je institucia tvorena LUDMI a nie Bohom ...
-
P3Bo
Guru wannabe
Cital som to 3x a stale nechapem Boh je clovek...Boh zil ...Boh zomrel ...a Boh po svojej smrti uz neexistuje ?lolop napísal:myslim si ze boh a jezis existovali ale myslim si aj to ze to boli normalny ludia ktory zomrečli tak ako aj kazdy iny clovek ... nemyslim si ze teraz ziju nekde v "nebi" a "vladnu" tam...
myslel som to tak ze boh zil ,a potom zomrel normalne ako kazdy iny clovek nemyslim si ze teraz zije....zomrelP3Bo napísal:Cital som to 3x a stale nechapem Boh je clovek...Boh zil ...Boh zomrel ...a Boh po svojej smrti uz neexistuje ?Sorry ak som to nepochopil spravne ale mi to pripada na hlavu napisane .
Boh nebol človek, nikdy nežil... je tu odjakživa... samotná biblia podáva obraz o tom, že boh tu bol už pred stvorením... a nemyslím si, že nejaký človek by žil v prázdnote... to môže len nadprirodzená bytosť... nie žiadna hmotná, ale duchovná - Boh...lolop napísal:myslel som to tak ze boh zil ,a potom zomrel normalne ako kazdy iny clovek nemyslim si ze teraz zije....zomrel