Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

Ste veriaci?

ano
569
52%
nie
531
48%

Celkom hlasov: 1100

safan
Star
Star
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa safan »

Zverstvá dvadsiateho storočia:

Katolícke vyhladzovacie tábory

V druhej svetovej vojne v r.1942-1943 bolo v Chorvátsku veľa vyhladzovacích táborov, ktoré riadili katolícki Ustašáci pod diktatúrou Ante Paveliča, praktizujúceho katolíka a pravidelného návštevníka vtedajšieho pápeža. Boli dokonca zriadené aj koncentračné tábory pre deti! Najneznámejší z týchto táboroch bol v Jasenovaci , na čele ktorého stál františkánsky farár . Pravoslávni Srbi (a podstatná časť Židov) tu boli vyvražďovaní. Svoje obete upaľovali v peciach ako nacisti, na rozdiel od týchto však hádzali do ohňa obete za živa (Nacisti ich najprv usmrcovali v plynových komorách). Inokedy Ustašáci obete zapichávali ako prasiatka, alebo zastrelili. Počet obetí: 300 000 až 600 000 (v pomerne maličkej krajine). Mnohí zo zabijakov boli františkáni. Tieto zverstvá boli také, že prizerajúci sa nacistickí príslušníci SS zo „Sicherheitsdienstu“ sa sťažovali Hitlerovi (pravda, márne) Pápež o tom vedel, ale neurobil nič, aby tomu zabránil.
SRneC
Addict
Addict

Príspevok od používateľa SRneC »

safan napísal:Zverstvá dvadsiateho storočia:
no a co??? co ma stymto boh?? myslis ze to robili v mene boha?? ako mozes napisat ze ten vodca bool "praktizujuci" krestan?? co ma toto s praktikami katolicizmu??? kua pises sem len aby si pisal .. by ma zaujimalo ci je to vobec pravda pochybujem ze taketo veci niekto zdokumentovaval .. :roll:

p3bo: hovor ze "cast cirkvi" lebo aj ja a aj kazdy veriaci tvori cirkev a ja s tymi zverstvami nemam nic :wink:
P3Bo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa P3Bo »

dawo napísal:no a co??? co ma stymto boh?? myslis ze to robili v mene boha?? ako mozes napisat ze ten vodca bool "praktizujuci" krestan?? co ma toto s praktikami katolicizmu??? kua pises sem len aby si pisal .. by ma zaujimalo ci je to vobec pravda pochybujem ze taketo veci niekto zdokumentovaval .. :roll:
Prave o to ide co tu vsetci pisete ...ze boh a cirkev nemaju nic spolocne ...cirkev vyuziva boha na vlastne ucely.
pinacolada
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pinacolada »

Mr.Henky napísal:Tak. Si zober, že koľko ľudí v súčastnosti (a aj v minulosti) pácha svinstvá v mene Boha.
si chcel povedat v mene cirkvi.
safan
Star
Star

dawo napísal:no a co??? co ma stymto boh?? myslis ze to robili v mene boha?? ako mozes napisat ze ten vodca bool "praktizujuci" krestan?? co ma toto s praktikami katolicizmu??? kua pises sem len aby si pisal .. by ma zaujimalo ci je to vobec pravda pochybujem ze taketo veci niekto zdokumentovaval .. :roll:

p3bo: hovor ze "cast cirkvi" lebo aj ja a aj kazdy veriaci tvori cirkev a ja s tymi zverstvami nemam nic :wink:
ano.zastavali si to tym ze to robia v mene boha.tak ako kriziacke vypravy a vyhladzovanie povodnych obyvatelov ameriky.a zdokumentovali to nacisti.si predstav
peterkozel
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa peterkozel »

safan napísal:ano.zastavali si to tym ze to robia v mene boha.tak ako kriziacke vypravy a vyhladzovanie povodnych obyvatelov ameriky.a zdokumentovali to nacisti.si predstav
http://www.prop.sk/falosne_myty.html
citaj vseved
safan
Star
Star

tak naco tam liezli ti kriziaci?
miki690
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa miki690 »

P3Bo napísal:Prave o to ide co tu vsetci pisete ...ze boh a cirkev nemaju nic spolocne ...cirkev vyuziva boha na vlastne ucely.
Hmm ... Uz ale niesme v stredoveku ... toto nieje cas kriziackych vyprav ani predavania odpustkov :? Tak ako sa zmenila doba tak sa zmenila aj cirkev. Bez cirkvi by sme asi tazko vedeli o Bohu nemyslis ?
safan napísal:tak naco tam liezli ti kriziaci?
Tak ale co s tym ma Boh ? Boh za to nemoze ! za to mozu ludia ! Ano a je to chyba vtedajsej cirkvi, ze tomu nedokazala zabranit, cirkev je institucia cirkev robi chyby ako institucia kazda ina, lebo cirkev je institucia tvorena LUDMI a nie Bohom ...
dudo02
King
King

Príspevok od používateľa dudo02 »

1-Preco pisete,ze boh a cirkev maju malo spolocne-hlavne vy,co tu pisete a ste veriaci?Pre vas by mal mat velmi vela spolocneho.V kazdom pripade ich nerozdelite-od nepamäti totiz kracaju spolocne nasou historiou...
2-Ak sa pachalo v minulosti zlo,tak to bolo stale v mena BOHA-preco sa vyhovarate na cirkev?.Kazdy veriaci v boha,sa snazi konat skutky,ktore su s dannym bohom v sulade.Ibaze bohov je strasne vela,hoci kazdy tvrdi,ze je iba jeden-ten jeho.Viera v boha dokaze naviest cloveka na rozne veci-urcite aj na dobre,ale aj na zle...No a pokial sa jedna o tie dobre,vy(vacsina veriacich) poviete-vidite vsetci,co dokazal boh s tym clovekom?.. 8) Ale pokial sa jedna o veci zle?-to zato nemoze boh-to cirkev,ludia... :nono: A zabudate na to,ze v oboch pripadoch hra rovnako klucovu rolu,prave boh...
:?
3-Takto by som si mohol vymienat nazory aj s nejakym fanatickym moslimom,ktory vedie dzihad a verte,ze jeho boh by bol jediny a spravny a dotycny veriaci by tu mal milion prispevkov na obhajobu boha,ako poniektory z vas.Nic v zlom :)
miki690
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa miki690 »

dudo02 napísal:1-Preco pisete,ze boh a cirkev maju malo spolocne-hlavne vy,co tu pisete a ste veriaci?Pre vas by mal mat velmi vela spolocneho.V kazdom pripade ich nerozdelite-od nepamäti totiz kracaju spolocne nasou historiou...
2-Ak sa pachalo v minulosti zlo,tak to bolo stale v mena BOHA-preco sa vyhovarate na cirkev?.Kazdy veriaci v boha,sa snazi konat skutky,ktore su s dannym bohom v sulade.Ibaze bohov je strasne vela,hoci kazdy tvrdi,ze je iba jeden-ten jeho.Viera v boha dokaze naviest cloveka na rozne veci-urcite aj na dobre,ale aj na zle...No a pokial sa jedna o tie dobre,vy(vacsina veriacich) poviete-vidite vsetci,co dokazal boh s tym clovekom?.. 8) Ale pokial sa jedna o veci zle?-to zato nemoze boh-to cirkev,ludia... :nono: A zabudate na to,ze v oboch pripadoch hra rovnako klucovu rolu,prave boh...
:?
Pekne povedane ;) Len mam pocit ze to bola aj reakcia na mna, lebo je mozne ze to co som napisal vyznelo inac ako som myslel ... Podla mna sa neda verit v Boha bez prtomnosti cirkvi ... Ide o to, ze niektori ludia tu pripisuju chyby ludi Bohu. Ale napisal som, ze cirkev je institucia ludska a je ludskou prirodzenostou chyby robit, takze aj cirkev moze mat chyby. No stale sluzi ako prostriedok komunikacie s Bohom. Btw podla mna neexistuje vela Bohov ... Boh je len jeden a rozne nabozenstva sa odlisuju iba sposobom, akym ho vyznavaju. Rozne nabozenstva mu pripisuju rozne mena a rozne vlastnosti, ale stale to je ten isty a jediny Boh, ktory je dobro samo o sebe.
safan
Star
Star

miki690 napísal:Tak ale co s tym ma Boh ? Boh za to nemoze ! za to mozu ludia ! Ano a je to chyba vtedajsej cirkvi, ze tomu nedokazala zabranit, cirkev je institucia cirkev robi chyby ako institucia kazda ina, lebo cirkev je institucia tvorena LUDMI a nie Bohom ...
vtedajsia cirkev je ina ako terajsia?to by som nepovedal.
lolop
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa lolop »

myslim si ze boh a jezis existovali ale myslim si aj to ze to boli normalny ludia ktory zomreli tak ako aj kazdy iny clovek ... nemyslim si ze teraz ziju nekde v "nebi" a "vladnu" tam...
P3Bo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

lolop napísal:myslim si ze boh a jezis existovali ale myslim si aj to ze to boli normalny ludia ktory zomrečli tak ako aj kazdy iny clovek ... nemyslim si ze teraz ziju nekde v "nebi" a "vladnu" tam...
Cital som to 3x a stale nechapem Boh je clovek...Boh zil ...Boh zomrel ...a Boh po svojej smrti uz neexistuje ? :lol: Sorry ak som to nepochopil spravne ale mi to pripada na hlavu napisane .
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jin »

lolop napísal:myslim si ze boh a jezis existovali ale myslim si aj to ze to boli normalny ludia ktory zomrečli tak ako aj kazdy iny clovek ... nemyslim si ze teraz ziju nekde v "nebi" a "vladnu" tam...
Sodoma-Gomora :o...vyjadri sa.
P3Bo: Tiež som to tak pochopil.
lolop
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa lolop »

P3Bo napísal:Cital som to 3x a stale nechapem Boh je clovek...Boh zil ...Boh zomrel ...a Boh po svojej smrti uz neexistuje ? :lol: Sorry ak som to nepochopil spravne ale mi to pripada na hlavu napisane .
myslel som to tak ze boh zil ,a potom zomrel normalne ako kazdy iny clovek nemyslim si ze teraz zije....zomrel
bax
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bax »

lolop napísal:myslel som to tak ze boh zil ,a potom zomrel normalne ako kazdy iny clovek nemyslim si ze teraz zije....zomrel
Boh nebol človek, nikdy nežil... je tu odjakživa... samotná biblia podáva obraz o tom, že boh tu bol už pred stvorením... a nemyslím si, že nejaký človek by žil v prázdnote... to môže len nadprirodzená bytosť... nie žiadna hmotná, ale duchovná - Boh...
Globusko
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Globusko »

ja tiez verim a chodim ked sa da do kostola :)
P3Bo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

lolop napísal:myslel som to tak ze boh zil ,a potom zomrel normalne ako kazdy iny clovek nemyslim si ze teraz zije....zomrel
:hehe: toto presunte do vtipov :aasmile29: cital si niekedy nejaku svatu knizku ? :slap:
brainwirm
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa brainwirm »

christ was born.. he died. he began to rot. he was rotting. he is rotting. he will be rotting ever. ROTTING CHRIST
Frco
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Frco »

ja neverim, ale mam doma komiksovu bibliu (mozem poslat foto :D ), tak to ma laka si precitat. Ale jak su tie maturity teraz tak pred testom vzdy verit zacnem :)
Napísať odpoveď