a cim konkretne si dosiahol za par mesiacov to, ze teraz sedis pri internete(fakt to na biedu moc nevyzera/alebo mame inu predstavu o biede?/)(alebo konkretnejsie, ktore opatrenia novej vlady ta z tej biedy dostali??). btw. ak chces podme si zadefinovat slovo mladik-IMO 18-28, co si pod tym slovom predstavujes ty?Nero1 napísal:Áno tu biedu som zažil na vlastnej koží. Nie som mladík a viem o čom hovorím. Na Dzurindovu vládu sa tak ľahko nezabúda. Koniec koncom ľudia mu to dali pocítiť vo voľbách. Tím je povedané všetko.
ANTIFICO
-
Key5ers0ze
Guru wannabe
- Kontaktovať používateľa:
miki24686: citujem, ak chceš poďme si zadefinovat slovo mladik-IMO 18-28, co si pod tym slovom predstavujes ty?
Bez urážky, spočítaj si 18+28 a smelo ešte môžeš pridať, a to PC som mal keď si ti ešte bosý chodil po dvore. Internet teprve 6. mesiacov. A aby som splácal mesačné výdavky, tak si musím odtrhávať od úst. Predstav si ,že to splácam tým, že nemusím platiť za recepty za vyšetrenie u doktora, za nemocnicu atď. Ale ak niekomu prekáža môj názor tak kľudne môžem odísť.
Bez urážky, spočítaj si 18+28 a smelo ešte môžeš pridať, a to PC som mal keď si ti ešte bosý chodil po dvore. Internet teprve 6. mesiacov. A aby som splácal mesačné výdavky, tak si musím odtrhávať od úst. Predstav si ,že to splácam tým, že nemusím platiť za recepty za vyšetrenie u doktora, za nemocnicu atď. Ale ak niekomu prekáža môj názor tak kľudne môžem odísť.
dalsi magor ktory sa necha zbalamutit populistickymi ficovskymi slubmi ktore su 100krat nerealnejsie ako dzurindove spominane dvoj nasobne platy...inak ficko je teraz frajer ked ludom porozdava to co minula vlada nasporila...ale za 4roky ked nebude scoho tak o5 pride nejaky novy magor ktory sprostym slovakom naslubuje hory doly a ty ho zas zvolia..problem je v tom ze väcsina slovakov sa sprava ako bez rozumu a namiesto toho aby sa na veci pozreli realne a dobuducna tak radsej daju na sluby.....fakt smutne.....lavicova vlada patri do muzea a nie do parlamentuMGSnake napísal:Kazdy tu kyda na Fica že čo nesplnil zo svojich predvolebnych slubov.A čo Dzurinda?To 200% navyšenie platov malo byt pred 4 rokmi.Viac som si toho nezapamatal.Tak prestante kydat na Fica.Každy politik ma svoje chyby ale ved Fico este len začina.Ja chapem podnikatelov ktorym sa za Dzurindu darilo že niesu spokojny s terajšou vladou.Musite si zvyknut,že už si nenakradnete tolko kolko doteraz.
a ty si myslis ze teraz ked prisiel SUPER-FICO tak ta vytiahne zbiedy ? on porozdava co ma a za 4roky budes natom tak ako za minulej vlady..akurat ze dlh statu sa nezmeni a mozno ze sa aj zväcsi..pekne to vidno na stranke cenastatu.skNero1 napísal:miki24686: citujem, ak chceš poďme si zadefinovat slovo mladik-IMO 18-28, co si pod tym slovom predstavujes ty?
// 2 dni basa za urazanie uzivatela MGSnake (pravidlo 6). A nepis viacero prispevkov po sebe. Upravil Tomasito
Spomen mi aspon jeden slub Fica, ktory sa da objektivne povazovat za populistickejsi ako dzurindove dvojnasobne platy...skura3 napísal:dalsi magor ktory sa necha zbalamutit populistickymi ficovskymi slubmi ktore su 100krat nerealnejsie ako dzurindove spominane dvoj nasobne platy
... netvrdim, ze Fico sa nezvykne uchylit k populizmu (kto nie?), ale ked si oddychnes, toto by ma naozaj zaujimalo, kedze v slovenskej politike som uletenejsi slub nezaznamenal (porovnatelne je mozno niekdajsie meciarovo slovenske Svajciarsko).
Klidek-tu sa tvoj nazor nebude pacit vela ludom,ale preto odchadzat netreba...Sak na to je tu forum-vymena nazorov a v teme politika sa daju poriadne"povymienat nazory"Nero1 napísal: Ale ak niekomu prekáža môj názor tak kľudne môžem odísť.
Ja som tiez ANTIFICO...A preco?-nemam rad klamarov a ludi co zavadzajuž samotná téma je postavená na hlavu. Vraj ANTIFICO. Čo za anti_blbec ju vymyslel..
jaj, ani neviem, ktory vybrat... skus chytit do ruky jeho predvolebny program.Tomasito napísal:Spomen mi aspon jeden slub Fica, ktory sa da objektivne povazovat za populistickejsi ako dzurindove dvojnasobne platy...
ad dvojnasobne platy - ludia, ktori sa snazia, maju tie platy dvojnasobne - aj 5-6 nasobne, niektori aj 1000 nasobne ako mali pred dzurindom.
pecene holuby same do huby nepadaju. hlavne je, ze je tu MOZNOST - miklosove reformy vytvorili prostredie, kde sa da zarabat.
fico to ide kazit - dane, dhp, zakonnik prace, kecy o zdravotnych poistovniach...
ficova agenda - najst si ciel(poistovne, bohati, cena benzinu), zacat nanho verejne nadavat a vymyslat/kecat ako to on jediny napravi, ziska si popularitu u debilov, ktori vidia max ku poslednej krcme a potom ticho ustupit.. cely cyklus zopakovat.
politiku sledujem a ak nemal fico aspon 30 tlacoviek, kde ukazoval ako sa vsade vsetko porusuje a ake ma on dokazy, tak nemal ani jednu.
zvlastne, ze tie dokazy nikdy neskocnili na policii alebo v celom zneni v mediach...
enter00, hm, pokusim sa este raz... spomen mi aspon jeden slub Fica, ktory sa da objektivne povazovat za populistickejsi ako dzurindove dvojnasobne platy. Odhliadnuc od spominaneho meciarovho slovenskeho Sjaciarska, ja som populistickejsi slub na slovenskej politickej scene nezachytil. BTW. s nikym sa tu nesporim o to, ci sa Fico zvykne uchylovat k populizmu alebo nie...
Ad. "ad dvojnasobne platy - ludia, ktori sa snazia, maju tie platy dvojnasobne - aj 5-6 nasobne, niektori aj 1000 nasobne ako mali pred dzurindom." A niektori aj 10.000 nasobne! Hold, doteraz som ta povazoval za pomerne rozumneho diskutujuceho...
PS: Hovori ti nieco pojem realna mzda? Nech sa paci, index realnej mzdy, roky 1998-2006, pocitaj... http://www.statistics.sk/webdata/slov/t ... ESA%C8N%C1
Ad. "ad dvojnasobne platy - ludia, ktori sa snazia, maju tie platy dvojnasobne - aj 5-6 nasobne, niektori aj 1000 nasobne ako mali pred dzurindom." A niektori aj 10.000 nasobne! Hold, doteraz som ta povazoval za pomerne rozumneho diskutujuceho...
PS: Hovori ti nieco pojem realna mzda? Nech sa paci, index realnej mzdy, roky 1998-2006, pocitaj... http://www.statistics.sk/webdata/slov/t ... ESA%C8N%C1
ano, chapem naco narazas ty - ze dzurinda slubil dvojnasobny plat pre kazdeho. to mu kludne odpustim, porazit vraha a zlodeja meciara bola maximalna priorita za kazdu cenu.Tomasito napísal:...
splnil to, ze po 8rokoch jeho vlady sa da ten plat legalne dosiahnut. To mne uplne staci, som za seba sam zodpovedny.
ja len hovorim tolko - idea, ze stat sa o teba postara, je... naivna.
podla ma ucelom statu je vytvorit podmienky na individualny rozvoj kazdeho cloveka, a to dzurindova vlada aj napriek preslapom splnala ovela lepsie, ako vlada, ktora kvoli popularite robi z bohatych ludi neviem co, ukazuje a hovori, ze podnikanie je okradanie ludi, hovori, ze bude rozhodovat kto a kolko bude robit(zakonnik prace) atd atd.
pritom jedine podnikatel - kapitalista dokaze vytvorit pridanu hodnotu pre ludi, co to nadanie nemaju - pre svojich zamestnancov. to ale fico nechape alebo navonok nechce chapat.
-
Key5ers0ze
Guru wannabe
hm na tu podstatnu cast mojej otazky si mi neodpovedal, tak ta prosim este razNero1 napísal:miki24686: citujem, ak chceš poďme si zadefinovat slovo mladik-IMO 18-28, co si pod tym slovom predstavujes ty?
Ale ak niekomu prekáža môj názor tak kľudne môžem odísť.-tak tento vyrok ma bavi
btw. zalezi v tejto diskusii na veku? ak ano z vlastnej skusenosti viem, ze ludia starsi ako 45 rokov su viac ovplyvneni(politicky) ako ludia vo veku od 18-25, o ktorych sa zvykne rozpravat, ze su ovplyneni rodicmi, profesormi.. (a ak to tak aj nie je, ja osobne idem "proti prudu"-proti rodicom, kamaratom.. co sa tyka politickeho zmyslania
Takze naposledy... spomenies mi aspon jeden slub Fica, ktory sa da objektivne povazovat za populistickejsi ako dzurindove dvojnasobne platy? Toto bolo dovod, preco si na mna zareagoval, vecnu odpoved na margo podstaty som doteraz nedostal.enter00 napísal:ano, chapem naco narazas ty - ze dzurinda slubil dvojnasobny plat pre kazdeho. to mu kludne odpustim, porazit vraha a zlodeja meciara bola maximalna priorita za kazdu cenu.
splnil to, ze po 8rokoch jeho vlady sa da ten plat legalne dosiahnut. To mne uplne staci, som za seba sam zodpovedny.
ja len hovorim tolko - idea, ze stat sa o teba postara, je... naivna.
podla ma ucelom statu je vytvorit podmienky na individualny rozvoj kazdeho cloveka, a to dzurindova vlada aj napriek preslapom splnala ovela lepsie, ako vlada, ktora kvoli popularite robi z bohatych ludi neviem co, ukazuje a hovori, ze podnikanie je okradanie ludi, hovori, ze bude rozhodovat kto a kolko bude robit(zakonnik prace) atd atd.
pritom jedine podnikatel - kapitalista dokaze vytvorit pridanu hodnotu pre ludi, co to nadanie nemaju - pre svojich zamestnancov. to ale fico nechape alebo navonok nechce chapat.
__________________________________________________________________________________________________
Rozhodol si sa obhajovat dvojnasobne platy, pises tu o tom, ako "niektorym" stupli 5-6 nasobne, dokonca si sa nechal uniest a uletel si az k sci-fi nasobku 1000. No "niektorym" tie platy oproti Moravcikovej vlade niekolkonasobne narastli aj za Meciara, NIEKTORYM. Kolkym? Jednemu promile percenta obyvatelstva? Takouto plytkou demagogiou sa daleko nedostaneme... Ked sa hovori o platoch, nepoznam objektivnejsi statisticky ukazovatel, ako je priemerna mzda prave s ohladom na index realnej mzdy, nuz a ten za obdobie 1998-2006 medzirocne rastol v priemere o cca 1,28%. V tomto pripade su uplne irelevatne nejake subjektivne dojmy, relevantne su fakty. Darmo sa budes odvolavat na to, co staci tebe- rozhodol si sa obhajit neobhajitelne...
BTW. ospravdelnujes Dzurindov populizmus tym, ze max. prioritou bolo vtedy porazit vraha a zlodeja Meciara, za kazdu cenu. Uz som to tu raz pripominal... tomu istemu Meciarovi, podla teba vrahovi a zlodejovi Dzuridna pred 3/4 rokom ponukal koaliciu. Nj, ucel svati prostredky, zrazu treba na antimeciarizmus zabudnut- ide predsa o "nase" koryto a nebezpecne preferencie Fica.
Pokial ide o ideu, ze stat sa o teba a priory postara, polemizuj o tomto s niekym, kto sa na nu odvolava. Co s tym mam ja? Tiez pokial ide o zvysok tvojich slov, nerozumiem, preco tieto svoje subjektivne dojmy adresujes mne. Neviem, co to mas v posled. dobe vo zvyku, no precitaj si, naco si v mojom prip. reagoval a ak mas potrebu sa vyjadrovat dalej, vyjadruj sa k podstate pls.
tomasito ja sa v spodnej casti postu nevyjadrujem ku tebe:) je to oddeleny odstavec.Tomasito napísal:..
zbytok dopisem - editnem post tak za polhodku,musim nieco dorobit.
edit - predvolebny slub dodam, najdem niekde letacik smeru.
k Ficovi len tolko -
"In politics, absurdity is not a handicap."
Napoleon Bonaparte (1769 - 1821)
nj, aj odstavce v mojom poslednom prispevku, ktoreho adresatom si ty su oddelene, ale vysvetlenie beriem... Ked som si na podobnu skusenost spomenul v suvislosti s nasou poslednou diskusiou z temy USA vs. RUSKO- kde som mal z teba podobny pocit aky opisujem vyssie- zacinal som sa "obavat", ze tvojmu pristupu k diskusii pomaly ale isto prestavam rozumiet. Zatim.enter00 napísal:tomasito ja sa v spodnej casti postu nevyjadrujem ku tebe:) je to oddeleny odstavec.
zbytok dopisem - editnem post tak za polhodku,musim nieco dorobit.
// Od toho editu som pravdupovediac ocakaval viac
BTW. s tym Bonaparteho vyrokom sa da len suhlasit,
aplikovat by sa vsak mohol snad na kazdeho politika.
páni ANTIFICO, vaša argumentácia je zmes klamstiev a lží. Stokrát opakovaná lož je nakoniec považovaná za pravdu. Ako vidím funguje na 100 percent. Viď user, ktorý tvrdí že 2.nasobne platy je realita (ale len pre vyvolených)
Prvé volebne obdobie Modrofúza bolo celkom o ničom. Písanie čiernych kníh, hon na bosorky a vyhadzovanie dverí výbušninou im zabralo toľko času, že vo svojej zaslepenosti nakoniec zabudli aj vládnuť. Dôsledok je prudký nárast nezamestnanosti, biedy a uťahovania opasku. Riešenie v nedohľadnú a vinník, no samozrejme že Mečiar. Drurindova vláda by skončila úplným fiaskom ale našťastie nakoniec upustili od písania čiernych kníh a našli si super agendu vstup do EU.
Prvé volebne obdobie Modrofúza bolo celkom o ničom. Písanie čiernych kníh, hon na bosorky a vyhadzovanie dverí výbušninou im zabralo toľko času, že vo svojej zaslepenosti nakoniec zabudli aj vládnuť. Dôsledok je prudký nárast nezamestnanosti, biedy a uťahovania opasku. Riešenie v nedohľadnú a vinník, no samozrejme že Mečiar. Drurindova vláda by skončila úplným fiaskom ale našťastie nakoniec upustili od písania čiernych kníh a našli si super agendu vstup do EU.
-
Ali N
Medium Star
Suhlas, prve volebne obdobie bolo o ničom, lenže to nebola pravicova vláda ale koalícia koalícii v ktorej vládla pravica spolu s ľavicou. Preto nechapem tych čo hovoria o 8 rokoch Dzurindovej vlády, keďže tie vlády boli úplne rozdielne a to že v obidvoch bol premierom Dzurinda je irelevantne.Nero1 napísal:...Prvé volebne obdobie Modrofúza bolo celkom o ničom. Písanie čiernych kníh, hon na bosorky a vyhadzovanie dverí výbušninou im zabralo toľko času, že vo svojej zaslepenosti nakoniec zabudli aj vládnuť. Dôsledok je prudký nárast nezamestnanosti, biedy a uťahovania opasku. ...EU.
Tomasito: To že ty považuješ za hlavný ukazovateľ priemernu mzdu je tvoja vec. Dzurinda nehovoril že dvojnasobne stupne priemerna mzda ani že každemu stupne plat dvojnasobne. Hovoril že budu dvojnasobne platy a bližšie to nekonkretizoval a taktiež nepovedal kedy to bude.
Chápem že to nie je to čo ľudia čakali ale myslim že tato 8 rokov stara tema by sa už mohla nechať tak. Napokon, musiš uznať že počas minulých volieb už Dzurinda v populizme nesiahal Ficovi ani po členky
-
Key5ers0ze
Guru wannabe
pekne povedane.
fico, ktory si "ani nevsimol, ze nejaky november 89 bol"... to hovori za vsetko.
ad tomasito - populisticky slub -
""Ak Smer nebude úspešný a nedosiahne svoj cieľ, to znamená byť pri zostavovaní vlády a dostať do kabinetu i celkovej politiky čo najviac ľudí, Robert Fico z politiky odíde...
....Ak sa dostaví neúspech, odchádzam. Mávať z televíznej obrazovky nebudem, no všetkým sa poďakujem a ihneď sa vzdám funkcie predsedu strany."""
Robert Fico, Slovo č. 47/2000 - vsetci vieme, ze neodisiel. ciste klamstvo a nahananie si volicov = viac populisticky vyrok si neviem predstavit.
alebo chces dalsi?
fico, ktory si "ani nevsimol, ze nejaky november 89 bol"... to hovori za vsetko.
ad tomasito - populisticky slub -
""Ak Smer nebude úspešný a nedosiahne svoj cieľ, to znamená byť pri zostavovaní vlády a dostať do kabinetu i celkovej politiky čo najviac ľudí, Robert Fico z politiky odíde...
....Ak sa dostaví neúspech, odchádzam. Mávať z televíznej obrazovky nebudem, no všetkým sa poďakujem a ihneď sa vzdám funkcie predsedu strany."""
Robert Fico, Slovo č. 47/2000 - vsetci vieme, ze neodisiel. ciste klamstvo a nahananie si volicov = viac populisticky vyrok si neviem predstavit.
alebo chces dalsi?
a co takto toto?
Premiér Robert Fico krátko po tom, čo vyhral voľby, vyhlásil, že pri akomkoľvek pochybení ministra nebude mať problém ho do 24 hodín odvolať. V prípade ministra hospodárstva Ľubomíra Jahnátka konať odmieta.
Čo povedal pan minister Jahnatek
Dnes sú to požiadavky tretieho sveta, politicky nestabilných štátov. Pán minister, v týchto štátoch sa obchoduje hlavne cez úplatky - buďme realisti. Budú si vedieť štátne firmy zúčtovať úplatky?
„Pozrite sa, hovoríme o netradičných formách predaja. Tieto netradičné formy skutočne fungujú, to by sme klamali, keby sme nepotvrdili tento fakt. Ale ja si myslím, že aj toto je ošetriteľné, aj v štátnych podnikoch. Len to musí byť niekde evidované. Ja sa vás opýtam - ako môže ten súkromník, ktorý má takisto dodržiavať zákony tejto republiky, má dodržiavať účtovnú osnovu, má dodržiavať daňový systém, akým spôsobom on vygeneruje čierne peniaze, ktoré idú na netradičnú formu obchodu? Veď ju musí takisto len nejakým zákonným spôsobom vyčleniť. A prečo to nemôže urobiť štátna firma?“
Stĺpček Petra Schutza
Rovnakí
Od chvíle, čo Ľubomír Jahnátek verejne propagoval „netradičné formy predaja“ zbraní, už dávno uplynulo dvadsaťštyri hodín, ktoré premiér stanovil ako hornú hranicu prežitia, „ak minister urobí nejakú chybu“. Jahnátek vo funkcii však zostáva aj zostane.
Presne tak ako po inštalácii Rezeša (a svojho budúceho zaťa) v Transpetrole sú výzvy opozície na odvolanie Jahnátka iba volaním do líbyjskej púšte.
Nech „jeden z najlepších ministrov od roku 1989“ (vyhlásenie Smeru) povie a urobí čokoľvek, v očiach premiéra to nemôže byť chyba.
Kto sleduje vládu pozorne, už zistil, že práve s Jahnátkom si rozumie Fico najlepšie. Tí dvaja sú nielen jedna krvná skupina, ale rovnakú majú azda aj DNA. V knihe, z ktorej sa spolu učili, bolo na prvej strane, že štát musí predávať zbrane. A ak sa inak nedá, tak zrejme treba „generovať čierne peniaze“.
Čo je na tom také čudné? Z rečí o boji proti korupcii sa nenajeme a sociálny štát nevybudujeme. Zneli a znejú veľmi dobre, ale ani v komunizme ich predsa nikto nebral vážne. Tak prečo teraz, tak zhurta?