Sebapoškodzovanie

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
pishta
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pishta »

Napr tuto poznam skor tak z videnia...
http://vampirefreaks.com/picview.php?us ... &s=2&fid=0
ale to je este s tych slabsich...vacsina zilteka + 10 rezov do ruky :?
2Pacaveli
Addict
Addict

Príspevok od používateľa 2Pacaveli »

nooo, ja som mal raz nervy, v skole, tak som "za*ebal" do kachliciek a roztrepal si kustik ruku, ale nebolelo ma to a mama sa ma pytala, ci trpim nejakym sebaposkodzovanim abo co. nie, netrpim, len som mal neskutocne nervy, nedokazal by som si nieco odrezat, porezat, prerezat ani nic podobne :roll:
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cORP. »

hej poznam jeden z emo stylu sedi vedla mna v skole obcas mu troska j.be ale tak obcas je zaas v pohode :D
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kibo »

mam skusenosti, kamarat je magor v tomto ohlade. navstevoval aj pakara, ale myslim ze mu to pomohlo jedine v tom, ze sa nereze. on tie jazvy vystavuje na obdiv, este vam aj poradi ako spravit krasnu jazvu, jeho oblubenou metodou boli noznice, vrazit, otocit a potiahnut... toho chlapca by mali zavriet, nic proti nemu, ale v jeho vlastnom zaujme, on nema osobnost. najprv bol mansonak, potom technac, potom sladky cukricek nagelovany a teraz je steroidove hovado z neho, co bude o par mesaicov? cirkusant? :?

foto nie je najkrajsie, ale je to realita temy sa tykajuca...
Prílohy
DSC04064.jpg
DSC04064.jpg (61.89 KiB) 1241 zobrazení
moni19
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa moni19 »

poznam takeho cloveka,teda nedavno som sa o tom dozvedela...vacsinou by ste to na tych ludi ani nepovedali...dari sa im to naozaj dobre skryvat a ani sa necudujem,ze si to nevsimnu ani ich najblizsi
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bolek »

moni19 napísal:poznam takeho cloveka,teda nedavno som sa o tom dozvedela...vacsinou by ste to na tych ludi ani nepovedali...dari sa im to naozaj dobre skryvat a ani sa necudujem,ze si to nevsimnu ani ich najblizsi
Ťažko si to všimnú, pokiaľ to nie je na rukách, tak si to nevšimnú určite a pokiaľ to na rukách je, tak to zakrývajú dlhými rukávmi, potítkami, dokonca som raz čítala o takej babe, ktorá mala nervy, tak sa porezala na verejných záchodoch a obmotala si okolo rúk toaleťák a išla ďalej. Najhoršie na tomto podľa mňa je, že akokoľvek to vyzerá nevinne, že fajn, občas sa poreže, nie je to tak. Stáva sa to návykové, pretože sa pri tom vyplavujú isté hormóny, ktoré spôsobujú, že človek sa potom cíti uvoľnene a šťastne. :?
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jin »

Sebapoškodzovanie ergo. masochizmus je záležitosťou s ktorou sa netreba nejako zahrávať. Jednak kvôli samotnej neprirodzenosti daného aktu a ďalej aj preto, že je to prudko návykové. Mám na ruke zopár jaziev z minulosti (nie nie som, ani som nebol EMO :roll:). Išlo jednak o zvedavosť, neskôr o adrenalín a potom už iba o odpútanie sa od psychickej bolesti. V mojom okolí je / bolo tiež dosť takýchto ľudí a ani jeden nie je emáč a ani by ste to o ňom nepovedali....
//Edit:
bolek napísal:Stáva sa to návykové, pretože sa pri tom vyplavujú isté hormóny, ktoré spôsobujú, že človek sa potom cíti uvoľnene a šťastne. :?
Presne o tomto som hovoril.
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

jin napísal:Sebapoškodzovanie ergo. masochizmus je záležitosťou s ktorou sa netreba nejako zahrávať. Jednak kvôli samotnej neprirodzenosti daného aktu a ďalej aj preto, že je to prudko návykové. Mám na ruke zopár jaziev z minulosti (nie nie som, ani som nebol EMO :roll:). Išlo jednak o zvedavosť, neskôr o adrenalín a potom už iba o odpútanie sa od psychickej bolesti.
To je zaujímavé, že keď je človek na tom psychicky zle a napr. sa poreže, tak vlastne tú fyzickú bolesť ani necíti
moni19
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa moni19 »

bolek napísal:To je zaujímavé, že keď je človek na tom psychicky zle a napr. sa poreže, tak vlastne tú fyzickú bolesť ani necíti
to mas ako 2 spoluposobiace bolesti,z ktorych 1 je silnejsia a druha slabsia...v tomto pripade je ta psychicka bolest vacsia,preto je ta fyzicka potlacena
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jin »

bolek napísal:To je zaujímavé, že keď je človek na tom psychicky zle a napr. sa poreže, tak vlastne tú fyzickú bolesť ani necíti
Teraz neviem, či sme sa správne pochopili, ale tu šlo o to, aby fyzycká bolesť silou prebila bolesť psychickú, aj keď pravdou je, že pokiaľ na tom človek je psychicky zle, tak má dosť výrazne posunutý prah bolestivosti...každopádne zaujímalo by ma, aké konkrétne hormóny okrem adrenalínu sa vtedy produkujú...
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

jin napísal:...každopádne zaujímalo by ma, aké konkrétne hormóny okrem adrenalínu sa vtedy produkujú...
Viem že k týmto protistresovým patrí aj noradrenalín a kortizol, ale raz som tuším čítala, že sa to stáva návykové kvôli vyplavovaniu hormónov radosti. No a tam patria dva - endorfín a serotonín a keďže endorfín sa vyplavuje počas spánku, tak by to mal byť ten druhý.
c.a.r.n.e.
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa c.a.r.n.e. »

ja som chodil s takou babou pred par rokmi. uz ani presne neviem preco to robila a myslim ze nejake psychycke problemy nemala a v jej rodine bolo tiez vsetko v poriadku. rezala sa klasickou ziletkou vacsinou na zapastie, ruky, brucho...s jej kamaratkou chodievali na byt, kupili si liter vodky a ked sa opili tak sa aj rezali. ta jej kamoska to parkrat prehnala a skoncila na kramaroch s pekne hlbokymi reznymi ranami...ta moja byvala nemala problem ist s cerstvo dorezanymi rukami v lete do mhd...ste mali vidiet tie pohlady ludi...

no a dalej podlamna taky emo co to robia tiez tak vacsina to robi len preto ze je emo a nejaky imidz treba...ved emo len nedavno prislo takto do mody...a poznam aj par malych temnych black metalistov co to robia len preto ze to robia ich blackmetalove idoly(uz mrtvy Dead z kapely Mayhem)...cize pre imidz...niektory urcite aj pre svoje psychycke problemy ale tych je pomenej...spominany Dead bol fakt uplne psychopat..
Petoo
Star
Star

Príspevok od používateľa Petoo »

hej v poslednej dobe sa pocet takycto ludi na slovensku rapidne zvysuje.
myslim si ze clovek co si dokaze sam sebe ublizit kvoli nejakemu problemu, urcite nie je psychicky v poriadku a mal by vyhladat odbornu pomoc. ak nie on sam tak jeho najblizsi, ktorym na nom zalezi :!:

EDIT:// Kibo, z toho obrazku ma naplo na zvracanie, takychto ludi by mali zatvarat do "vypolstrovanych" miestnosti... no najhorsie je ze je to momentalne v niektorych skupinach ludi "in". myslim si ze proti propagacii niecoho takehoto by sa malo bojovat tvrdsie ako proti sireniu fasizmu. :!:
nevysvetlujte si to tak ze fasizmus podporujem, ide len o to ze ma stve ze proti niecomu takemuto sa nic nerobi
Fall
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Fall »

Petoo napísal:hej v poslednej dobe sa pocet takycto ludi na slovensku rapidne zvysuje.
myslim si ze clovek co si dokaze sam sebe ublizit kvoli nejakemu problemu, urcite nie je psychicky v poriadku a mal by vyhladat odbornu pomoc. ak nie on sam tak jeho najblizsi, ktorym na nom zalezi :!:

EDIT:// Kibo, z toho obrazku ma naplo na zvracanie, takychto ludi by mali zatvarat do "vypolstrovanych" miestnosti... no najhorsie je ze je to momentalne v niektorych skupinach ludi "in". myslim si ze proti propagacii niecoho takehoto by sa malo bojovat tvrdsie ako proti sireniu fasizmu. :!:
nevysvetlujte si to tak ze fasizmus podporujem, ide len o to ze ma stve ze proti niecomu takemuto sa nic nerobi
mne osobne sa nezda, ze rezat sa je dnes IN, vsetci sa navazate do emakov, ale videli ste uz niekto ziveho emaka ktory by sa rezal? ja nie a to je ich okolo mna kopa, ti ze ma tento jav stupajucu tendenciu, neznamena ze je to in, ale skor to, ze mladi ludia si nevedia pomoct so svojimi problemamy a postoj, nahadzme ich vsetkych do polstrovanych miestnosti, zamknime ved o nich sa uz ujovia v bielych plastoch postaraju a hlavne na nich co najskor zabudnime ved nie su normalni, tomuto urcite nepomoze, ked to clovek spravi, asi ma problem ktory je pre neho velmi vazny a velky, to, ze v skutocnosti taky byt nemusi je nepodstatne die o to ako to vnima ten dotycny a jemu treba pomoct a vsvetlit mu, ze to tak zle nie je a pod. nie ukazovat si, ze aha ide blazon, psychopat, debil a co aj viem co este
Enduro3333
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Enduro3333 »

Zazil som ...prekonal som ...sam ....nič viacej sa neda dodat ....
Petoo
Star
Star

Fall, jasne, chapem cosi chcel povedat.
Bohuzial, musim ti oponovat, stretol som sa uz s viacerimi ludmi ktori to brali tak, ze robia nieco "cool", no pravdepodobne si ani neuvedomovali co v skutocnosti robia.

Co sa tyka emacov, nie nehadzem to na nich, vies preco? Lebo skutocneho EMO loveka som este osobne nestretol. Stretavam dokonca i na mojej skole adolescentne vyrastky, ktore nevedeli zapadnut nikde inde tak si porobili piercingi/y, nechali si narast ofinky, nafarbili si vlasy na cierno, zacali si kupovat cinany a cierne oblecenie a povazuju sa za EMO, nerozpravaju sa medzi sebou o nicom inom len o tom, ako im krivdi cely svet.

Vies, tychto ludi som neodsudzoval do chvile, kym som sa nerozpraval s jednym mojim byvalim kamaratom ktory momentalne patri do tejto komunity. A vies co mi povedal preco sa rezu? Lebo to je cool a posuva ta to do vyssieho levelu, stanes sa skutocnym EMO.A toto, myslim nie je normalne, aj ked kto moze urcit co je normalne, vsakze? :idea:

Ale zabudnime na tieto vyrastky a vratme sa k podstate tejto temy - sebaposkodzovanie. Sam som uz 2 krat od hnevu udrel do steny s tym, ze som vedel, ze si mozem aj zlomit zapastie... Ale zacat si rezat ruky resp. robit jazvy, to sa mi zda byt chore a ver mi, kebyze sa do toho stadia dakedy dostanem tak urcite vyhladam pomoc psychologa, cize odbornu pomoc. To s tym zavretim do vypolstrovanej miestnosti patrilo tomu clovekovi, ktory si dokazal sam sebe tak nechutne zjazvit brucho.

Mono ma za tento nazor budete odsudzovat, no pochybujem ze mi ho hociaky argument dokaze vyvratit. Napriek tomu si ich rad precitam.
Fall
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Fall »

Petoo napísal:Fall, jasne, chapem cosi chcel povedat.
Bohuzial, musim ti oponovat, stretol som sa uz s viacerimi ludmi ktori to brali tak, ze robia nieco "cool", no pravdepodobne si ani neuvedomovali co v skutocnosti robia.

Co sa tyka emacov, nie nehadzem to na nich, vies preco? Lebo skutocneho EMO loveka som este osobne nestretol. Stretavam dokonca i na mojej skole adolescentne vyrastky, ktore nevedeli zapadnut nikde inde tak si porobili piercingi/y, nechali si narast ofinky, nafarbili si vlasy na cierno, zacali si kupovat cinany a cierne oblecenie a povazuju sa za EMO, nerozpravaju sa medzi sebou o nicom inom len o tom, ako im krivdi cely svet.

Vies, tychto ludi som neodsudzoval do chvile, kym som sa nerozpraval s jednym mojim byvalim kamaratom ktory momentalne patri do tejto komunity. A vies co mi povedal preco sa rezu? Lebo to je cool a posuva ta to do vyssieho levelu, stanes sa skutocnym EMO.A toto, myslim nie je normalne, aj ked kto moze urcit co je normalne, vsakze? :idea:

Ale zabudnime na tieto vyrastky a vratme sa k podstate tejto temy - sebaposkodzovanie. Sam som uz 2 krat od hnevu udrel do steny s tym, ze som vedel, ze si mozem aj zlomit zapastie... Ale zacat si rezat ruky resp. robit jazvy, to sa mi zda byt chore a ver mi, kebyze sa do toho stadia dakedy dostanem tak urcite vyhladam pomoc psychologa, cize odbornu pomoc. To s tym zavretim do vypolstrovanej miestnosti patrilo tomu clovekovi, ktory si dokazal sam sebe tak nechutn zjazvit brucho.

Mono ma za tento nazor budete odsudzovat, no pochybujem ze mi ho hociaky argument dokaze vyvratit. Napriek tomu si ich rad precitam.
ku emacom sa teda uz vyjadrovat nebudem, ja mam svoje skusenosti, ktore su take, ze som sa zatial nestretol so ziadnym ktory by sa rezal, ty ams svoje, je to len otazka "nahody" lebo verim, ze sa ajdu aj taky aj taky...
ono, to je chore, je to psychicka porucha, sposobena viacerymy faktormy, od pocitov menejcennosti az po nasledky hlbokych depresii a inej rady psychickych problemov, mna len stve ten postoj typu "on je chory, je to "looser", je nieco menej, rychlo ho supnime niekam prec, nech sa na neho nemusime pozerat" a to je podla mojho nazoru nespravne, takymto pristupom sa ten clovek bude citit len horsie a horsie, takymto ludom treba podla mna pomoct aj na urovni emocionalnej, nie len nadopovat utlmovakmy a antidepresivami co naordinoval lekar a tvarit sa ze mna sa to netyka, kedze takyto problem, hlavne u mladich ludi, moze vychadzat casto s kopi malickosti, ktore ked sa nazbieraju, resp. ked ktomu pribudne nieco vacsie, staci len hadka s kamaratom/kou tak sa zlomi ista bariera a clovek uz nevidi vychodisko, a pritom sa jedna veci nad ktorymy by sa iny clovek len pousmial, ale pre toho dotycneho to moze znamenat vela, kazdy sme totiz iny a vnimame rozne veci rozne...
Petoo
Star
Star

ano, mas asi pravdu. takymto ludom treba pomoct. co sa tyka toho ze ich zavriet, ja som to nemyslel doslovne, jednalo sa o expresivne vyjadrenie mojich pocitov z toho obrazku...
co sa tyka "looserov", ja urcie nepovazujem cloveka pre to, ze ma nejake problemy za "loosera"...

este raz, ked si clovek ublizi v nejakej pre neho tazkej zivotnej situacii, akceptujem, spravil to, asi mu to pomohlo, no potrebuje pomoc... opakujem, ja takehoto cloveka neodsudzujem a ak treba som ochotny mu pomoct.

odsudzujem cloveka ktory tu pomoc nevyhlada a prerastie to u neho do stadia, ked sa tym co si spavil zacne ludom chvalit, zacne to ukazovat a robi to pri kazdej priezitosti... mysli si ze nieco znamena lebo sa dokaze len tak znetvorit... ano, aj takyto clovek si zasluzi pomoc a chvalabohu, ze tu ziju este taky ludia ako si ty, ktory mu ju dokazu poskytnut, lebo ja by som to nedokazal a pri pomysleni na to, ako si niekto svoje brucho brázdi noznicami len pre potesenie sa mi zdviha zaludok.asi na to nie som dostatocne empaticky
samploom
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa samploom »

a co ked mu niekto srdcu blizky "naordinoval" ze by si zasluzil trpiet a on situaciu (resp.jeho svedomie) nezvladne "zhltnut"? Ja osobne som niecim takym presiel (a citim este dozvuky), no nebolo to o priamom fyzickom poskodzovani (ak neratam hladovku a zanedbanie sa), skor psychickom >odmietal som vyhladavat veci pre mna prijemne, depka ked som jedol aj ked som bol total hladny a pod. proste pocit ze si nezasluzim pohodlne zit, pretoze si to jednoducho nedokazem DOPRIAT. Dosiahol som maximalne ze som si fakt poskodil dusevne zdravie este viac a zabudol zit emocionalne a spolocensky. No potom som zacal akceptovat, ze ked sa chybu jednoducho neda "napravit", a vratit to spat aj ked je velmi zavazna, ostava len sa naucit odpustat si ich sam... Yop, ver tomu ze islo o nieco velmi silne, no psychos ti tvoje svedomie nevycisti. A to ta niekedy dostane do riadneho "problemu". Ublizovat si fyzicky ma nikdy nelakalo, lebo si uvedomujem ze si tym jednoducho nepomozem. Keby niekomu na mne zalezalo, malicko by mi pomohol, lebo mne v tom obdobi na sebe nezalezalo.
kaletica1
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Re: Sebapoškodzovanie

Príspevok od používateľa kaletica1 »

ano poznam takych ludi ... a som jedna z tych ktora sa takto ukludnuje viem ze to nie je spravne ... ale ponmaha to.. nie som emo ani nic podobne ... zacala som s tym pred rokom .. a neviem s tym prestat ... rodicom to nechcem povedat a neviem kto by mi mohol pomoct....
Napísať odpoveď