http://vampirefreaks.com/picview.php?us ... &s=2&fid=0
ale to je este s tych slabsich...vacsina zilteka + 10 rezov do ruky
Ťažko si to všimnú, pokiaľ to nie je na rukách, tak si to nevšimnú určite a pokiaľ to na rukách je, tak to zakrývajú dlhými rukávmi, potítkami, dokonca som raz čítala o takej babe, ktorá mala nervy, tak sa porezala na verejných záchodoch a obmotala si okolo rúk toaleťák a išla ďalej. Najhoršie na tomto podľa mňa je, že akokoľvek to vyzerá nevinne, že fajn, občas sa poreže, nie je to tak. Stáva sa to návykové, pretože sa pri tom vyplavujú isté hormóny, ktoré spôsobujú, že človek sa potom cíti uvoľnene a šťastne.moni19 napísal:poznam takeho cloveka,teda nedavno som sa o tom dozvedela...vacsinou by ste to na tych ludi ani nepovedali...dari sa im to naozaj dobre skryvat a ani sa necudujem,ze si to nevsimnu ani ich najblizsi
Presne o tomto som hovoril.bolek napísal:Stáva sa to návykové, pretože sa pri tom vyplavujú isté hormóny, ktoré spôsobujú, že človek sa potom cíti uvoľnene a šťastne.
To je zaujímavé, že keď je človek na tom psychicky zle a napr. sa poreže, tak vlastne tú fyzickú bolesť ani necítijin napísal:Sebapoškodzovanie ergo. masochizmus je záležitosťou s ktorou sa netreba nejako zahrávať. Jednak kvôli samotnej neprirodzenosti daného aktu a ďalej aj preto, že je to prudko návykové. Mám na ruke zopár jaziev z minulosti (nie nie som, ani som nebol EMO). Išlo jednak o zvedavosť, neskôr o adrenalín a potom už iba o odpútanie sa od psychickej bolesti.
Teraz neviem, či sme sa správne pochopili, ale tu šlo o to, aby fyzycká bolesť silou prebila bolesť psychickú, aj keď pravdou je, že pokiaľ na tom človek je psychicky zle, tak má dosť výrazne posunutý prah bolestivosti...každopádne zaujímalo by ma, aké konkrétne hormóny okrem adrenalínu sa vtedy produkujú...bolek napísal:To je zaujímavé, že keď je človek na tom psychicky zle a napr. sa poreže, tak vlastne tú fyzickú bolesť ani necíti
Viem že k týmto protistresovým patrí aj noradrenalín a kortizol, ale raz som tuším čítala, že sa to stáva návykové kvôli vyplavovaniu hormónov radosti. No a tam patria dva - endorfín a serotonín a keďže endorfín sa vyplavuje počas spánku, tak by to mal byť ten druhý.jin napísal:...každopádne zaujímalo by ma, aké konkrétne hormóny okrem adrenalínu sa vtedy produkujú...
mne osobne sa nezda, ze rezat sa je dnes IN, vsetci sa navazate do emakov, ale videli ste uz niekto ziveho emaka ktory by sa rezal? ja nie a to je ich okolo mna kopa, ti ze ma tento jav stupajucu tendenciu, neznamena ze je to in, ale skor to, ze mladi ludia si nevedia pomoct so svojimi problemamy a postoj, nahadzme ich vsetkych do polstrovanych miestnosti, zamknime ved o nich sa uz ujovia v bielych plastoch postaraju a hlavne na nich co najskor zabudnime ved nie su normalni, tomuto urcite nepomoze, ked to clovek spravi, asi ma problem ktory je pre neho velmi vazny a velky, to, ze v skutocnosti taky byt nemusi je nepodstatne die o to ako to vnima ten dotycny a jemu treba pomoct a vsvetlit mu, ze to tak zle nie je a pod. nie ukazovat si, ze aha ide blazon, psychopat, debil a co aj viem co estePetoo napísal:hej v poslednej dobe sa pocet takycto ludi na slovensku rapidne zvysuje.
myslim si ze clovek co si dokaze sam sebe ublizit kvoli nejakemu problemu, urcite nie je psychicky v poriadku a mal by vyhladat odbornu pomoc. ak nie on sam tak jeho najblizsi, ktorym na nom zalezi
EDIT:// Kibo, z toho obrazku ma naplo na zvracanie, takychto ludi by mali zatvarat do "vypolstrovanych" miestnosti... no najhorsie je ze je to momentalne v niektorych skupinach ludi "in". myslim si ze proti propagacii niecoho takehoto by sa malo bojovat tvrdsie ako proti sireniu fasizmu.![]()
nevysvetlujte si to tak ze fasizmus podporujem, ide len o to ze ma stve ze proti niecomu takemuto sa nic nerobi
ku emacom sa teda uz vyjadrovat nebudem, ja mam svoje skusenosti, ktore su take, ze som sa zatial nestretol so ziadnym ktory by sa rezal, ty ams svoje, je to len otazka "nahody" lebo verim, ze sa ajdu aj taky aj taky...Petoo napísal:Fall, jasne, chapem cosi chcel povedat.
Bohuzial, musim ti oponovat, stretol som sa uz s viacerimi ludmi ktori to brali tak, ze robia nieco "cool", no pravdepodobne si ani neuvedomovali co v skutocnosti robia.
Co sa tyka emacov, nie nehadzem to na nich, vies preco? Lebo skutocneho EMO loveka som este osobne nestretol. Stretavam dokonca i na mojej skole adolescentne vyrastky, ktore nevedeli zapadnut nikde inde tak si porobili piercingi/y, nechali si narast ofinky, nafarbili si vlasy na cierno, zacali si kupovat cinany a cierne oblecenie a povazuju sa za EMO, nerozpravaju sa medzi sebou o nicom inom len o tom, ako im krivdi cely svet.
Vies, tychto ludi som neodsudzoval do chvile, kym som sa nerozpraval s jednym mojim byvalim kamaratom ktory momentalne patri do tejto komunity. A vies co mi povedal preco sa rezu? Lebo to je cool a posuva ta to do vyssieho levelu, stanes sa skutocnym EMO.A toto, myslim nie je normalne, aj ked kto moze urcit co je normalne, vsakze?![]()
Ale zabudnime na tieto vyrastky a vratme sa k podstate tejto temy - sebaposkodzovanie. Sam som uz 2 krat od hnevu udrel do steny s tym, ze som vedel, ze si mozem aj zlomit zapastie... Ale zacat si rezat ruky resp. robit jazvy, to sa mi zda byt chore a ver mi, kebyze sa do toho stadia dakedy dostanem tak urcite vyhladam pomoc psychologa, cize odbornu pomoc. To s tym zavretim do vypolstrovanej miestnosti patrilo tomu clovekovi, ktory si dokazal sam sebe tak nechutn zjazvit brucho.
Mono ma za tento nazor budete odsudzovat, no pochybujem ze mi ho hociaky argument dokaze vyvratit. Napriek tomu si ich rad precitam.