Ale prd, Dzuridna sluboval dvojnasobne platy kade prechadzal na svojom bicykli, a to najma chudobe. Na margo vyhovoriek, ze to nesluboval kazdemu som sa vyjadril uz vyssie... Naviac, obaja dobre vieme, ze predvolebne sluby sa neslubuju “promile“ percentu obyvatelstva. BTW. tu predsa nejde o to, co povazujem za hlavny ukazovatel vyvoja miezd ja, ale ako sa realne mzdy na Slovensku vyvijali, pricom medzirocny priemer narastu o 1,28% (1998-2006) je oproti optimistickym slubom chabe percento.Ali N napísal:Tomasito: To že ty považuješ za hlavný ukazovateľ priemernu mzdu je tvoja vec. Dzurinda nehovoril že dvojnasobne stupne priemerna mzda ani že každemu stupne plat dvojnasobne. Hovoril že budu dvojnasobne platy a bližšie to nekonkretizoval a taktiež nepovedal kedy to bude.
Chápem že to nie je to čo ľudia čakali ale myslim že tato 8 rokov stara tema by sa už mohla nechať tak. Napokon, musiš uznať že počas minulých volieb už Dzurinda v populizme nesiahal Ficovi ani po členky
Mikulas Dzurinda: "Myslel som to úprimne. Nepovedal som to v opojení z tribúny. Vzišlo to z dielne jednej odbornej skupiny SDK. Počítali to viacerí ľudia možno s priveľkou mierou optimizmu." (2002). No Comment.
A ze by sa tato tema mala nechat tak? Ja som z toho temu nespravil- dvojnasobne platy som spomenul vylucne ako priklad pre tych, ktori tak zasadovo kritizuju populizmus. Ako vidiet, zasady sa rucaju vtedy, ked sa niekto snazi obhajovat neobhajitelne...
Mikulas Dzurinda na margo Lisabonskej strategie EU: "Taká konina je ešte horšia ako moje dvojnásobné platy.“ (2006)
Je tu este nejaky zasadovy kritik populizmu, ktory by chcel dalej obhajovat tuto doposial neprekonanu "koninu"?
Populizmus ostane populizmom...
Toto je podla teba vacsi populizmus, ako ludom slubovat dvojnasobne platy??? Myslis si, ze prave toto chcu jeho volici pocut? Myslis, ze takymto nepochybne populistickym slubom sa da ziskat viac volicov, ako ked im niekto populisticky slubi dvojnasobne platy? Nie som si isty, ci vyznam pojmu populizmus znamena pre nas oboch to iste, tvoj nazor samozrejme akceptujem.enter00 napísal:ad tomasito - populisticky slub -
""Ak Smer nebude úspešný a nedosiahne svoj cieľ, to znamená byť pri zostavovaní vlády a dostať do kabinetu i celkovej politiky čo najviac ľudí, Robert Fico z politiky odíde...
....Ak sa dostaví neúspech, odchádzam. Mávať z televíznej obrazovky nebudem, no všetkým sa poďakujem a ihneď sa vzdám funkcie predsedu strany."""
Robert Fico, Slovo č. 47/2000 - vsetci vieme, ze neodisiel. ciste klamstvo a nahananie si volicov = viac populisticky vyrok si neviem predstavit.
alebo chces dalsi?
Ad. "alebo chces dalsi?": Jasne, kludne uved dalsie sluby, ktore povazujes za populistickejsie ako spominane dvojnas. platy.
Nepoznam vacsieho antimeciaristu a antificistu ako je tolko krat skompromitovany zurivec, o.i. komentator SME, sam Shutz : )sundevil napísal:a co tak toto?
Korumpuju vsetci, co obchoduju s krajinami, ktore pouzivaju spominane netradicne formy obchodovania, tiez USA a mnohe krajiny EU. Akokolvek, ten zaznam som mal moznost pocut... to co Jahnatek povedal v suvislosti so zuctovavanim ciernych penazi je trapas, o tom niet pochyb, nech sa akokolvek vyhovara, ze jeho slova boli prekrutene, ci vytrhnute z kontextu...
Ak vsak v suvislosti so slubom Fica odvolat ministra pri pochybeni do 24 hod. reagujes na prave prebiehajucu diskusiu ohladom populizmu, len pripomeniem, ze ja nespochybnujem, ze Fico sa nezvykne uchylit k populizmu, tak ako sa nesnazim odsudzovat populizmus, aby som hned na to populizmus ineho politika obhajoval. Podstata prave prebiehajucej diskusie vsak nie je spomenut akykolvek Ficov populisticky, event. nesplneny slub, ale... ci ktokolvek z tych, ktori kritizuju populizmus ako taky dokaze spomenut aspon jeden slub Fica, ktory sa da objektivne povazovat za populistickejsi ako dzurindove dvojnas. platy.