Veríte v PEKLO?

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

Veríte v PEKLO?

Áno
58
39%
Nie
64
43%
Neviem a je mi to jedno
28
19%

Celkom hlasov: 150

lekoklatik
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa lekoklatik »

lolop napísal:verim ze clovek ma dusu a ze ked clovek zomrie a spacha neaky velky zlocin tak jeho dusa pojde do isteho pekla...v tom pekle sa nebude trpiet ani nic take len tam budu zit ludia ktory nieco spachali preco by tam mali trpiet. je to nieco ako radio ked naladis na inu stanicu tak sa tam rozprava nieco ine tak tam budu v jednej stanici ti ktory spachali nekay zlocin... asi tak si predstavujem peklo
Takze tvoje peklo je asi toto: Mas pocit ze su to nejake miestnosti (napr.) v ktorych su dvere a na nich napisane sem patria ludia ktory zabili cloveka. Do inej miestnosti. Tu su ty ktory spachali samovrazdu (udajne je to zlocin). A ked uz v nieco taketo veris, veris aj v to ze peklo je pod zemou (pri jadre bo taaam je teplucko)? Nazor ti neberiem ale mas uz predsa viac ako 10 rokov. :? (dufam) Kazdopadne dobre ze si sa vyjadril :wink:
skenner napísal:lolop ty sa uc slovencinu a matiku... hlad aby si neprepadol :D a neved tu debilne uvahy :D .. joj tote tvoje nazory.. a ty mas kolko rokov ? 13? fyzicky snad..
Nazor je nazor. To sa uz pomaly bude bat nieco napisat :lol: :lol: Nehaj nak sa ukaze :wink: . Ved o tomto to je, nie? Napisat blbost neblbost a az potom sa to tu rozbehne :P
marsi
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa marsi »

teraz vam nieco poviem...poznam jedneho cloveka ...je dost cvok :D ale inak pohoda na diskoteke dava tanecky jak ozivot :D oblecenie ze to sa ani nenosilo ...ale pohoda a raz sa zastavil pri nasom stole v bare a zacal nam hovorit ze on chodi pravidelne do neba za svojou manzelkou a ze tam ma aj 3 deti(v "skutocnom" zivote ale on manzelku nema a ani nemal) , povedal nam ze v neby su neake ako keby miestnosti neviem ci nie 3 komory ci ako to nazval ?!.....a raz ked sa bol u nas vonku prejst tak ho zrazu nieco niekam zobralo a zistil ze je v pekle... satan ho uveznil ale ze on sa oslobodil, a sam neak uveznil (toho satana) a vsetkych odtial pustil oslobodil ich a mavnutim ruky zrusil peklo .....takze co z toho vypliva ?! nebojte sa ak sa bojite, peklo neexistuje :smt046
poharvody
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa poharvody »

ja verim ze peklo je pretoze peklom je kazda hodina nemciny! :sok:
marsi
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa marsi »

poharvody napísal:ja verim ze peklo je pretoze peklom je kazda hodina nemciny! :sok:
ja som si uz na nasu nemcinu asi zvykla :D
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jin »

Ja verím v peklo ako v stav podvedomia, ktoré funguje ešte aj po smrti človeka a podľa života daného človeka mu pripraví peklo/nebo. Je to niečo podobné ako sny, ibaže posmrtné. Viem, nedáva to logiku, ale jedine takto si to ako-tak racionálne dokážem zdôvodniť...
miki690
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa miki690 »

jin napísal:Ja verím v peklo ako v stav podvedomia, ktoré funguje ešte aj po smrti človeka a podľa života daného človeka mu pripraví peklo/nebo. Je to niečo podobné ako sny, ibaže posmrtné. Viem, nedáva to logiku, ale jedine takto si to ako-tak racionálne dokážem zdôvodniť...
Hmm praveze logiku to dava k+ :wink: takto som sa na to nepozeral, ale cosi na tom bude
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

miki690 napísal:Hmm praveze logiku to dava k+ :wink: takto som sa na to nepozeral, ale cosi na tom bude
Dnes som sa nad tým ešte trocha zamyslel a došiel osm na to, že pokiaľ je moja teória správna, tak posmrtné sny, chápané ako peklo, sú stelesnením všetkých zlých predstáv, zážitkov a skutkov, čo sme urobili. No v sne sa nedá zomrieť, preto sa píše, (alebo aspoň tvrdí) že peklo je stav definitívny a večný. Je to presne ako v sne. Tam vás tiež niekto "zabije", alebo sa vám stane niečo zlé, no vždy sa prebudíte a pomyslíte si: "Uuuuf...Desný sen." To isté je peklo. Ibaže sa nezobudíte.
miki690
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

jin napísal:Dnes som sa nad tým ešte trocha zamyslel a došiel osm na to, že pokiaľ je moja teória správna, tak posmrtné sny, chápané ako peklo, sú stelesnením všetkých zlých predstáv, zážitkov a skutkov, čo sme urobili. No v sne sa nedá zomrieť, preto sa píše, (alebo aspoň tvrdí) že peklo je stav definitívny a večný. Je to presne ako v sne. Tam vás tiež niekto "zabije", alebo sa vám stane niečo zlé, no vždy sa prebudíte a pomyslíte si: "Uuuuf...Desný sen." To isté je peklo. Ibaže sa nezobudíte.
cize nejako zhrnute Peklo je najhorsia nocna mora, z ktorej sa neda zobudit, A nebo je krasny sen z ktoreho sa zobudit nechceme ... aj ja chcem ist teraz spat a chcem aby sa mi snivalo nieco pekne, lebo mam uplne zlu naladu , vlastne dnes som zazil jednu zo svojich najhorsich obav :cry: take male peklo na zemi a dost ma to poznacilo, aspon si to myslim, chcem si teraz lahnut a zajtra aby to nebolo, chcem si lahnut a na nic si nepametat :cry: :cry: Sorry ta OT , ak sa zda ze velmi spamujem tak to zmazte, mne je to uz jedno, ja som len citil nejaku potrebu to niekde napisat
BzuCo
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa BzuCo »

miki690 napísal:cize nejako zhrnute Peklo je najhorsia nocna mora, z ktorej sa neda zobudit, ...
Takze podla mna a vela dalsich ludi je peklo miesto, kde clovek bude trpiet za to co v zivote narobil zle. Je to miesto kde bude "plac a skrypanie zubami". Miesto zatratenia, niej e odtial navratu. Clovek si naplno uvedomi, ze co spravil a naveky bude s tou myslienkou existovat.

asi tolko...
miki690
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

BzuCo napísal:Takze podla mna a vela dalsich ludi je peklo miesto, kde clovek bude trpiet za to co v zivote narobil zle. Je to miesto kde bude "plac a skrypanie zubami". Miesto zatratenia, niej e odtial navratu. Clovek si naplno uvedomi, ze co spravil a naveky bude s tou myslienkou existovat.

asi tolko...
hmm.. no podla mna je to skor nejaky stav duse ako miesto...
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

BzuCo napísal:...
O pekle ako mieste, sa píše v Biblii (Sv. Ján) no predpokladám, že je to troška metaforizované, aby si človek dokázal predstaviť tie muky. Ale ako konkrétne miesto...pochybujem :(
kj37
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kj37 »

neverim v peklo :roll:
miki690
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

kubikjuice napísal:neverim v peklo :roll:
ake su tvoje dovody ? len zo zaujimavosti ;)
pHysIQ
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pHysIQ »

jin zaujimave.
Podla mna je jedno ci to bude nejaky stav alebo miesto. Ved ide o to: clovek tam bude trpiet tym ze je odluceny od Boha a nikdy sa ku nemu nedostane. Vlastne vycitky budu tym najhorsim (u)mucenim.
V nejakej nabozenskej literature som dokonca cital ze budu moct vidiet ake je nebo krasne no nikdy to nebudu moct zazit. (pritomnost Boziu) Ved o nebi nachadzame aj zmienku v Biblii: Ani oko nevidelo ani ucho nepoculo co ma Boh pripravene pre tych ktori... :)
JaJeNiektoIny
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa JaJeNiektoIny »

jin napísal:Ja verím v peklo ako v stav podvedomia, ktoré funguje ešte aj po smrti človeka a podľa života daného človeka mu pripraví peklo/nebo. Je to niečo podobné ako sny, ibaže posmrtné. Viem, nedáva to logiku, ale jedine takto si to ako-tak racionálne dokážem zdôvodniť...
Ak si chces vsetko racionalne vysvetlit tak potom pravdepodobne neveris v Boha. Oprav ma ak sa mylim. To znamena, ze clovek sa vyvinul evoluciou. Evolucia robi velmi mudre kroky, take, ktore davaju zmysel a aj take ktore nie. Ale prosim, povedz mi, na co evolucia vymyslela takyto stav podvedomia? Na co je to dobre, ked si to clovek, ktory potom hned zomrie vobec nebude pamätat? (To je za predpokladu, ze peklo alebo nebo neexistuje) :?:
Podla mna peklo a nebo existuje, pretoze som veriaci a ked existuje Boh, therefore existuje aj nebo aj peklo.
Lord_3D
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Lord_3D »

pHysIQ napísal:jin zaujimave.
Podla mna je jedno ci to bude nejaky stav alebo miesto. Ved ide o to: clovek tam bude trpiet tym ze je odluceny od Boha a nikdy sa ku nemu nedostane. Vlastne vycitky budu tym najhorsim (u)mucenim.
...
presne to si myslim ja, duševný stav, určite nie miesto...
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

JaJeNiektoIny napísal:Ak si chces vsetko racionalne vysvetlit tak potom pravdepodobne neveris v Boha. Oprav ma ak sa mylim. To znamena, ze clovek sa vyvinul evoluciou. Evolucia robi velmi mudre kroky, take, ktore davaju zmysel a aj take ktore nie. Ale prosim, povedz mi, na co evolucia vymyslela takyto stav podvedomia? Na co je to dobre, ked si to clovek, ktory potom hned zomrie vobec nebude pamätat? (To je za predpokladu, ze peklo alebo nebo neexistuje) :?:
Podla mna peklo a nebo existuje, pretoze som veriaci a ked existuje Boh, therefore existuje aj nebo aj peklo.
Tak Ťa teda opravujem - Verím v Boha!
No môj rozum ma núti si tieto veci zdôvodňovať. Áno, moja viera je možno v tomto ohľade slabá, no som raz taký.
Pozri, o evolúcii ako takej ešte nevieme veľa vecí a ani to, prečo využívame iba tak pramalú časť nášho mozgu. Možno že je odpoveď práve v našom podvedomí, ktoré však podobne ako otázky o našom mozgu zostávajú nezodpovedané...Načo je to dobré, keď človek hneď zomrie a nebude si to pamätať? Ja som hovoril o zvyškovej energii v našom mozgu. Môžeme to nazvať aj dušou, ktorá je nezávislá od tela. Ale pokiaľ žijem/e, je pre mňa duša synonymom podvedomia.
JaJeNiektoIny
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa JaJeNiektoIny »

jin, tak ked veris v toho Boha, tak na co ten Boh je? Hlavne aby sudil, nie? Inak by nemalo zmysel to, ze existuje... A ked uz sudi, tak musis dostat nejaku odmenu(nebo) alebo trest(peklo) za to ako si zil, nie?
A peklo ako konkretne miesto... Peklo ako konretne miesto sa neda opisat, pretoze je to "miesto" mimo tento "vesmir"... Podla mna...
Myslis si, ze existuje peklo - ako "miesto" kde sa stretnu vsetci "zli" ludia?
Sry za tolko uvodzoviek, ale o tych slovach v uvodzovkach by sa dalo kludne napisat tisic dalsich prispevkov keby som ich mal presnejsie opisovat...
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

JaJeNiektoIny napísal:jin, tak ked veris v toho Boha, tak na co ten Boh je? Hlavne aby sudil, nie? Inak by nemalo zmysel to, ze existuje... A ked uz sudi, tak musis dostat nejaku odmenu(nebo) alebo trest(peklo) za to ako si zil, nie?
A peklo ako konkretne miesto... Peklo ako konretne miesto sa neda opisat, pretoze je to "miesto" mimo tento "vesmir"... Podla mna...
Myslis si, ze existuje peklo - ako "miesto" kde sa stretnu vsetci "zly" ludia?
Sry za tolko uvodzoviek, ale o tych slovach v uvodzovkach by sa dalo kludne napisat tisic dalsich prispevkov keby som ich mal presnejsie opisovat...
Toho?
Áno, Boh je na to aby súdil, ale o tom sme predsa nediskutovali.
Podľa mňa peklo ako "miesto" nemožno chápať , nakoľko je to mimo naše chápanie a akékoľvek sebaviac presvedčivé tvrdenie - teória je len teóriou tj. dohadom. Pravdu sa dozvieme až po smrti, no potom už odpoveď na hojko.com nenapíšeme :(
Či sa tam stretnú všetci "zlý ľudia"? Stretnú sa tam tí, ktorí si to budú zasluhovať. Peklo nemožno chápať! Možno v neho iba "veriť" a dohadovať sa...
kj37
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kj37 »

miki690 napísal:ake su tvoje dovody ? len zo zaujimavosti ;)
preco mam verit v peklo ked neverim v boha?
Napísať odpoveď