Kukláči prvýkrát zastrelili človeka

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...

Povazujete tento postup policie za spravny?

Ano
86
84%
Nie
8
8%
Neviem sa vyjadrit
8
8%

Celkom hlasov: 102

krupica_dnb
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krupica_dnb »

no neviem ako vy ale mňa keď len zastaví mestkáč večer že prečo robím bordel tak radšej ani nedávam ruky do vrecka a snažím sa ich mať na očiach a byť kľudný, nie to ešte kukláči. Pochopil by som aj že ho zabili keď si dal rýchlo ruky do vrecka ako keby chcel niečo vytiahnuť...
Boha ľudia nie sú sprostí, keď na vás niekto mieri samopalom a huláka nech sa nehýbeš tak ak sa neposerem od strachu tak ich poslúchnem aj keby čo bolo.... Zaslúžil si to, aj keď je pravda že mal pekný, lež nebezpečný koníček.
Tomasito
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Tomasito »

krija napísal:ad reflexi: dajte do googla toto spojenie: zastavovací účinok. zistite, ze nie je vsetko tak ako to vidite v americkych filmoch
Co si chcel tymto povedat?

// Vyznam pojmu zastavovaci ucinok mi nemusis vysvetlovat.
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krija »

Tomasito napísal:Co si chcel tymto povedat?

// Vyznam pojmu zastavovaci ucinok mi nemusis vysvetlovat.
ani som nemal v plane :wink: rychlost strely z ustia hlavne samopalu vz. 58 sa pohybuje okolo 700 m/s. pri modernejsich "lahkých" samopalnych zbraniach to je az 1100 m/s. zasah takouto zbranou z bezprostrednej blizskosti (do hornej casti tela, najlepsie klucna kost, ramena, paze) ta posle k zemi, ides do soku (viac druhov=nemusim vysvetlovat). podstatna je ale jedna vec, ze v tom okamihu nie si schopny udrzat zbran, lebo dochadza k okamzitemu ochabnutiu svalstva. takmer vo vacsine pripadov konci zbran na zemi skor ako postreleny. to mizive percento, kedy tomu tak nie je, je v spominanych USA movies.

posledny edit: 22:51
Tomasito
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Tomasito »

krija, pytal som sa preto, ze zasahujuci policajt mal strielat zo sapiku, pricom nase specialne jednotky su vyzbrojene samopalmi Heckler & Koch 9 mm Luger. Tato kombinacia neutocnej zbrane a streliva je najoblubenejsia medzi specialnymi jednotkami po celom svete, a to prave po zohladneni aj tebou spominaneho zastavovacieho ucinku, o.i. (velmi oblubena a pouzivana aj v US).

Stale sa vsak zabuda na spominanu metodiku postupu v pripade pohybujuceho sa ohrozojuceho objektu. Ak ta ucia v takomto pripade strielat na najlahsie zasiahnutelnu cast tela, t.j. na hrud, budes strielat na hrud. Ako som tu uz niekomu spominal, tieto metodiky vypracuvalavli vacsi odbornici ako my, rovnako ako vacsi odbornici rozhodovali o vyzbroji nasich spec. jednotiek.
Napísať odpoveď