Beseda s panom premierom...

Diskusie na politické témy...
allias
Star
Star
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa allias »

Rammer napísal:Pozeram ako tu vsetci nanho p1cujete, ale toto je najlepsi premier aky tu kedy bol od cias samostatneho Slovenska.
Čo zatiaľ dokázal? Absolútne nič. Neuskutočnil ani jeden zo svojich sľubov.
To sa treba opýtať.
Beznicku
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Beznicku »

A este by som chcel vediet ako bude ta diskusia prebiehat, ci budete pisat otazky na papierik a on si bude vyberat a tym padom je debata o nicom alebo sa budete priamo pytat. Je jasne, ze to dopredu nemusis vediet ale ma to len tak napadlo
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

Opytaj sa ho, že či bude znižovať spotrebnú daň z pohonných látok, ako to vyčítal predošlej vláde a že či to štátnej kase nebude chýbať. Tiež mu môžeš oskázať, že Frikso je proti.

-Ďalej by som rád vedel, či si fakt myslí, že keď dá dôchodcom 1000sk na vianoce, že im to prilepší a či by nebolo vhodnejšie dotiahnúť začaté reformy (napr. zdravotníctvo)
allias
Star
Star

Príspevok od používateľa allias »

Prečo ten komunistický poškrabok nechce dovoliť zníženie dani na 16%?
dair
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa dair »

allias napísal:Prečo ten komunistický poškrabok nechce dovoliť zníženie dani na 16%?
predpokladam ze koli tomu by uz aj tak chaby rozpocet prisiel o vela love a nemohlo by sa spravit ani tolko divadla s uz tak malym cirkusom :wink:
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

dair napísal:predpokladam ze koli tomu by uz aj tak chaby rozpocet prisiel o vela love a nemohlo by sa spravit ani tolko divadla s uz tak malym cirkusom :wink:
nemas pravdu, vid lafferova krivka - http://www.ineko.sk/reformy2003/menu_da ... krivka.htm
smognerova sa na tomto uz raz popalila, a dalsie znizenie je odpovedou na napr. na http://www.hayek.sk/content/view/255/56/
a na dokaz, ze prijmy maju rastucu tendenciu aj po znizeni: http://www.euractiv.sk/ekonomika-a-euro ... n-je-modou
vajda65
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vajda65 »

čo sa týka daňí, tak sa ho opýtaj, či plánované zrušenie daňovych výnimiek ktoré navrhol sulík výmenou za zníženie daní na 16% sa uskutoční aj bez zníženia dane na 16%, alebo to celé padá.
Osobne si myslím, že je v parlamente nepriehodná aleternatíva zrušenia daň. výnimiek bez zníženia sadzby ale bol by som zvedavý čo by povedal.
Bol by to spôsob ako naplniť rozpočet keď už chce rozdávať tým dementom čo investovali do neb. subjektov, adt.

// to ades: ja na rozdiel od teba mám daleko za prahom plnoletosti, ty máš tak maximálne 18 -19 a voliť si s veľkou pravdepodobnosťou nebol.

Fico je iba človek čo vie ovplyvňovať verejnú mienku, pretože dokáže presvedčiť menej rozumných o tom, že robí niečo pre nich a najmä dôchodcov, ktorých si dokáže kúpiť už ako starý rímania. cez hry a chlieb
Dá im zľavu 600 korún ročne na plyn, tj 50sk/mesiac.
Uvedom si to, že to že je teraz silná koruna, nezamestnanosť necelých 9% sa nestalo mávnutím zázračného prútiku za tych pár mesiacov, ktoré tu tento dement je.
Ak by si mal v pláne isť po škole študovať makroekonomiu tak ako ja tak by si chápal že je to trošku zložitejšie ako o tom rozprávať.
kým tu bol dzurinda tak rozprával ako by hneď znížil spotrebné dane, ako by zaviedol progresívne zdaňovanie pre "milionárov" atd ale prišiel do vlády a zistil že to nie je taká sranda, pretože zniženým spotrebnej dane by mu vznikol taký rozp. deficit že by nesplnil maastrichtské kritéria na vstup do EMU, ku ktorému sa zaviazal.
Veľké firmy ktoré tu znižujú nezamestnanosť prišli iba kvôli veľmi kvalitne urobenej daň. reforme, ktorá zvýšila prehľadnosť daní tým že odstránila množstvo daň. výnimiek.
To čo chcel teraz sulík dokončiť t.j odstrániť ešte cca 40 výnimiek ktoré ostávajú, a zrušiť výhody pre sudcov, prokurátorov politikov čo by bolo pre obyčajných ľudí spravodlivejšie, avšak náš Robertko to zamietol, dôvody môžu byť rôzne - najpravdepodobnejší je ten že je to dobrý nápad z hlavy niekoho iného, o pár mesiacov s ním príde on a že aký je to dobrý nápad.

//
sundevil napísal:nemas pravdu, vid lafferova krivka - http://www.ineko.sk/reformy2003/menu_da ... krivka.htm
smognerova sa na tomto uz raz popalila, a dalsie znizenie je odpovedou na napr. na http://www.hayek.sk/content/view/255/56/
a na dokaz, ze prijmy maju rastucu tendenciu aj po znizeni: http://www.euractiv.sk/ekonomika-a-euro ... n-je-modou
tu je veľmi dôležitý ten aspekt, že nejde iba o zníženie dane ako takej ale o zrušenie daň. výnimiek, ktoré to budú financovať. Tzn. že predpokladaný efekt na št. rozpočet je minimálny až nulový. Súhlas že s niektorými opäť znevyhodňuje čiastočne živnostníkov (konkrétne zníženie paušálu na 25% zo 40% a na 40% zo 60%)ale je to niečo za niečo.

// Nepis viacero prispevkov po sebe- pouzivaj tlacitko UPRAV. Upravil Tomasito
ades
Guru
Guru

Príspevok od používateľa ades »

vajda65 napísal:// to ades: ja na rozdiel od teba mám daleko za prahom plnoletosti, ty máš tak maximálne 18 -19 a voliť si s veľkou pravdepodobnosťou nebol.
mam 19,volit som bol a co sa politiky a politologie vobec tyka, tak si myslim, ze sa v nej dost dobre orientujem. o dianie na slovenskej a ceskej politickej scene sa zaujimam tak od 14-15 rokov a mam prestudovanych viac historickych materialov ako mnoho starsich odo mna, cim ale nechcem nikoho podcenit. uznavam ale, ze mas teda asi omnoho viac skusenosti ako ja(aj ked teraz neviem, ci si mozem dovolit tykat :D), takisto ako uznavam aj tvoj nazor
zelovoc
Darca
Darca
Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zelovoc »

chapem ze nadavate na dzurindu, ale ze chvalite demagoga... ach jaj, tak nam treba ked sme si takeho zvolili. to co sa teraz deje je vysledkom dzurindovej vlady, az fica po 8 rokoch vymenia tak dzurinda bude zase tam kde bol ked nastupil po meciarovi.

a kedy bude ta debata?
deblasco
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa deblasco »

- mna by zaujimalo co spravil s majetkom SZM ktory anektovala SDL a potom on pretiahol do SMERu...
- preco tak tupo obhajuje este tupsich ministrov?
- ako mieni riesit situaciu okolo valentovica a rezortu zdravotnictva?
- kolko bude stat kampan na "informovanie" spolocnosti o prichode eura na sk a ktora reklamka to dostane?
- ake hodnoty vyznaval pred 89 a teraz?
- preco odskodnil len dochodcov? preco neodskodnil aj vdovy? siroty? rodiny kde je nizky prijem? ohladom plynu...
- kedy bude odskodnovat, znizovat ceny benzinu?
- preco nezmeni dan z paliv?
- preco ide rusit 2% z dani? preco nespravi jednotnu dan 16% ? a nezrusi akekolvek vynimky?

(je toho viac, ako ma budu napadat otazky budem ich sem davat)

a poprosim, nech naozaj odpoveie na kazdu otazku, lebo on je majster v uhybnych odpovediach taky isty ako velky mufti...
Vigor
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Vigor »

Za prve Vam chcem podakovat za mnozstvo nametov, za druhe sa chcem ospravedlnit, teda nie zeby som Vas tu klamal alebo si vymyslal, no nastala zmena. Teda ani nie zmena...proste nasa profesorka sa tak trosku sekla, cize nepride Fico, ale Dzurinda. Sme jedina trieda, ktorej bolo povedane, ze pride Fico, ostatne triedy vedia o Dzurindovi od zaciatku :) . Beseda je zajtra...
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

Dzurinda? Tak to sa teš. Milujem, keď on začne o svojich prioritach :lol: samozrejme total mimo temu :)

..a nakoniec zistiš, že nič nepovedal
jamess
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jamess »

Vigor napísal:Za prve Vam chcem podakovat za mnozstvo nametov, za druhe sa chcem ospravedlnit, teda nie zeby som Vas tu klamal alebo si vymyslal, no nastala zmena. Teda ani nie zmena...proste nasa profesorka sa tak trosku sekla, cize nepride Fico, ale Dzurinda. Sme jedina trieda, ktorej bolo povedane, ze pride Fico, ostatne triedy vedia o Dzurindovi od zaciatku :) . Beseda je zajtra...
ze preco sa tolko strka bushovi do zadku...ale inak mu len podakuj :)
Tomasito
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Tomasito »

Vigor napísal:nepride Fico, ale Dzurinda.
lol, aspon si tu par ludi ulavilo :lol:

Pokial ide o Mikiho, priprav sa na to, ze na ziadnu otazku odpoved nedostanes ; )
dair
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

TAK SA HO OPYTAJ ZE PRECO KED HO VIDIM V TELKE TAK DO KAZDEHO LEN JE*E.... A ZE SLOVENSKA MENSINA V AUSTRALII HO MA V <!> :D
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

dair napísal:A ZE SLOVENSKA MENSINA V AUSTRALII HO MA V <!> :D
Rovnako aj on vas :wink:
dair
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

hojko napísal:Rovnako aj on vas :wink:
konieckoncov ako kazdeho ineho (okrem seba) co je dost spatne 8) :twisted: :lol: (no ako pre koho vzhladom na to ze mna sa to az tak netyka... :wink: )
Beznicku
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Beznicku »

dair napísal:TAK SA HO OPYTAJ ZE PRECO KED HO VIDIM V TELKE TAK DO KAZDEHO LEN JE*E.... A ZE SLOVENSKA MENSINA V AUSTRALII HO MA V <!> :D
To uz reagujes po tej zmene co tu Vigor napisal alebo este stale na reagujes na na toho prveho?
deblasco
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa deblasco »

hm, spytaj sa ho ake konkretne kroky chce urobit aby odstavil fica a ze preco to uz nerobi, kym fico fsetko nedojeb@ :o)
vajda65
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vajda65 »

deblasco napísal:hm, spytaj sa ho ake konkretne kroky chce urobit aby odstavil fica a ze preco to uz nerobi, kym fico fsetko nedojeb@ :o)
páčia sa mi tvoje otázky, toto by som sa ho rád opýtal aj ja.
Napísať odpoveď