začiatky na gitare
-
[email protected]
Medium Expert
- Kontaktovať používateľa:
vytvoris si sice "unikatny" styl ale naucis sa kopu zlozvykov a hluposti ktore ti budu neskor poriadne prekazat...pinacolada napísal:napriklad ja.
kupil som si gitaru (elektriku) a ucim sa formou samouk+kamarati.myslim ze sa do v pohode da a aj nejaky gitaristi mi hovorili ze ked si samouk nie je to vobec take zle len ti treba viac drilovat a vacsiu trpezlivost ale vytvoris si vlastny unikatny styl ktory ti mozno budu ostatny zavidiet.
no s5 k teme.ja sa ucim za pomoci stranky www.gitarista.sk - precitaj si vsetky clanky,nauc sa stupnice,mody,pentatoniku,cvic rozne cvicenai co su tam a v neposledom rade prebrowsuj forum.dost zaujmave veci sa tam dozvies.dalej som sa ucil kadejako sam a zopar lekcii od kamarata,dost dobreho gitaristu,ktoreho tymto pozdravujem (DIKI KUBO) .
P.S.:kamarate ti vravim ze lepsi konicek ako gitaru si si nemohol vybrat.a ak este k tomu bude elektricka tak je to parada.podma mojho skromneho nazoru je elektrika ovela lepsia vec.hraje sa na nej lahsie (mne urcite) a pomocov roznych technik,pomocok a aparatury sa daju vytvarat neobmedzene vela roznych zvukov
-
[email protected]
Medium Expert
Tak to viem, že sú dobrí. Jedni hrali ako predskokani Horkýže slíže a druhí už boli aj na Domaša Orange Fest. Hocikomu sa do rúk nezverímSRneC napísal:len dufam ze s tymi kamaratmi mas raven pravdu ze su dobri lebo ak ta nauci nejaky jonáš z dediny vybrnkavat ale popritom dalsich 18,5 zlozvykov nevem ci budes rad ... dobre si vsetko premysli drzim palec
-
pinacolada
Guru wannabe
nehovorim ze nie.mam zlozvyky ale mal som ich omnoho viacej kym na neucil kusok moj kamarat (najlepsi gitarista v presove a to nehovorim iba ja).a neverim ze ani ty nemas ziadny zlozvyk.to sa skratka neda.btw aj tak nechcem nikdy hrat strojovo ako petrucci alebo vai.to sa mi bridi.Fall napísal:vytvoris si sice "unikatny" styl ale naucis sa kopu zlozvykov a hluposti ktore ti budu neskor poriadne prekazat...
-
fikus-kukis
Guru wannabe
Vie, že keď zahrá strunu o tri pražce vyššie, aký zvuk mu to vydá a opakujem: nemusí vedieť stupnice/pomenovať zahraný tón; vie, či mu tam sedí (aj keď budeš namietať, že to vie z toho, lebo ovláda stupnicu).Fall napísal: nevyzna sa na hmatniku tak mu je sluch uplne nanic lebo bude akurat tapat ci ten ton ktory ide zahrat je ten spravny
Ja som rastený samouk, hoci som chodil polroka do hudobnej, ale zavesil som to na klinec, lebo noty boli niečím pre mňa neprehĺtnuteľným - vyrastal som na tabulatúre - možno chyba, možno nie - neriešim[email protected] napísal:Tak dikes za príspevok, konečne iný názor, ako dať sa do školy.
aj ja mam zlozvyky, ale je ich relativne male mnozstvo, nejde o to hrat ako stroj, mne sa petrucci tiez nejak extra nepaci, ale nastroj ma sluzit! a nato aby ti dobre sluzil ho musis vediet adekvatne ovladat, to znamena, ze ista technicka zrucnost tam byt musipinacolada napísal:nehovorim ze nie.mam zlozvyky ale mal som ich omnoho viacej kym na neucil kusok moj kamarat (najlepsi gitarista v presove a to nehovorim iba ja).a neverim ze ani ty nemas ziadny zlozvyk.to sa skratka neda.btw aj tak nechcem nikdy hrat strojovo ako petrucci alebo vai.to sa mi bridi.
fikus: tak potom musi mat vyborny sluch a hlavne musel drilovat niekolkonasobne viac ako keby sa naucil stupnicu, kedze to musel robit metodou pokus omyl(samozrejme, ze ked sa stupnice vymyslali, tak sa to tak robilo, ale vymysleli sa preto aby sa to nemuselo robit znova, tak naco si stazovat pracu)
-
Vesper
Professional
Ako predskokan Horkýže Slíže som už hral aj ja a netrúfol by som si niekoho učiť. Ale tak vlasnte to všetko záleží na tebe a na tom v akej miere sa tomu chceš venovať. Rozhodne nebudeš nejaký svetoborný ak len niečo odkukáš od kamošov.[email protected] napísal:Tak to viem, že sú dobrí. Jedni hrali ako predskokani Horkýže slíže a druhí už boli aj na Domaša Orange Fest. Hocikomu sa do rúk nezverím
-
[email protected]
Medium Expert
Neplánujem len niečo odkukať od kamošov a taktiež neplánujem byť svetoborný. Chcem sa iba naučiť hrať na gitare a zahrať si nejaké songy, ktoré sa mi páčia, hrať iba tak pre radosť svoju a možno aj tých druhých aj keď pri ohni, ale no a čo??Vesper napísal:Ako predskokan Horkýže Slíže som už hral aj ja a netrúfol by som si niekoho učiť. Ale tak vlasnte to všetko záleží na tebe a na tom v akej miere sa tomu chceš venovať. Rozhodne nebudeš nejaký svetoborný ak len niečo odkukáš od kamošov.
ved samozrejme, mas pravdu, gitara a cela hudba ma sluzit na prezentaciu sameho seba, ale nato aby si sa mohol prezentovat musis zvladnut aj istu davku techniky a ide o to, ze bez zlozvyko ide ta hra omnoho omnoho lahsie[email protected] napísal:Neplánujem len niečo odkukať od kamošov a taktiež neplánujem byť svetoborný. Chcem sa iba naučiť hrať na gitare a zahrať si nejaké songy, ktoré sa mi páčia, hrať iba tak pre radosť svoju a možno aj tých druhých aj keď pri ohni, ale no a čo??To je všetko. Preraziť neplánujem. Proste sa mi páči hra na gitare. A ak si hral už ako predkapela, tak už na gitare hrať vieš a keby za tebou prišiel dobrý kamoš, nepomohol by si mu?? Aj by si ho vyvaroval chýb ktoré robíš a tak, naučil akordy, čo by mal cvičiť, ... Asi toľko
-
Knjaz Varggoth
Medium Expert
-
pinacolada
Guru wannabe
ved to nepopieram.teraz neobhajujem sedlacke hranie typu viem 5 akordov a dve tempa ta som gitarista.ja obhajujem poctive samoucenie.teoria ako zaklad a tvrdy drill.Fall napísal:aj ja mam zlozvyky, ale je ich relativne male mnozstvo, nejde o to hrat ako stroj, mne sa petrucci tiez nejak extra nepaci, ale nastroj ma sluzit! a nato aby ti dobre sluzil ho musis vediet adekvatne ovladat, to znamena, ze ista technicka zrucnost tam byt musi
tiez to vnimam podobne... BTW chodil som semester do jednej sukromnej umeleckej skoly a to co oni robia je len tahanie penazi. Tie dva akordy co tam ucia ma moc dalej neposunuli. Ma to definitivne odradilo od umelckych skol.pinacolada napísal:ved to nepopieram.teraz neobhajujem sedlacke hranie typu viem 5 akordov a dve tempa ta som gitarista.ja obhajujem poctive samoucenie.teoria ako zaklad a tvrdy drill.