začiatky na gitare

Čo beží v kine, rádiu, tv...?
[email protected]
Medium Expert
Medium Expert
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa [email protected] »

Tak dikes za príspevok, konečne iný názor, ako dať sa do školy. Tak to poriešim aj ja s kamošmi. Už majú nejaké tie roky za sebou, aj v nejakých skupinách už hrali. Inak ta stránka je v pohode, budem študovať a cvičiť, cvičiť, cvičiť :-D
Fall
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Fall »

pinacolada napísal:napriklad ja.
kupil som si gitaru (elektriku) a ucim sa formou samouk+kamarati.myslim ze sa do v pohode da a aj nejaky gitaristi mi hovorili ze ked si samouk nie je to vobec take zle len ti treba viac drilovat a vacsiu trpezlivost ale vytvoris si vlastny unikatny styl ktory ti mozno budu ostatny zavidiet.
no s5 k teme.ja sa ucim za pomoci stranky www.gitarista.sk - precitaj si vsetky clanky,nauc sa stupnice,mody,pentatoniku,cvic rozne cvicenai co su tam a v neposledom rade prebrowsuj forum.dost zaujmave veci sa tam dozvies.dalej som sa ucil kadejako sam a zopar lekcii od kamarata,dost dobreho gitaristu,ktoreho tymto pozdravujem (DIKI KUBO) .

P.S.:kamarate ti vravim ze lepsi konicek ako gitaru si si nemohol vybrat.a ak este k tomu bude elektricka tak je to parada.podma mojho skromneho nazoru je elektrika ovela lepsia vec.hraje sa na nej lahsie (mne urcite) a pomocov roznych technik,pomocok a aparatury sa daju vytvarat neobmedzene vela roznych zvukov
vytvoris si sice "unikatny" styl ale naucis sa kopu zlozvykov a hluposti ktore ti budu neskor poriadne prekazat...
SRneC
Addict
Addict

Príspevok od používateľa SRneC »

len dufam ze s tymi kamaratmi mas raven pravdu ze su dobri lebo ak ta nauci nejaky jonáš z dediny vybrnkavat ale popritom dalsich 18,5 zlozvykov nevem ci budes rad ... dobre si vsetko premysli drzim palec
[email protected]
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

SRneC napísal:len dufam ze s tymi kamaratmi mas raven pravdu ze su dobri lebo ak ta nauci nejaky jonáš z dediny vybrnkavat ale popritom dalsich 18,5 zlozvykov nevem ci budes rad ... dobre si vsetko premysli drzim palec
Tak to viem, že sú dobrí. Jedni hrali ako predskokani Horkýže slíže a druhí už boli aj na Domaša Orange Fest. Hocikomu sa do rúk nezverím :-D
pinacolada
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pinacolada »

Fall napísal:vytvoris si sice "unikatny" styl ale naucis sa kopu zlozvykov a hluposti ktore ti budu neskor poriadne prekazat...
nehovorim ze nie.mam zlozvyky ale mal som ich omnoho viacej kym na neucil kusok moj kamarat (najlepsi gitarista v presove a to nehovorim iba ja).a neverim ze ani ty nemas ziadny zlozvyk.to sa skratka neda.btw aj tak nechcem nikdy hrat strojovo ako petrucci alebo vai.to sa mi bridi.
fikus-kukis
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa fikus-kukis »

Fall napísal: nevyzna sa na hmatniku tak mu je sluch uplne nanic lebo bude akurat tapat ci ten ton ktory ide zahrat je ten spravny
Vie, že keď zahrá strunu o tri pražce vyššie, aký zvuk mu to vydá a opakujem: nemusí vedieť stupnice/pomenovať zahraný tón; vie, či mu tam sedí (aj keď budeš namietať, že to vie z toho, lebo ovláda stupnicu).
[email protected] napísal:Tak dikes za príspevok, konečne iný názor, ako dať sa do školy.
Ja som rastený samouk, hoci som chodil polroka do hudobnej, ale zavesil som to na klinec, lebo noty boli niečím pre mňa neprehĺtnuteľným - vyrastal som na tabulatúre - možno chyba, možno nie - neriešim :? (okrem toho nával povinností - prvý ročník na SŠ). Byť samoukom nič zlé nie je. Na to, aby si vedel ako hrať na gitaru do hudobnej školy nemusíš chodiť.
Fall
Medium Star
Medium Star

pinacolada napísal:nehovorim ze nie.mam zlozvyky ale mal som ich omnoho viacej kym na neucil kusok moj kamarat (najlepsi gitarista v presove a to nehovorim iba ja).a neverim ze ani ty nemas ziadny zlozvyk.to sa skratka neda.btw aj tak nechcem nikdy hrat strojovo ako petrucci alebo vai.to sa mi bridi.
aj ja mam zlozvyky, ale je ich relativne male mnozstvo, nejde o to hrat ako stroj, mne sa petrucci tiez nejak extra nepaci, ale nastroj ma sluzit! a nato aby ti dobre sluzil ho musis vediet adekvatne ovladat, to znamena, ze ista technicka zrucnost tam byt musi

fikus: tak potom musi mat vyborny sluch a hlavne musel drilovat niekolkonasobne viac ako keby sa naucil stupnicu, kedze to musel robit metodou pokus omyl(samozrejme, ze ked sa stupnice vymyslali, tak sa to tak robilo, ale vymysleli sa preto aby sa to nemuselo robit znova, tak naco si stazovat pracu)
Vesper
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Vesper »

[email protected] napísal:Tak to viem, že sú dobrí. Jedni hrali ako predskokani Horkýže slíže a druhí už boli aj na Domaša Orange Fest. Hocikomu sa do rúk nezverím :-D
Ako predskokan Horkýže Slíže som už hral aj ja a netrúfol by som si niekoho učiť. Ale tak vlasnte to všetko záleží na tebe a na tom v akej miere sa tomu chceš venovať. Rozhodne nebudeš nejaký svetoborný ak len niečo odkukáš od kamošov.
[email protected]
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Vesper napísal:Ako predskokan Horkýže Slíže som už hral aj ja a netrúfol by som si niekoho učiť. Ale tak vlasnte to všetko záleží na tebe a na tom v akej miere sa tomu chceš venovať. Rozhodne nebudeš nejaký svetoborný ak len niečo odkukáš od kamošov.
Neplánujem len niečo odkukať od kamošov a taktiež neplánujem byť svetoborný. Chcem sa iba naučiť hrať na gitare a zahrať si nejaké songy, ktoré sa mi páčia, hrať iba tak pre radosť svoju a možno aj tých druhých aj keď pri ohni, ale no a čo?? :-) To je všetko. Preraziť neplánujem. Proste sa mi páči hra na gitare. A ak si hral už ako predkapela, tak už na gitare hrať vieš a keby za tebou prišiel dobrý kamoš, nepomohol by si mu?? Aj by si ho vyvaroval chýb ktoré robíš a tak, naučil akordy, čo by mal cvičiť, ... Asi toľko :-)
Fall
Medium Star
Medium Star

[email protected] napísal:Neplánujem len niečo odkukať od kamošov a taktiež neplánujem byť svetoborný. Chcem sa iba naučiť hrať na gitare a zahrať si nejaké songy, ktoré sa mi páčia, hrať iba tak pre radosť svoju a možno aj tých druhých aj keď pri ohni, ale no a čo?? :-) To je všetko. Preraziť neplánujem. Proste sa mi páči hra na gitare. A ak si hral už ako predkapela, tak už na gitare hrať vieš a keby za tebou prišiel dobrý kamoš, nepomohol by si mu?? Aj by si ho vyvaroval chýb ktoré robíš a tak, naučil akordy, čo by mal cvičiť, ... Asi toľko :-)
ved samozrejme, mas pravdu, gitara a cela hudba ma sluzit na prezentaciu sameho seba, ale nato aby si sa mohol prezentovat musis zvladnut aj istu davku techniky a ide o to, ze bez zlozvyko ide ta hra omnoho omnoho lahsie
Knjaz Varggoth
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Knjaz Varggoth »

Takže určite si zožeň program Guitar Pro. A podľa neho sa trošku aj naučíš. A ďaľej už len škola. Na ZUŠ je aj štúdium pre dospelích .... tam si môžeš vybrať chodiť keď ti to bude vyhovovať.
pinacolada
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pinacolada »

Fall napísal:aj ja mam zlozvyky, ale je ich relativne male mnozstvo, nejde o to hrat ako stroj, mne sa petrucci tiez nejak extra nepaci, ale nastroj ma sluzit! a nato aby ti dobre sluzil ho musis vediet adekvatne ovladat, to znamena, ze ista technicka zrucnost tam byt musi
ved to nepopieram.teraz neobhajujem sedlacke hranie typu viem 5 akordov a dve tempa ta som gitarista.ja obhajujem poctive samoucenie.teoria ako zaklad a tvrdy drill.
cubix
Star
Star

Príspevok od používateľa cubix »

pinacolada napísal:ved to nepopieram.teraz neobhajujem sedlacke hranie typu viem 5 akordov a dve tempa ta som gitarista.ja obhajujem poctive samoucenie.teoria ako zaklad a tvrdy drill.
tiez to vnimam podobne... BTW chodil som semester do jednej sukromnej umeleckej skoly a to co oni robia je len tahanie penazi. Tie dva akordy co tam ucia ma moc dalej neposunuli. Ma to definitivne odradilo od umelckych skol.
Napísať odpoveď