najväčšia škoda , že žiadny taký gym v širokom okolí nieje ...
Bojove umenia a pod.
esteze toto je tema najoblubenejsie a nie najlepsie a najuzitocnejsie lebo by sa tu viedli siahodlhe diskuse kde by si kazdy presadzoval svoje - kazde bojove umenie ma cosi do seba a je niecim vynimocne takze sa nemoze povedat ze jedno je lepsie ako druhe - ked vies pouzit hociktore je to len tvoje plus...
ad: krav maga,systema,sambo - vsetko super
ad: krav maga,systema,sambo - vsetko super
-
dair
Guru wannabe
- Kontaktovať používateľa:
ked tak pozeram na rozne veci co tu padaju tak len chcem podotknut ze asi by som rozlisoval medzi bojovym UMENIM (karate, aikido, kung fu ai) proste tie s historickym backgroundom a nejakou filozofickou hlbkou...
a potom su tu ostatne co by som nazval skor bojovymi STYLMI ako napr Krav Maga, Sambo ai ktore len niekto povyberal hmaty a kopy zo vselikadial a nazval si to nejak a uci lyse lamy co sa chcu bit po baroch... no offence
a potom su tu ostatne co by som nazval skor bojovymi STYLMI ako napr Krav Maga, Sambo ai ktore len niekto povyberal hmaty a kopy zo vselikadial a nazval si to nejak a uci lyse lamy co sa chcu bit po baroch... no offence
-
dair
Guru wannabe
rozhodne nesuhlasim. Nemyslis ze da sa povedat ze Taewkwondo je pre prepnutych chlapcov co trenuju par mesiacov a potom sa idu mlatit po vonku...vajda65 napísal:tak toto je presne tak. Inak ja som za taekwondo kedže som ho zopár rokov trenoval. Thai box a teda aj muay thai sú len pre prepnutých chlapcov čo trénuju pár mesiacov a potom sa idu mlátiť po vonku.
Zalezi na ludoch...
A ked uz o to ide tak ver mi ze by som radsej stretol prepnuteho "taekwondistu" ako prepnuteho chalanka co trenuje muay thai....
dair napísal:ked tak pozeram na rozne veci co tu padaju tak len chcem podotknut ze asi by som rozlisoval medzi bojovym UMENIM (karate, aikido, kung fu ai) proste tie s historickym backgroundom a nejakou filozofickou hlbkou...
BTW: Karate má taktiež prvky kung fu... neviem či náhodou nie je karate odvodené z kung fu , akurát že sú tam pridané ďalšie kopy, chmaty...
Moje oblubene bojove umenie je capoeira. Spojenie hudby("tanca") a bojoveho umenia. Fakt sila.
EDIT krija ja som to nemyslel tak ze to je bojove umenie s ktorym dokazes rozsusit kocikoho s hociakym bojovym umenim. Podla mna je to pekne divadlo sledovat ludi co to vedia.
Nepredvadza sa nahodou capoeira do rytmu hudby alebo bubnov?
EDIT krija ja som to nemyslel tak ze to je bojove umenie s ktorym dokazes rozsusit kocikoho s hociakym bojovym umenim. Podla mna je to pekne divadlo sledovat ludi co to vedia.
Nepredvadza sa nahodou capoeira do rytmu hudby alebo bubnov?
-
krija
VIP
ano, vyzera to dobre. ale..pHysIQ napísal:Moje oblubene bojove umenie je capoeira. Spojenie hudby("tanca") a bojoveho umenia. Fakt sila.
za prve: na ulici ti ziadna hudba hrat nemusi
za druhe je tam vela zbytocnych pohybov, ktore skor ci neskor odcerpavaju energiu aj u fyzicky zdatnejsích borcov.
za tretie: je velmi lahko citatelna
za stvrte: narocna na priestor, kedze vacsina atakov je vedena nohami, prakticky u nej neexistuje boj z miesta.
vyhodou, ale je, ze v kombinacii s inym bojovym umenim rastie jej ucinnost, prave vdaka spominanej fyzickej zdatnosti, pohyblivosti, obratnosti...
byvali spoluziak neviem ci este chodi, ale minimalne chodil dost dlho na capoeiru, do toho gymnastiku, po cca 2 rokoch sa dost stazoval ze ma klby v prdeli... Nedavno v meste postaval hlucik ludi okolo zopar capoeiristov, ako, ked to predvadzal chalan co bolo vidno ze vie tak to bolo pekne...
Ale priskocit, mozno zniest jeden kop a ukopat kolenami... imho
Ale priskocit, mozno zniest jeden kop a ukopat kolenami... imho
dair napísal:neboj tu si nikoho okrem seba neztrapnil takze bud kludny
Dobre, .eb už na to...
A ostatných prosím aby sa vyjadrovali k téme Ktoré bojové umenie je vaše najoblúbenejšie ? a nerozvíjali tému, že prečo je jedno umenie od druhého lepšie... To môžete písať tu http://www.hojko.com/ako-sa-najlepsie-bit-t60777.html
Ďakujem
-
haliegro
Medium Star
tak sorrac, kamo, ale zjavne nevies o com melies. sambo nepoznam, ale ku krav maga ti poviem toto:dair napísal:ked tak pozeram na rozne veci co tu padaju tak len chcem podotknut ze asi by som rozlisoval medzi bojovym UMENIM (karate, aikido, kung fu ai) proste tie s historickym backgroundom a nejakou filozofickou hlbkou...
Krav Maga is the official self defense system of the Israeli Defense Forces, and has been taught to hundreds of law enforcement agencies and thousands of civilians
in the United States.
Krav Maga is a simple, effective self
defense system that emphasizes instinctive movements, practical techniques, and realistic training scenarios.
a toto ti povie wikipedia:
Krav Maga (Hebrew קרב מגע: "contact combat") is a self-defense and military hand-to-hand combat system developed in Israel. It came to prominence following its adoption by various Israeli Security Forces and is now used by military and law enforcement personnel, as well as civilians, around the world. The Krav Maga taught in civilian self defence classes is more often a simplified version that emphasizes personal self-defense, and excludes numerous 'more lethal' techniques taught to the military, plus holds and come-alongs taught to police forces- as there are legal proscriptions in some countries which govern and constrain the teaching of hazardous or life-threatening techniques to civilians.
takze pred tym, nez tento bojovy sport, resp. umenie (ano, je to umenie-ochranit vlastny zadok, alebo aj zadky inych) nazves zbierkov hmatov a trikov pre lamy najdi si o tom nejake info, aby si nekecal do vetra.
k teme: este vzdy najoblubenejsie bojove !UMENIE! krav maga
ad1. sak mozes mat sluchatka v usiachkrija napísal:ano, vyzera to dobre. ale..
za prve: na ulici ti ziadna hudba hrat nemusi.
za druhe je tam vela zbytocnych pohybov, ktore skor ci neskor odcerpavaju energiu aj u fyzicky zdatnejsích borcov.
za tretie: je velmi lahko citatelna
za stvrte: narocna na priestor, kedze vacsina atakov je vedena nohami, prakticky u nej neexistuje boj z miesta.
vyhodou, ale je, ze v kombinacii s inym bojovym umenim rastie jej ucinnost, prave vdaka spominanej fyzickej zdatnosti, pohyblivosti, obratnosti...
ad2. pri capoeire niesu zbytocne pohyby, sice to nieje soprt ala ju-jitsu, ale vsetky pohyby maju svoje opodstatnenie uz len koli ziskaniu svihu potrebneho pri kopoch
ad3. neviem ci si mal tu cest robit capoeiru, ale ver mi ze takeho brazilcana by si neprecital
ad4. pri capoeire naberies taku flexibilitu ze si schopny kopat aj na velmi kratku vzdialenost. Existuje vela stylov capoeiry, ten co poznas ty je regional, ale brazilcania ziju v dost kriminalnom prostredi preto si vymysleli napriklad obranu proti nozu/macete, alebo hru na fakt kratku vzdialenost, len tie niesu medzi laikmi zname.
Ale na to hlavne si zabudol capoeira nieje boj ale capoeira je HRA a pri capoeire sa nebojuje ale hrá
-
krija
VIP
ad1:dobreee
ad2:jedna sa o porovnanie s inymi bojovymi umeniami. to, ze sa jedna o nadobudnutie kinetickej energie si mozes nechat do skoly pre ucitelku fyziky.
ad3:o ich rychlosti viem a obdivujem ju
ad4:su len dva hlavne: tradicny(angola) a moderny(regional, Contemporânea)
no a to na co som zabudol. precitaj si po sebe este raz to tvoje ad4. a teraz mi povedz, napis ci to je este stale hra alebo boj o zivot. a nie len v sucasnej brazilii, ale aj v jej historii. mimochodom sa capoeira nazyva: tanec smrti. ale to laik nemoze vediet.
ad2:jedna sa o porovnanie s inymi bojovymi umeniami. to, ze sa jedna o nadobudnutie kinetickej energie si mozes nechat do skoly pre ucitelku fyziky.
ad3:o ich rychlosti viem a obdivujem ju
ad4:su len dva hlavne: tradicny(angola) a moderny(regional, Contemporânea)
no a to na co som zabudol. precitaj si po sebe este raz to tvoje ad4. a teraz mi povedz, napis ci to je este stale hra alebo boj o zivot. a nie len v sucasnej brazilii, ale aj v jej historii. mimochodom sa capoeira nazyva: tanec smrti. ale to laik nemoze vediet.