A capoeira fakt nieje boj, pri capoeire neide o porazenie supera, ale cisto o hru medzi dvoma ludmi, a to za sa ta hra da vyuzit pri obrane je vec ina
Bojove umenia a pod.
na capoeiru uz rok nechodim a az sa cudujem kolko nazvov mi vypadlo
. Angola a regional su len zakladne delenia capoeiri, ale potom sa v capoeire hraju rozne hry, napriklad hra s macetami/palicami sa nazyva makulele, a este je aj hra proti utocnikovy s nozom ta sa nazyva Santa Maria a je ich ovela viac.
A capoeira fakt nieje boj, pri capoeire neide o porazenie supera, ale cisto o hru medzi dvoma ludmi, a to za sa ta hra da vyuzit pri obrane je vec ina
dair napísal:BTW presne ako si napisal NEVIES ani nahodou
Kód: Vybrať všetko
Čína je považována za kolébku bojového umění. Čínské kung fu ovlivnilo vznik karate.
História vzniku Karate
Indické korene :
Pôvod Karate sa datuje ďaleko do minulosti, pred viac ako tisíc rokmi. Vtedy navštívil indický mních Daruma Taishi (Bodhidharma) kláštor Shaolin v Číne (provincia Henan), kde učil svojich žiakov metódam rozvoja vytrvalosti a fyzickej sily, ktoré boli nevyhnutné k tomu, aby mohli žiaci znášať kázeň, ktorá bola súčasťou ich náboženstva. Tu začal vyučovať Chan (Zen) budhizmus, pričom fyzická tréningová jednotka sa ďalej rozvíjala a prispôsobovala až sa nakoniec stala tým, čo dnes nazývame Shaolinskou metódou boja. Postupom času sa stali shaolinský mnísi preslávenými bojovníkmi a ich metóda sa začala označovať ako Shorinji Kempo. Spolu so šírením Zen budhizmu sa začalo šíriť aj toto bojové umenie po celej Číne. Svoju cestu si prostredníctvom vojenských vyslancov, obchodníkov a nadšencov boja holými rukami našlo aj na ostrov Okinawa kde sa zmiesilo s okinawským umením boja nazývaným Te alebo Tode. A tak začalo pomaly vznikať to, čomu dnes hovoríme Karate.
-
dair
Guru wannabe
- Kontaktovať používateľa:
tak to ze bojove umenia pochadzaju z ciny je pravda tak to ze to ovplyvnilo je rozhodne viac nez pravda ale ako kung fu vzniklo tisic rokov BC tak karate je omnoho mladsie a ako system uplne odlisny so samostatnym vyvojom v japonsku a neskor "osvojeny" koreou...cimo napísal:Myslim ze karate vzniklo z kung fuKód: Vybrať všetko
Čína je považována za kolébku bojového umění. Čínské kung fu ovlivnilo vznik karate.
presne prva veta potvrdila to co som povedal...haliegro napísal:tak sorrac, kamo, ale zjavne nevies o com melies. sambo nepoznam, ale ku krav maga ti poviem toto.......
takze pred tym, nez tento bojovy sport, resp. umenie (ano, je to umenie-ochranit vlastny zadok, alebo aj zadky inych) nazves zbierkov hmatov a trikov pre lamy najdi si o tom nejake info, aby si nekecal do vetra.
JE TO BOJOVY SYSTEM....
a ako som povedal v bojovom umeni sa okrem sebaobrany ucis aj filozofiu ktora tvori vecsiu cast umenia ako samotne kopy a udery atd...
Urcitym sposobom povedane sa BOJOM ucis MIERU... ak chapes...
V systemoch ako K.M. atd sa ucis len ako paralyzovat utocnika... (NIC VIAC)
takze o com tu ty tocis...
je pekne ze sa ti to paci, ja ti to neberiem no zjavne nechapes o com tu pisem
-
krija
VIP
vzdy som uprimny
pocas ZŠ som chodil na karate, ale to nebolo nic pre mna a po par treningoch som to zabalil. neskor som sa k tomu vratil, ale formou "samouk". intenzivnejsie som sa tomu zacal venovat pocas zakladnej vojenskej sluzby. stretli sa tam borci z kickboxu, karate, box.... obcas potrebovali niekoho, kto semtam aj vrati uder
co to som pochytil aj so zbranami (nunčaki, palica).
no a po vojne: to uz je len vtedy, ak je cas a chut. snazim sa vyuzit z kazdeho nieco. ale chut trenovat nove veci uz nie je.
edit: fyzicku som nahanal v posilovni a sutazne futbal, stolny tenis.
pocas ZŠ som chodil na karate, ale to nebolo nic pre mna a po par treningoch som to zabalil. neskor som sa k tomu vratil, ale formou "samouk". intenzivnejsie som sa tomu zacal venovat pocas zakladnej vojenskej sluzby. stretli sa tam borci z kickboxu, karate, box.... obcas potrebovali niekoho, kto semtam aj vrati uder
co to som pochytil aj so zbranami (nunčaki, palica).
no a po vojne: to uz je len vtedy, ak je cas a chut. snazim sa vyuzit z kazdeho nieco. ale chut trenovat nove veci uz nie je.
edit: fyzicku som nahanal v posilovni a sutazne futbal, stolny tenis.
Pytam sa preto, ze to co tu na margo Capoeiri pisal Harun, ti potvrdi snad kazdy, kto sa Capoeire aktivne venoval. Dnes je to v prvom rade zosynchronizovany tanecek s akrobatickymi prvkami, ktory urobi dojem maximalne tak vo forme vystupenia na nejakom kulturnom podujati- urcite nie na ulici a uz vobec nie v porovnani so skutocnymi- v prvom rade- bojovymi umeniami...krija napísal:vzdy som uprimny![]()
...
-
krija
VIP
Tomasito, ja som sa ani nehadal, ze to nie je tak. ale ak capoeira je to jedine co ovladas a si v nudzi, tak sa mozu stat iba dve veci. nakupis, alebo pouzijes vsetko co vies a mozno odides po vlastnych. ako som pisal, ze z kazdeho sa da nieco pochytit, co sa moze hodit. z capoeiri su to unikove techniky, z ktorych mozem bez toho aby sa ma super dotkol prejst do protiutoku.
Brazilske jiu-jitsu je cool + uz sa da konecne na urovni trenovat aj v BA- http://www.fightnews.sk/forum/viewtopic.php?t=179 (ak je to este aktual- predsalen som sa na toto umenie dotazoval 2 r. dozadu, no vzhladom k planom BAD BOYa by malo byt).
Pokial je to takto, mozem s tebou len suhlasit. Mal som dojem, ze z hladiska bojoveho umenia Capoeiru trosicku precenujes.krija napísal:Tomasito, ja som sa ani nehadal, ze to nie je tak. ale ak capoeira je to jedine co ovladas a si v nudzi, tak sa mozu stat iba dve veci. nakupis, alebo pouzijes vsetko co vies a mozno odides po vlastnych. ako som pisal, ze z kazdeho sa da nieco pochytit, co sa moze hodit. z capoeiri su to unikove techniky, z ktorych mozem bez toho aby sa ma super dotkol prejst do protiutoku.
-
dair
Guru wannabe
tak musim povedat ze brazilske jiu-jitsu je super. Mali sme teraz par treningov s grapplingom a fakt to bolo maga cool.Tomasito napísal:Brazilske jiu-jitsu je cool + uz sa da konecne na urovni trenovat aj v BA- http://www.fightnews.sk/forum/viewtopic.php?t=179 (ak je to este aktual- predsalen som sa na toto umenie dotazoval 2 r. dozadu, no vzhladom k planom BAD BOYa by malo byt). Pokial je to takto, mozem s tebou len suhlasit. Mal som dojem, ze z hladiska bojoveho umenia Capoeiru trosicku precenujes.
Na pozretie by som odporucal nejake videjka Ryana Gracie-ho ktory v ramci Gracie family
-
HardiKrishna
Light Star
-
Traktorista
Guru
ano, WTcko je fajne, pokial sa tomu clovek poriadne venuje tak jedno z naj umeni na ulicu,..HardiKrishna napísal:A co tak skusit WT -cko , myslim si ze je to sice skor realny fight bez nejakych pravidiel hodiaci sa na ulicu, podobne ako jet kune do
ja osobne som aktivne robil tak 1-1,5 roka a pak som zistil ze MT ma viac bavi
nerobim to kvoli ulici
-
HardiKrishna
Light Star
suhlasim wt-cko nie je nejak extra atraktivne a ma zakladne drilly ,ktore musis este aj v spanku robit, ale nadovsetko ucine, a zaklad sa odohrava v hlave, velmi dolezita je pri nom psychika,nie je ako mnohe vychodne bojove sporty, wtcko konci ked super lezi nehybne na zemi , alebo stihne utiectTraktorista napísal:ano, WTcko je fajne, pokial sa tomu clovek poriadne venuje tak jedno z naj umeni na ulicu,..
ja osobne som aktivne robil tak 1-1,5 roka a pak som zistil ze MT ma viac bavi
nerobim to kvoli ulici
-
Blade
Medium Expert
Bojove umenia
Nazdar chcel by som sa prihlasit na niake bojove umenia a rozhodujem sa medzi wu-shu,thajsky box,aikido a mam 15rokov a neviem ktore by bolo najvhodnejsie v takom veku.samozrejme pri ktorom sa naucim lepsie bit
-
axxis
Addict
Nechapem preco kazdy povazuje capoeiru LEN za tanec. Videl si nejake videjko kde v rode hrali benguelu, v ktorej je zakaz dotknut sa supera a ocakavaju sa technicke veci na rukach a podla toho si usudil, ze je to lolovina? Capoeira ma vela utocnych a poemrne efektivnych kopov, lebo ako si uz povedal je poskladana. Poskladana uplne zo vsetkeho (by mestre Bimba i guess). Trebars len kop martelo je prebrany z prehypovaneho muay thai.Tomasito napísal:Smejem sa 100_krat
-
dair
Guru wannabe
Re: Bojove umenia
LOL no ked toto je dovod tak skus kusok vyrast...Blade napísal:Nazdar chcel by som sa prihlasit na niake bojove umenia a rozhodujem sa medzi wu-shu,thajsky box,aikido a mam 15rokov a neviem ktore by bolo najvhodnejsie v takom veku.samozrejme pri ktorom sa naucim lepsie bit