Bojove umenia a pod.

O športe...

Ktoré bojové umenie je vaše najoblúbenejšie ?

Muay Thai
95
28%
Kung Fu
30
9%
Karate
24
7%
Judo
8
2%
Capoeira
30
9%
Aikido
39
12%
Combat Sambo
6
2%
Taekwondo
29
9%
ine
74
22%

Celkom hlasov: 335

Harun
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Harun »

na capoeiru uz rok nechodim a az sa cudujem kolko nazvov mi vypadlo :? . Angola a regional su len zakladne delenia capoeiri, ale potom sa v capoeire hraju rozne hry, napriklad hra s macetami/palicami sa nazyva makulele, a este je aj hra proti utocnikovy s nozom ta sa nazyva Santa Maria a je ich ovela viac.
A capoeira fakt nieje boj, pri capoeire neide o porazenie supera, ale cisto o hru medzi dvoma ludmi, a to za sa ta hra da vyuzit pri obrane je vec ina
krija
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krija »

Harun, tak je to pri vsetkych bojovych umeniach. pokym ho nepotrebujes pouzit, tak je to hra, relax, meditovanie....
cimo
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cimo »

dair napísal:BTW presne ako si napisal NEVIES ani nahodou :lol:

Kód: Vybrať všetko

Čína je považována za kolébku bojového umění. Čínské kung fu ovlivnilo vznik karate.

História vzniku Karate 
Indické korene :

Pôvod Karate sa datuje ďaleko do minulosti, pred viac ako tisíc rokmi. Vtedy navštívil indický mních Daruma Taishi (Bodhidharma) kláštor Shaolin v Číne (provincia Henan), kde učil svojich žiakov metódam rozvoja vytrvalosti a fyzickej sily, ktoré boli nevyhnutné k tomu, aby mohli žiaci znášať kázeň, ktorá bola súčasťou ich náboženstva. Tu začal vyučovať Chan (Zen) budhizmus, pričom fyzická tréningová jednotka sa ďalej rozvíjala a prispôsobovala až sa nakoniec stala tým, čo dnes nazývame Shaolinskou metódou boja. Postupom času sa stali shaolinský mnísi preslávenými bojovníkmi a ich metóda sa začala označovať ako Shorinji Kempo. Spolu so šírením Zen budhizmu sa začalo šíriť aj toto bojové umenie po celej Číne. Svoju cestu si prostredníctvom vojenských vyslancov, obchodníkov a nadšencov boja holými rukami našlo aj na ostrov Okinawa kde sa zmiesilo s okinawským umením boja nazývaným Te alebo Tode. A tak začalo pomaly vznikať to, čomu dnes hovoríme Karate.
Myslim ze karate vzniklo z kung fu :)
dair
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa dair »

cimo napísal:

Kód: Vybrať všetko

Čína je považována za kolébku bojového umění. Čínské kung fu ovlivnilo vznik karate.
Myslim ze karate vzniklo z kung fu :)
tak to ze bojove umenia pochadzaju z ciny je pravda tak to ze to ovplyvnilo je rozhodne viac nez pravda ale ako kung fu vzniklo tisic rokov BC tak karate je omnoho mladsie a ako system uplne odlisny so samostatnym vyvojom v japonsku a neskor "osvojeny" koreou...
haliegro napísal:tak sorrac, kamo, ale zjavne nevies o com melies. sambo nepoznam, ale ku krav maga ti poviem toto.......
takze pred tym, nez tento bojovy sport, resp. umenie (ano, je to umenie-ochranit vlastny zadok, alebo aj zadky inych) nazves zbierkov hmatov a trikov pre lamy najdi si o tom nejake info, aby si nekecal do vetra.
presne prva veta potvrdila to co som povedal...
JE TO BOJOVY SYSTEM....
a ako som povedal v bojovom umeni sa okrem sebaobrany ucis aj filozofiu ktora tvori vecsiu cast umenia ako samotne kopy a udery atd...
Urcitym sposobom povedane sa BOJOM ucis MIERU... ak chapes...
V systemoch ako K.M. atd sa ucis len ako paralyzovat utocnika... (NIC VIAC)
takze o com tu ty tocis...
je pekne ze sa ti to paci, ja ti to neberiem no zjavne nechapes o com tu pisem :?
Tomasito
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Tomasito »

krija napísal:Harun, tak je to pri vsetkych bojovych umeniach. pokym ho nepotrebujes pouzit, tak je to hra, relax, meditovanie....
Krija, akemu bojovemu umeniu a ako dlho si sa venoval, prip. venujes? Uprimne ; )
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

vzdy som uprimny :wink:
pocas ZŠ som chodil na karate, ale to nebolo nic pre mna a po par treningoch som to zabalil. neskor som sa k tomu vratil, ale formou "samouk". intenzivnejsie som sa tomu zacal venovat pocas zakladnej vojenskej sluzby. stretli sa tam borci z kickboxu, karate, box.... obcas potrebovali niekoho, kto semtam aj vrati uder :D
co to som pochytil aj so zbranami (nunčaki, palica).
no a po vojne: to uz je len vtedy, ak je cas a chut. snazim sa vyuzit z kazdeho nieco. ale chut trenovat nove veci uz nie je.
edit: fyzicku som nahanal v posilovni a sutazne futbal, stolny tenis.
Tomasito
VIP
VIP

krija napísal:vzdy som uprimny :wink:
...
Pytam sa preto, ze to co tu na margo Capoeiri pisal Harun, ti potvrdi snad kazdy, kto sa Capoeire aktivne venoval. Dnes je to v prvom rade zosynchronizovany tanecek s akrobatickymi prvkami, ktory urobi dojem maximalne tak vo forme vystupenia na nejakom kulturnom podujati- urcite nie na ulici a uz vobec nie v porovnani so skutocnymi- v prvom rade- bojovymi umeniami...
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Tomasito, ja som sa ani nehadal, ze to nie je tak. ale ak capoeira je to jedine co ovladas a si v nudzi, tak sa mozu stat iba dve veci. nakupis, alebo pouzijes vsetko co vies a mozno odides po vlastnych. ako som pisal, ze z kazdeho sa da nieco pochytit, co sa moze hodit. z capoeiri su to unikove techniky, z ktorych mozem bez toho aby sa ma super dotkol prejst do protiutoku.
Harun
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Harun »

ale podstatny rozdiel je vtom, ze na capoeiru neides preto aby si sa vedel bit, ale preto ze je to fantasticke umenie so skvelou komunitou. Ak sa chces vediet bit tak na to su ine bojove umenia, ak ostaneme v Brazilii tak take brazil jiu-jitsu je dost ucinne
Tomasito
VIP
VIP

Brazilske jiu-jitsu je cool + uz sa da konecne na urovni trenovat aj v BA- http://www.fightnews.sk/forum/viewtopic.php?t=179 (ak je to este aktual- predsalen som sa na toto umenie dotazoval 2 r. dozadu, no vzhladom k planom BAD BOYa by malo byt).
krija napísal:Tomasito, ja som sa ani nehadal, ze to nie je tak. ale ak capoeira je to jedine co ovladas a si v nudzi, tak sa mozu stat iba dve veci. nakupis, alebo pouzijes vsetko co vies a mozno odides po vlastnych. ako som pisal, ze z kazdeho sa da nieco pochytit, co sa moze hodit. z capoeiri su to unikove techniky, z ktorych mozem bez toho aby sa ma super dotkol prejst do protiutoku.
Pokial je to takto, mozem s tebou len suhlasit. Mal som dojem, ze z hladiska bojoveho umenia Capoeiru trosicku precenujes.
dair
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Tomasito napísal:Brazilske jiu-jitsu je cool + uz sa da konecne na urovni trenovat aj v BA- http://www.fightnews.sk/forum/viewtopic.php?t=179 (ak je to este aktual- predsalen som sa na toto umenie dotazoval 2 r. dozadu, no vzhladom k planom BAD BOYa by malo byt). Pokial je to takto, mozem s tebou len suhlasit. Mal som dojem, ze z hladiska bojoveho umenia Capoeiru trosicku precenujes.
tak musim povedat ze brazilske jiu-jitsu je super. Mali sme teraz par treningov s grapplingom a fakt to bolo maga cool. :D
Na pozretie by som odporucal nejake videjka Ryana Gracie-ho ktory v ramci Gracie family ;) spravili obrovsky prelom na UFC (Ultimate Fighting Championchip kto pozna)... fakt neskutocne :)
HardiKrishna
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa HardiKrishna »

A co tak skusit WT -cko , myslim si ze je to sice skor realny fight bez nejakych pravidiel hodiaci sa na ulicu, podobne ako jet kune do
Traktorista
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Traktorista »

HardiKrishna napísal:A co tak skusit WT -cko , myslim si ze je to sice skor realny fight bez nejakych pravidiel hodiaci sa na ulicu, podobne ako jet kune do
ano, WTcko je fajne, pokial sa tomu clovek poriadne venuje tak jedno z naj umeni na ulicu,..
ja osobne som aktivne robil tak 1-1,5 roka a pak som zistil ze MT ma viac bavi :)
nerobim to kvoli ulici :)
HardiKrishna
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa HardiKrishna »

Traktorista napísal:ano, WTcko je fajne, pokial sa tomu clovek poriadne venuje tak jedno z naj umeni na ulicu,..
ja osobne som aktivne robil tak 1-1,5 roka a pak som zistil ze MT ma viac bavi :)
nerobim to kvoli ulici :)
suhlasim wt-cko nie je nejak extra atraktivne a ma zakladne drilly ,ktore musis este aj v spanku robit, ale nadovsetko ucine, a zaklad sa odohrava v hlave, velmi dolezita je pri nom psychika,nie je ako mnohe vychodne bojove sporty, wtcko konci ked super lezi nehybne na zemi , alebo stihne utiect :D sam z toho mam dilemu kedy je primerane pouzit to ,kedy je ten zlom, ked sa uz boju neda vyhnut
Blade
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Bojove umenia

Príspevok od používateľa Blade »

Nazdar chcel by som sa prihlasit na niake bojove umenia a rozhodujem sa medzi wu-shu,thajsky box,aikido a mam 15rokov a neviem ktore by bolo najvhodnejsie v takom veku.samozrejme pri ktorom sa naucim lepsie bit
axxis
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa axxis »

Tomasito napísal:Smejem sa 100_krat :lol:
Nechapem preco kazdy povazuje capoeiru LEN za tanec. Videl si nejake videjko kde v rode hrali benguelu, v ktorej je zakaz dotknut sa supera a ocakavaju sa technicke veci na rukach a podla toho si usudil, ze je to lolovina? Capoeira ma vela utocnych a poemrne efektivnych kopov, lebo ako si uz povedal je poskladana. Poskladana uplne zo vsetkeho (by mestre Bimba i guess). Trebars len kop martelo je prebrany z prehypovaneho muay thai.
dair
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Re: Bojove umenia

Blade napísal:Nazdar chcel by som sa prihlasit na niake bojove umenia a rozhodujem sa medzi wu-shu,thajsky box,aikido a mam 15rokov a neviem ktore by bolo najvhodnejsie v takom veku.samozrejme pri ktorom sa naucim lepsie bit
LOL no ked toto je dovod tak skus kusok vyrast...
schw33k
Guru
Guru

Príspevok od používateľa schw33k »

kurnik toto WT Ti je fakt sranda
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

schw33k napísal:kurnik toto WT Ti je fakt sranda
Podla mne je WT jedno z najlepsich bojovich umeni na obranu.

tiez dost zaujimave a nie len o bojovich umeniach.
dair
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

kali520 napísal:Podla mne je WT jedno z najlepsich bojovich umeni na obranu.

tiez dost zaujimave a nie len o bojovich umeniach.
kazdopadne zaujimave ale nejako sa mi to absolutne nespaja so slovom UMENIE... :?
Napísať odpoveď