Trest smrti

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

Mal by sa zaviest v EU trest smrti?

Ano
225
53%
Nie
167
40%
Neviem
29
7%

Celkom hlasov: 421

nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

Harun napísal:necital som cely thread, ale je dost rozdiel medzi napisanim do fora a skutocnym rozhodnutim
lebo by sme vsetci veeeelmi dlho rozmyslali aky trest mame dat pedofilovi, ktory zabil behom 10 rokov 20 deti ....
miki690
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa miki690 »

nordkapp_pb napísal:ked odoberas prava inym je uplne ferove, ked su odobrate aj tebe .. nemyslis ?
Ale keby to takto fungovalo tak by potom museli zabit aj kata , lebo on tiez odobera prava ... chapes ? kto ma pravo rozhodovat nad ludskym zivotom? myslim ze o tom rozhoduje jedine Boh alebo ak neverite v Boha tak by mal o svojom zivote rozhodovat kazdy clovek sam. :roll:
Toxikoman
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Toxikoman »

ANO, neni o com diskutovat...podla mna trest smrti by nemal byt len za vrazdy, ale aj za vlastizradu (vid. Lesa) , a aj niektore ine zlociny...
Te-wei
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Te-wei »

Len tak ma napadlo; Je vôbec trest smrti trestom... trestom pre dotyčného?
Sepiroth
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Sepiroth »

kukiak napísal:vsetci to myslia myslim v teoretickej rovine, je jasne ze sa to v ziadnej demokratickej krajine nepresadi a nikdy ani o tom nebude viest diskusia na urovni zakonodarnej moci.. Ale ktovie ci by si nezmenil nazor, keby nejaky clovek zabil ludi z tvojho okolia(bozechran)...myslim ze by si nemyslel na nic ine, len ako mu sposobit co najviac bolesti..

taky clovek co spravi take ohavne ciny, je smrt vykupenim.
O tom nepochybuj. pomsta je prirodzena ludska potreba, tuzba po pomste je velmi silny a prirodzeny pud, tak ako ludskost samotna. kazdy kto mi bude odporovat-vravte si co chcete, moralisti. vsetci ste velky teoreticky ale keby na vas dfoslo, cop nikomu neprajem, nikto z vas by neuvazoval inak, chcel by sa pomstit.
ja iba zdôraznujem, ze nic ako umucenie nieje v ziadnej kulturnej krajine za ziadnych okolnosti akceptovatelne. i ked vykon trestu smrti a samotny spôsok popravy nikdy nieje nezbolestný, často dokonca doslova mučivý.

Ci je trest smrti pre takeho vraha trestom-po prve, ide hlavne o obranny prostriedok spolocnosti. Ako som spominal, v spolocnosti existuju iste medze, podla ktorych nielenze nieje ani vo sne mozne umucenie a podobne blbosti, co tu poniektorí písali (nie, zeby som to istým sviniarom nedoprial), ale aj v oblastí väzníc existujú isté medze. Aj väzni maju ludske prava, a väznica musi byt postavena, strazena a vsetko okolo toho tak, aby tieto prava neboli vyrazne porusovane (okrem prava na osobnu slobodu. nechodte na mna s tým, ze kto zobral zivot nema ludske prava. ak niekoho nechcete odsudit na smrt, automaticky sa na mna osopujete, ze kto ma pravo ten zivot zobrat a podobne. takze tvrdenim: "ale ved je to hnusný hajzel, on si zasluzi aj stredoveku hladomornu" by ste si iba s*ali do huby). A tym padom sa z akehokolvek takehoto zariadenia DÁ ujsť, nech je to akokolvek náročné, ake dá sa to.
preto je pre dobro ludstva takehoto sviniara popravit (milionty krat hovorim, ze nevravim o vrahoch, ale o masovych vrahoch, psychopatoch, teroristoch a pod.).
AS myslím, že strach zo smrti je najhorším a najväčším strachom - KAŽDÝ, aj ten najväčší psychopat, sa zacal pred popravou báť. Niektorí strúhali hrdinov, ale aj tak boli nakoniec vsetci celí posraní.
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

Ja som proti ... jak na Spektre hovorili ... Trest Smrti je jediny Trest ktory sa neda vratit spat ... Si predstav ides po ulici neskoro v noci ... uvidis niekde na chodniku mrtvolu ... Pachatelia ta omracia vsetko 100% naraficia a si v riti ... 100 dokazov bude proti tebe 2 budu v tvoj prospech ... a Pachatelia by si na slovensku urcite niekoho podplatili ...
Si odkazany na trest Smrti ... dostanes napr inekciu ... a tyzden na to sa najde velmi lahko prehliadnutelny ale obrovsky dokaz v tvoj prospech ... najdu pravych pachatelov ale ty si uz na druhom svete ... v Amerike sa stalo velmi vela takychto pripadou
SRneC
Addict
Addict

Príspevok od používateľa SRneC »

ak si narazal na mna sepiroth tak tym mucenim som myslel vaznenie v neludskych podmienkach alebo pracu. nie skripec :lol:

trest smrti je dar nie trest!
Lolofon
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Lolofon »

Shark NX napísal:Ja som proti ... jak na Spektre hovorili ... Trest Smrti je jediny Trest ktory sa neda vratit spat ...
imho ziadny trest sa neda vratit spet ako chces vratit spet ak niekoho posles povedzme na 20 rokov za mreze a zistis ze to bol "preklep "
trest smrti je ale jednoznacne mierumilovnjsi ako keby si mal niekoho odsudit na dozivotie,sice sa uz dotycnemu neda ani ospravedlnit ak sa to stane
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kukiak »

Lolofon napísal:imho ziadny trest sa neda vratit spet ako chces vratit spet ak niekoho posles povedzme na 20 rokov za mreze a zistis ze to bol "preklep "
trest smrti je ale jednoznacne mierumilovnjsi ako keby si mal niekoho odsudit na dozivotie,sice sa uz dotycnemu neda ani ospravedlnit ak sa to stane
Sorry, ale teraz si zadrel. Znova si to predstav na sebe. Cisto teoreticky, zavru niekoho z tvojich rodicov, zato co nespravili, zijes v amerike, odsudia ho na trest smrti, ale vies ze su nevinny! Ale oni ich popravia, ale tebe to nebude luto, ved to je mieromiluvnejsie ich popravit ako par rokov sediet :roll: .. ale toto je extrem. Proste som reagoval nato ze v pripde chyby je trest smrti lepsi :roll: :shock:
SRneC
Addict
Addict

Príspevok od používateľa SRneC »

kukiak napísal:Proste som reagoval nato ze v pripde chyby je trest smrti lepsi :roll: :shock:
to je tiez diskutabilne mozes ich navstevovat alebo nieco podniknut-stale ziju... nadej je vzdy, ale ked ich sundaju? nevem ... :?

//jaaaj . no tak to si fakt posral tu formulaciu
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kukiak »

SRneC napísal:to je tiez diskutabilne mozes ich navstevovat alebo nieco podniknut-stale ziju... nadej je vzdy, ale ked ich sundaju? nevem ... :?
David, citaj co pisem. To povedal on, ja s tym nesuhlasim preto tento smajlik :roll: Mozno som to nenapisal dost jasne, sry
Retne
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Retne »

Smrt je myslim ze jednoduche vykupenie! Radsej na dozivotie do samotky. Nech sa z toho cvokne!
belo15
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa belo15 »

Retne napísal:Smrt je myslim ze jednoduche vykupenie! Radsej na dozivotie do samotky. Nech sa z toho cvokne!
moj nazor...uplne suhlasim...nebudeme mu to smrtou ulahcovat
dew6
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa dew6 »

Trest smrti nie...vyznie to naivne, no viete koľko veľa trestov smrti už bolo vykonaných "omylom" ???
A na druhej strane je to pre tých ľudí viac vykúpením ako trestom... :slap:
//erytrocyt: nabudúce menej smailíkov, ok? :wink:

Prepáč. Už som ich obmedzila tuším vo všetkých príspevkoch....
spermia
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa spermia »

nemyslim si ze by sa mal trest smrti zaviest..nejedna sa o nic ine iba o dalsiu vrazdu,ale schvalenu statom..nech spravil co spravil,su aj ine moznosti ako si to moze odpykat..
axxis
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa axxis »

Vrazdy ako take (aj umyselne) podla mna niesu vzdy adekvatny dovod pre trest smrti. Vsetko by sa malo posudzovat skor na zaklade okolnosti. Predstavte si, ze vam niekto smrtelne zrani priatelku, manzelku alebo dieta. V tej chvili sa strasne nastves a klofnes ho. Inokedy by si to v zivote nespravil ale bol si v nespravnu dobu na nespravnom mieste. Ak by to bol clovek, ktory poctivo pracuje, ma rodinu etc. udelil by som mu len trest aby sa nepovedalo. 5 rokov na premyslenie a olutovanie svojho cinu. Ale posielat ho preto na smrt?
Ine je to s dilermi, maniakmi a nenapravitelnymi kriminalnikmi, ktory maju pravny system len na to aby ho neustale porsovali. Videl som dokuent (myslim, ze sa volal Najvacsie kriminalne pripady Slovenska alebo tak podobne) kde boli takyto ludia rozoberany. Zvacsa sa jednalo o neaku prechodnu hranicu IQ. Nieje to psychicke postihnutie ale ti ludia su nachylni na konanie zavaznych trestnyc cinov a su potencinalne nebezpecni. Ak niekto opakovane vrazdil pre 100Sk alebo tretikrat znasilnil zenu nevidim dovod preco by mu to nemohlo byt oplatene rovnakou kartou.
Suma sumarum: V urcitych pripadoch som za trest smrti.
kj37
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kj37 »

axXis napísal:Vrazdy ako take (aj umyselne) podla mna niesu vzdy adekvatny dovod pre trest smrti. Vsetko by sa malo posudzovat skor na zaklade okolnosti. Predstavte si, ze vam niekto smrtelne zrani priatelku, manzelku alebo dieta. V tej chvili sa strasne nastves a klofnes ho. Inokedy by si to v zivote nespravil ale bol si v nespravnu dobu na nespravnom mieste. Ak by to bol clovek, ktory poctivo pracuje, ma rodinu etc. udelil by som mu len trest aby sa nepovedalo. 5 rokov na premyslenie a olutovanie svojho cinu. Ale posielat ho preto na smrt?
Ine je to s dilermi, maniakmi a nenapravitelnymi kriminalnikmi, ktory maju pravny system len na to aby ho neustale porsovali. Videl som dokuent (myslim, ze sa volal Najvacsie kriminalne pripady Slovenska alebo tak podobne) kde boli takyto ludia rozoberany. Zvacsa sa jednalo o neaku prechodnu hranicu IQ. Nieje to psychicke postihnutie ale ti ludia su nachylni na konanie zavaznych trestnyc cinov a su potencinalne nebezpecni. Ak niekto opakovane vrazdil pre 100Sk alebo tretikrat znasilnil zenu nevidim dovod preco by mu to nemohlo byt oplatene rovnakou kartou.
ved na okolnosti sa prihliada vzdy...
Sepiroth
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Sepiroth »

axXis napísal:Vrazdy ako take (aj umyselne) podla mna niesu vzdy adekvatny dovod pre trest smrti. Vsetko by sa malo posudzovat skor na zaklade okolnosti. Predstavte si, ze vam niekto smrtelne zrani priatelku, manzelku alebo dieta. V tej chvili sa strasne nastves a klofnes ho. Inokedy by si to v zivote nespravil ale bol si v nespravnu dobu na nespravnom mieste. Ak by to bol clovek, ktory poctivo pracuje, ma rodinu etc. udelil by som mu len trest aby sa nepovedalo. 5 rokov na premyslenie a olutovanie svojho cinu. Ale posielat ho preto na smrt?
Na tajketo okolnosti sa prihliada. A suhlasim s tebou-ako som uz napisal- v istých pripadoch, ako boli napriklad ntí z tej relácie, ako su teroristi, masový vrahovia, a podobne...
okonenipica
Zablokovaný
Zablokovaný
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa okonenipica »

kubikjuice napísal:ved na okolnosti sa prihliada vzdy...
ale na slovensku nie, kubikjuice
axxis
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa axxis »

okonenipica napísal:ale na slovensku nie, kubikjuice
Na SVk sa prihliada na priezvisko popripade ake krvne puto ta z onym priezviskom spaja. Viva la poslanecka imunita.
Napísať odpoveď