Hip-Hop - umelci a ich tvorba
-
vivaSlovakia
Guru wannabe
-
p4ra
Redeemer
- Kontaktovať používateľa:
Vdaka, ze si ma prave nazval namyslenym a sprostym clovekom.fruxo napísal:=> a z neho bude namysleny a sprosty clovek
Ja som pritom nenazval ziadneho metalistu mastnovlasym psychopatom alebo ziadneho punkera fetakom, pricom sa to u obidvoch pripadov krasne hodi.
A necitim sa byt raperom, ci ako sa tomu nadava, len sa mi paci kultura a vsetko, okolo rapu a hip-hopu s tym spojeneho.
-
vivaSlovakia
Guru wannabe
tak v tom pripade to na teba neplati...p4ra napísal:Vdaka, ze si ma prave nazval namyslenym a sprostym clovekom.Aj mi to lichoti celkom.
Ja som pritom nenazval ziadneho metalistu mastnovlasym psychopatom alebo ziadneho punkera fetakom, pricom sa to u obidvoch pripadov krasne hodi.
A necitim sa byt raperom, ci ako sa tomu nadava, len sa mi paci kultura a vsetko, okolo rapu a hip-hopu s tym spojeneho.
ale preco porovnavas metalistov, punkerov... porovnavaj to so skutocnymi skladatelmi napriklad. Joseph Haydn, Georg Fridrich Händel, Johann Sebastian Bach, Antonio Vivaldi...
pripadne s terajsimi : D. Landa, H. Toth, A. Bocceli, Torr, Guns N' Roses, Michael Jackson, ...
-
p4ra
Redeemer
Lebo tak isto porovnavaju Rytmusa a KF s so skupinami alebo zanrami, ako som to uz uviedol.
Btw. hrdinovia, ked uz mi raz davate K-, bol by som rad, keby ste ma v nich nenazyvali ko*ot a podobne, lebo ja som tu nikoho z vas neurazil. Absolutne ma to neuraza, len to poukazuje, aki ste primitivni a nie ste schopni normalnej diskusie.
Btw. hrdinovia, ked uz mi raz davate K-, bol by som rad, keby ste ma v nich nenazyvali ko*ot a podobne, lebo ja som tu nikoho z vas neurazil. Absolutne ma to neuraza, len to poukazuje, aki ste primitivni a nie ste schopni normalnej diskusie.
-
hojko
Site Admin
p4ra: Punkerov, metalistov a hh nemozes porovnat. Teda aspon podla mna nie. Samozrejme, vsetci maju svoj styl oblecenia, ale to ako sa prezentuje hiphop sa mi zda uplne najprimitivnejsie. Dokazem respektovat oblecenie (pudlo na kolenach, sikmu siltovku, velke tricko), ale prezentacia hudobnikov je doslova primitivna - co rym, to nadavka alebo urazka, hoci bezdovodne, no podstatne je ponadavat si na niekoho. IMHO to nie je styl, je to skor ubohost.
-
p4ra
Redeemer
hojko, nemozem to porovnavat, lebo v tvojom ponimani, resp. z tvojho pohladu je to tak. A problem je v tom, ze ludia vnimaju Rytmusa (alebo rap, ako taky), len ako prostriedok na nadavanie. To ale nie je pravda. Nadavky su to posledne, o co v rape v skutocnosti ide. V rape sa umelci vyjadruju tak, ako to citia, ako to maju na jazyku. To, ze su tam nadavky v skutocnosti hovori o tom, ze su sami sebou a prezentuju seba, ale aj ludi v skutocnosti takych, aki su. Ved sa nehrajme, ze sme slusaci, ked to tak nie je. Kazdy z nas si zanadava. Ale ako hovorim, tie nadavky absolutne nie su podstatne. Podstatne su texty samotne. A tie maju v porovnani s akoukolvek inou muzikou podla mna, najhlbsiu myslienku.
p4ra, to sa neda celkom konkretizovat ako celok, co ma hlbsiu myslienku atd. Ja mam vela oblubenych kapiel a niektore ich texty su vyborne ine zase nestoja ani za zmienku. Dnes to je bohuzial tak ,ze ludia neradi pocuvaju aj ked len jemne metaforizovane verse pretoze im nechapu alebo nechcu pochopit. Ja osobne uznavam dobre texty, kde sa dokazem najst a mozno ma to posune aj dalej a moze to byt zaner hocktory.
-
p4ra
Redeemer
cubix, ja som sa nesnazil ani konkretizovat, len som chcel povedat tolko, ze to posledne, co za rapom treba hladat su potreby nadavat. I ked, treba povedat na druhu stranu, u niektorych kapiel je to ich styl, kde sa tych nadavok objavuje vela (Kontrafakt) a je vela kapiel, u kt. sa to objavuje zriedka a rymy su neskutocne kvalitne (Moja Rec). Trosicku sme sice odbocili od temy KF a ich novy album, ale snad sa nikto nenahneva. A co sa tyka inych zanrov, ja osobne neskutocne zeriem texty od 3 Doors Down napriklad.
-
t0m4s3
Admin
Rytmus nadavky pouziva pretoze chce byt zaujimavy a chce predavat, preto podla mna nie je ani raper ani hiphoper v pravom ponimani. Je to obycajny komercny pozer, ktoremu ide iba o "slavu" (tazko nazvat niekoho kto preda slabych 10-20tisic platni slavnym), prachy, kur*y...p4ra napísal:hojko, nemozem to porovnavat, lebo v tvojom ponimani, resp. z tvojho pohladu je to tak. A problem je v tom, ze ludia vnimaju Rytmusa (alebo rap, ako taky), len ako prostriedok na nadavanie.
-
p4ra
Redeemer
Rytmus nadava preto, lebo je to jeho styl. Je unikatny, je jediny. To, ze sa to tebe nepaci ja neodsudzujem, ani to, ze mas taky nazor nanho. Avsak hovorit o jeho neuspesnosti je somarina. Na Slovensku je mozno 5 skupin, kt. dokazu v rekordne kratkom case predat take velke mnozstvo albumov, ako je schopny on s Kontrafaktom. Myslim si, ze to svedci o niecom. Poznam taktiez ludi, kt. su o mna o 10 rokov starsi, cize 33+ a Kontrafakt im hra v radiach. Ked sa ich spytam, ze preco? Odpoved je jednoducha. Lebo tie texty stoja za to. A je raper a hiphoper 100%. Ovlada breakdance, ovlada beatbox, ovlada rap. Toto su prvky hiphopu.t0m4s3 napísal:Rytmus nadavky pouziva pretoze chce byt zaujimavy a chce predavat, preto podla mna nie je ani raper ani hiphoper v pravom ponimani. Je to obycajny komercny pozer, ktoremu ide iba o "slavu" (tazko nazvat niekoho kto preda slabych 10-20tisic platni slavnym), prachy, kur*y...
-
okonenipica
Zablokovaný
-
t0m4s3
Admin
A podla coho ineho? Podla toho kolko 15 a 16rocnych deciek chce byt ako on? Alebo podla frekvencie nadavok v textoch? Podla poctu rozbitych cien na aureloch? Alebo podla vahy zlata na krku? Necham sa rad poucit.okonenipica napísal:preboha od kedy sa riesi uspesnost rapu podla toho kolko sa predalo albumov ?
u co sa urcuje jaky je hrac v csku napr. ?t0m4s3 napísal:A podla coho ineho? Podla toho kolko 15 a 16rocnych deciek chce byt ako on? Alebo podla frekvencie nadavok v textoch? Podla poctu rozbitych cien na aureloch? Alebo podla vahy zlata na krku? Necham sa rad poucit.
tak isto sa urcuje jaky je hrac v tejto hre..
pribadas mi na dalsieho co chce posudzovat hip hop podla par tipov.. a podla par vypocutych trekoch..