Tzv. finanční poradcovia...

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

Veríte finančným poradcom?(OVB a podobne)

áno
8
15%
nie
32
62%
neviem
12
23%

Celkom hlasov: 52

dew6
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Tzv. finanční poradcovia...

Príspevok od používateľa dew6 »

Chcela by som vedieť, aký máte na toto "povolanie" názor (OVB a tak). Ja s nimi nemám dobré skúsenosti (skúseností veľa, no ani jednu dobrú)... Bez ohľadu na to, že s tým robí aj moja sestra, tak občas sledujem tie podvody...

Inak odkedy to robí, stala sa z nej chronická klamárka-potvrdil mi to môj oco a môj partner...

Myslím, že to funguje na starom-dobrom pyramídovom systéme, no a sú vraj dosť vtieraví a otravní (keď sa snažia o klientov)....Až mi je z toho smutno...
Nuž, niekomu z vás možno pomohli, tak sa vyjadrite...

Čakám na vaše skúsenosti, postrehy a názory na týchto ľudí... :smt064 :smt017
Fortune
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fortune »

najhorsie na celej veci tychto "poradcov" je ze to nerobia pre klienta ale pre seba a svoju proviziu
k6
VIP
VIP

Príspevok od používateľa k6 »

Nebudem pisat vela, nazor si kazdy spravi sam a je to obsiahly "problem". Myslim si, ze netreba vsetkych hadzat do jedneho vreca. Jeden dobry kamarat v spominanom OVB pracuje... Takze som to s nim skusil, a musim priznat, ze mi skutocne poradil niekolko velmi vyhodnych obchodov, o ktorych by som inak nevedel. Tak isto pomohol otcovi s investiciou vacsieho balika a krasne to zarobilo. Mozno to bola nahoda... ale ja s nimi zle skusenosti nemam a kludne si necham poradit znovu. Musim podotknut, ze sam financny trh z vlastneho zaujmu sledujem, takze by ma na nejaku blbost zase nenamotal.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

O OVB sa už niečo popísalo tu: http://www.hojko.com/ovb-skusenosti-t66663.html

;)
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

O niečom podobnom som sa nedávno informoval, bol som na základnom školení a poviem vám - zo začiatku som bol ohúrený, nadšený. No ako som si to doma nechal prejsť hlavou, zistil som, že je to len nahánačka za ľudmi. Prídete pritom o veľa kamošov a stane sa z vás chronický klamár.
-Som rád, že som do toho nevstúpil, pretože odstupom času, ako pozerám na svoju kamarátku, ktorá ma tam priviedla vidím, že okrem mňa stratila ešte mnoho kamarátov a dôvery u nich (a už tam ani nerobí). :)
k6 napísal:Nebudem pisat vela, nazor si kazdy spravi sam a je to obsiahly "problem". Myslim si, ze netreba vsetkych hadzat do jedneho vreca. Jeden dobry kamarat v spominanom OVB pracuje... Takze som to s nim skusil, a musim priznat, ze mi skutocne poradil niekolko velmi vyhodnych obchodov, o ktorych by som inak nevedel. Tak isto pomohol otcovi s investiciou vacsieho balika a krasne to zarobilo. Mozno to bola nahoda... ale ja s nimi zle skusenosti nemam a kludne si necham poradit znovu. Musim podotknut, ze sam financny trh z vlastneho zaujmu sledujem, takze by ma na nejaku blbost zase nenamotal.
Pravda, čo píšeš. Ja som sa na to základnom školení tiež veľa naučil, čo som doteraz nevedel, napr. o stavebných sporeniach. Chcel som pokračovať ďalej na školeniach, ale ma nepustili, pokiaľ nepodpíšem také sporenie, onakú zmlúvu. Tak som sa na to vyprdol. Doslova ma do toho tlačili, teraz a hneď.
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

akurat vcera sme sa tak so spoluziakmi rozpravali o jednom nasom spoluziakovi - poistovak telom aj dusou
obhajobu diplomovky viedol v duchu propagandy takychto spolucnosti, slubujuc 100% vynos
ked teraz vlozite 100 000 tak do svadby budete mat 100 000 a dalsich 100 000 na dochodok, za co zozal "potlesk" od jedneho profaka, ze ci je normalny ked uz teraz tak mysli na dochodok, ze nech mysli aj na nieco ine
dalej pridal aj priklady o investovani a 3 vedierkach a pod.
to ze vynos na neakciovych podielovych fondoch uz dlhsie nie je 8% p.a. ako on spominal ho netrapi, ved klientovi treba natarat co sa len da

jeho obhajoba DP trvala vyse hodiny

OVB je iba smiesna firma, ak niekto videl vcerajsiu Palbu na markize tak mal moznost si utvorit obraz o vynosnejsich kseftoch - firma sa vola afin / is slovakia a osklbe vas o vsetko
aj ked clovek co investuje 14 milionov/rok do akcii asi nebude mat tie peniaze ciste
kubodinho
Professional
Professional

Príspevok od používateľa kubodinho »

neverim oni ti pravdu nepovedia , lebo chcu co najviac tak im neverim ani rodicia neveria. ja si dam prachy do svajciarskej banky 8)
pinco
Darca
Darca

Príspevok od používateľa pinco »

matko888 napísal:neverim oni ti pravdu nepovedia , lebo chcu co najviac tak im neverim ani rodicia neveria. ja si dam prachy do svajciarskej banky 8)
skôr sa skús vyjadriť konkrétnejšie. Prečo im neveríš? Máš s nimi skúsenosti? Alebo si si spravil obraz na základe toho, že rodičia povedali?!
Lord PROXI
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Lord PROXI »

no znamy je tak povediac poradca, este iba konci vysku, ale uz daku prax v tom ma, ako vyznat sa vyzna, som sa divil ze ma prehlad o vsetkych bankach, co ponukaju, za kolko, co sa oplati, jednemu raz vysvetloval preco neist do nemenovanej banky, ale preco do druhej, ako zmluvu nemal zo ziadnou, ale porovnaval, a som sa divil, ze za rok v druhej by chlap na pozicke usetril par desiatok tisic, ako v tej kde chcel ist.
no aby ste sa nelakali on chcel pozicku na 5melonou, cize preto by usetril na tom tolko rocne.
ale je otazne ze akeho najdete, je ich par prespekulovanych co sa chcu zbavit nevyhodnych ponuk a pod. iba aby na tom zarobili oni, ak maju z tou konkretnou bankou zmluvu ... :?
ale urcite by som si poradit dal, ved prachy nepadaju z neba, cize sa treba aj o ne starat :)
kubodinho
Professional
Professional

Príspevok od používateľa kubodinho »

pinco napísal:skôr sa skús vyjadriť konkrétnejšie. Prečo im neveríš? Máš s nimi skúsenosti? Alebo si si spravil obraz na základe toho, že rodičia povedali?!
je to moj nazor , lebo keby som bol ja financny poradca tak si myslim ze tiez by som to ludom povedal tak aby uverili ze robia dobre a pritom by az tak dobre nerobili.pocvedal by som im to tak aby som aj ja nieco zarobil
Enduro3333
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Enduro3333 »

Ja mam velmi dobru kamaratku ktora sa v tomto mota už niekolko rokov a kedže ja som začal pracovat tiež tak mi ponukla zadarmo svoje služby že mi bude robit finačnu poradničku a fakt dobre mi vždy poradila ale osobne skoro žiadnu doveru nemam v takychto ludi vynimkou je kamoska lebo sa ma snažil namotat na toto jeden moj karat ktoreho tiež zverbovali z ublice a snažil sa mi vtlačit do hlavy iba toto toto to ale vobec mi neponukal možnosti a na výber....a videl som ako "takýto niektorý ludia" už okradli iných... :wink:
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

heh no uz som parkrat mal tu cest sa s takymito ludmi stretnut. Netvrdim ze sa im neda verit, to co propaguju je podlozene, len co mi na nich vadi je to, ze sa snazia za kazdu cenu do toho zatiahnut aj cloveka ktory ma jasno v tom ze o podobny produkt zaujem nema. Strasne mi vadi ta vtieravost ze ked raz poviem nie (a moje prve nie je zaroven aj konecne nie) a stale sa pokusa s dalsimi argumentami (pricom je to dookola o tom istom len inac formulovane) .. Uplny vrchol je ked na mna zacne utocit stylom zamyslali ste sa co v dochodku... NIE nezamyslal, nad dochodkom sa budem zamyslat ked sa vysplham na nejaku schopnu poziciu kde nebudem mat problem hospodarit s financiami aj do buducnosti. Teraz kym som mlady, penazi stale nie je dost, a skorej ako dochodok ma bude zaujimat napr byvanie.

Ale ak by som potreboval nejakym sposobom rozumne investovat, urcite si podobneho cloveka vyhladam a necham si poradit, ale asi by som sa obratil na ludi ktorych poznam, a myslim si o nich ze je mozne im aspon ako tak verit.
recberko
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa recberko »

V OVB som robil aj ja ale len chvíľku, netreba hádzať všetkých do jedného vreca... chlapík ktorý bol môj nadriadený bol skvelý človek, aj na tom veľmi záleží na aký typ človeka natrafíš... on mi povedal všetko na rovinu... ja som to potom nechal nebavilo ma to... ale zasa kamoši to robia a oni patria pod inú štruktúru (iný vedúci) a poviem vám že sa mi niektoré ich "praktiky" nezdajú... ale osobný názor na toto je, že keď to robí človek ktorý nechce iba zarobiť na vás a má trocha úctu, a záleží mu na vás.. nie je problém... osobne ak by som potreboval od nich pomôcť zavolám svojho ex vedúceho...
a na margo tej pyramídy.. nie, OVB na takom princípe nefunguje...
dew6
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa dew6 »

recberko napísal: a na margo tej pyramídy.. nie, OVB na takom princípe nefunguje...
No neviem, neviem....Vraj je to tak, že ten "najvyššie" postavený nič nerobí, len zarába...a ostatní sa len snažia dostať niekam na jeho úroveň a popri tom na neho robia...

A okrem toho, z každej uzatvorenej zmluvy majú istú províziu bez ohľadu na to, či bola pre klienta výhodná :aasmile11:
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

este si jednu poznamku doprajem, argumentov tychto poradcov su najcastejsie: my mame zmluvy so vsetkymi poistovnami a dohodneme najlepsie podmienky, bla bla bla
nie je odveci si to aj overit, lebo mam taku skusenost, ze to vonkoncom nemusi byt pravda

offtopic:
pre utvrdenie nazoru o tom, ze je to pyramida, teda sorry multilevel marketing, skuste si vytvorit konto na profesii, zverejnite CV, absolvent VS, bez praxe, zaujem o nejaku ekomoniku a pod, garantujem Vam, ze jeden z prvych telefonatov bude od uspesnej europskej spolocnosti, meno Vam samozrejme nepovedia, to sa dozviete az ked pridete na pohovor a na dverach bude svietit : OVB
do vacsiny firiem sa robi vyber zamestnancov, len do firiem financnych poradcov sa robi nabor
k6
VIP
VIP

Príspevok od používateľa k6 »

Ale samozrejme ze tam je multilevel. Je to uplne evidentne... preco by inak robili take brutalne masaze len aby ich dostali do firmy co najviac? Aby im prenechavali cast svojich potencionalnych klientov, z ktorych by oni sami mohli mat zisk? V OVB je vykonana praca hodnotena akymisi korunovymi jednotkami ci cim. Hodnota jednej jednotky je 2,5Eur ked zacinate. To ste na poste R1 (reprezentant 1). Po urcitom vykone ziskavate post R2 (3Eur/jednotka) a neskor R3 (3,5Eur/jednotka). Ked postupite na R3, mozete si zalozit vlastny team (to uz sa clovek stava zas nejakym inym clankom, s inym "rankom" a 4Eur/jednota). A ked vas vlastny team dobre maka, maju vela jednotiek, tak dostavate provizie zo zmluv co spravili oni, lebo to ze ste ich tak nahucali je vysledkom vasej prace... A tak to funguje. Neskor sa mozete dostat aj na vyssie posty, maximum je tusim 7,5Eur/jednotka. Ale uz do samotnej R3 to dotiahne malokto. A ten kto to tam dotiahne, musi vo v tej praci vidiet kus presvedcenia, a nie len namotavky. Netvrdim, ze to je jednoduchy job len o klamstve, ale ten multilevel je tam celkom zjavny. Ale nieje pravda, ze ludia co su vyssie nemusia nic robit. Musia. Ale staci im robit ovela menej ako na zaciatku, lebo maju lepsie platene jednotky + provizie z teamovej prace. Myslite vsak na to, ze ak je niekto vyssie, tak ma nutne aj dost velke vydavky za zivnost, poistky, cestovanie, obleky atd, takze neni to o tom ze ten co je hore nic nerobi. A k tym zmluvam. Samozrejme ze su ocenovane rozne. Velke spolocnosti (Amslico....) platia za zmluvy velmi dobre, takze preto sa ich snazia aj vo velkom presadit. A nieje pravda, ze za rovnaku vec uzravretu v dvoch roznych spolocnostiach dostanu rovnake peniaze a tym padom niesu primarne financne motivovani. Toto je najvacsi blud, co ludom tlcu do hlavy a to priznal aj spominany kamarat. Nicmenej, som toho nazoru, ze keby to nebol moj kamarat, tak tazko by mi poradil take veci ako poradil, pretoze inak by sa dival len a only na svoj zisk, ako vacsina jemu podobnych. Ale neda sa popriet, ze tito ludia prehlad o financnom trhu maju. Su silne motivovani samotnou spolocnostou, aby na skolenia chodili, vela z nich je povinnych. Takze take ciste namotavky to zase niesu. Otazne je, kolko z nich je skutocne natolko poctivych, ze vam radsej ponukne riesenie vyhodnejsie pre vas a nie pre neho (nezarobi o par stoviek viac, ale berie pracu ako dlhodobu a pristupuje k nej so zamerom vytvarania dobreho mena). Osobne si myslim, ze v tejto brandzi robia dve skupiny ludi. A je len otazkou casu a nahody, z ktorej skupiny bude clovek, ktory vas oslovi. A otazkou vasej sikovnosti tohto cloveka spravne zaradit a podla toho s nim dalej jednat.
Peter9510
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Peter9510 »

Zarobiť ale sa dá na tom v OVB tučne. :D
recberko
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

sundevil napísal:do vacsiny firiem sa robi vyber zamestnancov, len do firiem financnych poradcov sa robi nabor
musím oponovať nie každý sa tam dostane...resp. nenazýval by som to náborom...
pinco
Darca
Darca

Príspevok od používateľa pinco »

recberko napísal:musím oponovať nie každý sa tam dostane...resp. nenazýval by som to náborom...
pokiaľ dokážeš aspoň trochu komunikovať, byť herec a nie si zjavne retardovaný, dostaneš sa tam bez problémov. Takisto je rozdiel medzi jednotlivými štruktúrami, kde jedna má prísnejšie kritériá na prijatie a druhej stačí keď aspoň vieš chodiť.
recberko
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

pinco napísal:pokiaľ dokážeš aspoň trochu komunikovať, byť herec a nie si zjavne retardovaný, dostaneš sa tam bez problémov. Takisto je rozdiel medzi jednotlivými štruktúrami, kde jedna má prísnejšie kritériá na prijatie a druhej stačí keď aspoň vieš chodiť.
jj je obrovský rozdieľ medzi štruktúrami to viem z vlastnej skúsenosti...
Napísať odpoveď